Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παίδες ξέχασα να αναφέρω ότι το παλικάρι που μου έκανε την απομαγνητοφώνηση ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ του χώρου και δουλεύει σε γνωστή εταιρία.

Δέχτηκε να παρει την δουλεια εξω-εταιρικά (χωρίς δηλαδή να το μάθει το αφεντικό του και η εταιρία του), απαντώντας σε αγγελία που είχα βάλει εγω σε αλλο φόρουμ. Ενω η εταιρία χρεώνει 70/ώρα απογνητοφώνησης, αυτός μου υποσχέθηκε ότι θα μου κάνει την δουλειά με 20 ευρω, κόβωντας τους μεσάζοντες (ΦΠΑ, ΙΚΑ, κέρδη αφεντικού, εξοδα γραμματέως/καθαριστριας κτλ κτλ). 

Επίσης, του έδωσα πολυ καλή διορία, σε μια περιοδο που μου είπε ότι δεν έχει πολύ δουλειά και άργησε κιόλας να μου τα παραδώσει...

Ναι αλλά δεν μας είπες. Η γλώσσα ήταν στα Αγγλικά, στα Ελληνικά, ή σε κάποια άλλη;

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μερικοι ανθρωποι εχουν προβλημα να αντιληφθουν οτι οταν καποιος εφαγε χρονια διαβασματος και προσπαθειας να παρει ενα πτυχιο ενα μεταπτυχιακο κλπ κλπ οτι ειναι φυσιολογικο να μην του καθεται να μοιραζει απλα φυλλαδια ή να γινει ντελιβερας.Και αυτο δεν το λεω υποτιμητικα σε καμια περιπτωση για κανενα επαγγελμα,απλα οταν επενδυεις σε ενα μελλον,δεν καταπινεται ευκολα οτι ο κοπος σου πηγε στραφι.

Πέρα απ' αυτό είναι εντελώς λάθος να θεωρεί τεμπέλη κάποιον που δεν δουλεύει αν δεν βρει μια δουλειά που να ανταποκρίνεται στα προσόντα του. Τεμπέλης είναι αυτός που δεν θέλει να δουλέψει οπουδήποτε οποτεδήποτε. Εξ' ορισμού είναι λάθος σε αυτό που λέει. Τέσπα είναι αστείο να μιλάμε στην Ελλάδα για άτομα που έχουν πτυχία-μεταπτυχιακά-διδακτωρικά και να έχουν απαιτήσεις. Πλέον παρακαλάς να βρείς οποιαδήποτε δουλειά και λές και ευχαριστώ που δουλεύεις για 300 ευρώ και 15 ώρες. Αλλά όχι είναι τεμπέληδες αυτοί που έχουν πτυχία (άραγε πως παίρνουν πτυχίο οι τεμπέληδες? Ας μας λύσει αυτή την απορία ο φίλος) και καλά κάνουν οι εργοδότες και μειώνουν συνέχεια τους μισθούς και αυξάνουν τα ωράρια και είναι παράνομοι και δεν πληρώνουν υπερωρίες και και και μπεεεεεεε. Έπρεπε να λέμε και ευχαριστώ που έχουμε γίνει χειρότερα και από την Ουγκάντα γιατί οι Έλληνες εκτός από τεμπέληδες είναι και αχάριστοι.

Δημοσ.

Άλλο ένα τσάμπα topic που θα μπει ο καθένας να βγάλει την χολή του να πει το κοντό και το μακρύ του.

Περιμένω και τον groot που θα πει οτι ζει μόνος του στο ενοίκιο με 500 ευρώ.

Δημοσ.

Και εγω ψαχνω ατομο ή αυομα για δουλεια στο χωραφι αλλα Έλληνες δεν θελουν να δουλεψουν σε τετοιες δουλειές οποτε αναγκαστικά παίρνω αλλοδαπούς και για να μην προλαβουν να πουν μερικοι για 10-20€ ηλιο με ήλιο να πω οτι δίνω 30 το 7ωρο και 5€ η εξτρα ωρα.. εννοείτε ασφάλεια. Αλλα βέβαια ο ηλιος ειναι καλος μονο για θάλασσα.....

Δημοσ.

Και εγω ψαχνω ατομο ή αυομα για δουλεια στο χωραφι αλλα Έλληνες δεν θελουν να δουλεψουν σε τετοιες δουλειές οποτε αναγκαστικά παίρνω αλλοδαπούς και για να μην προλαβουν να πουν μερικοι για 10-20€ ηλιο με ήλιο να πω οτι δίνω 30 το 7ωρο και 5€ η εξτρα ωρα.. εννοείτε ασφάλεια. Αλλα βέβαια ο ηλιος ειναι καλος μονο για θάλασσα.....

Φταίνε και τα κοινωνικά πρότυπα πάντως.

Από το «η δουλειά κάνει τους άντρες» πήγαμε στο «ο καλός κλαρινογαμπρός που τα ξύνει σε παραλίες και καφέ». Ο δεύτερος έχει καλύτερες πιθανότητες να «φορτώσει», κι ας είναι τεμπέλαρος.

Δημοσ.

εδώ φίλε μου εγώ ψάχνω άτομο να δουλέψει σε γραφείο με air-condition και σκια με 70 ευρώ το 7ωρο και δεν θέλει κανένας, τα χωράφια θα μου πεις;

Δημοσ.

εδώ φίλε μου εγώ ψάχνω άτομο να δουλέψει σε γραφείο με air-condition και σκια με 70 ευρώ το 7ωρο και δεν θέλει κανένας, τα χωράφια θα μου πεις;

Τι αντικείμενο ακριβώς αφορά η δουλειά;

Δημοσ.

Μ φαίνεται κ εμένα είναι μικρό το ποσό φίλε μου

Έχω δει κάτι 15-16€ η ωρα σε αγγελίες με εργασίες.

Μήπως γ αυτό δεν βρίσκεται άτομο να έρθει.

Δημοσ.

15-16 ευρω ανά ωρα απομαγνητοφώνησης ή ανά ώρα εργασίας; Γιατί εγώ που ρώτησα, η εταιρεία δίνει στον υπάλληλο 5 με 6 ευρω ανά ώρα εργασίας (και χωρίς ασφάλιση όπου μπορούνε). Εγώ δίνω σχεδον τα διπλάσια,δέκα ευρώ ανα ώρα εργασίας. Στην τελική ας μου έλεγε κάποιος θέλω 20 ευρώ την ώρα. Σε πληροφορώ δεν βρέθηκε κανένας. Όλοι ζητάγανε πάνω από 35 ευρώ. 

αλλά αυτό μας επαναφέρει στο αρχικό θέμα κουβέντας, στο γεγονός ότι προτιμάει κάποιος να είναι ανεργος (1.2 εκ στην Ελλάδα), παρά να κάτσει στο γραφειάκι του, κάτω από το air-condition, να δουλέψει για 5-6 ώρες και να βγάλει 50-60 ευρώ, ακόμα και αν του φαίνονται λίγα....

Δημοσ.

αλλά αυτό μας επαναφέρει στο αρχικό θέμα κουβέντας, στο γεγονός ότι προτιμάει κάποιος να είναι ανεργος (1.2 εκ στην Ελλάδα), παρά να κάτσει στο γραφειάκι του, κάτω από το air-condition, να δουλέψει για 5-6 ώρες και να βγάλει 50-60 ευρώ, ακόμα και αν του φαίνονται λίγα....

Ε άμα μπορεί γιατί όχι - κακό είναι; Κακό είναι το να συμβιβάζεσαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...