kalogeros Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Ουτε μυγα δεν μπορω να πειραξω(που λεει ο λογος) οχι να σφαξω και ζωο.Οταν ειναι να φαγωθουν δεν το σκεφτεσαι αλλα οταν ειναι να το σκοτωσεις δεν σου παει η καρδια.Πετυχαινω πολλους λαγους στο δρομο και με λιγη παραπανω ταχυτητα ανετα τους σκοτωνεις και γινονται ενα ωραιο στιφαδο αλλα ποτε δεν το εχω κανει.Οπως και κοτες ο παππους δεν καταλαβαινει τιποτα η εχουμε και μερικες γυναικες 40+ που σφαζουν τα παντα εδω.Τωρα συνηθεια ειναι αναισθησια δεν ξερω.Αυτοι που ριχνουν φολες απο την αλλη η βασανιζουν ζωακια ελπιζω καλο ψοφο μιας και δεν αξιζουν να ζουν. Πω ρε φίλε, τι μου θύμισες τώρα! Το είχε κάνει αυτό μια φορά ο πατέρας μου πριν καμιά εικοσαριά χρόνια. Είχε χτυπήσει με το αμάξι μια φορά έναν λαγό και τον έφερε σπίτι για να τον κάνουμε στιφάδο. Όταν γύρισε ήταν νύχτα, εμείς κοιμόμασταν και έβαλε τον λάγο στην κατάψυξη, χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν. Ανοίγει το άλλο πρωί η μάνα μου την κατάψυξη να βγάλει κρέας να ξεπαγώνει και με το βλέπει το λαγό κόντεψε να μείναι στον τόπο. Άλλο να σου το λέω κι άλλο να το βλέπεις. Το τι γαμωσταυρίδι έριξε στον πατέρα μου, δεν λέγεται.
Hellaslover Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Πω ρε φίλε, τι μου θύμισες τώρα! Το είχε κάνει αυτό μια φορά ο πατέρας μου πριν καμιά εικοσαριά χρόνια. Είχε χτυπήσει με το αμάξι μια φορά έναν λαγό και τον έφερε σπίτι για να τον κάνουμε στιφάδο. Όταν γύρισε ήταν νύχτα, εμείς κοιμόμασταν και έβαλε τον λάγο στην κατάψυξη, χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν. Ανοίγει το άλλο πρωί η μάνα μου την κατάψυξη να βγάλει κρέας να ξεπαγώνει και με το βλέπει το λαγό κόντεψε να μείναι στον τόπο. Άλλο να σου το λέω κι άλλο να το βλέπεις. Το τι γαμωσταυρίδι έριξε στον πατέρα μου, δεν λέγεται. Παλι καλα να χτυπησεις ζωο και να πεθανει. Το χειροτερο και θα χεις πιο πολλες τυψεις ειναι αν ζησει και να ξερεις θα αργοπεθαινει χωρις βοηθεια..ετυχα να δω οδηγο να χτυπαει ελαφι, το ελαφι ειχε σακατευτει αλλα ετρεχε οπως μπορουσε ακομα..
chrisxkar Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Ποτε θα ερθει αυτη η μερα που θα απογερευτει η κρεατοφαγεια παγκοσμιος; Ποτε?Ισως επειδη αλλωστε ο ανθρωπος πρεπει να τρωει κρεας και ειναι φτιαγμενος για να τρωει και κρεας? Πω ρε φίλε, τι μου θύμισες τώρα! Το είχε κάνει αυτό μια φορά ο πατέρας μου πριν καμιά εικοσαριά χρόνια. Είχε χτυπήσει με το αμάξι μια φορά έναν λαγό και τον έφερε σπίτι για να τον κάνουμε στιφάδο. Όταν γύρισε ήταν νύχτα, εμείς κοιμόμασταν και έβαλε τον λάγο στην κατάψυξη, χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν. Ανοίγει το άλλο πρωί η μάνα μου την κατάψυξη να βγάλει κρέας να ξεπαγώνει και με το βλέπει το λαγό κόντεψε να μείναι στον τόπο. Άλλο να σου το λέω κι άλλο να το βλέπεις. Το τι γαμωσταυρίδι έριξε στον πατέρα μου, δεν λέγεται. Δεν εκανε και ασχημα σου λεει μην παει τζαμπα ο θανατος του Θέλω απάντηση στο γιατί να μετράει περισσότερο η ζωή του ανθρώπου και όχι του ζώου. Γιατι του ζωου και οχι του εντομου. Τελος στην γενοκτονια των κουνουπιων
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Σόρρυ, αλλά... ... what????????? Να σου πω, αυτή η αρμονική συμβίωση θα είναι αμφίδρομη ή εμείς θα τα αγαπάμε και αυτά θα μας ξεσκίζουν; Αν θα είναι αμφίδρομη, πες το μας γιατί έχουμε πολλά ζώα να ενημερώσουμε. Ναι γιατι πολλες φορες ηρθε το λιονταρι ή ο ταυρος μεσα σπιτι σου να σε σκοτωσει ή να σε βασανισει. Αν οπως λετε ειμαστε απο την φυση μας φτιαγμενοι για να τρωμε κρεας θα πρεπει να δεχθεις οτι ταυτοχρονα ειμαστε φιαγμενοι να γινουμε και φαγητο απο καποιο ζωο το οποιο θα το κανει απο ενστικτο και επιβιωση και οχι για πλακα. οπως και να χει καποια πραγματα ετσι λειτουργουν δεν μπορουμε να κανουμε μια καμηλοπαρδαλη να ειναι κρεατοφαγο.Ο ανθρωπος ειναι παμφαγο και απο εκει και περα εξαρταται απο την ελευθερη βουληση που κατεχει να επιλεξει το τι θα φαει.Τα ζωα δεν εχουν ελευθερη βουληση αλλα ενστικτο.Γι αυτο και ονομαζωνται ετσι.Ο ανθρωπος δεν ειναι ζωο για το λογο που ανεφερα πριν.Ειμαι κατα της βιας.Αλλα δεν μπορω να φανταστω τον ευατο μου χωρις κρεας.Ειναι θεμα συνηθειας συμφωνω αλλα δεν θελω να αλλαξω για να αποφύγω κατι ειναι απο τη φυση ετσι.προσωπικα εγω δεν εχω προβλημα και να κανω νηστεια ειναι συνηθεια απλά.Σκεφτειτε αρσηβαριστα και να μην τρωει κρεας.Μαλλον δεν θα γινει ποτε καλος.Και αν το παρουμε εγωιστικα γιατι να υπαρχουν κατωτερα οντα και να μην ειναι ολα ισα?κολλαμε σε τετοια θεματα αλλα εδω υπαρχει απο την φυση μια διακριση στην φυσικη κατασταση της καθε υπαρξης.Αλλα ζωα εχουν τρομερη γωνιμοτητα εαν δεν σκοτωνονταν τι θα γινοταν?Το ιδιο ισχυει και για τον ανθρωπο.Το παρον συστημα φενεται να λειτουργει όλα δημιουργούνται για να τελέσουν το σκοπό τους.Εχουμε δωσει στον θανατο πολύ λανθασμενη σημασια και αυτά επειδη πολλοι τον φοβούνται.Βασανισμος είναι χειροτερο από τον θανατο νομος.Τελος εχω να πω κανουμε τα πανταγια να ικανοποιήσουμε το στομαχι μας και επιλογή μας σαν ανθρωπινα οντα.Ενα γεγονός που εχει υπαρξη στον κοσμο δεν μπορεις να το αποφυγεις.Πολλοι λενε πρεπει να σκεφτόμαστε να κανουμε τον κοσμο καλυτερο..ωραια και δεν σκοτώνουμε αραχνες ψαρια κλπ Αν υπηρχαν δεινόσαυροι όμως ολοι θα ειχαν φυγει ακλαφτοι γιατι είναι ζωα πανίσχυρα που θελουν να ικανοποιησουν το στομαχι τους .οσο υπαρχη τροφη και είναι φαγοσιμη είναι αποδεκτη αλλιως θα τρωγαμε πετρες.Για όλα φταει ο υπερπλυθησμος και η βαρβαροτητα που δεν μπορούμε να αποφυγουμε.Δεν ξερουμε καλα καλα τι είναι ηθικο αλλα ξερουμε τι προκαλει κακο.Η κακοποιηση ζωων σιγουρα προκαλει κακο και τρομο.Αλλα πιστευω ότι υπαρχουν αυτές οι 2 επιλογες να φας κρεας η να φας πρασινο αποψη μου πρεπει να καταναλώνονται και τα 2.εαν δεν σκοτωνονταν 50 δις ζωα το χρονο τοτε σκεφτείτε τι θα γινοταν σε αυτόν τον πλανητη ισως και να μην υπήρχαμε.Αμα είναι ετσι να επιτρεψουμε και στους κινεζους να κανουν 5 παιδια γιατι και να μην τους επιτρεπεις είναι μια μορφη βιας επιβολης τους στερεις την ελευθερια ετσι ?Ελα που όμως αν γινει κατι τετοια αυριο δεν θα υπαρχεις.Γι αυτό θεωρω ότι είναι στην φυση της γης η κρεατοφαγια.Εννοειτε πως το παρακάνουμε με τον βασανισμο. Η φυση εχει φροντισει για την ισορροπία στο οικοσυστημα εμεις ηρθαμε και την ξεσκισαμε. Οποτε με τον ενα η τον αλλο τροπο ακομη και αν για καποια περιοδο εχουμε υπερπλυθησμο σε καποιο ζωο η φυση απο μονο της θα το ρυθμισει. Μπορει να χασουμε καποιο αλλο ειδος αλλα ετσι γινοταν παντα. Επισης το κρεας που τρωμε εκτρέφεται καθαρα για αυτο οποτε δεν εχει να κανει με υπερπλυθησμο. Οσο για τον αρσιβαριστα http://www.si.com/olympics/2016/08/12/kendrick-farris-vegan-us-weightlifter-2016-rio-olympics 11ος στους Ολυμπιακους και νεο Ρεκορ Αμερικης https://en.wikipedia.org/wiki/Patrik_Baboumian Κατεχει μερικα ρεκορ ως ο πιο δυνατος ανθρωπος στο κοσμο. Οποτε θεμα δυναμης κτλ ειναι βλακειες. Εχω συζητησει παρα πολλες φορες με βηγκανς, πρακτικα πιστευουν και κανουν αυτα τα πραγματα οχι σαν ιδεολογια, αλλα ως θρησκεια. Καποιος καποτε τους ειπε συγχρονους ιεχωβαδες, καθολου αδικα βαση των πιστευων τους. Υπαρχουν πολλες ερευνες και δημοσιευσεις πανω στη νοημοσυνη και στα αισθηματα των φυτων, κατι που αρνειται κατηγορηματικα η εκκλησια των βηγκανς. Αλλα οπως και οι υπολοιποι, αγνοουν τις επιστημονικες αποδειξεις επειδη ειναι κολλημενοι με την παραθρησκεια τους. http://www.pri.org/stories/2014-01-09/new-research-plant-intelligence-may-forever-change-how-you-think-about-plants http://www.newyorker.com/magazine/2013/12/23/the-intelligent-plant Οι vegans απλα πιστευουν οτι οι ανρθωποι δεν ειναι ανωτεροι των ζωων. Οπως κατηγορηματικα η θρησκεια του γυρου αρνειται οτι το κρεας ειναι περιττο (αλλο το αν του αρεσει και το τρωει και αλλο το αν χρειαζεται) και πολλες ακομη ερευνες που απλα δεν βολευουν τα πιστευω τους. Πάντως η έλλειψη κρέατος για βρώση στις φτωχές πληθυσμιακές ομάδες των προϊστορικών χρόνων πχ Μυκηναϊκή εποχή είναι ενδεικτική για την κακή κατάσταση υγείας των σκελετικών καταλοίπων στα οποία έχουν γίνει σχετικές μελέτες. Αντιθέτως σκελετικά κατάλοιπα πλούσια κτερισμένων τάφων με δυνατότητα καλύτερης διατροφής δείχνουν σαφώς καλύτερη υγεία. Χάρη στο κρέας με το οποίο ο άνθρωπος κατάφερε να κορέσει την πείνα του φτάσαμε στο σημερινό επίπεδο εξέλιξης για να μπορούν κάποιοι να περιφρονούν το κρέας. Βέβαια με ζυμαρικά, γλυκά και διάφορα ΄΄χορτοφαγικά΄΄ είδη και συμπληρώματα κάνουν τους τζάμπα μάγκες. Διαφορετικά θα πέθαιναν όπως στη Κατοχή ή σε παλαιότερες εποχές. Προσωπικά δεν έχω σκοτώσει ζώο για την τροφή μου, έχω δει να σφάζουν κόκκορα, να σκοτώνουν μπεκάτσες, να εκτρέφουν κροκόδειλους για το κρέας και το δέρμα τους και στρουθοκαμήλους και να μοιράζουν κρέας καμηλοπάρδαλης στη Ζιμπάμπουε. Αν ζούσα και σε περιοχές της Κίνας όπου τρώνε σκύλους, μπορεί και να έτρωγα σκύλο. Το μόνο που με νοιάζει είναι να μην βασανίζονται τα ζώα γιατί σκληραίνει το κρέας τους. Από εκεί και πέρα αν δεν είχαμε τόσα αιγοπρόβατα και γουρούνια για σφαγή τότε ο πληθυσμός τους θα ήταν σημαντικά μικρότερος. Επίσης δεν συμφωνώ με την λαθροθηρία και το υπερβολικό κυνήγι που απειλεί να εξαφανίσει διάφορα είδη ζώων. Πολλά είδη εξαφανίστηκαν σε διάφορες περιοχές ακόμα και από προϊστορικούς ανθρώπους που ήταν πολύ λιγότεροι σε πληθυσμό. πχ οι νάνοι-ιπποπόταμοι στη Κύπρο που εξαφανίστηκαν από το κυνήγι κατά τη διάρκεια της νεολιθικής και χαλκολιθικής εποχής στο νησί. Ζήτω το κρέας. Think again http://grist.org/science/sorry-paleo-fans-science-says-carbs-helped-make-your-brain-big/ Ψαξε για την ετυμολογια της λεξης υποκρισια, θα μαθεις πολλα. Και ναι, και στις δυο εικονες αφαιρεις μια ζωη. Απλα η δεξια ειναι πολυ ποιο νοστιμη ζωη. αρχικα ειναι πιο* (δεν το λεω υποτιμητικά ) Αν και δεν αφερεις ζωη απο το μπροκολο, εστω οτι αφερουσες το να τρως κρεας ειανι διπλη υποκρισια γιατι σκοτωνεις εις διπλουν γιατι το κρεας που θα φας εχει "σκοτωσει" χορτα για να μεγαλωσει. Επισης το να χρησιμοποιεις ενα "εγκλημα" για να δικαιολογησεις ενα αλλο δεν εχει και πολυ λογικη. Η επιστήμη επίσης λέει οτι το ζώο όταν σκοτώνεται ακαριαία (κόψιμο κεφαλιού) δε νιώθει πόνο, όπως η κότα που βλέπω παραπάνω, άσχετα αν κινείται απ'το αυτόνομο νευρικό σύστημα. Γενικά δε ξέρω γιατί το κουράζουμε, ο ανθρωπος ειναι προορισμένος από τη φύση του να τρώει και κρέας. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και αυτό δεν αλλάζει. Γι αυτό τρώμε τις εκτρεφόμενες κότες και τα γουρούνια για να ξέρουμε τί τρώνε. Για δοκίμασε να φας αλεπού, κοράκι, γύπα κλπ κλπ.. καλα που ξερεις. επισης αυτο ειναι ενα απο τα βιντεο. Υπαρχουν και χειροτερα. Οποτε οχι δεν ξερεις τι τρως. ΥΓ: το οτι ειναι για MCDonalds δεν σημαινει οτι για τα υπολοιπα οι συνθηκες ειναι καλυτερες google αν θες περισσοτερα! Αντζεντα της κρεατοβιομηχανιας; Οτι εκτρεφουν και τρωμε ζωακια; Ναι, με αυτη την ιδεολογια πορευτηκε η ανθρωποτητα, και αλλοι ποσοι οργανισμοι στον πλανητη μας. Μεχρι και φυτα. Η β12 λοιπον, οπου κυριως την λαμβανουν απο βακτηρια. Ζωντανους οργανισμους. Οπου πριν λιγα χρονια, τροποποιησαν ξανα εκεινη την αντζεντα που λεγαμε, οπου δεν τους θεωρουν ουτε αυτους ζωντανους οργανισμους. Ολη η βιολογια βεβαια διαφωνει μαζι τους, αλλα βλεπε ιεχωβαδες που λεγαμε. Απο εκει και περα, το πως καποιος προασπιζεται εναν φυσικο και υγεινο τροπο ζωης, ενω βαραει ενεσεις.. ειναι περαν της αντιληψης μου. Και ναι, ορμονες και φαρμακα υφιστανται σε μορφη ενεσεων και για τα βιομηχανικα ζωα προς καταναλωση. Μπορουμε και θα πρεπει να το αλλαξουμε, αλλα εχουμε χειροτερα προβληματα προς το παρων. Συμφωνω για την εληψη της Β12 αλλα ειναι το μονο μειονεκτημα μιας τετοιας διατροφης το οποιο ομως λυνεται πολυ πολυ ευκολα με μια βιταμινη οπως βιταμινη θα παρει και ο κρεατοφαγος και αλλα ποσα φαρμακα για χοληστερινες κτλ! Παγκοσμίως κιόλας, ας πάμε και στην Αφρική δηλαδή που όντως έχουν πρόβλημα. Κανένας δεν μπορεί να σταματήσει την κρεατοφαγία για χάρη μιας ιδεολογίας που αντιστέκεται την βασική αρχή της φύσης του ανθρώπου! Το να είσαι βετζετέριαν το κάνεις από επιλογή, σήμερα στην αφθονία που σου προσφέρει το super market και αγοράζεις την πρασινάδα σου! Δεν μπορείς όμως να μιλάς για το σύνολο του πληθυσμού και όλες τις συνθήκες που επικρατούν, δεν είναι παντού το ίδιο... Βλέπε Β. Κορέα που έφαγαν τα ζωντανά, μετά την πρασινάδα και στο τέλος έγιναν κανίβαλοι. Ο άνθρωπος σαν είδος είναι σαν όλα τα άλλα σαρκοφάγα είδη. Άμα δεν φάμε εμείς την αγελάδα είναι πολύ σίγουρο πως θα την φάει κάποιο άλλο είδος. Δεν έχουμε την αποκλειστικότητα στην διατροφή, Ούτε στερούμε σε άλλα είδη την διατροφή τους, Δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ευφυέστατο ζώο που βάζει τις ανάγκες του πάνω από τα άλλα είδη. Η λογικη σου ειναι δηλαδη αμα δεν σκοτωσω εγω τον lepaterious καποιος αλλος θα το κανει (ή θα πεθανει μονος του αργα ή γρηγορα απο φυσικα αιτια) οποτε ας τον σκοτωσω τωρα. Λογικη 0. Ψαξε λιγο για το τι χρειαζεται για την παραγωγη του κρεατος και ποσα δαση εχουμε καταστρεψει για την παραγωγη κρεατος και μετα πες ξανα για το αν στερουμε την τροφη απο καποιο αλλο ζωο και για τους θανατους που προκαλουμε σε διαφορα ειδη ζωων. Υπαρχουν πολλες ερευνες και γιαυτους. Λιγα δευτερολεπτα στο google χρειαζεται. Οπως ειπα και λενε, το veganism εχει πολυ συγκεκριμενη ετυμολογια απο πολυ συγκεκριμενους ανθρωπους και ακολουθει τα πραγματα που οριζουν καθε φορα. Προφανως αν