Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Προσωπικά, δεν με ενοχλεί καμία επιλογή. Δεν κρίνω κανέναν για τις επιλογές του και δεν δέχομαι να με κρίνουν για τις δικές μου. Όταν όμως βλέπω σε δημόσιο διάλογο από -υποτίθεται- μορφωμένους ανθρώπους επιχειρήματα του τύπου «αφού σφάζουμε κουνέλια για να τα κάνουμε στιφάδο, ας κλωνοποιήσουμε και μωρά ανθρώπων για να πάρουμε τα όργανά τους», τότε προσβάλλεται βάναυσα η αισθητική μου σε σημείο που να μπλέξουμε μανάδες στην κουβέντα, έστω και αντανακλαστικά.

Αλλά ναι, θα συμφωνήσω αυτός που διατυμπανίζει ότι θα φάει μπιφτέκια τη Μεγάλη Παρασκευή νομίζοντας ότι έχει κάτι να αποδείξει, δεν είναι λιγότερο γραφικός από αυτόν που θα κάψει το «Μ εις τη νιοστή» στο Σύνταγμα.

Σε κάθε περίπτωση, όσο κι αν έψαξα δεν το βρήκα, πως παράγεται το συμπλήρωμα της Β12; Βλέπω ότι υπάρχει μόνο σε ζωικούς οργανισμούς, υπάρχει χημικός τρόπος να παραχθεί;

• Απαντ. 313
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Σε κάθε περίπτωση, όσο κι αν έψαξα δεν το βρήκα, πως παράγεται το συμπλήρωμα της Β12; Βλέπω ότι υπάρχει μόνο σε ζωικούς οργανισμούς, υπάρχει χημικός τρόπος να παραχθεί;

Παραγεται και απο πολλα βακτηρια. Οπου οι βηγκανς δεν τα θεωρουν μορφες ζωης, λογω του οτι συμφωνα παντα με αυτους, οι μονοκυτταροι οργανισμοι δεν εχουν αισθηματα.

• Like 1
Δημοσ.

Το ότι νιώθουμε περισσότερο θλίψη στη απώλεια ενός ανθρώπου από ότι στο ζώο, έχει να κάνει με τη κοινωνικοποίηση μας όταν τότε διαμορφωνόταν ο χαρακτήρας μας (3-4 ετών). Αυτή η ψευδαίσθηση του εγκεφάλου μας δεν δικαιολογεί αυτή τη ανισότητα.

Ποιά ψευδαίσθηση του εγκεφάλου μωρέ; Συγκρίνεις τον χαμό του πατέρα σου και της μητέρας σου οι οποίοι σε μεγάλωσαν από μικρό και είχες εικόνες από τότε που ήσουν πολύ μικρός με τον θάνατο ενός ζώου; Θα τρελαθούμε τελείως;

Απλά λέω, αν μεγαλώναμε με τέτοιο τρόπο να αγαπάμε και να σεβόμαστε όλα τα ζώα χωρίς να τα τρώμε, τώρα δεν θα κάναμε καν τη συζήτηση περί χορτοφαγίας και μη. Για αυτό το λόγο έτρωγα κρέας 17 χρόνια, επειδή απλά μεγάλωσα έτσι. 

Lucifer,

όταν οι επιλογές σου δεν βλάπτουν κανένα, κάνε ότι θες. Το πρόβλημα με τη ηθική πορεία που διάλεξε ο καθένας, είναι ότι στη πραγματικότητα δεν τη διάλεξε. Αντιθέτος η διατροφή είναι μια παράδοση που περνά στους απογόνους, και επιδεινώνεται με τη πλύση εγκεφάλου για τα διάφορα συμφέροντα βιομηχανιών. Το επιχείρημα για τους κυνόδοντες πιστεύω είναι ηλίθιο και από τις δύο πλευρές. Από τη μια, λες και υπάρχει περίπτωση ο κρεατοφάγος να έσκισε ποτέ με τους κυνόδοντες του το θήραμα του, και από τη άλλη ο χορτοφάγος απαρνιέται τη φυσική εξέλιξη του ανθρώπου. Είναι γεγονός ότι ο άνθρωπος έτρωγε κρέας εκατοντάδες χρόνια, δεν απορρίπτω το τρόπο με το οποίο δουλεύει η φυσική επιλογή, απλά δεν τη ακολουθώ.

Σε αυτό που θέλω να καταλήξω είναι, ότι αναζητώ να βρεθεί μια χρυσή τομή ανάμεσα στα ηθικά/περιβαλλοντικά/υγείας ζητήματα που αφορούν το σύγχρονο άνθρωπο. Και όχι απαντήσεις του τύπου, τρώω ότι θέλω γιατί μπορώ κτλπ.

Θέλω να φαντάζομαι ένα κόσμο με παιδεία κατά Σωκράτη.

Η vegan ιδεολογία δουλεύει καλά για μένα...

Αν βρείτε κάτι που να λέει ότι είναι αδύνατο να ζήσω μέχρι τα 100 μια υγειής ζωή, παρακαλώ δώστε το μου γιατί με ενδιαφέρει.

Όταν ρώτησαν το Σωκράτη να τους δώσει τον ορισμό του μορφωμένου ανθρώπου, δεν ανέφερε τίποτε για τη συσσώρευση γνώσεων. «Η μόρφωση είπε, είναι θέμα συμπεριφοράς… Ποιους ανθρώπους λοιπόν θεωρώ μορφωμένους;

1. Πρώτα απ’ όλους αυτούς που ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις, αντί να ελέγχονται από αυτές…

2. Αυτούς που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με γενναιότητα & λογική..

3. Αυτούς που είναι έντιμοι σε όλες τους τις συνδιαλλαγές..

4. Αυτούς που αντιμετωπίζουν γεγονότα δυσάρεστα και ανθρώπους αντιπαθείς καλοπροαίρετα.

5. Αυτούς που ελέγχουν τις απολαύσεις τους..

6. Αυτούς που δεν νικήθηκαν από τις ατυχίες & τις αποτυχίες τους..

7. Τελικά αυτούς που δεν έχουν φθαρεί από τις επιτυχίες και την δόξα τους…»

Σωκράτης (469-399 π.Χ.)

Μετά τα ανωτέρω, πόσους μορφωμένους πολιτικούς (δικούς μας και ξένους) μπορείτε να ονομάσετε ;

Δημοσ.

Lucifer,

όταν οι επιλογές σου δεν βλάπτουν κανένα, κάνε ότι θες. Το πρόβλημα με τη ηθική πορεία που διάλεξε ο καθένας, είναι ότι στη πραγματικότητα δεν τη διάλεξε. Αντιθέτος η διατροφή είναι μια παράδοση που περνά στους απογόνους, και επιδεινώνεται με τη πλύση εγκεφάλου για τα διάφορα συμφέροντα βιομηχανιών. Το επιχείρημα για τους κυνόδοντες πιστεύω είναι ηλίθιο και από τις δύο πλευρές. Από τη μια, λες και υπάρχει περίπτωση ο κρεατοφάγος να έσκισε ποτέ με τους κυνόδοντες του το θήραμα του, και από τη άλλη ο χορτοφάγος απαρνιέται τη φυσική εξέλιξη του ανθρώπου. Είναι γεγονός ότι ο άνθρωπος έτρωγε κρέας εκατοντάδες χρόνια, δεν απορρίπτω το τρόπο με το οποίο δουλεύει η φυσική επιλογή, απλά δεν τη ακολουθώ.

Σε αυτό που θέλω να καταλήξω είναι, ότι αναζητώ να βρεθεί μια χρυσή τομή ανάμεσα στα ηθικά/περιβαλλοντικά/υγείας ζητήματα που αφορούν το σύγχρονο άνθρωπο. Και όχι απαντήσεις του τύπου, τρώω ότι θέλω γιατί μπορώ κτλπ.

Θέλω να φαντάζομαι ένα κόσμο με παιδεία κατά Σωκράτη.

Σέβομαι τις προθέσεις σου, όπως και τις προθέσεις κάθε βήγκαν. Δεν ειρωνεύομαι, τρέφω ένα αμάλγαμα θαυμασμού και ζήλειας για τους ανθρώπους που ορίζονται από τόσο καλοπροαίρετες ιδεολογίες. Θαυμασμό γιατί είναι σίγουρα δύσκολο να είναι κρατάει κανείς το σώμα του συνεπές με τις αποφάσεις του μυαλού του και ζήλεια γιατί θα ήθελα να έχω και εγώ τη δυνατότητα να δω τα πράγματα κάπως πιο ιδεαλιστικά.

Αλλά η ηθική μου πορεία είναι συνειδητότατα επιλεγμένη, μπορώ να φάω medium rare μοσχάρι βλέποντας το earthlings -και δε το λέω για να πω ότι είμαι ταφ μαδαφάκα ή κάτι τέτοιο, πιο πολύ ότι γελάω λίγο πια (όχι πάντα γλυκά) όταν έρχομαι αντιμέτωπος με οποιαδήποτε ιδεολογία ή προσπάθεια που ενστερνίζεται ένα "καλύτερο" human condition. Το φυσιολογικό για εμένα πια, είναι το φρικτό και οτιδήποτε δεν είναι, είναι μια εξαίρεση που προσπαθώ στην καλύτερη να προστατεύσω και στη χειρότερη να μη λερώσω.

Οπότε, δεν κληρονόμησα καμία ηθική, απλώς δε μπορώ να σνομπάρω τη φυσική επιλογή που εσύ λες πως δεν ακολουθείς. Είναι το μόνο πράγμα που, εξ' ορισμού, είναι αποδεδειγμένα αληθές.

Δημοσ.

Παραγεται και απο πολλα βακτηρια. Οπου οι βηγκανς δεν τα θεωρουν μορφες ζωης, λογω του οτι συμφωνα παντα με αυτους, οι μονοκυτταροι οργανισμοι δεν εχουν αισθηματα.

λολ , πάντως διατροφικές συνήθειες που χρειάζονται υποστήριξη απο συμπληρώματα ΔΕΝ ειναι ούτε φυσικές, ούτε υγιεινές ούτε ποιο καλές απο την γνωστή σε όλους μας ισορροπημένη διατροφή

Επιλογή του καθενός βέβαια και λόγος δεν πέφτει σε τρίτους αλλα η αλήθεια να λέγεται 

• Like 2
Δημοσ.

Δεν βρισκόμαστε στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας για να τρώμε μπρόκολα.

Παλιά, μικρός πήγαινα για κυνήγι με τον πατέρα μου. Μια φορά είχα στεναχωρηθεί μόνο επειδή ένα πουλί δεν είχε πεθάνει κατευθείαν και το έβλεπα να αργοπεθαίνει.

Δημοσ.

Μμμναι, το κυνήγι νομίζω είναι άλλη συζήτηση από την κρεατοφαγία.

Για εμένα τουλάχιστον, υπάρχει διαφορά να μπορείς να φας ένα ζώο στο οποίο έχεις επενδύσει (τροφές, στέγες, υγεία) με το να πας με την καραμπίνα που δεν ξέρεις να φτιάξεις μόνος σου και να το σκοτώνεις μέσα στο σπίτι του.

• Like 1
Δημοσ.

Όταν όμως βλέπω σε δημόσιο διάλογο από -υποτίθεται- μορφωμένους ανθρώπους επιχειρήματα του τύπου «αφού σφάζουμε κουνέλια για να τα κάνουμε στιφάδο, ας κλωνοποιήσουμε και μωρά ανθρώπων για να πάρουμε τα όργανά τους», τότε προσβάλλεται βάναυσα η αισθητική μου σε σημείο που να μπλέξουμε μανάδες στην κουβέντα, έστω και αντανακλαστικά.

Εκτός από την αισθητική σου, με τέτοια επιχειρήματα προσβάλλεται βιάζεται και η λογική.

Απλά λέω, αν μεγαλώναμε με τέτοιο τρόπο να αγαπάμε και να σεβόμαστε όλα τα ζώα χωρίς να τα τρώμε, τώρα δεν θα κάναμε καν τη συζήτηση περί χορτοφαγίας και μη. Για αυτό το λόγο έτρωγα κρέας 17 χρόνια, επειδή απλά μεγάλωσα έτσι.

Το πρόβλημα με τη ηθική πορεία που διάλεξε ο καθένας, είναι ότι στη πραγματικότητα δεν τη διάλεξε. Αντιθέτος η διατροφή είναι μια παράδοση που περνά στους απογόνους, και επιδεινώνεται με τη πλύση εγκεφάλου για τα διάφορα συμφέροντα βιομηχανιών.

