Fyedka Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Παιδιά καλησπέρα σας, Συμπληρωματικά με άλλα thread που έχω διαβάσει στο forum, σχετικά με την αναζήτηση εργασίας μετά το πτυχίο, θα ήθελα την γνώμη σας αναφορικά με το τι γίνεται όταν πατάς το επόμενο σκαλί, δηλαδή έχεις τελειώσει την θητεία και βαδίζεις πλέον σοβαρά στον δρόμο της καριέρας (sic). Η δική μου ιστορία έχει κάπως έτσι… τέλειωσα ηλεκτρονικός ΤΕΙ το ’12, όπου λόγω της πρακτικής δούλεψα για περίπου ένα χρόνο σε software house, σε team που έκανε ανάπτυξη crm σε .NET. Στην συνέχεια ξεκίνησα μεταπτυχιακό σε συναφή αντικείμενο και παράλληλα έπιασα δουλειά σε κατασκευαστική εταιρία σε project management (κυρίως στο οικονομικό κομμάτι) στην οποία δουλεύω ακόμη. Λόγω της δουλειάς το μεταπτυχιακό το ψιλό παράτησα, και ακόμη χρωστάω διπλωματική για να ξεμπερδέψω. Το ζήτημα είναι ότι τέλος του χρόνου λήγει η αναβολή του στρατού και θα πρέπει να υπηρετήσω την μαμά πατρίδα, με side effect ότι μάλλον θα χάσω και δουλειά μου. Οπότε έχει αρχίσει να με προβληματίζει το θέμα «και τώρα τι κάνουμε». Γενικά μου αρέσει το software development, αλλά κοντεύω τα 28 και βλέπω ότι είμαι πλέον αρκετά μεγάλος και έχω χάσει σοβαρή επαφή με το αντικείμενο, δεν έχω αντίστοιχη σοβαρή προϋπηρεσία, πλην προσωπικής ενασχόλησης και διαβάσματος, ούτε έχω κάποιο portfolio. Παράλληλα, βλέπω ότι η νέες τεχνολογίες βγαίνουν όλο και ποιο γρήγορα και όλο και ποιο μαζικά, και δεν ξέρω αν και κατά πόσο μπορεί κανείς να κάνει συνεχώς adapt ότι trend υπάρχει, πολλώ δε μάλλον όταν πρέπει να βγαίνει και το χρήμα για να συντηρείς το αμάξι σου και το νοίκι σου. Απ την άλλη νιώθω ότι τελικά και το μεταπτυχιακό δεν είναι αρκετό για την αγορά εργασίας, και ότι μάλλον κάποια πιστοποίηση σε κάποια τεχνολογία (σε φάση Microsoft ή RedHat Certificate) αξίζει περισσότερο από ένα msc.
zio10 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δεν το ξέρω το αντικείμενο, αλλά γιατί στα 28 είσαι μεγάλος για software development; Τι διαφορά θα είχε αν ήσουν 22 δηλαδή; Όπως και να 'χει καλή τύχη!
SlickNick Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Μπορείς να πάρεις άλλα δύο χρόνια αναβολή από τον στρατό για "ψυχολογικούς λόγους" και μετά να πάρεις και οριστική απαλλαγή άμα θέλεις, ώστε να μη χάσεις τη δουλειά σου και να ασχοληθείς με ότι άλλο θέλεις.
Fyedka Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 @zio10 Έχω πλέον την εντύπωση πως για να πεις ότι ξεκινάω και δουλεύω developer πρέπει να μπεις στην ροή εργασίας σχεδόν μετά το πτυχίο, ώστε να έχεις την σωστή προϋπηρεσία, δεδομένου ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, και στις ηλικίες αυτές έχεις ακόμη χρόνο και καθαρό μυαλό ώστε να παίξεις με τεχνολογίες frameworks κλπ. Να ξεκινήσεις στα κοντά 30 να ασχοληθείς σοβαρά με enterprise java ή κάτι αντίστοιχο μου φαίνεται ότι πρέπει να δαπανήσεις πολλές εργατώρες. + ότι σε μικρές σχετικά ηλικίες δεν έχεις ιδιαίτερες μισθολογικές απαιτήσεις.@SlickNick, έχοντας κάνει την συζήτηση για αυτό το θέμα, οκ ναι μεν γίνεται, αλλά γενικά έχει φασαρία και αρκετή ψυχολογική πίεση, κάθε 6 μήνες να τρέχεις για πιστοποιήσεις ότι δεν την παλεύεις (+ βύσμα ψυχίατρο). Νομίζω ότι ο στρατός μπορεί να έχει την πλάκα του αν δεν τον πάρεις σοβαρά και δεν αφήνεις πράγματα πίσω. 1
alx301 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 ... και δεν αφήνεις πράγματα πίσω. αλλα εσυ αφήνεις Ωραια σχετικα εμπειρία ο στρατός, αλλα τετοια εποχη να χάσεις την δουλειά σου και την ΄΄φόρα΄΄ σου που είσαι μεσα στην ΄΄πιάτσα΄΄ κτλ δεν αξίζει για μενα. Αν μπορείς να το καθυστερήσεις κ άλλο η να το αποφύγεις τελείως ειναι καλύτερα πιστεύω
Pablo_Hasan Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Μέσα τον στρατό όχι απλά δεν θα ενημερωθείς για τις νέες τεχνολογίες, αλλά θα ξεχάσεις και αυτές που ξέρεις... 3
SlickNick Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 @SlickNick, έχοντας κάνει την συζήτηση για αυτό το θέμα, οκ ναι μεν γίνεται, αλλά γενικά έχει φασαρία και αρκετή ψυχολογική πίεση, κάθε 6 μήνες να τρέχεις για πιστοποιήσεις ότι δεν την παλεύεις (+ βύσμα ψυχίατρο). Δεν είναι κάθε έξι μήνες. Συνήθως δίνουν δύο ετήσιες, η άμα είσαι τυχερός μία διετή. Ψυχίατρο βρίσκεις πολύ εύκολα.
