zio10 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Ναι για να μην μπλέξεις και σε ψάχνουν. Επίτηδες το ρωτάνε αυτό. Κανονικα ολες θα επρεπε να το ρωτουσαν. Πες ότι εσυ πάς σε μια άδεια Ελλαδα και εκει κάπως σπάει ο διαολος και σε βρισκουν λιποτάχτη. Αμα ξαναγυρίσεις στο εξωτερικο σφυρα μου οποτε θα τους τινάξεις στον αέρα και αυτους. Συμφωνώ, μου κάνει εντύπωση που δεν το ρωτάνε όλες οι εταιρείες! 1
DDevil Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Συμφωνώ, μου κάνει εντύπωση που δεν το ρωτάνε όλες οι εταιρείες! Ο στρατος είναι η πιο χαβαλέ φάση φιλε αμα τον πάρεις στην πλάκα μια χαρα θα περάσεις ! 1
razielthan Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια! Yπαρχει συγκεκριμενος λογος που θες να κανεις μεταπτυχιακο ή ειναι η κλασσικη πτυχιολαγνεια που διακρινει τον Ελληνα (την ελληνικη οικογενεια θα ελεγα) κατα κυριο λογο; Μου το λενε πολλοι "παλιοι" αυτο τηλευταια.Η αληθεια ειναι οτι τη σχολη την εβγαλα τα τηλευταια 2 χρονια και καλως κακως εγιναν αρκετες αρπακολες(οχι αντιγραφη) και παρολλο που πηγα καλα και απο αποψη βαθμων δεδομενου του χρονου που αφιερωσα εχω ενα κομπλεξ οσον αφορα τς γνωσεις μου σε αυτα τα μαθηματα.Επισης αρκετα μαθηματα που με ενδιεφεραν νιωθω οτι δεν μου εδωσε αρκετα πραγματα το τμημα , οχι οσο θα ηθελα τουλαχιστον, οποτε μια ειδικευση πιστευω και θα μου αρεσε και θα με βοηθαγε αρκετα.Τελος να πω την αληθεια αλλιως θα ενιωθα αν εφευγα ως φοιτητης και αλλιως ως οικονομικος μεταναστης.Αν ειμαι ολλανδια για 2 χρονια μια με τις γνωριμιες που ισως κανω και μια οτι θα εχω περασει 2 χρονια στο δικο τους εκπαιδευτικο συστημα πιστευω θα ειναι πιο ευκολη η ευρεση εργασιας μεσα απο το πανεπιστημιο. Ο ενδοιασμος που εχω για τη φαση στρατου πρωτα και μετα μεταπτυχιακου ειναι οτι μεσολαβει 1.5 γαμη@@νος χρονος.Μια οτι θα απεχω 1.5 χρονο απο το χωρο και μια οτι δεν θα διαβαζω τπτ και ξαφνικα θα πρεπει να ξαναμπω στη φαση εξετασεων etc.. Επισης οπως ειπε και ενα παιδι παραπανω θα φαινεται κενος χρονος στο βιογραφικο και ξερω οτι ειναι αρκετα κακο ειδικα 1 μιση χρονος μου φαινεται αρκετο "ψοφιο" διαστημα.Ενα καλο που μπορει να φερει βεβαια κατι τετοιο ειναι να μπω πρωτα στρατο και να μπω σωμα Ερευνας Πληροφορικης που ξερω μετραει θετικα εξωτερικο που δεν ξερουν ποσο μπαχαλο ειναι μεσα στο στρατο.Βεβαια παιζει να θελει βυσμα κατι τετοιο παντως ενας ξαδερφος μου που δουλευει Τσεχια μου ειπε μετρησε πολυ.Γενικα οσοι ειχατε κενο χρονικο διαστημα στο βιογραφικο σας (1-2 χρονια) ειχατε καποιο θεμα μετα? ειτε σε interviews ειτε εσεις οι ιδιοι ως ατομα Παιδια ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις,ειδικα οσοι ησασταν παρομοια φαση και ειστε εξωτερικο δινετε φως
JohnTehGreek Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Η λυση ειναι απλη μην μασας. Οπως ειπα εχεις 30 ολόκληρες μερες τον χρονο να έρχεσαι στην Ελλαδα. Ειναι επεραρκετες οπως ειπα. Μετα απο λιγα χρόνια (5 συνήθως) που θα παρεις υπηκοοτητα στην Ολλανδία θα έρχεσαι οποτε και για οσο γουσταρεις σαν Ολλανδος πολιτης στην Ελλάδα. Το θεμα δεν ειναι ο 1.5 χρονος. Το θεμα ειναι οτι αυτον τον 1.5 χρονο θα τον χασεις στην μεγαλυτερη μπουρδα που ακουει στο ονομα Ελληνικός στρατός. Απλα δεν αξιζει.
YourTrueLegend Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 (επεξεργασμένο) Γενικα οσοι ειχατε κενο χρονικο διαστημα στο βιογραφικο σας (1-2 χρονια) ειχατε καποιο θεμα μετα? ειτε σε interviews ειτε εσεις οι ιδιοι ως ατομα Nαι, ειναι κατι που θα στο ρωτανε ολα τα HR ή και οι managers που θα σου παιρνουν τη συνεντευξη. Αν μπορεις να το δικαιολογησεις με πειστικες απαντησεις δεν τρεχει μια. To oτι εκανες στρατο σε αυτο το διαστημα εναι υπεραρκετο ως απαντηση. Σε οτι αφορα το κενο γνωσεων που θεωρεις οτι εχεις, μην νομιζεις οτι με το μεταπτυχιακο θα καλυφθει. Η γνωση αποκταται με πειρα και η πειρα που μετραει τη σημερον ημερα δεν ειναι στο διαβασμα θεωριας, αλλα στην εργασια. Για μενα το πτυχιο που εχεις ειναι εξισου δυνατο με ενα μεταπτυχιακο. Αν ησουν αποφοιτος ΤΕΙ ισως να αξιζε να πας στο βημα του μεταπτυχιακου, τωρα ομως βγες αγορα εργασιας το συντομοτερο δυνατο. Αν θες να συνεχισεις το διαβασμα, ψαξε για certifications που μετρανε. Πχ στον τομεα των δικτυων τα CCNA CCNP μετρανε περισσοτερο απο το 90% των μεταπτυχιακων σε δικτυα. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2016 από YourTrueLegend
ribo7 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 (επεξεργασμένο) Για Ολλανδία συγκεκριμένα υπάρχει και το Post-Master(PDEng) που είναι 2 χρόνια με μαθήματα και projects σε εταιρείες επί πληρωμεί. Προϋποθέτει να έχεις μάστερ αλλά τους πολυτεχνίτες μας πιάνει ως 5ετες πτυχίο. Ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων μηχανικών αυτό έρχεται και κάνει στην Ολλανδία. Τώρα αν αξίζει είναι άλλη κουβέντα. Μπορείς να ρωτήσεις και να το ψάξεις. Απλά το αναφέρω μιας και η κουβέντα πήγε στη χρησιμότητα του μεταπτυχιακού.Τώρα για τον χρόνο του στρατού, βάλτο στο βιογραφικό σου για να μην φαίνεται το κενό. Το ΣΕΠ δε νομίζω να το ξέρουν στο εξωτερικό και το θέμα είναι πως εσύ θα το παρουσιάσεις. Ακόμα και σε εναν απλό λόχο Διαβιβάσεων να πας και να σε χώσουν στο ΚΕΠΙΚ, εσύ μπορεί να πουλήσεις παπάτζα οτι κρατουσες ολες τις επικοινωνιες του ταγματος και της μεραρχίας!!Οταν εσυ θα ψάχνεις την πρώτη σου δουλειά, ο άλλος δε θα επιμείνει στον ένα χρόνο στο στρατό. Ξέρει ότι σε παίρνει ως απόφοιτο ουσιαστικά με μηδέν προϋπηρεσία και θα σε ρωτάει για το ακαδημαϊκό σου υπόβαθρο.Για μένα το δίλημμμα του στρατού είναι ή πας μικρός ή βρίσκεις τρόπο να μην πας καθόλου. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2016 από ribo7