δεν τα ακολουθεις εισαι κατι αλλο. Δεν θεωρω εγω κατι. Η επιστημη το θεωρει λαθος. Ευτυχως βεβαια, ολοι αυτοι οι ανισόρροποι δεν επιρεαζουν και τους παντες, πχ η Ιταλια μπορει να περασει νομο που να διωκει οσους ασταθεις επιβαλουν βηγκαν διατροφη στα παιδια τους. http://www.bbc.com/news/world-europe-37034619 Ειναι μια πολυ καλη αρχη αυτη. Ασε τα λογια μου και δες εσυ τι γινεται με την συντριπτικη πλειοψηφια. Ενοχλητικοι φωνακλαδες, επιρεπεις σε ασθενιες και σωματικα αδυναμοι ειναι οι περισσοτεροι. Και εγω που γυμναζομαι σε βαση και προσεχω την διατροφη μου και πολυ καλα ειμαι και νιωθω και το επιβεβαιωνουν οι εξετασεις που κανω. Για το σωματικα αδυναμοι δες προηγουμενη μου απαντηση με μερικα ρεκορ. Αμπελοφιλοσοφίες της δεκάρας. Γιατί αν κινδυνεύω εγώ να πεθάνω της πείνας θα νιαστώ πρώτα για την ζωή μου και μετά για την ζωή όλων των υπόλοιπων. Γιατί δεν έχω κάποιο όφελος να υπερασπιστώ την ζωή κάποιου άλλου είδους παρά μόνο του δικού μου είδους. Γιατί και να πεθάνει ένα ζώο κατά 99.99999% δεν υπάρχουν συνέπειες για εμένα, η ζωή μου θα συνεχιστεί. Πάντως κάτι τέτοιες αντιδράσεις ψευτοφιλόζωων μόνο αστείες μου φαίνονται. Για μπες σε ένα δωμάτιο κλειδωμένος και γύρω γύρω καμιά δεκαριά κατσαρίδες να σε δούμε πόσο αγαπάς τα ζώα. Η υποκρισία για κάποιους φτάνει μέχρι τον διπλανό γαλαξία. Εγώ δεν είμαι φιλόζωος και τα μοναδικά ζώα που αγαπάω είναι τα οικόσιτα ζώα ή ζώα συντροφιάς (σκυλιά γατιά και όλα τα σχετικά). Μια χορτοφαγικη διατροφη μπορει να παρεχει πολυ περισσοτερο φαγητο σε πολυ περισσότερους ανθρωπους με λιγοτερο κοστος παραγωγης και λιγοτερη καταστροφη στο περιβαλλον αρα το επιχειρημα σου ακυρο Οι ανθρωποι ως πιο δυνατοι, εξελιγμενοι και εξυπνοι ειναι ανωτεροι των ζωων, οπως και μεταξυ ανθρωπων υπαρχουν οι ανωτεροι και οι κατωτεροι (δεν ειμαι ρατσιστης και δεν αναφερομαι σε φυλες αλλα με βαση αλλων κατηγοριων και κριτηριων). Ετσι ειναι η ζωη. Αν εισαι δυνατοτερος τοτε θα θελα να σε δω να τα βαζεις με ενα ελεφαντα ή ενα λιονταρι χωρις οπλα κτλ μονο με τα χερια σου ακομη και με μαιμου. Για πιο εξυπνοι συμφωνω για εξελιγμενοι παιζεται ακομη 1
zio10 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Θέλω απάντηση στο γιατί να μετράει περισσότερο η ζωή του ανθρώπου και όχι του ζώου. Δεν μπορώ να πω ότι δεν θα μου άρεσε να βρούμε κάποιον άλλο τρόπο διατροφής συνολικά και να σταματήσει όλο αυτό που γίνεται αλλά σε αυτό που ρωτάς σκέψου ότι υπάρχει διάκριση ακόμα και στη ζωή των ανθρώπων μεταξύ τους, όχι για τα ζώα! Πχ πιο πολύ μετράει για όλους μας η ζωή ενός δικού μας ανθρώπου από ενός αγνώστου. 3
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δεν μπορώ να πω ότι δεν θα μου άρεσε να βρούμε κάποιον άλλο τρόπο διατροφής συνολικά και να σταματήσει όλο αυτό που γίνεται αλλά σε αυτό που ρωτάς σκέψου ότι υπάρχει διάκριση ακόμα και στη ζωή των ανθρώπων μεταξύ τους, όχι για τα ζώα! Πχ πιο πολύ μετράει για όλους μας η ζωή ενός δικού μας ανθρώπου από ενός αγνώστου. Υπαρχει και ειναι vegan ! 1
zio10 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Υπαρχει και ειναι vegan ! Το ξέρω, το έχω σχεδόν δοκιμάσει κατά καιρούς. Εννοώ συνολικά γιατί δεν πιστεύω ότι αν για κάθε έναν που γίνεται vegan γεννιούνται άλλοι χίλιοι που τρώνε κρέας κάνει κάποια διαφορά στο σύνολο. Πχ αυτό με το κρέας εργαστηρίου ίσως είναι μια λύση μελλοντικά.
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Το συνολικα ειναι λιγο χαζο γιατι εμεις ειμαστε το συνολο. Αλλαγη απο τη μια μερα στην αλλη δεν θα γινει ποτε αλλα αν ενας ενας σαν οντοτητα αλλαζει σιγα σιγα αλλαζει το συνολο και δεν αναφερομαι στο φαγητο αλλα στα παντα. Μα γιατι να εχεις κρεας εργαστηριου οταν εχεις αλλα υποκαταστατα χορτοφαγικα τα οποια εχουν εξισου ωραια γευση και καποιες φορες καλυτερη. 1
zio10 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Το συνολικα ειναι λιγο χαζο γιατι εμεις ειμαστε το συνολο. Αλλαγη απο τη μια μερα στην αλλη δεν θα γινει ποτε αλλα αν ενας ενας σαν οντοτητα αλλαζει σιγα σιγα αλλαζει το συνολο και δεν αναφερομαι στο φαγητο αλλα στα παντα. Μα γιατι να εχεις κρεας εργαστηριου οταν εχεις αλλα υποκαταστατα χορτοφαγικα τα οποια εχουν εξισου ωραια γευση και καποιες φορες καλυτερη. Πιστεύω θα είναι πιο εύκολο να πιάσει μαζικά, δεν ψάχνουν όλοι εύκολα για εναλλακτικές.
Getta Robo Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Ναι γιατι πολλες φορες ηρθε το λιονταρι ή ο ταυρος μεσα σπιτι σου να σε σκοτωσει ή να σε βασανισει. Αν οπως λετε ειμαστε απο την φυση μας φτιαγμενοι για να τρωμε κρεας θα πρεπει να δεχθεις οτι ταυτοχρονα ειμαστε φιαγμενοι να γινουμε και φαγητο απο καποιο ζωο το οποιο θα το κανει απο ενστικτο και επιβιωση και οχι για πλακα. Οπως και συμβαινει. Βλεπε πχ κουνουπια σαν το πιο ευκολο και συνηθες παραδειγμα. Αν και εχουν ξεφυγει οι διατροφικες συνηθειες του συγχρονου ανθρωπου, συνεχιζουμε να τρεφομαστε επισης πρωτιστως για επιβιωση. Ασχετως των συγχρονων προτυπων. Οι vegans απλα πιστευουν οτι οι ανρθωποι δεν ειναι ανωτεροι των ζωων. Οπως κατηγορηματικα η θρησκεια του γυρου αρνειται οτι το κρεας ειναι περιττο (αλλο το αν του αρεσει και το τρωει και αλλο το αν χρειαζεται) και πολλες ακομη ερευνες που απλα δεν βολευουν τα πιστευω τους. Εμ η ετυμολογια οπως δωθηκε απο τον ιδρυτη της, τον Watson ειναι πολυ συγκεκριμενη. Το κρεας δεν ειναι περιττο, ουτε η ζωικη και η φυτικη πρωτεινη ειναι ισαξιες. Βλεπε ερευνα απο το Harvard. αρχικα ειναι πιο* (δεν το λεω υποτιμητικά ) Αν και δεν αφερεις ζωη απο το μπροκολο, εστω οτι αφερουσες το να τρως κρεας ειανι διπλη υποκρισια γιατι σκοτωνεις εις διπλουν γιατι το κρεας που θα φας εχει "σκοτωσει" χορτα για να μεγαλωσει. Επισης το να χρησιμοποιεις ενα "εγκλημα" για να δικαιολογησεις ενα αλλο δεν εχει και πολυ λογικη. Τα φυτα ειναι εμβυα. Και οχι, δεν ειναι υποκρισια εφοσων εχεις επιγνωση της πραξης σου. Ουτε ειναι εγκλημα η επιβιωση. Δεν ειμαστε ουτε κοτρονες ουτε φτιαγμενοι απο αντιυλη. Τρωμε κρεας και γιατι αναπτυχθηκαμε ως ζωες μορφης γιατι ειχαμε το κρεας στη διατροφη μας. Συμφωνω για την εληψη της Β12 αλλα ειναι το μονο μειονεκτημα μιας τετοιας διατροφης το οποιο ομως λυνεται πολυ πολυ ευκολα με μια βιταμινη οπως βιταμινη θα παρει και ο κρεατοφαγος και αλλα ποσα φαρμακα για χοληστερινες κτλ! Οχι δεν ειναι το μονο μειονεκτημα, η πλειοψηφια των βηγκανς ειτε λαμβανουν καθημερινα μια πληθωρα βιταμινων σε σκευασματα, ειτε εχουν παρα πολλες ελειψεις οπου τις αγνοουν. Δεν ειναι ολοι ζαμπλουτοι να αγοραζουν εξωτικα φρουτα και λαχανικα οπου καλυπτουν αυτες τις αναγκες. Οπως ουτε μια ισσοροπημενη διατροφη με κρεας, φρουτα, λαχανικα και καρπους, προκαλουν ελειψεις και προβληματα στον οργανισμο. Δεν ειμαστε ολοι οι "πτωματοφαγοι" με τηγανητα και κορεσμενα λιπη στη διατροφη μας. Παρεπιπτωντος, τα βακτηρια ενω ιδεολογικα δεν θα επρεπε να λαμβανοντε απο τους βηγκανς, βαση της θεωριας-μανιφεστο της διατροφης, φαινεται πως ειναι μερος καποιας ανεξηγητης εξαιρεσης. Οπως και πολλα αλλα. Για το σωματικα αδυναμοι δες προηγουμενη μου απαντηση με μερικα ρεκορ. Ο ενας στους 10.000 (κυριολεκτικα) δεν μου λεει κατι. Παρεπιπτωντος, ο πιο διασημος vegan αθλητης, ο Carl Lewis αποδειχτηκε και παραδεχτηκε πως εκανε συστηματικη χρηση αναβολικων στεροειδων. https://www.theguardian.com/sport/2003/apr/24/athletics.duncanmackay
chrisxkar Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Ναι γιατι πολλες φορες ηρθε το λιονταρι ή ο ταυρος μεσα σπιτι σου να σε σκοτωσει ή να σε βασανισει. Αν οπως λετε ειμαστε απο την φυση μας φτιαγμενοι για να τρωμε κρεας θα πρεπει να δεχθεις οτι ταυτοχρονα ειμαστε φιαγμενοι να γινουμε και φαγητο απο καποιο ζωο το οποιο θα το κανει απο ενστικτο και επιβιωση και οχι για πλακα. ειπε κανεις το αντιθετο?αν παω και εγω στην σαβανα για βολτα μεζες θα γινω Δεν ειμαι συμφωνος με τον βασανισμο των ζωων σε μαζικες παραγωγες αλλα μπορεις να επιλεξεις αν το σηκωνει η τσεπη σου να παρεις απο φαρμες. Θα επιμεινω στο οτι ειμαστε φτιαγμενοι για να τρωμε κρεας αν θες να περνεις συμπληρωματα καλα κανεις δεν θα σε κατακρινω αλλα δεν ειναι το "φυσιολογικο" Για το πιο δυνατοι εννοει σαν ειδος και οντως απο την στιγμη που εχουμε "επιβληθει" στα αλλα ειδη ισχυει. Με τους χορτοφαγους υπαρχει αρνητικη γνωμη γιατι περαν του οτι προσπαθουν να πεισουν οτι ο δικος τους τροπος ζωης ειναι ο φυσιολογικος (πραγμα που δεν ισχυει) επιβαλουν την επιλογη τους στα παιδια τους το οποιο στο δικο μου μυαλο ειναι τραγικο και απαραδεκτο,αστο να φτασει σε μια ηλικια που θα μπορει να επιλεξει και θα κανει την δικη του επιλογη 1
kalogeros Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Ναι γιατι πολλες φορες ηρθε το λιονταρι ή ο ταυρος μεσα σπιτι σου να σε σκοτωσει ή να σε βασανισει. Αν οπως λετε ειμαστε απο την φυση μας φτιαγμενοι για να τρωμε κρεας θα πρεπει να δεχθεις οτι ταυτοχρονα ειμαστε φιαγμενοι να γινουμε και φαγητο απο καποιο ζωο το οποιο θα το κανει απο ενστικτο και επιβιωση και οχι για πλακα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει αυτό που λες με τις τροφικές αλυσίδες που είπες προηγουμένως ότι είναι ανθρώπινη ανακάλυψη. Αν αναφερόσουν στα σχεδιαγράμματα των τροφικών αλυσίδων, τότε ναι, είναι ανθρώπινο δημιούργημα. Αλλά το σχεδιάγραμμα είναι μια γραφική απεικόνιση του τι συμβαίνει στη φύση, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με ανθρώπινη ανακάλυψη. Και ναι, είμαστε φτιαγμένοι για να γίνουμε φαγητό για άλλα ζώα, δεν το αρνήθηκα ποτέ. Ψάξε λίγο στο νετ και θα βρεις χιλιάδες περιπτώσεις όπου άνθρωποι φαγόθηκαν από άλλα ζώα. Με λίγο ψάξιμο θα βρεις και τροφικές αλυσίδες, στις οποίες ο άνθρωπος είναι πιο χαμηλά από αρκετά σαρκοβόρα, όπως λιοντάρι, λύκος, πολική αρκούδα κλπ. Edit: Πάρε και ένα άρθρο από το Smithsonian που λέει ξεκάθαρα ότι δεν είμαστε στην κορυφή της τροφικής αλύσίδας. Για την ακρίβεια, δεν είμαστε καν στη μέση. Είμαστε στη θέση 2,21 με κορυφή το 5. Και όπως λέει και κάτω από τον τίτλο "We're not at the top, but towards the middle, at a level similar to pigs and anchovies" Το ξέρω, το έχω σχεδόν δοκιμάσει κατά καιρούς. Εννοώ συνολικά γιατί δεν πιστεύω ότι αν για κάθε έναν που γίνεται vegan γεννιούνται άλλοι χίλιοι που τρώνε κρέας κάνει κάποια διαφορά στο σύνολο. Πχ αυτό με το κρέας εργαστηρίου ίσως είναι μια λύση μελλοντικά. Όσο ενάντια στη φύση είναι να σταματήσει κάποιος άνθρωπος να τρώει κρέας, το ίδιο, ίσως και περισσότερο, εντάντια στη φύση είναι και το κρέας εργαστηρίου.
zio10 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει αυτό που λες με τις τροφικές αλυσίδες που είπες προηγουμένως ότι είναι ανθρώπινη ανακάλυψη. Αν αναφερόσουν στα σχεδιαγράμματα των τροφικών αλυσίδων, τότε ναι, είναι ανθρώπινο δημιούργημα. Αλλά το σχεδιάγραμμα είναι μια γραφική απεικόνιση του τι συμβαίνει στη φύση, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με ανθρώπινη ανακάλυψη. Και ναι, είμαστε φτιαγμένοι για να γίνουμε φαγητό για άλλα ζώα, δεν το αρνήθηκα ποτέ. Ψάξε λίγο στο νετ και θα βρεις χιλιάδες περιπτώσεις όπου άνθρωποι φαγόθηκαν από άλλα ζώα. Με λίγο ψάξιμο θα βρεις και τροφικές αλυσίδες, στις οποίες ο άνθρωπος είναι πιο χαμηλά από αρκετά σαρκοβόρα, όπως λιοντάρι, λύκος, πολική αρκούδα κλπ. Όσο ενάντια στη φύση είναι να σταματήσει κάποιος άνθρωπος να τρώει κρέας, το ίδιο, ίσως και περισσότερο, εντάντια στη φύση είναι και το κρέας εργαστηρίου. Ε καλά, σχετικό είναι το ενάντια στη φύση. Και μια γέφυρα ενάντια στη φύση είναι. Γενικά τα περισσότερα πράγματα που κάνουμε είναι ενάντια στη φύση! 1
michalisv Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Το πιο ενοχλητικό βασικά με τους vegans ειναι οτι νομίζουν οτι ειναι εξυπνοτεροι και "ηθικά ανώτεροι". Είναι αστείο επισης οτι χρησιμοποιούν αρκετους παλιούς διατροφικούς μύθους του στυλ "το κρεας παχαίνει","το κρεας είναι ανθυγιεινό","τα αυγά αυξάνουν την χοληστερίνη" κτλ. Επίσης απο το Harvard: http://news.harvard.edu/gazette/story/2008/04/eating-meat-led-to-smaller-stomachs-bigger-brains/ Η υδατάνθρακες στο μόνο που βοήθησαν ειναι στην αύξηση της παχυσαρκίας. 1
Getta Robo Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Το πιο ενοχλητικό βασικά με τις περισσοτερες θρησκειες και αιρεσεις, ειναι οτι νομίζουν οτι ειναι εξυπνοτεροι και "ηθικά ανώτεροι". Στο διορθωσα λιγο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις