Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφού κάποιος μπορεί νόμιμα να πουλήσει μεταχειρισμένα αντικείμενα σε αγγελίες, θα μπορούσε να στήσει έναν πάγκο έξω από το σπίτι του? Με την προϋπόθεση ότι δεν εμποδίζεται η κυκλοφορία στο πεζοδρόμιο και είναι σε ιδιωτικό χώρο (π.χ. αυλή, πυλωτή, κήπο), μπορεί να έχει προβλήματα?

• Like 1
Δημοσ.

Το εχω δει οργανωμενο στο εξωτερικο. Πχ την Κυριακη Χ του μηνος ολοι με παγκο εξω. Εδω δεν εχω ιδεα αν και το πιο πιθανο θα σε κυνηγανε.

Ο παγκος οπως και να χει θελει αδεια.

Δημοσ.

Αν το πρόβλημά σου είναι αν επιτρέπεται να πουλήσεις μεταχειρισμένα πράγματα, σαφώς και μπορείς να πουλήσεις.

Φυσικά για να βάλεις πάγκο θέλεις άδεια και για να πουλήσεις πρέπει να κόβεις απόδειξη άρα έναρξη και όλα τα επακόλουθα.

Δημοσ.

Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω, γιατί ειναι παράνομο αφού θα ειμαι σε ιδιωτικό χώρο και θα διαθέτω μεταχειρισμένα πράγματα? Αν κάτσω και τα βάλω αγγελία ένα - ένα είναι νόμιμο αλλά αν τα απλώσω χύμα και ο,τι φύγει, είναι παράνομο?

Δημοσ.

φανταζομαι οτι ειναι παρανομο γιατι οπως κι εγω αν δωσω κατι στο μαγαζι μου δωρεαν πρεπει να κοψω μηδενικη αποδειξη.

παραυτα, το εχω δει γερμανια σε αρκετες πολεις κ ειναι απιστευτο το τι μπορει να βρει κανεις.

Δημοσ.

Αφού κάποιος μπορεί νόμιμα να πουλήσει μεταχειρισμένα αντικείμενα σε αγγελίες, θα μπορούσε να στήσει έναν πάγκο έξω από το σπίτι του? Με την προϋπόθεση ότι δεν εμποδίζεται η κυκλοφορία στο πεζοδρόμιο και είναι σε ιδιωτικό χώρο (π.χ. αυλή, πυλωτή, κήπο), μπορεί να έχει προβλήματα?

Υπηρξε και δικη μου απορια, και θα ηθελα πολυ να το κανω η ιδια αλλα και να παω σε αλλα σπιτια για αγορες. Δυστυχως νομιζω ισχυει οτι ειπαν παραπανβ, ακομη και στο παζαρι του ελαιωνα να θελε να πουλησει καποιος που λεει ο λογος θελει ειδικη αδεια.

Απ την αλλη, δεν νομιζω ν απαγορευεται να μαζευτουν ατομα μια ομαδα με τα πραγματα τους και να κανουν αγοραπωλησιες κ ανταλλαγες για τον ιδιο λογο φανταζομαι που δεν απαγορευονται οι αγγελιες.

Δημοσ.

Εγώ λέω αν το κάνεις στον χώρο σου και καλέσεις 10-20 άτομα να δουν και να αγοράσουν μερικά πράγματα,τα πουλάς και τελειωσε το θεμα.

Αν όμως στησεις πάγκο τεράστιο τιγκα στα πράγματα και καλέσεις καμία 300αρια άτομα και γίνει χαμός ε όλο και κάποιος θα σε καρφώσει...ούτως ή άλλως αφορμή ψάχνουν πια για να σ ρίξουν ένα πρόστιμο γ οτιδήποτε.

Δημοσ.

Τα yard sales στην Αμερικη ειναι νομιμα και μπορεις να εχεις sale μια στο τοσο (1 φορα το 3μηνο η κατι τετοιο) και χρειαζεσαι μια τυπικη αδεια-και δε πληρωνεις τιποτα απλα λες τη ταδε μερα θα κανω sale. Πρεπει να σαι πολυ τυπικος για να παρεις τετοιο permit ομως, οι περισσοτεροι το κανουν ετσι και δε θα σου πει και κανεις τιποτα. Απλα υπαρχει αυτος ο νομος για να μη ανοιξεις "μαγαζι" απο το σπιτι και το κανεις επιχειρηση, και να μην ενοχλεις και τους γειτονες συνεχεια.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ λέω αν το κάνεις στον χώρο σου και καλέσεις 10-20 άτομα να δουν και να αγοράσουν μερικά πράγματα,τα πουλάς και τελειωσε το θεμα.

Αν όμως στησεις πάγκο τεράστιο τιγκα στα πράγματα και καλέσεις καμία 300αρια άτομα και γίνει χαμός ε όλο και κάποιος θα σε καρφώσει...ούτως ή άλλως αφορμή ψάχνουν πια για να σ ρίξουν ένα πρόστιμο γ οτιδήποτε.

Δυστυχως ετσι ειναι, αλλα με αφορμη το σχολιο σου,ν αναγερω οτι παλιοτερα ειχα σκεφτει κατι παρομοιο σε πιο κλειστο κυκλο. Δηλαδη ομαδα ανθρωπων που κατοπιν συνεννοησης θα πηγαινουν στα σπιτια των μελων για αγορες και ανταλλαγες. Σιγουρα θελει οργανωση και προυποθεσεις, οπως ας πουμε τα σπιτια των μελων να βρισκονται σε ψιλοκοντινες περιοχες και τ αμαξια των μελων να ναι ευρυχωρα!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...