Δεν είναι λίγο αφελές αυτό; Δηλαδή κανένας μας δεν έχει χαράξει σε κάποια θέματα διαφορετικούς δρόμους από αυτούς στους οποίους μεγάλωσε; Νομίζω ότι όλοι μας ανεξαιρέτως το έχουν κάνει. Και αυτό που λες ότι διατροφή = παράδοση νομίζω είναι αυταπόδεικτα λάθος. Οι vegan του φόρουμ είχαν vegan γονείς ας πούμε;

Τι πάει να πει "χρυσή τομή" όσον αφορά φιλοσοφικά θέματα; Για τα περιβαλλοντικά, υγείας και άλλα που είναι πιο χειροπιαστά το καταλαβαίνω, αλλά κι εκεί ποιά είναι η χρυσής τομή; Προφανώς δεν είναι η ίδια για όλους, και προφανώς δεν είναι αυτή που έχεις εσύ στο μυαλό σου ως επιθυμητή (π.χ. δεν υπάρχει θέμα υγείας αν τρώω ΚΑΙ κρέας, ίσα ίσα το αντίθετο).

Επίσης, αν δεν υπάρχουν λόγοι για το αντίθετο, το "θέλω" είναι αρκετή αιτιολόγηση. Το γεγονός ότι οι λόγοι για το αντίθετο που προβάλλεις εσύ (εγώ, κλπ) απορρίπτονται μπορεί να σημαίνει ότι ο συνομιλητής σου είναι χαζός ή κακοπροαίρετος, ή μπορεί να σημαίνει ότι δεν πείθουν.

Δημοσ.

Μμμναι, το κυνήγι νομίζω είναι άλλη συζήτηση από την κρεατοφαγία.

Για εμένα τουλάχιστον, υπάρχει διαφορά να μπορείς να φας ένα ζώο στο οποίο έχεις επενδύσει (τροφές, στέγες, υγεία) με το να πας με την καραμπίνα που δεν ξέρεις να φτιάξεις μόνος σου και να το σκοτώνεις μέσα στο σπίτι του.

Αν θελει καποιος παντου βρισκει διαφορες και κοκκινες γραμμες.Επισης εχει διαφορα να ζει καποιος σε βουνο η σε καποιο ψαροχωρι οπου το κυνηγι και το ψαρεμα ειναι θεμα επιβιωσης και διαβιωσης και διαφορετικο να καποιος ,που δεν εχει δει ουτε χελωνα στην ζωη του, να κανει κλικ αγανακτισης για την φρικαλεοτητα του κυνηγιου  απο το smartphone του , ενα προιον βιομηχανικης εξελιξης η οποια περασε μεσα απο την αποψιλωση των δασων και την καταδικη μερικων ιθαγενων που ζουσαν μεσα και απο την φυση. :P

• Like 2
Δημοσ.

ερώτηση: το ψάρι υποτίθεται όταν το αγοράζεις από το ψαράδικο έχει βγει εκείνη τη μέρα ή την προηγούμενη ή τέλος πάντων πολύ σύντομα, άρα δεν υπόκειται βασανισμό, σωστά;

Δημοσ.

Δεν είναι λίγο αφελές αυτό; Δηλαδή κανένας μας δεν έχει χαράξει σε κάποια θέματα διαφορετικούς δρόμους από αυτούς στους οποίους μεγάλωσε; Νομίζω ότι όλοι μας ανεξαιρέτως το έχουν κάνει. Και αυτό που λες ότι διατροφή = παράδοση νομίζω είναι αυταπόδεικτα λάθος. Οι vegan του φόρουμ είχαν vegan γονείς ας πούμε;

Απλά λέω ότι η διατροφή είναι παράδοση, κληρονομιά, μέχρι τουλάχιστον να αλλάξει ο καθένας. Πχ εγώ έκανα 18 χρόνια να πέσω στη ιδέα της χορτοφαγίας... Εσύ τι αλλαγή έκανες στη διατροφή σου; Πάντως οι διαφορετικοί δρόμοι που έχουν πάρει σχεδόν όλοι είναι από τα μαγειρευτά της μαμάς στα πιτόγυρα και γενικά απερίσκεπτη, κοιλιόδουλη διατροφή. Τι σόι αλλαγή είναι αυτή, εδώ μιλάμε για μια διατροφή που είναι φιλική στα ζώα,περιβάλλον και σε σένα. 

Τι πάει να πει "χρυσή τομή" όσον αφορά φιλοσοφικά θέματα; Για τα περιβαλλοντικά, υγείας και άλλα που είναι πιο χειροπιαστά το καταλαβαίνω, αλλά κι εκεί ποιά είναι η χρυσής τομή; Προφανώς δεν είναι η ίδια για όλους, και προφανώς δεν είναι αυτή που έχεις εσύ στο μυαλό σου ως επιθυμητή (π.χ. δεν υπάρχει θέμα υγείας αν τρώω ΚΑΙ κρέας, ίσα ίσα το αντίθετο).

Επίσης, αν δεν υπάρχουν λόγοι για το αντίθετο, το "θέλω" είναι αρκετή αιτιολόγηση. Το γεγονός ότι οι λόγοι για το αντίθετο που προβάλλεις εσύ (εγώ, κλπ) απορρίπτονται μπορεί να σημαίνει ότι ο συνομιλητής σου είναι χαζός ή κακοπροαίρετος, ή μπορεί να σημαίνει ότι δεν πείθουν.

Η ιδανική χρυσή τομή θα ήταν η ελαχιστοποίηση ή όπου είναι δυνατό η εξάλειψη του πόνου, μείωση των ρίπων στο περιβάλλον, βελτίωση της υγείας. Αυτά όπως είπα, μέχρι ένα βαθμό φυσικά, και στη κατηγορία της διατροφής, τα καλύπτει η χορτοφαγία. Έχεις κάποια καλύτερη λύση; Παρακαλώ να τη ακούσω; Πείσε με plz.

Δεν θέλω να μιλήσω για τη χοληστερίνη,ακόρεστα και τρανς λιπαρά,καρκινογόνα κτλπ του κρέατος...

Ο συνομιλητής μου μπορεί να ενοχλείται που του λέω ουσιαστικά ότι όλα αυτά τα χρόνια έκανε κάτι λάθος, προφανώς εγωιστικά θα προσπαθήσει να απορρίψει τη ιδέα της χορτοφαγίας με ειρωνεία ή και συκοφαντία, ενώ είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Για αυτό το λόγο και οι κρεατοφάγοι έχουν καταλήξει να πρίζουν τους vegan. 

Αυτό το θέλω, έχει κάποιες συνέπειες που αν είσαι ενημερωμένος και τις αντιλαμβάνεσαι και συνεχίζεις τότε απλά είσαι piece of shit :/ , δηλαδή έτσι όπως το βλέπω είναι:

• Άσκοπος βασανισμός ζώων για τη εκτροφή τους με σκοπό τη πώληση/κατανάλωση τους, ενώ ο άνθρωπος βιολογικά μπορεί να ζήσει και χορτοφαγικά.
  • Η κτηνοτροφία είναι άσκοπo χάσιμο ενέργειας, 7 κιλά φυτικής πρωτείνης για 1 κιλό βοδινής πρωτείνης, 200 000 L νερό για 1 κιλό βοδινού.
  • 18% των εκπομπών αερίων για το φαινόμενο του θερμοκηπίου οφείλετε αποκλειστικά στη κτηνοτροφία. Προφανώς και θα ήταν μικρότερο το ποσοστό αν εξαφανιζόταν η κτηνοτροφία, πολύ απλά γιατί η κτηνοτροφία έχει κακή απόδοση ενέργειας όπως λέω πιο πάνω.
  • Αν και τα 6 δις έτρωγαν κρέας θα χρειαζόμασταν 2 πλανήτες γη για να υποστηριχθεί τέτοιο εγχείρημα, αντιθέτως αν εξαφανιζόταν η κτηνοτροφία θα εξαφανιζόταν και η πείνα.

Και η λίστα συνεχίζεται και πρέπει να κοιμηθώ...

Και όλες αυτές οι θυσίες τελίκα γιατί; Για τη γεύση; 

derdewereld.jpg

Δημοσ.

ο άνθρωπος βιολογικά μπορεί να ζήσει και χορτοφαγικά.

[...]

Και όλες αυτές οι θυσίες τελίκα γιατί; Για τη γεύση;

Το πιο σημαντικό θέμα είναι να έχουμε μια πλήρη διατροφή, οπότε πόσο σίγουρο είναι αυτό που λες; Επειδή αυτό είναι που πρέπει να ξέρουμε στα σίγουρα.

Ότι δηλαδή μπορούμε να ζήσουμε με χορτοφαγική δίαιτα μόνο (λαχανικά, φρούτα, όσπρια, ξηρούς καρπούς κ.λπ.) και ότι δεν χρειαζόμαστε πραγματικά το κρέας. Πόσο σίγουρο είναι;

Και δεύτερον, μας συμφέρει οικονομικά; Καλά για ξηρούς καρπούς δεν το συζητώ...

Αρκούν οι ίδιες ποσότητες φαγητού (όταν δεν έχουμε κρέας στην διατροφή μας) με εκείνες που τρώμε ως παμφάγοι/κρεατοφάγοι;

Δημοσ.

Ότι δηλαδή μπορούμε να ζήσουμε με χορτοφαγική δίαιτα μόνο (λαχανικά, φρούτα, όσπρια, ξηρούς καρπούς κ.λπ.) και ότι δεν χρειαζόμαστε πραγματικά το κρέας.

Υπάρχουν νομίζω αρκετά ζωντανά παραδείγματα, ψάξτο...

Και δεύτερον, μας συμφέρει οικονομικά; Καλά για ξηρούς καρπούς δεν το συζητώ...

Αρκούν οι ίδιες ποσότητες φαγητού (όταν δεν έχουμε κρέας στην διατροφή μας) με εκείνες που τρώμε ως παμφάγοι/κρεατοφάγοι;

Προσωπικά νομίζω ότι είναι πάνω κάτω το ίδιο οικονομικά, αν ξέρεις από που και τι ψωνίζεις. Αν τελικά είναι πιο ακριβά εξαρτάται από τι τρώς εσύ προσωπικά. Μη μου συγκρίνεις τα βραστά λουκάνικα 80 λεπτών από το supermarket και τα μανγκο ξέρω εγώ... Το σίγουρο είναι από τότε που έκοψα τα delivery και fast food σίγουρα έχω εξοικονομίσει λεφτά.

Για τη ποσότητα, εγώ γενικά έτρωγα παλιά 3 γεύματα, τώρα τρώω 4 γεύματα. Οι θερμίδες σχετίζονται με τη ποσότητα και τη περιεκτικότητα σε θερμίδες της τροφής...

Δημοσ.

Μη μου συγκρίνεις τα βραστά λουκάνικα 80 λεπτών από το supermarket και τα μανγκο ξέρω εγώ...

Δεν θα τα συγκρίνω με τα μάνγκο που είναι πιο ακριβά.

Θα μπορούσα να τα συγκρίνω με ρύζι και μακαρόνια που είναι φτηνά, αλλά το θέμα μας δεν είναι μονάχα αν ένας βήγκαν μπορεί να τρώει εξίσου φτηνά, αλλά αν μπορεί να τρώει εξίσου φτηνά τρόφιμα ίδιας θρεπτικής αξίας.

Δηλαδή μπορεί κάποιος να αντικαταστήσει το κρέας των 80 λεπτών με κάτι άλλο των 80 λεπτών που θα του προσφέρει θερμίδες, ίδια θρεπτική αξία, ίδιο χόρτασμα κ.λπ. ή θα πρέπει να πάει στα 3-4 ευρώ;

Υπάρχουν νομίζω αρκετά ζωντανά παραδείγματα, ψάξτο...

Δεν λέει κάτι αυτό. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι.

Πρέπει να έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι το ανθρώπινο είδος δεν χρειάζεται να καταναλώνει κρέας. Ώστε να είναι καλυμμένοι όλοι. Προσωπικά δεν ξέρω τι ισχύει, άσε που είναι δύσκολο να πιστέψεις την οποιαδήποτε έρευνα. Μακάρι να ισχύει πάντως.

Επίσης, κάποιος που θέλει μυϊκό όγκο, μπορεί να τον αποκτήσει το ίδιο εύκολα με μια βήγκαν διατροφή;

Δημοσ.

Πρέπει να έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι το ανθρώπινο είδος δεν χρειάζεται να καταναλώνει κρέας. Προσωπικά δεν ξέρω τι ισχύει, άσε που είναι δύσκολο να πιστέψεις την οποιαδήποτε έρευνα. Μακάρι να ισχύει πάντως.

Μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει μόνο με χορτοφαγία ή έστω με τα προιόντα των ζώων όπως γάλα και αυγά χωρίς να σκοτώσει τα ίδια αλλά αναζητά και την καλοπέραση του, χωρίς κρέας δεν γίνεται.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...