cris41 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Ρε παιδια τι θα ξεχασει καποιος τωρα μεσα σε 9 μηνες στον στρατο(εγω εκανα 12μηνο και το ειδα σαν πιο χαλαρα να ξεχαστω λιγο απο αυτα και μετα ειχα περισσοτερο ορεξη). Επισης τσιμπησα και ενα χαρτακι που λεει οτι ημουν στο λογιστηριο και στο εξωτερικο ρωτησανε αρκετοι "τι κανατε εκει γιατι ακομα και αυτο μετραει, εχει ενδιαφερον κλπ". Το βλεπουν αλλιως εκει απο οτι εδω. 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Ναι για να μην μπλέξεις και σε ψάχνουν. Επίτηδες το ρωτάνε αυτό. Κανονικα ολες θα επρεπε να το ρωτουσαν. Πες ότι εσυ πάς σε μια άδεια Ελλαδα και εκει κάπως σπάει ο διαολος και σε βρισκουν λιποτάχτη. Αμα ξαναγυρίσεις στο εξωτερικο σφυρα μου οποτε θα τους τινάξεις στον αέρα και αυτους.Σταματά επιτέλους να παραπληροφορεις τον κόσμο, κανονικότατα μπορείς να ταξιδέψεις. Και μάθε τι σημαίνει λιποτάχτης... Ρε παιδια τι θα ξεχασει καποιος τωρα μεσα σε 9 μηνες στον στρατο(εγω εκανα 12μηνο και το ειδα σαν πιο χαλαρα να ξεχαστω λιγο απο αυτα και μετα ειχα περισσοτερο ορεξη). Επισης τσιμπησα και ενα χαρτακι που λεει οτι ημουν στο λογιστηριοWtf?Είχατε λογιστήριο στο στρατόπεδο;
cris41 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Σταματά επιτέλους να παραπληροφορεις τον κόσμο, κανονικότατα μπορείς να ταξιδέψεις. Και μάθε τι σημαίνει λιποτάχτης... Wtf? Είχατε λογιστήριο στο στρατόπεδο; Ημουν ΓΕΝ οποτε ειχε το οικονομικο και το λογιστηριο μεσα. Και σαν μεταθεση μου ειχε ερθει Δ/ΓΕΝ. Μονο και μονο που ξεμπερδευεις με αυτο τελος. Δε περιμενα μεχρι τα 35(τοσο δεν ειναι?) για εξαγορα και μαλιστα 12000(τοσο?) 1
DDevil Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Ρε παιδια τι θα ξεχασει καποιος τωρα μεσα σε 9 μηνες στον στρατο(εγω εκανα 12μηνο και το ειδα σαν πιο χαλαρα να ξεχαστω λιγο απο αυτα και μετα ειχα περισσοτερο ορεξη). Επισης τσιμπησα και ενα χαρτακι που λεει οτι ημουν στο λογιστηριο και στο εξωτερικο ρωτησανε αρκετοι "τι κανατε εκει γιατι ακομα και αυτο μετραει, εχει ενδιαφερον κλπ". Το βλεπουν αλλιως εκει απο οτι εδω. Μια χαρα περνας αμα δεν εχεις θεματα γενικοτερα σαν ανθρωπος!! Κανεις και φιλιες κανεις και το χσβαλε σου!! Σταματά επιτέλους να παραπληροφορεις τον κόσμο, κανονικότατα μπορείς να ταξιδέψεις. Και μάθε τι σημαίνει λιποτάχτης... Wtf? Είχατε λογιστήριο στο στρατόπεδο; Οποτε θες το παιζουμε στοιχηματάκι με αριθμο καρτουλας τραπέζης. Μη διαφωνούμε και τσάμπα βρε αδερφε Ημουν ΓΕΝ οποτε ειχε το οικονομικο και το λογιστηριο μεσα. Και σαν μεταθεση μου ειχε ερθει Δ/ΓΕΝ. Μονο και μονο που ξεμπερδευεις με αυτο τελος. Δε περιμενα μεχρι τα 35(τοσο δεν ειναι?) για εξαγορα και μαλιστα 12000(τοσο?) Αφου κατάφερες και πηγες εκει ακομα καλυτερα .... με καμια μονιμη έκανες τιποτα ή είναι ψιλομυτες???
