Προς το περιεχόμενο

Aliexpress- αγορές

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα, εδω και περιπου 10 μερες εχουν ανοιξει οι αγορες απο εξωτερικο και οι ελληνικες καρτες γινονται δεκτες κανονικα. 

Οποτε σκεφτηκα να κανουμε εδω αυτο το θεμα με οτι εχει να κανει με αγορες απο aliexpress, μιας και δεν υπαρχει ξεχωριστο θεμα και να μη χρειαζεται να διαβασει καποιος 900 σελιδες στα γενικοτερα θεματα, πραγμα το οποιο δε γινεται κ καταληγουμε να ρωταμε 100 φορες τα ιδια πραγματα..
Αν δε πιστευετε οτι ειναι καλη ιδεα, ας σβηστει το θεμα απο τους admins.

Η δικη μου εμπειρια λοιπον: Τρελαμενος που ανοιξαν οι αγορες απο Κινα εκανα 6 παρεγγελιες απο 1,5 ευρο μεχρι 15. Τις εκανα 1-1 ξεχωριστα. Παρατηρησα επειτα οτι η τραπεζα μου με χρεωσε 2,5ευρο προμηθεια συναλλαγματος για τις 3 απο αυτες. (και για 1 απο ebay π εκανα)
Διαβαζοντας τα αλλα ποστ πιστευω πως αυτο εγινε γιατι οι πωλητες (στο μεγαλυτερο ποσοστο τους) τιμολογουν σε $ και οχι σε ευρο. Το σιτε το ειχα σε ευρο και οχι σε $ οποτε δν ειναι αυτο.

Δεν ειμαι απολυτως σιγουρος γιατι συνεβη αυτο ενω παλιοτερα δε γινοταν. Θα μιλησω Δευτερα με τραπεζα. παντως ειναι πολυ κριμα να σε χρεωνουν 2,5 ευρο για αγορες 1-1,5 ευρο.

Αν ξερει κανεις κατι παραπανω ας μας πει να βοηθηθουν κ αλλοι που σκοπευουν να αγορασουν.

Σκεφτηκα να δοκιμασω να βαλω ολες τις αγορες στο καλαθι και να κανω 1 φορα πληρωμη ολα μαζι, αλλα ειναι ρισκο αν με χρεωσει 2,5 εχει καλως, αν με χρεωσει παλι ξεχωριστα για καθεμια αγορα την πατησαμε. Ειναι 1 μαγαζι αλλα διαφορετικοι πωλητες οποτε δε μπορω να ξερω τι θα γινει! 

Edit1: Eurobank με την καρτα αναληψεως ΑΤΜ που ειναι  Mastercard ξεχασα να ανεφερω!

Επεξ/σία από vag0st
Δημοσ.

Δεν μας λες ομως ποια τραπεζα σε χρεωσε?Γιατι προσωπικα εκανα 5-6 αγορες με την eurobank στο ali και δεν με χρεωσε τιποτα extra

Δημοσ.

Τράπεζα πειραιώς(χρωστική) κρατάει προμήθεια για την μετατροπή συναλλάγματος,ανάλογα με το ποσό αγοράς!

Δημοσ.

Δεν μας λες ομως ποια τραπεζα σε χρεωσε?Γιατι προσωπικα εκανα 5-6 αγορες με την eurobank στο ali και δεν με χρεωσε τιποτα extra

Εκανα edit. Ξεχασα να το αναφερω σωστος.  Κ γω με eurobank εκανα 6 κ με χρεωσε 2,5 x3 ! 

Δημοσ.

Η δικη μου εμπειρια λοιπον: Τρελαμενος που ανοιξαν οι αγορες απο Κινα εκανα 6 παρεγγελιες απο 1,5 ευρο μεχρι 15. Τις εκανα 1-1 ξεχωριστα. Παρατηρησα επειτα οτι η τραπεζα μου με χρεωσε 2,5ευρο προμηθεια συναλλαγματος για τις 3 απο αυτες. (και για 1 απο ebay π εκανα)

Διαβαζοντας τα αλλα ποστ πιστευω πως αυτο εγινε γιατι οι πωλητες (στο μεγαλυτερο ποσοστο τους) τιμολογουν σε $ και οχι σε ευρο. Το σιτε το ειχα σε ευρο και οχι σε $ οποτε δν ειναι αυτο.

Δεν ειμαι απολυτως σιγουρος γιατι συνεβη αυτο ενω παλιοτερα δε γινοταν. Θα μιλησω Δευτερα με τραπεζα. παντως ειναι πολυ κριμα να σε χρεωνουν 2,5 ευρο για αγορες 1-1,5 ευρο.

Edit1: Eurobank με την καρτα αναληψεως ΑΤΜ που ειναι  Mastercard ξεχασα να ανεφερω!

Πέρα από το γεγονός ότι η Eurobank χρεώνει 2% στις αγορές σε συνάλλαγμα, που επισημάνθηκε σε προηγούμενα posts, το ότι γύρισες το site του πωλητή σε € δεν σημαίνει ότι αγοράζεις σ' αυτό το νόμισμα. Κάθε site πωλητή αναγνωρίζει τη χώρα του υποψήφιου αγοραστή και μετατρέπει το νόμισμα πώλησης στο νόμισμα του αγοραστή (€ στην περίπτωσή μας) για διευκόλυνση και μόνο, και όχι για πραγματική αγορά σε €.

Έτσι, αγοράζεις σε $, η Eurobank τα μετατρέπει σε € με βάση την ισοτιμία της MasterCard (εάν αγοράζεις μέσω paypal και έχεις αφήσει να κάνει αυτό τη μετατροπή η ισοτιμία είναι χειρότερη) και προσθέτει, επιπλέον, και την προμήθεια του 2%.

Αυτές οι απλές διαδικασίες έχουν γραφτεί πριν από χρόνια στο forum αλλά, δυστυχώς, δεν ενημερωνόμαστε πριν ξεκινήσουμε το άθλημα των αγορών από το εξωτερικό. Πάντως, ποτέ δεν είναι αργά. Οι αγορές που έκανες είναι σε μικρές αξίες και η επιβάρυνση που είχες, επίσης, μικρή. Στο αντίστοιχο κεφάλαιο του επικαιροποιημένου οδηγού της υπογραφής μου θα βρεις συγκεντρωμένα τα τιμολόγια των τραπεζών και τις αντίστοιχες χρεώσεις και, εάν έχεις τη δυνατότητα, βγάλε κάρτα άλλης τράπεζας (όπως ειπώθηκε, η ΕΤΕ δεν χρεώνει τέτοια προμήθεια).

Δημοσ.

Αγορες σε ξένο νόμισμα μόνο με revolut.

Εγώ προσωπικά τέλος απο τις ελληνικές καρτες μονο εντος απο εξωτερικο μονο revolut.

Eπιπλεων δεν μπορούν να σε ελέγξουν στο τι αγοράζει και απο που.

• Like 1
Δημοσ.

@makfil Δεν ισχυει αυτο που λες. Με χρεωσε 2,5 ευρω σε αγορα των 12 ευρω και επισης 2,5 ευρω σε αγορα των 1,5 ευρω. Κανενα προιον δεν ειχε ιδια αξια παρολα αυτα κ τις 3 φορες η χρεωση που αναφερεται σαν 'προμηθεια συναλλαγματος' ηταν 2,5 ευρω... αρα δν στεκει το 2% που αναφερεις. Επισης δε με χρεωσε σε ολες τις αγορες...

Αυτο για το σιτε που λες ειναι σωστο, οπως ειναι ειναι αναλογα σε τι τιμολογει ο πωλητης, απλα το ανεφερα για να μην το προτεινει καποιος σα λυση.. 
παρολα αυτα ευχαριστω για την προτροπη να αλλαξω τραπεζα.

Δημοσ.

Ακριβως το ιδιο επαθα και γω με την eurobank με τρεισ αγορες η καθεμια απο 10-15€ με χρεωσε 2.5€.

ΜΟΝΟ REVOLUT απο δω και περα.

Δημοσ.

Παίδες το τιμολόγιο εργασιών (22/07/2016) της eurobank υπάρχει εδώ

https://www.eurobank.gr/Uploads/pdf/Timologio_Stand_Elliniko.pdf?mid=1031&lang=gr

Η χρέωση σε ξένο νόμισμα είναι 1,05% ανα συναλλαγή μέσω ΑΤΜ/POS πλέον προμήθειας 2,5 ευρώ

Σωστά σε χρέωσε 2.5 ευρώ σύμφωνα με το τιμολόγιο της και τις 3 φορές

Διαβάστε και καναν όρο πριν πάρετε την κάρτα , μην αλλάξει από Σεπτέμβρη και η revolut κανενα όρο και τρέχετε  :devil:

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες παιδια.
Οποτε η λυση ειναι Εθνικη προς το παρων ή revolut?