Flaoutistas Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Ασχετο πιστευετε οτι η θητεια θα αλλαξει καθολου ως προς τη διαρκεια; Γιατι απο κατι στρατοκαυλους ακουω οτι θα αυξηθει απο καποιους πιο λογικους οτι θα μειωθει λογω πιεσεων της ΕΕ. Εγω προσωπικα τη βλεπω να μενει αμεταβλητη για αρκετα χρονια.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Ασχετο πιστευετε οτι η θητεια θα αλλαξει καθολου ως προς τη διαρκεια; Γιατι απο κατι στρατοκαυλους ακουω οτι θα αυξηθει απο καποιους πιο λογικους οτι θα μειωθει λογω πιεσεων της ΕΕ. Εγω προσωπικα τη βλεπω να μενει αμεταβλητη για αρκετα χρονια. Πιστευεις οτι ο πατριωτης ο στραταρχης θα μειωσει τη θητεια; Τι ειναι; Κανενας προδοτης που να θυσιασει την αμυνα της χωρας για τις αποφασεις της νεοφιλελε ΕΕ;
Pablo_Hasan Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Έτσι όπως είναι η θητεία τώρα είναι free candy για το κράτος, τζάμπα ανασφαλιστη δουλειά, από μόνη της δεν πρόκειται να μειωθεί άλλο ή να καταργηθεί. Όπως το βλέπω, η σημερινή γενιά δεν πιστεύω να στείλει τα παιδιά της να κάνουν τους υπηρετες στους καραβαναδες, αυτό θα είναι και το καλό σενάριο, το άλλο σενάριο είναι να μας κάνουν κάνα ντου οι γείτονες, να μας πάρουν τα σωβρακα και τότε θα καταλάβουμε ότι με παπατζιλικια και βυσματα δεν γίνεται άμυνα... 1
Flaoutistas Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Πιστευεις οτι ο πατριωτης ο στραταρχης θα μειωσει τη θητεια; Τι ειναι; Κανενας προδοτης που να θυσιασει την αμυνα της χωρας για τις αποφασεις της νεοφιλελε ΕΕ; Αυτες οι αποφασεις λαμβανονται απο πολιτικους, καθως ψηφιζεται απο τη βουλη των Ελλήνων. Δεν αποφασιζει ο καθε πειραγμενος του στρατου για τη θητεια. Μπορει να επηρεαζει δε λεω αλλα ειναι ενα ζητημα πολιτικο ως προς την ψηφιση του. Επισης δυσολα πιστευω θα περναγε νομος αυξησης της θητειας. Ολες οι κυβερνησεις εχουν να παρουν δυσκολα μετρα και η ψηφιση απο οποιαδηποτε κυβερνηση αυξηση της θητειας θα ηταν κατι που θα ειχε αρνητικο αντικτυπο. Επισης στο στρατο επι της ουσιας ελαχιστα πραγματα χρησιμα για την αμυνα της χωρας. Απο οτι εχω ακουσει κυριως σφουγγαρισμα μαθαινουν και πως να επιβιωνουν τρωγοντας φαγητο με μαμουνια. Δε θα ηταν πολυ πιο χρησιμο μια εναλλακτικη θητεια οπου ο καθενας για 9 μηνες η οσο ειναι τελος παντων να παει να προσφερει τις υπηρεσιες του καπου; Θα κακοπεφτε πχ σε κατι ακριτικες περιοχες απο εκει που δεν εχουν γιατρους να εχουν καμια 20ρια γιατρους για 9 μηνες; Και γενικα ο καθενας στον κλαδο του να προσφερει. Δε θα βοηθουσε αυτο ουσιαστικα τη χωρα μας;
SlickNick Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Αυτες οι αποφασεις λαμβανονται απο πολιτικους, καθως ψηφιζεται απο τη βουλη των Ελλήνων. Δεν αποφασιζει ο καθε πειραγμενος του στρατου για τη θητεια. Μπορει να επηρεαζει δε λεω αλλα ειναι ενα ζητημα πολιτικο ως προς την ψηφιση του. Επισης δυσολα πιστευω θα περναγε νομος αυξησης της θητειας. Ολες οι κυβερνησεις εχουν να παρουν δυσκολα μετρα και η ψηφιση απο οποιαδηποτε κυβερνηση αυξηση της θητειας θα