Irene.j Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Μπα θα καω νομιζω και δεν θ αφηνω το κινητο απ τα χερια μου μετα! Ναι αλλα μαζι με σενα θα καει και η θερμιδα (Περα απο την πλακα,καταλαβαινω τι λες.) 1
coffeex Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Τι πρέπει να προσέξετε στη διατροφή σας αν παίρνετε κορτιζόνη 1
Vapir Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 είχα πάρει για αρκετά χρόνια κορτιζόνη απο την εφηβεία. Μέχρι τότε ήμουν κομμάτια λόγο οτι ανέβαινα σε δέντρα , έπαιζα όλη μέρα έξω κτλ και ήμουν πολύ περίεργος στο φαγητό(όπως και τώρα). Αδύνατος αλλα με ανύπαρκτο λίπος , τόσο που φαινόντουσαν φλέβες μέχρι και στο κεφάλι μου μια ζωή μέχρι που άρχισα κορτιζόνη. Ε δεν θυμάμαι πόσα χρόνια κράτησε η χορήγηση και αν μου την διέκοπταν αλλα σε όλη μου την παιδική ηλικία μονίμως με φάρμακα ήμουν , ούτε που τα θυμάμαι (τις κακές αναμνήσεις τις πετάω ) . Είχα πάρει πολλά κιλά 2 χ βάρος του ύψους μου και είχα κ άλλα θέματα που οκ αυτό διορθώθηκε. Θα μου πεις τώρα είμαι υγιής και με βοήθησε η κορτιζόνη που αυτό είναι και το πρώτο που πρέπει να κοιτάμε , αλλα μακάρι να είχε ενδιαφερθεί κάποιος να με προστατεύσει απο τα side effects γιατι σαν παιδί δεν είχα ιδέα τι γινόταν και σίγουρα θα μπορούσα να μην έχω περάσει ότι πέρασα.Τώρα εσύ λογικά δεν θα έχεις κανένα θέμα , μπορείς να προσαρμόσεις τις διατροφικές σου συνήθειες και να συμπεριλάβεις και μια μορφή άσκησης (περπάτημα for the win ) και θα είσαι κομπλέ! καλή ανάρρωση 1
evabb Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Στην κοιλιαμκαι στο λαιμο? Χλωμονε... Είναι που δεν σου έχουν κόψει ακόμα δαγκωνια στο μέτωπο λέγοντας ότι φαίνεται τρυφερό για δαγκωμα για να αναθεωρησεις τα πάντα. Κοιλιά γουστάρουν πολλοί.
poulinos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Είναι που δεν σου έχουν κόψει ακόμα δαγκωνια στο μέτωπο λέγοντας ότι φαίνεται τρυφερό για δαγκωμα για να αναθεωρησεις τα πάντα. Κοιλιά γουστάρουν πολλοί. το παν ειναι τι σου αρεσει και οχι τι θελουν οι αλλοι,.αν ο αλλος θελει πχ παραπανω και αυτη δεν θελει σκοπος ειναι να κανει αυτο που πιστευει αυτη.μην προσπαθουμε να προσαρμοζομαστε στους αλλους οταν θελουμε κατι διαφορετικο. 1
Getta Robo Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Υπαρχουν παρα πολλα μπαχαρικα και μυρωδικα που υποκαθιστουν το αλατι και την ζαχαρη. Σου εχει δωσει καποια λιστα με απαγορευμενα ο γιατρος σου;
kathytherion Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 το παν ειναι τι σου αρεσει και οχι τι θελουν οι αλλοι,.αν ο αλλος θελει πχ παραπανω και αυτη δεν θελει σκοπος ειναι να κανει αυτο που πιστευει αυτη.μην προσπαθουμε να προσαρμοζομαστε στους αλλους οταν θελουμε κατι διαφορετικο. Εννοειται, αν και στην προκειμενη το σχολιο ειχε αλλο, σκοπο, να με κανει να νιωσω καλυτερα με το γεγονκς οτι δεν αρεσουν σ ολους τα ιδια... Υπαρχουν παρα πολλα μπαχαρικα και μυρωδικα που υποκαθιστουν το αλατι και την ζαχαρη. Σου εχει δωσει καποια λιστα με απαγορευμενα ο γιατρος σου; Να αποφευγβ αλατι και ζαχαρη. Οντως με τα μπαχαρικα βελτιωνεται πολυ, ευτυχβς η μανα δεν βαζεξ πολυ αλατι μαγειρευοντας. Δυστυχως καθε μερα παιζουν στο σπιτι 2-3γλυκα για πλακα. Δε λεω οτι θα τα φαω, δεν ειμαι τοσο γλυκατζου, αλλα η καθη,ερινη επαφη οταν εισαι κ σπιτι σε αλλαζει λιγο. Αν μου πουν εμενα για καποιον που βγηκε απο χειρουργειο κ παω επισκεψη θα πηγαινω λουλουδια κ αρκουδια!(περα απ την πλακα οι ανθρωποι το κανουν με καλη διαθεση) Είναι που δεν σου έχουν κόψει ακόμα δαγκωνια στο μέτωπο λέγοντας ότι φαίνεται τρυφερό για δαγκωμα για να αναθεωρησεις τα πάντα. Κοιλιά γουστάρουν πολλοί. Χαχχαχα! Ζω για την ημερα που η κοιλιτσα μου θα γινει πολος ελξης! είχα πάρει για αρκετά χρόνια κορτιζόνη απο την εφηβεία. Μέχρι τότε ήμουν κομμάτια λόγο οτι ανέβαινα σε δέντρα , έπαιζα όλη μέρα έξω κτλ και ήμουν πολύ περίεργος στο φαγητό(όπως και τώρα). Αδύνατος αλλα με ανύπαρκτο λίπος , τόσο που φαινόντουσαν φλέβες μέχρι και στο κεφάλι μου μια ζωή μέχρι που άρχισα κορτιζόνη. Ε δεν θυμάμαι πόσα χρόνια κράτησε η χορήγηση και αν μου την διέκοπταν αλλα σε όλη μου την παιδική ηλικία μονίμως με φάρμακα ήμουν , ούτε που τα θυμάμαι (τις κακές αναμνήσεις τις πετάω ) . Είχα πάρει πολλά κιλά 2 χ βάρος του ύψους μου και είχα κ άλλα θέματα που οκ αυτό διορθώθηκε. Θα μου πεις τώρα είμαι υγιής και με βοήθησε η κορτιζόνη που αυτό είναι και το πρώτο που πρέπει να κοιτάμε , αλλα μακάρι να είχε ενδιαφερθεί κάποιος να με προστατεύσει απο τα side effects γιατι σαν παιδί δεν είχα ιδέα τι γινόταν και σίγουρα θα μπορούσα να μην έχω περάσει ότι πέρασα. Τώρα εσύ λογικά δεν θα έχεις κανένα θέμα , μπορείς να προσαρμόσεις τις διατροφικές σου συνήθειες και να συμπεριλάβεις και μια μορφή άσκησης (περπάτημα for the win ) και θα είσαι κομπλέ! καλή ανάρρωση Καταρχην ευχαριστω για τις ευχες! Θελω πολυ να ιοθετησω εναν υγιεινοντροπο ζωης με αθκηση κ σωστη διατροφη, και πιστευω θα ναι ευκολοτερο στην αθηνα οου θα παω σ ενα μηνα. Φυσικα κανω απο τωρα προσπαθειες, με καποιες ενδιαμεσες παρασπονδιες φυσικα γιατι παιζουν ασταθμητοι παραγοντες συνεχεια. Το θεμα ειναι οτι τεογωντας νορμαλ κ υγιεινα για μια βδομαδα πχ δεν εχει το παραμικρο αποτελεσμα ακομη ουτε γραμμαρια. Ελπιζω πλεον να μην παρω αλλα κιλα κ να σταματησβ κορτιζονη κ να τα χασω αυτα που πηρα γιατι δε νομιζ παιρνοντας κορτιζονη να χασω κιλα ευκολα, και δεν εχει νοημα να τρωω 1 πορτοκαλι ολη μερα. Ουτε εμενα μου παν οι γιατροι για αυξηση βαρους ως παρενεργεια, βασικα δεν μ παν καμια παρενεργεια για τα φαρμακα που μου γραψαν. Βεβαια γλιτωσα χειροτερες παρενεργειες της εγχειρησης(τυφλωση κ.α) οποτε απ τη μια ειμαι ευγνωμων αλλα και παλι. Εσυ τι θα κανες διαφορετικα αν στις ειχαν πει τοτε τις παρενεργειες? Το λεω επειδη καποιες απο αυτες ειναι αναποφευκτες μεχρι ενα σημειο. 1
poulinos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Εννοειται, αν και στην προκειμενη το σχολιο ειχε αλλο, σκοπο, να με κανει να νιωσω καλυτερα με το γεγονκς οτι δεν αρεσουν σ ολους τα ιδια... Να αποφευγβ αλατι και ζαχαρη. Οντως με τα μπαχαρικα βελτιωνεται πολυ, ευτυχβς η μανα δεν βαζεξ πολυ αλατι μαγειρευοντας. Δυστυχως καθε μερα παιζουν στο σπιτι 2-3γλυκα για πλακα. Δε λεω οτι θα τα φαω, δεν ειμαι τοσο γλυκατζου, αλλα η καθη,ερινη επαφη οταν εισαι κ σπιτι σε αλλαζει λιγο. Αν μου πουν εμενα για καποιον που βγηκε απο χειρουργειο κ παω επισκεψη θα πηγαινω λουλουδια κ αρκουδια!(περα απ την πλακα οι ανθρωποι το κανουν με καλη διαθεση) Χαχχαχα! Ζω για την ημερα που η κοιλιτσα μου θα γινει πολος ελξης! Καταρχην ευχαριστω για τις ευχες! Θελω πολυ να ιοθετησω εναν υγιεινοντροπο ζωης με αθκηση κ σωστη διατροφη, και πιστευω θα ναι ευκολοτερο στην αθηνα οου θα παω σ ενα μηνα. Φυσικα κανω απο τωρα προσπαθειες, με καποιες ενδιαμεσες παρασπονδιες φυσικα γιατι παιζουν ασταθμητοι παραγοντες συνεχεια. Το θεμα ειναι οτι τεογωντας νορμαλ κ υγιεινα για μια βδομαδα πχ δεν εχει το παραμικρο αποτελεσμα ακομη ουτε γραμμαρια. Ελπιζω πλεον να μην παρω αλλα κιλα κ να σταματησβ κορτιζονη κ να τα χασω αυτα που πηρα γιατι δε νομιζ παιρνοντας κορτιζονη να χασω κιλα ευκολα, και δεν εχει νοημα να τρωω 1 πορτοκαλι ολη μερα. Ουτε εμενα μου παν οι γιατροι για αυξηση βαρους ως παρενεργεια, βασικα δεν μ παν καμια παρενεργεια για τα φαρμακα που μου γραψαν. Βεβαια γλιτωσα χειροτερες παρενεργειες της εγχειρησης(τυφλωση κ.α) οποτε απ τη μια ειμαι ευγνωμων αλλα και παλι. Εσυ τι θα κανες διαφορετικα αν στις ειχαν πει τοτε τις παρενεργειες? Το λεω επειδη καποιες απο αυτες ειναι αναποφευκτες μεχρι ενα σημειο. τωρα για το θεμα του σχολιου ειναι τι θες εσυ πανω απο ολα.το να μην σου αρεσει κατι αλλα να προσπαθουμε να βρουμε την θετικη πλευρα του πραγματος .....δεν ταιριαζει. επισης το να μην μπορουμε να πετυχουμε αυτο που θελουμε επειδη δεν θελουμε να ζοριστουμε ή να ξεβολευτουμε ή δεν ξερω τι και παλι να ψαχνουμε να βρουμε κατι θετικο επισης δεν ταιριαζει. βεβαια οπως λενε περι ορεξεως κολοκυθοπιτα. απλα γενικοτερα δεν ειναι μονο το τι τρωμε ειναι και ποτε το τρωμε αν τα τρωμε μαζεμενα ή οχι αν τα τρως και μετα κοιμασε αν γυμναζεσαι κτλ. δηλαδη αν κανεις ειτε λεγεται περπατημα ειτε δεν ξερω τι και γενικως γυμναζεσαι θα μπορεις να εχεις και μεγαλυτερη καταναλωση θερμιδων.αν τωρα καποιος καθεται σπιτι και δνε κανει κατι θα πρεπει να τρωει τα τυπικα για να μην παρει βαρος.ειναι και τι καις δηλαδη.σιγουρα προηγειται η υγεια σου.δυστυχως οι γιατροι δεν μιλανε για τις παρενεργειες πολλες φορες και πρεπει να το ψαξεις εσυ.ο σκοπος του ειναι αν θα γινεις καλα και οχι αν θα παρεις πχ +10 κιλα.το πολυ να λεγε μην τρως ζαχαρη και αλατι. παντως στην αθηνα εχει πολλα μερη να περπατησεις και να χαζεψεις + γηπεδα για να τρεξεις 1
Vapir Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Εσυ τι θα κανες διαφορετικα αν στις ειχαν πει τοτε τις παρενεργειες? Το λεω επειδη καποιες απο αυτες ειναι αναποφευκτες μεχρι ενα σημειο. αν ήταν τώρα που είμαι ενήλικος και όχι πιτσιρίκι γνωρίζω τι κάνω και πως να προσέχω και θα προσάρμοζα τις διατροφικές μου συνήθειες έτσι ώστε ν έχω τις μικρότερες επιπτώσεις. βέβαια όπως σου είπε ο γιατρός σου αλλα και ο doctorkostis η δοσολογία που παίρνεις είναι πολύ μικρή για να έχεις τρελές παρενέργειες , στην περίπτωση μου ήμουν κάθε δεύτερη μέρα στο νοσοκομείο και είχα γίνει σουρωτήρι απο τις ενέσεις κ είχα σιχαθεί την γεύση του χαπιού κορτιζόνης για χρόνια , μην περιμένεις οτι θα πάθεις τίποτα παρόμοιο, απλά λίγη προσοχή θέλει 1
Getta Robo Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Να αποφευγβ αλατι και ζαχαρη. Οντως με τα μπαχαρικα βελτιωνεται πολυ, ευτυχβς η μανα δεν βαζεξ πολυ αλατι μαγειρευοντας. Δυστυχως καθε μερα παιζουν στο σπιτι 2-3γλυκα για πλακα. Δε λεω οτι θα τα φαω, δεν ειμαι τοσο γλυκατζου, αλλα η καθη,ερινη επαφη οταν εισαι κ σπιτι σε αλλαζει λιγο. Αν μου πουν εμενα για καποιον που βγηκε απο χειρουργειο κ παω επισκεψη θα πηγαινω λουλουδια κ αρκουδια!(περα απ την πλακα οι ανθρωποι το κανουν με καλη διαθεση) Υπαρχουν πολλοι τροποι και πολλα φυτα και και καρποι οπου μπορεις να υποκαταστισεις τα παραπανω. Πχ λεμονοχορτο, ριγανη, τζιντζερ και αλλα τοσα. Ολα αυτα βεβαια εξαρτωντε απο τις οδηγιες του γιατρου σου. Απο γλυκα επισης εχεις πολυ καλες επιλογες. Μιας και απαγορευεται επισης να τρεφεσαι με κακους υδατανθρακες, μπορεις να φτιαχνεις γλυκα απο αλευρι ρυζιου, βρωμης και φαγοπυρου. Αντι για ζαχαρη μπορεις να βαλεις στεβια, αιθερια ελαια απο φρουτα, βανιλια, μοσχοκαρυδο και αλλα πολλα. Γενικοτερα εχεις πολλες εναλλακτικες, αρκει να θελεις να τις ακολουθησεις. 1
xstreamgamer Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Καταρχήν περαστικά σου κοριτσάρα αντιμετώπισες μία πολύ σοβαρή κατάσταση την ξεπέρασες πάτησε πάνω σε αυτό για να σου ανέβει η ψυχολογία και όλα τα άλλα θα έρθουν χωρίς πολύ κόπο . 1
kathytherion Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 αν βαριεσαι να περπαταςμονη σου τοτε μουσικη στα αυτια και περναει ωραια η ωρα.το κανω στο τρεξιμο αυτο και δουλευει μια χαρα. Σ ενα μηνα που θα ρθω αθηνα θα ξεκινησω περπατημα, δεν το βαριεμαι, το λατρευω! Εδω δεν γινεται περπατημα, υπαρχουν σκυλια, τ αμαξια τρεχουν αβερτα καινδεν υπαρχει πεζοδρομιο φυσικα. Ρε kathy που μενεις θα ερθουμε εμεις ολοι να σε βγαλουμε εξω για πότο να ξεσκασεις μην μου ανχονεσε εσυ απλα βαλε τα καλα σου και θα σε κυκλοφορησουμε Χαχχαααχ φιλε αστο μου εχουν απαγορυσει και τ αλκοολ! Τωρα που τομσκεφτομαι δεν εχουν πει τιποτα για το τσιγαρο... αν ήταν τώρα που είμαι ενήλικος και όχι πιτσιρίκι γνωρίζω τι κάνω και πως να προσέχω και θα προσάρμοζα τις διατροφικές μου συνήθειες έτσι ώστε ν έχω τις μικρότερες επιπτώσεις. βέβαια όπως σου είπε ο γιατρός σου αλλα και ο doctorkostis η δοσολογία που παίρνεις είναι πολύ μικρή για να έχεις τρελές παρενέργειες , στην περίπτωση μου ήμουν κάθε δεύτερη μέρα στο νοσοκομείο και είχα γίνει σουρωτήρι απο τις ενέσεις κ είχα σιχαθεί την γεύση του χαπιού κορτιζόνης για χρόνια , μην περιμένεις οτι θα πάθεις τίποτα παρόμοιο, απλά λίγη προσοχή θέλει Περασες μεγαλο λουκι. Ελπιζω μετα να επανηλθες σε υγιη κατασταση! τωρα για το θεμα του σχολιου ειναι τι θες εσυ πανω απο ολα.το να μην σου αρεσει κατι αλλα να προσπαθουμε να βρουμε την θετικη πλευρα του πραγματος .....δεν ταιριαζει. επισης το να μην μπορουμε να πετυχουμε αυτο που θελουμε επειδη δεν θελουμε να ζοριστουμε ή να ξεβολευτουμε ή δεν ξερω τι και παλι να ψαχνουμε να βρουμε κατι θετικο επισης δεν ταιριαζει. βεβαια οπως λενε περι ορεξεως κολοκυθοπιτα. απλα γενικοτερα δεν ειναι μονο το τι τρωμε ειναι και ποτε το τρωμε αν τα τρωμε μαζεμενα ή οχι αν τα τρως και μετα κοιμασε αν γυμναζεσαι κτλ. δηλαδη αν κανεις ειτε λεγεται περπατημα ειτε δεν ξερω τι και γενικως γυμναζεσαι θα μπορεις να εχεις και μεγαλυτερη καταναλωση θερμιδων.αν τωρα καποιος καθεται σπιτι και δνε κανει κατι θα πρεπει να τρωει τα τυπικα για να μην παρει βαρος.ειναι και τι καις δηλαδη.σιγουρα προηγειται η υγεια σου.δυστυχως οι γιατροι δεν μιλανε για τις παρενεργειες πολλες φορες και πρεπει να το ψαξεις εσυ.ο σκοπος του ειναι αν θα γινεις καλα και οχι αν θα παρεις πχ +10 κιλα.το πολυ να λεγε μην τρως ζαχαρη και αλατι. παντως στην αθηνα εχει πολλα μερη να περπατησεις και να χαζεψεις + γηπεδα για να τρεξεις Ναι οντως για περπατημα εχει πολλα σημεια με ανηφορες κλπ που οσο να ναι ειναι δοκιμασια για τν οργανισμο, απλα θελουν προσοχη τα σαπια πεζοδρομια. Κατα τ αλλαθα λιωσω τ αθλητικα!
soteras Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Σ ενα μηνα που θα ρθω αθηνα θα ξεκινησω περπατημα, δεν το βαριεμαι, το λατρευω! Εδω δεν γινεται περπατημα, υπαρχουν σκυλια, τ αμαξια τρεχουν αβερτα καινδεν υπαρχει πεζοδρομιο φυσικα. Χαχχαααχ φιλε αστο μου εχουν απαγορυσει και τ αλκοολ! Τωρα που τομσκεφτομαι δεν εχουν πει τιποτα για το τσιγαρο... Περασες μεγαλο λουκι. Ελπιζω μετα να επανηλθες σε υγιη κατασταση! Ναι οντως για περπατημα εχει πολλα σημεια με ανηφορες κλπ που οσο να ναι ειναι δοκιμασια για τν οργανισμο, απλα θελουν προσοχη τα σαπια πεζοδρομια. Κατα τ αλλαθα λιωσω τ αθλητικα! Χαχαχα μου θυμίζει περίπτωση δικιά μου που μου λέγαν μην πίνεις.μην καπνίζεις μην κάνεις το και το γιατί η καταστασή σου είναι πολύ επικίνδυνη λόγο των όγκων που πρέπει να είχαμε πει νμζ πιο παλιά εμείς.Εεε ότι μου λέγαν να μην κάνω πήγα και το έκανα κατάδυσης,ελεύθερη πτώση,bungee jumping,γυμναστήριο που μου είχαν απαγορέψει λόγο βάρους μέχρι που πήγαν για τον τακτικό έλενγχο και τους ειμαι σε φαση γατάκια μαντέψε τι έκανα αυτούς του 2 μήνες που δεν σας είδα όλα αυτά να και φώτο αολάφτε με μυ ρίξαν 2 παναγιές τους έριξα 3 καταλάβανε ότι είμαι τρελός και θα κάνω ότι μου λένε να μην κάνω και κάθε φορά μερά η φάση ήταν τι έκανες πάλι ρε Σωτηράκι που δεν έπρεπε το ίδιο σκινηκό μέχρι σήμερα .Αλλά αφού λες σου έχουν απαγορεψει αλκοολ θα σε πάμε για περπάτημα ρε οικολογικά πράγματα 1
Vapir Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Περασες μεγαλο λουκι. Ελπιζω μετα να επανηλθες σε υγιη κατασταση! yeap ,όλα καλά
Προτεινόμενες αναρτήσεις