Γνωριζει κανεις αν βαλω ολες τις αγορες στο καλαθι και να κανω 1 φορα πληρωμη ολα μαζι, θα θεωρηθει 1 συναλλαγη και θα χρεωσει 2,5 η θα τις μετρησει παλι ξεχωριστα απο καθε πωλητη?

Δημοσ.

Τα πληρωνεις ενα-ενα ξεχωριστα, τα χρηματα τα δεσμευει το aliexpress και απελευθερωνονται στο πωλητη οταν κανεις confirm οτι παρελαβες

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα. Μετα απο αρκετες αγορες παρατηρησα οτι το Aliexpress δε σε χρεωνει αν κανεις παραγγελιες σε ευρω απο το σιτε (κ ομως)
Παρολα αυτα αν τις κανεις σε δολαρια χρεωνεσαι 2,5 ευρω ανεξαρτητως ποσου, εξοδα συναλλαγματος.

Απο την τραπεζα μου προτειναν να βγαλω prepaid, η οποια εχει  εξοδα 1,25% επι του ποσου συναλλαγης, αλλα εχει minimum 1 ευρω
καθως επισης κ εξοδα φορτισης 2 ευρω για ποσο μεχρι 100ευρω.
Την βγαζεις μεσω ebanking ειναι e prepaid Visa και δε σε χρεωνει για να τη βγαλεις αφου δν την εχεις σε πλαστικη μορφη.
(Συμφερει μονο για πολλες μικρες παραγγελιες υποθετω)

Απο ebay ομως η euroabnk χρεωνει 2,5 παντα. Θελω να δοκιμασω με εθνικη οπως προτεινατε αλλα δε ξερω αν μπορω να ανοιξω λογαριασμο. Νομιζω μονο μισθοδωσιας ανοιγουν.

Δημοσ.

Πέρα από το γεγονός ότι η Eurobank χρεώνει 2% στις αγορές σε συνάλλαγμα, που επισημάνθηκε σε προηγούμενα posts, το ότι γύρισες το site του πωλητή σε € δεν σημαίνει ότι αγοράζεις σ' αυτό το νόμισμα. Κάθε site πωλητή αναγνωρίζει τη χώρα του υποψήφιου αγοραστή και μετατρέπει το νόμισμα πώλησης στο νόμισμα του αγοραστή (€ στην περίπτωσή μας) για διευκόλυνση και μόνο, και όχι για πραγματική αγορά σε €.

Έτσι, αγοράζεις σε $, η Eurobank τα μετατρέπει σε € με βάση την ισοτιμία της MasterCard (εάν αγοράζεις μέσω paypal και έχεις αφήσει να κάνει αυτό τη μετατροπή η ισοτιμία είναι χειρότερη) και προσθέτει, επιπλέον, και την προμήθεια του 2%.

Αυτές οι απλές διαδικασίες έχουν γραφτεί πριν από χρόνια στο forum αλλά, δυστυχώς, δεν ενημερωνόμαστε πριν ξεκινήσουμε το άθλημα των αγορών από το εξωτερικό. Πάντως, ποτέ δεν είναι αργά. Οι αγορές που έκανες είναι σε μικρές αξίες και η επιβάρυνση που είχες, επίσης, μικρή. Στο αντίστοιχο κεφάλαιο του επικαιροποιημένου οδηγού της υπογραφής μου θα βρεις συγκεντρωμένα τα τιμολόγια των τραπεζών και τις αντίστοιχες χρεώσεις και, εάν έχεις τη δυνατότητα, βγάλε κάρτα άλλης τράπεζας (όπως ειπώθηκε, η ΕΤΕ δεν χρεώνει τέτοια προμήθεια).

επειδη με ενδιαφερει αυτο που ειπες πως μπορω να ελεγξω στο paypal αν αυτο κανει τη μετατροπη της ισοτιμιας ή αν την κανει η mastercard της πειραιως που εχω?

Δημοσ.

Έχει αναφερθεί πολλές φορές σε σχετικά νήματα και ας το πούμε άλλη μια φορά και σ' αυτό.

Πηγαίνεις ΕΔΩ , πατάς το Conversion Options σε κάθε κάρτα που έχεις συνδέσει και αλλάζεις την εξ ορισμού 1η ρύθμιση στη 2η "Bill me ..."

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...