defacer Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Αν είχε επιδείξει αίσθηση του χιούμορ θα έλεγα ότι το κάνει επίτηδες... 1
doctor_667 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Να πας στρατό να κάνεις τι, να χάσεις ενάμιση χρόνο έτσι; Μην κάνεις το λάθος αυτό, στο λέω σαν ένας από τους άπειρους ανυπότακτους που έφυγε κατευθείαν για μεταπτυχιακό. Ναι, το πρόστιμο είναι μεγάλο νταβατζιλίκι αλλά είσαι ακόμα 23, μπορεί να τελειώσεις το μάστερ, να δουλέψεις και να θες να γυρίσεις, δεν υπάρχει λόγος να μπεις από τώρα στρατό. Αν δεν θες να γυρίσεις τότε, τα 6 χιλιάρικα δεν θα σου φαίνονται τόσα πολλά με το μισθό που θα έχεις. Οι ανυπότακτοι, όπως είπαν τα παιδιά, δικαιούνται 30 μέρες Ελλάδα (που δεν υπάρχει κανένας τρόπος να δουν πόσες όντως είσαι αν πετάς απευθείας δλδ με έλεγχο Σένγκεν). Εγώ παρεμπιπτόντως έχω απαγόρευση εξόδου από Ελλάδα που ανακάλυψα μια φορά που πέταξα μέσω Σερβίας, οπότε να ξέρεις λάθη μπορεί να γίνουν λάθη και η νομοθεσία δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρη στο τι ισχύει. Εγώ προσωπικά μόνο μέσω Σένγκεν από τότε μιας και να συννενοηθώ με το ελληνικό δημόσιο είναι γρίφος για δυνατούς λύτες.
razielthan Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Nαι, ειναι κατι που θα στο ρωτανε ολα τα HR ή και οι managers που θα σου παιρνουν τη συνεντευξη. Αν μπορεις να το δικαιολογησεις με πειστικες απαντησεις δεν τρεχει μια. To oτι εκανες στρατο σε αυτο το διαστημα εναι υπεραρκετο ως απαντηση. Αν θες να συνεχισεις το διαβασμα, ψαξε για certifications που μετρανε. Πχ στον τομεα των δικτυων τα CCNA CCNP μετρανε περισσοτερο απο το 90% των μεταπτυχιακων σε δικτυα. Αν δεν τους ενοχλει (το κενο στο βιογραφικο) τοτε καλο αυτο γτ πραγματικα φοβομουν θα μου πουν "1.5 χρονο τι σκ@@α εκανες?".Eιχα ψαχτει με Online courses(coursera συγκεκριμενα) αλλα ειδα οτι εκοψαν να δινουν certifications και ειναι ολα επι πληρωμη.Επειδη δεν γνωριζα αν αξιζουν ειπα να μην δωσω λεφτα μιας και δεν ξερω αν θα ηταν καν καλα.Δεν ξαναψαχτηκα να σου πω την αληθεια (πριν κανα μηνα αυτο). Για Ολλανδία συγκεκριμένα υπάρχει και το Post-Master(PDEng) που είναι 2 χρόνια με μαθήματα και projects σε εταιρείες επί πληρωμεί. Προϋποθέτει να έχεις μάστερ αλλά τους πολυτεχνίτες μας πιάνει ως 5ετες πτυχίο. Ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων μηχανικών αυτό έρχεται και κάνει στην Ολλανδία. Τώρα αν αξίζει είναι άλλη κουβέντα. Μπορείς να ρωτήσεις και να το ψάξεις. Απλά το αναφέρω μιας και η κουβέντα πήγε στη χρησιμότητα του μεταπτυχιακού. Δεν το ηξερα καθολου αυτο , καλη ιδεα ακουγεται θα προσπαθησω να βρω αν το εχει κανει καποιος γνωστος να δω γνκ τι παιζει.