ηταν κατι που θα ειχε αρνητικο αντικτυπο. Επισης στο στρατο επι της ουσιας ελαχιστα πραγματα χρησιμα για την αμυνα της χωρας. Απο οτι εχω ακουσει κυριως σφουγγαρισμα μαθαινουν και πως να επιβιωνουν τρωγοντας φαγητο με μαμουνια. Δε θα ηταν πολυ πιο χρησιμο μια εναλλακτικη θητεια οπου ο καθενας για 9 μηνες η οσο ειναι τελος παντων να παει να προσφερει τις υπηρεσιες του καπου; Θα κακοπεφτε πχ σε κατι ακριτικες περιοχες απο εκει που δεν εχουν γιατρους να εχουν καμια 20ρια γιατρους για 9 μηνες; Και γενικα ο καθενας στον κλαδο του να προσφερει. Δε θα βοηθουσε αυτο ουσιαστικα τη χωρα μας; Άμα θες να βοηθηθεί η χώρα μας πρέπει πρωτίστως να σταματήσουμε να θεωρούμε ότι όλα τα προβλήματα λύνονται υποχρεώνοντας ανθρώπους να κάνουν πράγματα που δε θέλουν. Αν θέλουν καλό στρατό και θητεία πρέπει να δοθούν κίνητρα. Αν θέλουν οι ακριτικές περιοχές να σταματήσουν να σαπίζουν, πάλι χρειάζονται κίνητρα. 3
ProponitisTouKanape Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Αυτες οι αποφασεις λαμβανονται απο πολιτικους, καθως ψηφιζεται απο τη βουλη των Ελλήνων. Δεν αποφασιζει ο καθε πειραγμενος του στρατου για τη θητεια. Μπορει να επηρεαζει δε λεω αλλα ειναι ενα ζητημα πολιτικο ως προς την ψηφιση του. Επισης δυσολα πιστευω θα περναγε νομος αυξησης της θητειας. Ολες οι κυβερνησεις εχουν να παρουν δυσκολα μετρα και η ψηφιση απο οποιαδηποτε κυβερνηση αυξηση της θητειας θα ηταν κατι που θα ειχε αρνητικο αντικτυπο. Επισης στο στρατο επι της ουσιας ελαχιστα πραγματα χρησιμα για την αμυνα της χωρας. Απο οτι εχω ακουσει κυριως σφουγγαρισμα μαθαινουν και πως να επιβιωνουν τρωγοντας φαγητο με μαμουνια. Δε θα ηταν πολυ πιο χρησιμο μια εναλλακτικη θητεια οπου ο καθενας για 9 μηνες η οσο ειναι τελος παντων να παει να προσφερει τις υπηρεσιες του καπου; Θα κακοπεφτε πχ σε κατι ακριτικες περιοχες απο εκει που δεν εχουν γιατρους να εχουν καμια 20ρια γιατρους για 9 μηνες; Και γενικα ο καθενας στον κλαδο του να προσφερει. Δε θα βοηθουσε αυτο ουσιαστικα τη χωρα μας; Στραταρχη εννοω τον Παναρα, αρα πολιτικο. Δεν θεωρω οτι παμε για μειωση της θητειας γιατι υπαρχει μεγαλη μειωση και σε μονιμο προσωπικο απο το ξεκινημα της κρισης. Η μειωση (ή η καταργηση) της θητειας θα αναγκαζε το ΥΠΕΘΑ να αυξησει το προσωπικο του αρα και το μισθολογικο του κοστος. Ο φανταρος ειναι φθηνος, ο μονιμος, ακομα και ΕΠΟΠ κοστιζει περισσοτερο. Επισης η καταργηση της θητειας πιστευω ειναι δυσκολο να ψηφισθει κι απο Βουλευτες επαρχιακων περιοχων που ουσιαστικα ζουν απο το στρατο. Ειναι το τρομερο επιχειρημα στην Ελλαδα, "να κλεισουμε το ταδε ΤΕΙ/Στρατοπεδο του κωλου; θα πειραχθει η τοπικη οικονομια." Αντι να κοιταξουμε να παραγουν κατι για να εχουν εσοδα σαν τοπικη οικονομια, κοιταμε πως θα ζησουν παρασιτικα στην πλατη αλλων. 1
tritonas00 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Επισης η καταργηση της θητειας πιστευω ειναι δυσκολο να ψηφισθει κι απο Βουλευτες επαρχιακων περιοχων που ουσιαστικα ζουν απο το στρατο. Αυτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα