kathytherion Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Καλησπερα! Πολυ καιρο συζηταμε την ενδεχομενη μετακομιση με το φιλο μου σε δικο μας διαμερισμα. Παροτι δε συμφωνω απολυτα ουτε με την αγορα(για φορους) ουτε με το κοινο κεφαλαιο, ειμαστε μαζι ποσο καιρο κ συνενοουμαστε. Το πηγαινα για πιο μετα αλλα μετα απο προσφατα γεγονοτα ειπα δε γ..ται, μια ζωη την εχουμε δεν ξερεις τι σου ξημερωνει κανε αυτο που γουσταρεις. Στα δια ταυτα, θα σας πω καποια μινιμουμ χαρακτηριστικα κ πειτε μ κ εσεις συμφωνα με την εμπειρια σας τι να επιλεξω καθως δεν εχω εμπειρια μακροχρονια απο διαμερισμα κ απο αθηνα. -Δεν εργαζομαι(ακομη) κ αυτος εχει ως βαση την Ανθουσα και γενικα ανατολικα προαστια(οδηγος λεωφ), οποτε σαν περιοχη θελει κατι εκει κοντα. -ειπαμε οχι υπογειο για νερα κλπ, οχι ισογειο για εντομα κλπ. Το ισογειο εινα διαπραγματευσιμο. -ιδανικα θελουμε σπιτι με κουζινα, σαλονι, μπανιο(αν 2 ακομη καλυτερα και 2 δωματια. -αυτονομη θερμανση η καθολου θερμανση( για να μην μπλεκουμε με αλλους ενοικους) -σπιτι απο τελη του 70 και μετα(θελει ακομη πιο αυστηρα ορια στην ηλικια τ σπιτιου). Αυτα!ερωτηματα: 1)Τι αλλα χαρακτηριστικα πρεπει να λαβουμε υποψην πριν την αγορα? 2)θα αξιζε μια αγορα( max 40k, δυατυχως δεν παιζει χρημα πολυ )η ειναι κακη κινηση στις μερες μας? 3) τι περιοχες θα προτεινατε τριγυρω? Προσωπικα η ερημια της Ανθουσας και της Παλληνης δεν μου αρεσει και προτιμω πιο μεσα, αγια παρασκευη, χολαργο κλπ, αλλα ειναι ερκετα ακριβα για την τσεπη μας. Τι εναλλακτικες εχουμε? Ακουω προτασεις!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Super Moderators Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Καλησπερα! Πολυ καιρο συζηταμε την ενδεχομενη μετακομιση με το φιλο μου σε δικο μας διαμερισμα. Παροτι δε συμφωνω απολυτα ουτε με την αγορα(για φορους) ουτε με το κοινο κεφαλαιο, ειμαστε μαζι ποσο καιρο κ συνενοουμαστε. Το πηγαινα για πιο μετα αλλα μετα απο προσφατα γεγονοτα ειπα δε γ..ται, μια ζωη την εχουμε δεν ξερεις τι σου ξημερωνει κανε αυτο που γουσταρεις. Στα δια ταυτα, θα σας πω καποια μινιμουμ χαρακτηριστικα κ πειτε μ κ εσεις συμφωνα με την εμπειρια σας τι να επιλεξω καθως δεν εχω εμπειρια μακροχρονια απο διαμερισμα κ απο αθηνα. -Δεν εργαζομαι(ακομη) κ αυτος εχει ως βαση την Ανθουσα και γενικα ανατολικα προαστια(οδηγος λεωφ), οποτε σαν περιοχη θελει κατι εκει κοντα. -ειπαμε οχι υπογειο για νερα κλπ, οχι ισογειο για εντομα κλπ. Το ισογειο εινα διαπραγματευσιμο. -ιδανικα θελουμε σπιτι με κουζινα, σαλονι, μπανιο(αν 2 ακομη καλυτερα και 2 δωματια. -αυτονομη θερμανση η καθολου θερμανση( για να μην μπλεκουμε με αλλους ενοικους) -σπιτι απο τελη του 70 και μετα(θελει ακομη πιο αυστηρα ορια στην ηλικια τ σπιτιου). Αυτα!ερωτηματα: 1)Τι αλλα χαρακτηριστικα πρεπει να λαβουμε υποψην πριν την αγορα? 2)θα αξιζε μια αγορα( max 40k, δυατυχως δεν παιζει χρημα πολυ )η ειναι κακη κινηση στις μερες μας? 3) τι περιοχες θα προτεινατε τριγυρω? Προσωπικα η ερημια της Ανθουσας και της Παλληνης δεν μου αρεσει και προτιμω πιο μεσα, αγια παρασκευη, χολαργο κλπ, αλλα ειναι ερκετα ακριβα για την τσεπη μας. Τι εναλλακτικες εχουμε? Ακουω προτασεις! Κατ'αρχήν διευκρινίζω ότι ΔΕΝ είμαι ειδήμων, κατοικώ στα ανατολικά (Ραφήνα) και έχω εμπειρική αλλά όχι επαγγελματική άποψη για το θέμα. Προσωπικά, δεν θα το συζητούσα για αγορά, ιδίως με τα κριτήρια που βάζεις. Αν κοιτάς για Αγία Παρασκευή και Χαλάνδρι, νομίζω ότι προσθέτεις άνετα 100k στο εκτιμώμενο budget σου. Γενικότερα, θεωρώ ότι μια αγορά ακινήτου στις ημέρες μας είναι εξαιρετικά κακή κίνηση, εκτός εάν πρόκειται για τη σούπερ ευκαιρία, ξεπούλημα κι έτσι - που και πάλι πρέπει να αναρωτηθείς γιατί είναι τέτοια ευκαιριάρα. Θα σου πρότεινα ενοίκιο και μάλιστα σε περιοχές Σταυρό - Γέρακα - Παλλήνη. Δεν είναι πια η ερημιά που ήταν πριν κάποια χρόνια. Είναι ένα πέταγμα από την Αθήνα ή τα βορειοανατολικά προάστια (Αγ. Παρασκευή - Χαλάνδρι - Χολαργός) και τα προάστια που σου προτείνω έχουν πλέον δική τους "πιάτσα" και "ζωή". Ρώτα και μεσίτες να δεις λίγο τι τιμές παίζουν για αγορές και ενοικιάσεις. Αυτοί ξέρουν σαφώς καλύτερα την αγορά αυτή τη στιγμή. 4
kirileman Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 (επεξεργασμένο) Διαμέρισμα του 1970 βρίσκεις με 500-600 ευρώ/τμ στην Αγ. Παρασκευή, αλλά θα χρήζει ανακαίνισης. Θα ζητάνε λίγο κάτω από χιλιάρικο ορισμένοι, οι τιμές, όμως, συζητούνται. Το θέμα είναι ότι πολλοί βρίσκουν το σπίτι, αλλά δεν υπολογίζουν τα έξοδά της αγοράς και τελικά, αλλά υπολογίζεις και άλλα σου βγαίνουν στην πορεία. Γενικότερα, θεωρώ ότι μια αγορά ακινήτου στις ημέρες μας είναι εξαιρετικά κακή κίνηση, εκτός εάν πρόκειται για τη σούπερ ευκαιρία, ξεπούλημα κι έτσι - που και πάλι πρέπει να αναρωτηθείς γιατί είναι τέτοια ευκαιριάρα. Επειδή έχει μεγάλη ανάγκη ο ιδιοκτήτης; Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2016 από kirileman
vasioula1 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 έχω σπίτι στο όνομά μου, αλλά αν κάτσω να σκεφτώ τα χρήματα που δώσαμε (ΟΚ οι γονείς μου) για να το αγοράσουμε και διάφορα ενφια κλπ κλπ χίλιες φορές να μην είχαμε τπτ και να πλήρωνα ενοίκιο όλα αυτά τα χρόνια στάνταρ θα μου έμεναν πολλά στην άκρη 2
kathytherion Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 έχω σπίτι στο όνομά μου, αλλά αν κάτσω να σκεφτώ τα χρήματα που δώσαμε (ΟΚ οι γονείς μου) για να το αγοράσουμε και διάφορα ενφια κλπ κλπ χίλιες φορές να μην είχαμε τπτ και να πλήρωνα ενοίκιο όλα αυτά τα χρόνια στάνταρ θα μου έμεναν πολλά στην άκρη Αυτα φοβαμαι κι εγω τα κρυφα εξοδα πουμθα προκυπτουν... απ την αλλη θελω να πιστευω οτι για ενα μετριο σπιτι δεν θα ναι δυσβασταχτο ποσο. Κατ'αρχήν διευκρινίζω ότι ΔΕΝ είμαι ειδήμων, κατοικώ στα ανατολικά (Ραφήνα) και έχω εμπειρική αλλά όχι επαγγελματική άποψη για το θέμα. Προσωπικά, δεν θα το συζητούσα για αγορά, ιδίως με τα κριτήρια που βάζεις. Αν κοιτάς για Αγία Παρασκευή και Χαλάνδρι, νομίζω ότι προσθέτεις άνετα 100k στο εκτιμώμενο budget σου. Γενικότερα, θεωρώ ότι μια αγορά ακινήτου στις ημέρες μας είναι εξαιρετικά κακή κίνηση, εκτός εάν πρόκειται για τη σούπερ ευκαιρία, ξεπούλημα κι έτσι - που και πάλι πρέπει να αναρωτηθείς γιατί είναι τέτοια ευκαιριάρα. Θα σου πρότεινα ενοίκιο και μάλιστα σε περιοχές Σταυρό - Γέρακα - Παλλήνη. Δεν είναι πια η ερημιά που ήταν πριν κάποια χρόνια. Είναι ένα πέταγμα από την Αθήνα ή τα βορειοανατολικά προάστια (Αγ. Παρασκευή - Χαλάνδρι - Χολαργός) και τα προάστια που σου προτείνω έχουν πλέον δική τους "πιάτσα" και "ζωή". Ρώτα και μεσίτες να δεις λίγο τι τιμές παίζουν για αγορές και ενοικιάσεις. Αυτοί ξέρουν σαφώς καλύτερα την αγορά αυτή τη στιγμή. Προς θεου, ρωταω απλους ανθρωπους για γνωμες κ εμπειριες οποτε δεν τιθεται θεμα εγκυροτητας πληροφοριων... Ετυχε να βρω καιμκαποια οικονομικοτρα διαμερισματα στο Χαλανδρι αλλα εχω ματια ανοιχτα καινγια αλλες περιοχες τριγυρω. Δυστυχως τα Σπατα κ η Παλληνη οσο κι αν εμπλουτιστηκαν παραμενουν επαρχια, πιστευω,για πολλους λογους. Οχι οτι ειναι κακο αλλα μεγαλωσα σε επαρχια-εξοχη οποτε θελω την πολη, τα πολλα μαγαζια κ την ποικιλια. Επειδη εντωμεταξυ τσεκαρα τιμες, νομιζω πως παλληνη κ ανατολικα προαστια πανε το ιδιο για αγορα.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Super Moderators Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 [...] Επειδή έχει μεγάλη ανάγκη ο ιδιοκτήτης; Σύμφωνοι, δεν λέω ότι είναι απαραίτητα "κακό" ή "πονηρό" να βρεις ευκαιρία - απλώς δεν είναι όλες ευκαιρίες. [...] Δυστυχως τα Σπατα κ η Παλληνη οσο κι αν εμπλουτιστηκαν παραμενουν επαρχια, πιστευω,για πολλους λογους. Οχι οτι ειναι κακο αλλα μεγαλωσα σε επαρχια-εξοχη οποτε θελω την πολη, τα πολλα μαγαζια κ την ποικιλια. Επειδη εντωμεταξυ τσεκαρα τιμες, νομιζω πως παλληνη κ ανατολικα προαστια πανε το ιδιο για αγορα. Τα Σπάτα, με το συμπάθειο, είναι ακόμα κωλοχώρι. Η Παλλήνη είναι σε σαφώς καλύτερη κατάσταση και σίγουρα πολύ πιο προσβάσιμη και στην εργασία του συντρόφου σου αλλά και σε συγκοινωνίες (λεωφορεία, Προαστιακός/Μετρό). Προσωπικά θα κοιτούσα Γέρακα-Παλλήνη για ενοίκιο. 1
Lucifer Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Προσωπικά θα κοιτούσα Γέρακα-Παλλήνη για ενοίκιο. Σε περίπτωση που παίξεις εδώ γύρω όπως προτείνει ο paredwse, έχε υπ' όψιν σου ότι δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά αποχέτευση. Οπότε υπολογίζεις συν μια ογδοντάρα σε βόθρο το δίμηνο/τρίμηνο ανάλογα την εποχή. Αν παίζει αυτοκίνητο, μια καλή εναλλακτική είναι Βριλήσσια/Κοντόπευκο, λογικά θα παίζουν χαμηλότερα από κεντρικότερα σημεία στην Αγία. Αν πάλι όχι, αναγκαστικά προσανατολίζεσαι για κάπου επί της Μαραθώνος. Επίσης καλά θυμόμουν ότι κάτι είχες ξαναρωτήσει σχετικά. 1
kathytherion Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Σε περίπτωση που παίξεις εδώ γύρω όπως προτείνει ο paredwse, έχε υπ' όψιν σου ότι δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά αποχέτευση. Οπότε υπολογίζεις συν μια ογδοντάρα σε βόθρο το δίμηνο/τρίμηνο ανάλογα την εποχή. Αν παίζει αυτοκίνητο, μια καλή εναλλακτική είναι Βριλήσσια/Κοντόπευκο, λογικά θα παίζουν χαμηλότερα από κεντρικότερα σημεία στην Αγία. Αν πάλι όχι, αναγκαστικά προσανατολίζεσαι για κάπου επί της Μαραθώνος. Επίσης καλά θυμόμουν ότι κάτι είχες ξαναρωτήσει σχετικά. Σωστα θυμασαι! Εχουμε μεινει στο που θα μεινω αλλα θα ηθελα ν ακουσω τι γνωμη εχετε για τις προδιαγραφες που εχω για το διαμερισμα και τι αλλο να λαβω υποψην πριν την αγορα η την ενοικιαση του... Βριλησσια κλπ το σκεφτηκαμε κι εμεις κ κοιταμε αν βγει κατι. Επισης μου προτεινε ο δικος μου Νεα Ιωνια κ Ηρακλειο αλλα δεν ξερω αν θα ναι κοντα στη δουλεια του με τ αμαξι. Επισης, χρησιμοποιει και συγκοινωνια πολυ συχνα για τη δουλεια του.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Super Moderators Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 [...] Βριλησσια κλπ το σκεφτηκαμε κι εμεις κ κοιταμε αν βγει κατι. Επισης μου προτεινε ο δικος μου Νεα Ιωνια κ Ηρακλειο αλλα δεν ξερω αν θα ναι κοντα στη δουλεια του με τ αμαξι. Επισης, χρησιμοποιει και συγκοινωνια πολυ συχνα για τη δουλεια του. Καλά, Βριλήσσια είναι εξαιρετική περίπτωση και όχι τόσο άσχημα από πλευράς απόστασης από την Ανθούσα που είναι η εργασία του συντρόφου σου. Δεν ξέρω τι κατάσταση επικρατεί κοντά στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας - αν και φοβάμαι ότι, λόγω του σταθμού, οι τιμές εκεί (είτε για αγορά είτε για ενοίκιο) θα είναι κατά τι "τσιμπημένες". Αξίζει όμως! Νέα Ιωνία και Νέο Ηράκλειο είναι μια χαρά περιοχές (ανάλογα και την συνοικία βέβαια, έχει και πολλές μονοκατοικίες) αλλά από πλευράς απόστασης μέχρι την Ανθούσα, είναι λίγο χάλια. Δεν θα τις προτιμούσα, εφ'όσον ένα από τα κύρια κριτήρια είναι η απόσταση από Ανθούσα.
kathytherion Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Καλά, Βριλήσσια είναι εξαιρετική περίπτωση και όχι τόσο άσχημα από πλευράς απόστασης από την Ανθούσα που είναι η εργασία του συντρόφου σου. Δεν ξέρω τι κατάσταση επικρατεί κοντά στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας - αν και φοβάμαι ότι, λόγω του σταθμού, οι τιμές εκεί (είτε για αγορά είτε για ενοίκιο) θα είναι κατά τι "τσιμπημένες". Αξίζει όμως! Νέα Ιωνία και Νέο Ηράκλειο είναι μια χαρά περιοχές (ανάλογα και την συνοικία βέβαια, έχει και πολλές μονοκατοικίες) αλλά από πλευράς απόστασης μέχρι την Ανθούσα, είναι λίγο χάλια. Δεν θα τις προτιμούσα, εφ'όσον ένα από τα κύρια κριτήρια είναι η απόσταση από Ανθούσα. Κιμεγω σκεφτηκα την αποσταση, ειδικα επειδη θα παιρνει συγκοινωνια για ανθουσα. Με το σκεπτικο αυτο ισως συμφερει να προσανατολιστουμε στξ μπλε γραμη μετρο, και λιγο πιο κεντρικα.
zio10 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Γιατί λέτε ότι είναι λάθος κίνηση να αγοράσει κάποιος σπίτι αυτή την εποχή; Πιστεύω πως αν έχεις τα λεφτά (δεν χρεωθείς και δεν στερηθείς όλα τα υπόλοιπα) είναι καλή περίπτωση να αγοράσεις ένα σπίτι σε περιοχή που σε βολεύει - καλύπτει.
*nenya* Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Ακουω προτασεις! Μερικά με πρόχειρη αναζήτηση: http://www.xe.gr/property/poliseis|katoikies|ano-xolargos|264709529.html http://www.xe.gr/property/poliseis|katoikies|leontari-kantza|272396504.html http://www.xe.gr/property/poliseis|katoikies|dioni|224466792.html
kathytherion Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Γιατί λέτε ότι είναι λάθος κίνηση να αγοράσει κάποιος σπίτι αυτή την εποχή; Πιστεύω πως αν έχεις τα λεφτά (δεν χρεωθείς και δεν στερηθείς όλα τα υπόλοιπα) είναι καλή περίπτωση να αγοράσεις ένα σπίτι σε περιοχή που σε βολεύει - καλύπτει. Αν εξαορεσουμε το οικονομικο οντως αξιζει ν αγορασου,ε κατι γιατι εχουν πεσει αρκετα οι τιμες, φοβαμαι ομως τη δεσμευση του να αγοραστει κατι( γιατι δυσκολα μεταπωλειται ) και γι αυτο προσπαθω να μαθω τι πραγματα πρεπει να εχω υποψην οταν κοιταζω σπιτι η διαμερισμα. Πχ καπου διαβασα πως σε καθε ση,ειο της αθηνας παιζουν διαφορες στα δημοτικα τελη κλπ, κατι που δεν γνωριζα και νομιζβ ειναι σημαντικο! Μερικά με πρόχειρη αναζήτηση: http://www.xe.gr/property/poliseis|katoikies|ano-xolargos|264709529.html http://www.xe.gr/property/poliseis|katoikies|leontari-kantza|272396504.html http://www.xe.gr/property/poliseis|katoikies|dioni|224466792.html Καλα τωρα που εχω μπολικο χρονο εχω ριξει ψαξιμο κ εχω βρει και καποιες καλες(?) Ευκαιριες αν και δεν ειμαι εμπειρη στην αγορα κατοικιας και δεν ξερω τι να προσεξω. Κι αυτο που εστειλες το 3ο εχει ωραια χαρακτηριστικα, αλλα το 1ο στην παλληνη ηταν ωραιο μεχρι που δα τη φωτο που δειχνει εξω. Ερημια και φρυγανοτοπος, οπως το πατρικο μου, δηλαδη μακρια. 1
nomikarios Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Αν εξαορεσουμε το οικονομικο οντως αξιζει ν αγορασου,ε κατι γιατι εχουν πεσει αρκετα οι τιμες, φοβαμαι ομως τη δεσμευση του να αγοραστει κατι( γιατι δυσκολα μεταπωλειται ) και γι αυτο προσπαθω να μαθω τι πραγματα πρεπει να εχω υποψην οταν κοιταζω σπιτι η διαμερισμα. Ακόμα δεν συμφέρει η αγορά ακινήτου, για τη συντριπτική πλειονότητα του κόσμου (όποιου κόσμου τέλος πάντων) που σκέφτεται να κάνει αυτή την κίνηση, ασχέτως του ότι έπεσαν οι τιμές. Εκτός αν μιλάμε για κάποιον που διαθέτει πολλά λεφτά που κάθονται + έχει εντοπίσει ένα πραγματικά καλό ακίνητο. Με 40 χιλιάδες δεν βρίσκεις τέτοιο ακίνητο δυστυχώς στην Αττική, θα κάνεις κάποιο συμβιβασμό, είτε θα είναι αρκετά παλιό είτε σε όχι τόσο καλή περιοχή. Να ανέβουν οι τιμές για αυτά τα σπίτια δεν υπάρχει περίπτωση, μόνο να πέσουν, μεταπώληση την αποκλείω στο μέλλον (δε συζητάμε για την περίπτωση που το "σκοτώσεις"), γι' αυτό προτείνω ενοίκιο.
kirileman Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Ακόμα δεν συμφέρει η αγορά ακινήτου, για τη συντριπτική πλειονότητα του κόσμου (όποιου κόσμου τέλος πάντων) που σκέφτεται να κάνει αυτή την κίνηση, ασχέτως του ότι έπεσαν οι τιμές. Γιατί;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα