Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χμ, γοριλλας ιδιοκτητης, με στριμμενη κορη, μενει το σοι στη πολυκατοικια, μισει τα γατια..βρε, λες να μενουμε στην ιδια?? ο δικος μας εχει σιγουρα ξεπαστρεψει και μερικα με φολες κατα καιρους

• Like 1
Δημοσ.

TS, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς κάποιον δικηγόρο, εφόσον θες να κινηθείς νομικά. Για ν' ασχοληθείς μαζί τους, το θεωρώ χάσιμο χρόνου. Δεν θα βγάλεις άκρη, και το μόνο που θα βγει είναι να σε βγάλουν εκτός εαυτού. Άλλη λύση είναι να τα μεταφέρεις κάπου αλλού ή να τα δώσεις σε οργανώσεις φιλοζωικής κλπ

Πάντως, μπράβο σου που ασχολήθηκες και δεν τ' άφησες στη τύχη τους.

Με ποια λογικη να κλωτσας ενα νεογγενητο γατακι δηλαδη ελεος...

Δεν υπάρχει λογική στη σκατοψυχιά. Άπειρα παραδείγματα εκεί έξω, κι όχι μόνο κακομεταχείρισης. Άλλοι, για παράδειγμα, για να ξεφορτωθούν νεογέννητα γατάκια και κουτάβια, τα έκλειναν σε σακούλες και τα κρεμούσαν σε δέντρο ή τα έβαζαν σε τσουβάλι και τα βαρούσαν μ' ένα κομμάτι ξύλο. Και πόσα άλλα...

• Like 2
Δημοσ.

Οοοο όχι μωρέ τα γατάκια σιγά δεν ενοχλούνε καθόλου λίγο νεράκι να τους έχεις στην άκρη είναι τόσο ήσυχα.Κάντου το ίδιο να δούμε θα του αρέσει.Άμα δεν είχα τα 5-6 γατιά να γυρνάνε στον κήπο θα τα τσίμπαγα άνετα.Μάλλον και αυτός και η κόρη είναι στριμένη γιατί ο ένας έχει καιρός να τον κουμπόσει και η άλλη καιρό να της τον κουμπόσουν δεν εξηγείτε αλλιώς

Δημοσ.

αυτο το πραγμα με τις καμερες και τα "προσωπικα δεδομενα" σε αυτη τη χωρα ειναι παραλογο. να ξερεις οτι κατι καποια παρανομια γινεται, να ξερεις οτι εχεις την ευκαιρια να το καταγραψεις και να μη μπορεις να χρησιμοποιησεις το υλικο γιατι θα βρεις το μπελα σου. ποσος κοσμος θα ηταν εκει που του αξιζει αν δεν ειχαμε τετοια παραλογα μετρα

• Like 2
Δημοσ.

TS, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς κάποιον δικηγόρο, εφόσον θες να κινηθείς νομικά. Για ν' ασχοληθείς μαζί τους, το θεωρώ χάσιμο χρόνου. Δεν θα βγάλεις άκρη, και το μόνο που θα βγει είναι να σε βγάλουν εκτός εαυτού. Άλλη λύση είναι να τα μεταφέρεις κάπου αλλού ή να τα δώσεις σε οργανώσεις φιλοζωικής κλπ

Πάντως, μπράβο σου που ασχολήθηκες και δεν τ' άφησες στη τύχη τους.

Δεν υπάρχει λογική στη σκατοψυχιά. Άπειρα παραδείγματα εκεί έξω, κι όχι μόνο κακομεταχείρισης. Άλλοι, για παράδειγμα, για να ξεφορτωθούν νεογέννητα γατάκια και κουτάβια, τα έκλειναν σε σακούλες και τα κρεμούσαν σε δέντρο ή τα έβαζαν σε τσουβάλι και τα βαρούσαν μ' ένα κομμάτι ξύλο. Και πόσα άλλα...

Και εγώ αυτό σκέφτομαι.. Ελλαδιστάν...

Δεν μου πάει η ψυχή! 

Όποιος μπορεί να βοηθήσει με κάποιον τρόπο!

Πήρα στην φιλοζωική του Ν.Ηρακλείου και λέει πως δεν μπορούν γιατί είναι γεμάτοι αλλά γενικά δεν θα βρω.. τραγικό....

Δημοσ.

Αφού είναι έτσι, σε πρώτη φάση, ψάξου μέσω φίλων και γνωστών (κι αυτοί σε δικούς τους) μπας και θέλει κάποιος να υιοθετήσει κανένα. Επίσης, βοηθάει αρκετά το facebook με τις κοινοποιήσεις. Όπως κι αντίστοιχες αγγελίες σε κοινότητες γατόφιλων.

Δημοσ.

Μα δεν θα καταγραφει αυτον με την καμερα, αλλα τα γατακια. Για να τα προσεχει θα την βαλει, πχ να μη χαθουν.

Αν τωρα τυχει η καμερα να καταγραψει καποιον να πλησιαζει εσκεμμενα την τρυπα, να δερνει και να βασανιζει τα γατακια, τοτε ο φιλος μπορει να ενημερωθει απο δικηγορο/φιλοζωικη για το τι μπορει να κανει σαν next step.

Το πρωτο ειναι να υπαρχει το πειστηριο ομως.

δυστυχως στο ελλαδισταν απαγορευετε να τραβας βιντεο δημόσιο χωρο,και για να τραβιξεις την οικοδομη σου για λογους ασφαλειας πχ πρεπει να εχεις την συγκαταθεση ολων των ατομων που κατοικουν εκει.

Παντελως ηλιθιο αλλα ετσι ειναι και μπορει να βρει τον μπελα του και ας δειχνει η καμερα τον γορίλα να κανει οτι θελει..

Δημοσ.

Θα το κάνω και από εκεί απλά μαζεύω ελπίδες :P

Δεν μπορώ να τα κρατήσω μέρες γιατί έχω και σκύλο και μην κολλήσει τίποτα γιατί ούτε εμβόλια δεν έχουν τα ποντίκια :P

δυστυχως στο ελλαδισταν απαγορευετε να τραβας βιντεο δημόσιο χωρο,και για να τραβιξεις την οικοδομη σου για λογους ασφαλειας πχ πρεπει να εχεις την συγκαταθεση ολων των ατομων που κατοικουν εκει.

Παντελως ηλιθιο αλλα ετσι ειναι και μπορει να βρει τον μπελα του και ας δειχνει η καμερα τον γορίλα να κανει οτι θελει..

Με κριμένες μούρες όμως? 

Δεν νομίζω να απαγορεύεται αυτό, street view (γκουχ γκουχ)

Δημοσ.

Ίσως μπορούσες να υπολογίζεις και στη βοήθεια του κτηνιάτρου σου; Να του πεις να 'χει το νου του κι αυτός για κάποιον που θα 'θελε να υιοθετήσει;

Δεν μου 'ρχεται κάτι άλλο. :(

Δημοσ.

Ίσως μπορούσες να υπολογίζεις και στη βοήθεια του κτηνιάτρου σου; Να του πεις να 'χει το νου του κι αυτός για κάποιον που θα 'θελε να υιοθετήσει;

Δεν μου 'ρχεται κάτι άλλο. :(

Τέτοιος που είναι να το βράσω :P 

Δημοσ.

Πηγαινε στο αστυνομικο τμημα της περιοχης σου, και ζητα να γινει ενημερωση στο βιβλιο συμβαντων για το περιστατικο. Στην επομενη κινηση του εναντιων του, καλεις το 100 και -εφοσων ερθουν ποτε- τον πανε αυτοφωρω. Η κακοποιηση των ζωων ειναι ποινικα κολασιμη.

Δημοσ.

Καλημέρα!

Εδώ και 4 μέρες έχω βρει 4 μικρά γατάκια ημερών τα οποία η μάνα τους τα έκανε σε μια τρύπα από μια αποθήκη στην αυλή και τα ξέχασε.

Με τα πολλά δεν τα έχω βάλει σπίτι γιατί νιαουρίζουν όταν με ακούνε τα αφήνω στην τρύπα και τα βγάζω κάθε μέρα για να τα ταΐσω.

Σήμερα γύρισε ο γορίλας ο διαχειριστής της πολυκατοικίας και ξύπνησα από τις φωνές. Είχε ξεμυτίσει το ένα από τα 4 και το κλότσαγε και το πέταξε στον δρόμο (πέραν του ότι το έκανε μούσκεμα με το λάστιχο). Εν το μεταξύ τα γατάκια ίσα ίσα που περπατάνε.

Εγώ αυτό που θέλω είναι να τον ρημάξω. Νομικά καλύπτομαι? τι φωνάζω? αστυνομία ή φιλοζωική?

Δεν θέλω να το αφήσω έτσι γιατί είναι ήδη παλιάνθρωπος.

Btw τα γατάκια χαρίζονται σε κάποιον που θα τα αγαπάει περισσότερο από την μάνα τους και τον γορίλα. Όποιος ενδιαφέρετε pm me :)

Μάρτυρα εχεις; Φωνάζεις οπως ειναι αστυνομία και παει αυτοφωρακι ο νταής και ξεκινάει με ενα προστιμακι να στρώσει χαρακτήρα

• Like 1
Δημοσ.

Ρε σεις. Κανενας δε σκεφτηκε το λογικό;

Πες του, τα γατιά εγω τα μαζεψα. Θα μεινουν λιγες μερες μεχρι να μεγαλώσουν και μετα θα φύγουν.

Να πάρεις εσυ την ευθύνη και οτι θελει να ξερει οτι εχει να κανει μαζι σου.

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται ούτε δικηγόρο, ούτε κάμερες, ούτε τίποτα. Πας κατευθείαν στην αστυνομία.

Ο βασανισμός και η θανάτωση αδέσποτων ζώων είναι σοβαρότατο ποινικό αδίκημα το οποίο τιμωρείται με μεγάλο χρηματικό πρόστιμο και ποινή φυλάκισης.

https://www.zoosos.gr/nomos-42352014-epitrepetai-na-potizoume-kai-na-taizoume-ta-adespota-zoa/

Τους αναφέρεις το περιστατικό και ότι ήδη προσπάθησε να τα σκοτώσει. Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να σε πάρουν σοβαρά και αν δεν το κάνουν να έχεις μαζί σου εκτυπωμένο τον νόμο και να επιμείνεις. Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να πάνε να κάνουν παρατήρηση στον κάφρο και θα του πεις ότι από 'δω και πέρα, αν κάτι πάθει έστω και ένα από αυτά θα είναι αυτός υπεύθυνος. Δείξτου την λίστα με τα πρόστιμα και μόλις δει τα 30.000 ευρώ ανά βασανισμό ζώου, θα δούμε αν έχει ακόμα όρεξη να τα πετάξει στα σκουπίδια.

ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ, θα τα σκοτώσει 100% αν τα αφήσεις στην τύχη τους.

Και πέρα από αυτό, αφού θες να τα βοηθήσεις, διάβασε και μάθε τι μπορούν και τι πρέπει να τρώνε. Αφού λες είναι λίγων ημερών και δεν περπατάνε καν, μόνο το γάλα της μάνας τους κάνει να πίνουν, ούτε νερό δεν χρειάζεται να τα δίνεις. Αν είναι ορφανά (η μάνα πέθανε ή τα παράτησε για οποιονδήποτε λόγο), δεν θα επιζήσουν μόνα τους για πάνω από λίγες ώρες, εκεί πρέπει να τα πάρεις σπίτι και να τα μεγαλώσεις για 4 βδομάδες τουλάχιστον που είναι όμως μεγάλη υπόθεση (δεν χρειάζονται απλά λίγο γάλα και νερό, για την ακρίβεια το αγελαδινό γάλα θα τα σκοτώσει με την μία), αλλιώς πάρε μια φιλοζωική μπας και είσαι τυχερός και κάποιος ασχοληθεί και τα σώσει (που θα πρέπει να είσαι ΠΟΛΥ τυχερός γιατί είναι άπειρα τα γατιά και ελάχιστα τα άτομα που έχουν την δυνατότητα να φροντίσουν νεογέννητα).

Το βασικό είναι να καταγγείλεις τον κάφρο στην αστυνομία, και αν πέσεις σε αδιάφορο αστυνομικό να επιμείνεις τονίζοντας την σοβαρότητα του εγκλήματος και του νόμου.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...