Ευχαριστω Να πας στρατό να κάνεις τι, να χάσεις ενάμιση χρόνο έτσι; Μην κάνεις το λάθος αυτό, στο λέω σαν ένας από τους άπειρους ανυπότακτους που έφυγε κατευθείαν για μεταπτυχιακό. Ναι, το πρόστιμο είναι μεγάλο νταβατζιλίκι αλλά είσαι ακόμα 23, μπορεί να τελειώσεις το μάστερ, να δουλέψεις και να θες να γυρίσεις, δεν υπάρχει λόγος να μπεις από τώρα στρατό. Αν δεν θες να γυρίσεις τότε, τα 6 χιλιάρικα δεν θα σου φαίνονται τόσα πολλά με το μισθό που θα έχεις. Οι ανυπότακτοι, όπως είπαν τα παιδιά, δικαιούνται 30 μέρες Ελλάδα (που δεν υπάρχει κανένας τρόπος να δουν πόσες όντως είσαι αν πετάς απευθείας δλδ με έλεγχο Σένγκεν). Εγώ παρεμπιπτόντως έχω απαγόρευση εξόδου από Ελλάδα που ανακάλυψα μια φορά που πέταξα μέσω Σερβίας, οπότε να ξέρεις λάθη μπορεί να γίνουν λάθη και η νομοθεσία δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρη στο τι ισχύει. Εγώ προσωπικά μόνο μέσω Σένγκεν από τότε μιας και να συννενοηθώ με το ελληνικό δημόσιο είναι γρίφος για δυνατούς λύτες. Τωρα αυτο για καλο μου το λες? .Δεν θελω να μπλεξω καθολου με αυτα γιατι οπως ειπες ουτε οι ιδιοι δεν ξερουν τι τους γινεται.Επισης πραγματικα δεν θελω να τους δωσω ουτε 1 δραχμη γιατι οπως και ο χρονος θα ειναι πεταμενος ετσι θα ειναι και τα λεφτα(το ειχα ψησει αγρια στην αρχη για εξαγορα).Γενικα φοβαμαι οτι θα ειμαι 30+ χρονων και θα φορα που θα ερχομαι Ελλαδα (γιατι παιδια κακα τα ψεμματα θα ερχομαι οπως και ολοι θα ερχομαστε) θα φοβαμαι μην με πιασουνε στο αεροδρομιο που δεν το ψηνω. Ολοι παντως βλεπω συμφωνουμε οτι ο χρονος μεσα στο στρατο ειναι 100% πεταμενος.Ελπιζω πραγματικα να μπω ερευνας πληροφορικης αλλα μαλλον πρεπει να ναι ακραια βυσματικο , αλλιως υποτιθεται απο πολυτεχνικες σχολες σε παιρνουν πιο ευκολα συν οτι θα μπω ασχημη εποχη(πριν το καλοκαιρι) οποτε ισως επειδη μπαινουν λιγοτερα ατομα θα ειχα περισσοτερες ελπιδες.Πραγματικα παιδια δεν ξερω τι να κανω προς το παρον,δεν ξεκαθαριζει η φαση.Τεινω προς το να το κανω πρωτα να τελειωνω και να ρισκαρω σε αυτον τον "πεταμενο" εναμιση χρονο.Γιατι δεν ειναι μονο οτι δεν θα διαβαζω etc etc. Οπως ολοι ειδατε τι εγινε με την Αγγλια μεχρι τοτε καλλιστα μπορει να γινει και με την Ολλανδια και να βγει απο Ευρωπη ,συν προς το παρον υπαρχουν λεφτα και ορεξη να παω ενω σε 2 χρονια μπορει να αλλαξει. Παιδια ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις
-Dimitris- Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Αυτο το "φοβάμαι μη βγω απο τη φάση διαβάσματος" το έχουμε ακουσει αρκετές φορές απο άτομα που δεν θέλουν να πάνε στρατο ως δικαιολογία ή απο αυτούς που θέλουν να τον αποφύγουν. Όταν καποιος έχει μάθει να διαβάζει και του αρέσει η μελέτη πάντα θα διαβάζει. Τα υπόλοιπα ειναι δικαιολογίες. Αν δεν πας στρατο όπως σε παροτρύνουν μερικοί απο πάνω να εισαι έτοιμος να υποστείς και τις συνέπειες, που κατα πάσα πιθανότητα φαίνονται αστείες στα 25-30.Γνώμη μου να κόψεις την αναβολή σου για να παρουσιαστεις Μάρτιο, Νοέμβριο εχεις ξεμπερδέψει απο αυτή την αηδία και εισαι ελεύθερος να κανεις οτι γουστάρεις χωρις το άγχος του. Δε θα καθεςαι να υπολογίζεις ποςες μέρες σου απομένουν για να έρθεις Ελλάδα. Δες το σαν διακοπές απο το διάβασμα, 9 μήνες περνάνε πολυ πιο γρήγορα απ´οσο νομίζεις. 2
doctor_667 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Τωρα αυτο για καλο μου το λες? .Δεν θελω να μπλεξω καθολου με αυτα γιατι οπως ειπες ουτε οι ιδιοι δεν ξερουν τι τους γινεται.Επισης πραγματικα δεν θελω να τους δωσω ουτε 1 δραχμη γιατι οπως και ο χρονος θα ειναι πεταμενος ετσι θα ειναι και τα λεφτα(το ειχα ψησει αγρια στην αρχη για εξαγορα).Γενικα φοβαμαι οτι θα ειμαι 30+ χρονων και θα φορα που θα ερχομαι Ελλαδα (γιατι παιδια κακα τα ψεμματα θα ερχομαι οπως και ολοι θα ερχομαστε) θα φοβαμαι μην με πιασουνε στο αεροδρομιο που δεν το ψηνω. Καταρχήν τα λεφτά αυτά δεν είναι για εξαγορά, αυτό μπορείς να το κάνεις μετά τα 35 σου. Είναι απλά πρόστιμο αν δεν παρουσιαστείς στην ώρα σου. Το οποίο, ναι, είναι πεταμένα λεφτά, αλλά σκέψου αν θες να δουλέψεις για τον Ελληνικό στρατό για 9 μήνες χωρίς να πάρεις τίποτα ή να δουλεύεις κάπου που γουστάρεις και απλά να δώσεις στον στρατό ένα μικρό κομάτι από αυτά τα λεφτά. Επίσης, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να φοβάσαι, η Ολλανδία είναι χώρα Σένγκεν και δεν σε ελέγχει κανένας κατά την έξοδο/είσοδο. Ακόμα και να σε ελέγξουν, αν έχεις το χαρτί που λέει είσαι ανυπότακτος, δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Είμαι εδώ και αρκετά χρόνια ανυπότακτος, έχω πετάξει καμιά δεκαριά φορές μέσα και έξω από τότε και η μόνη φορά που μου είπανε κάτι ήταν όταν πέταξα μέσω Σερβίας. Αν δεν πας στρατο όπως σε παροτρύνουν μερικοί απο πάνω να εισαι έτοιμος να υποστείς και τις συνέπειες, που κατα πάσα πιθανότητα φαίνονται αστείες στα 25-30. Ποιες ακριβώς είναι αυτές οι συνέπειες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα