Prof_Chaos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 το σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί ειναι η άθλια μεταχείριση των ζώων μέχρι να φτάσουν στο πιάτο μας. Το να τρώει κανείς κρέας ειναι καθαρά προσωπική του επιλογή. Δεν ειναι ουτε ανήθικο ουτε αφύσικο. 2
zio10 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Εμείς είχαμε κότες και κόκορες. Γινόταν ανανέωση καθε τόσο στο κοτέτσι. Μόνο μία που γεννήθηκε τυφλή δε σφαξαμε. Μία φορά θυμάμαι είχα ρίξει στραβά τη μπαλταδια και χρειάστηκε δεύτερη. Η μόνη φορά που υπέφερε ζώο και το μετάνιωσα. Κατά τα άλλα τις είχαμε σε άψογες συνθήκες δε τις σκοτώσαμε στο τρίμηνο και γενικά τις προσέχαμε. Δε θεωρώ ανήθικη τη σφαγή. Επίσης γουρούνι σε κυνήγι με σκύλο. Μακάρι όλα τα κρέατα που ετρωγα να πέρναγαν έτσι από τα χέρια μου για να νιώθω περισσότερο την αξία τους και να ετρωγα και πιο σπάνια κρέας. Σφάξιμο με μαχαίρι όχι, δεν έχει μέχρι στιγμής χρειαστεί και δεν έχω ακόμα το σθένος. Ως κυνηγός έχω σκοτώσει αρκετά πουλιά-ζώα, τα περισσότερα πέθαναν ακαριαία, που το προτιμώ, μερικά χρειάστηκε να τα βγάλω από τη μιζέρια τους στραγγαλίζοντάς τα ή με άλλους λιγότερο πολιτισμένους τρόπους. Δεν έχω πρόβλημα με την ιδέα να σκοτώσω κάτι για να φάω, έχω πρόβλημα με τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής κρέατος και γάλατος. Προσωπικά αυτό με το κυνήγι το θεωρώ χειρότερο από σφαγείο. Στην ερώτηση του θέματος, όχι δεν το έχω κάνει και δεν πιστεύω ότι θα το έκανα εκτός αν πέθαινα της πείνας κυριολεκτικά. Γενικά είμαστε - έχουμε γίνει κάπως αναίσθητοι, αλλά δεν ξέρω αν θα αλλάξει ποτέ αυτό. 1
Donalhioy Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Ποτε θα ερθει αυτη η μερα που θα απογερευτει η κρεατοφαγεια παγκοσμιος; και να ανεβουμε στα δεντρα να τρωμε φυλλα.... να συμπληρωσω εγω 1
parlapipas25 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 και να ανεβουμε στα δεντρα να τρωμε φυλλα.... να συμπληρωσω εγωΤο να σταματησει ο ανθρωπος να τρωει κρεας και να αφησει τα ζωα στην ησυχια τους μονο σαν εξελιξη το βλεπω. 1
dimitrisOP Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 ότι λέει ο παρλαπίπας , πάμε να βοσκήσουμε τα χωράφια 1
Haldol Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Ναι, έχω σφάξει, κότες, κουνέλια και μία φορά και κατσίκα. Διατηρούμε δικές μας κότες ενώ παλιότερα είχαμε και άλλα ζώα. Για κυνήγι δεν έχω πάει ποτέ όμως, αν κι έχω 'τακτοποιήσει' και λαγό που χτυπήθηκε (κατά λάθος) με το αμάξι μου. Αυτά.
tsilitheo1 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Σφάξιμο με μαχαίρι όχι, δεν έχει μέχρι στιγμής χρειαστεί και δεν έχω ακόμα το σθένος. Ως κυνηγός έχω σκοτώσει αρκετά πουλιά-ζώα, τα περισσότερα πέθαναν ακαριαία, που το προτιμώ, μερικά χρειάστηκε να τα βγάλω από τη μιζέρια τους στραγγαλίζοντάς τα ή με άλλους λιγότερο πολιτισμένους τρόπους. Δεν έχω πρόβλημα με την ιδέα να σκοτώσω κάτι για να φάω, έχω πρόβλημα με τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής κρέατος και γάλατος.Του πολτοποιησες το κεφαλι με πετρα ή την αρβυλα.... Πες το,μην ντρεπεσαι, λολ.Προς τον t.s:Ο ανθρωπος ειναι στην κορυφη της τροφικης αλυσιδας(τις περισσοτερες φορες τουλαχιστον). Αυτο του επιτρεπει να σκοτωνει αλλα ζωα για τροφη. Οταν βλεπεις ενα ντοκυμαντερ για το πως τρεφεται το λιονταρι ή ο καρχαριας ,υποθετω το παρακολουθεις. Και σου αρεσει. Απλα κολλας στο να γινεις εσυ ο θυτης. Και δεν μιλαω για ικανοποιηση,αλλα για τροφη. Και μια και ανεφερεσαι σε ειδη,με τιποτε που σφαζω δεν νοιωθω ικανοποιηση. Αλλα εχω διαβαθμισεις σε αυτο που νοιωθω. Τα κοκορια χαλαρα,στις κοτες ζοριζομαι γιατι τις εχω καιρο και ισως εχουν και ονοματα, και στα θηλαστικα,φωναζω φιλο που τους μπηχνει το μαχαιρι, μετα τα αναλαμβανω εγω 1
agamoi-thytai Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Κότες και κοκόρια αραιά και που. Οι vegan να γνωρίζουν πως ακόμη και τα φυτά έχουν ζωή και μη μας πρήζουν. 8
Θεkλα Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Ναι. Δεν το "εχω" αλλα σιγουρα θα μπορουσα να το κανω χαλαρα σε ενα κοσμο που θα αναζητουσα εγω τροφη. Βεβαια παντα μπαινει και το θεμα της επιβιωσης με ζωικη πρωτεινη. Οποτε δε χρειαζεται να ειναι κανεις αυστηρα χορτοφαγος. Αλλα ποιος το μει το αυγο και το τυρι οταν εχει σπαλομπριζολα.
revolver1990 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Κότες και κοκόρια αραιά και που. Οι vegan να γνωρίζουν πως ακόμη και τα φυτά έχουν ζωή και μη μας πρήζουν. Cool τότες να μην τρώμε ούτε φυτά.Εγώ είμαι μέσα. Και φυσικά συμφωνώ με τον αγαπημένο παρλαπίπα.
poulinos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Ποτε θα ερθει αυτη η μερα που θα απογερευτει η κρεατοφαγεια παγκοσμιος; μαλλον ποτε αφου και στην φυση τα ζωα τρωνε αλλα ζωα. Το να σταματησει ο ανθρωπος να τρωει κρεας και να αφησει τα ζωα στην ησυχια τους μονο σαν εξελιξη το βλεπω. υπαρχουν και κυρωσεις σε καποιες χωρες αν οι vegan γονεις κανουν vegan το πολυ μικρο παιδι + μωρα διοτι εχουν βγει προβληματα υγειας οπως τα αλλα ζωα τρωνε ζωα ετσι και ο ανθρωπος τρωει ζωα.απλα η διαφορα ειναι οτι μερικοι το κανουν απο Hobby και οτι το κανουμε χωρις μετρο και σε αθλιες συνθηκες.παν μετρον αριστον οπως λενε. 8
LongTom Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 μαλλον ποτε αφου και στην φυση τα ζωα τρωνε αλλα ζωα. υπαρχουν και κυρωσεις σε καποιες χωρες αν οι vegan γονεις κανουν vegan το πολυ μικρο παιδι + μωρα διοτι εχουν βγει προβληματα υγειας οπως τα αλλα ζωα τρωνε ζωα ετσι και ο ανθρωπος τρωει ζωα.απλα η διαφορα ειναι οτι μερικοι το κανουν απο Hobby και οτι το κανουμε χωρις μετρο και σε αθλιες συνθηκες.παν μετρον αριστον οπως λενε. To αυτό, χρειάζεται ρέγουλα και στην ποσότητα κατανάλωσης κρέατος και στο πως προετοιμάζεται/συνθήκες. Επίσης καλό ήταν να γυρίσουμε την κύρια κατανάλωση κρέατος από τα μοσχάρια-γελάδια σε φιλικότερα για το περιβάλλον/κλίμα ζωντανά, όπως οι κότες. 1
parlapipas25 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 μαλλον ποτε αφου και στην φυση τα ζωα τρωνε αλλα ζωα. υπαρχουν και κυρωσεις σε καποιες χωρες αν οι vegan γονεις κανουν vegan το πολυ μικρο παιδι + μωρα διοτι εχουν βγει προβληματα υγειας οπως τα αλλα ζωα τρωνε ζωα ετσι και ο ανθρωπος τρωει ζωα.απλα η διαφορα ειναι οτι μερικοι το κανουν απο Hobby και οτι το κανουμε χωρις μετρο και σε αθλιες συνθηκες.παν μετρον αριστον οπως λενε. Δηλαδη ο ανθρωπος ειναι ζωο σαν ολα τα αλλα η καποιο ανωτερο ειδος? Αποφασιστε επιτελους κι οχι οτι μας συμφερει.Και μια χαρα ζεις χωρις κρεας,μη σου πω και καλυτερα.
liodos1988 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Ποτε , αν και έχω βρεθεί αμέτρητες φόρες σε σκηνικά καθώς μένω σε χωριό , ειναι λογικο η πλειοψηφία τον κάτοικων να εχει ζώα ! άλλα μου συμβαίνει το εξής , όταν είμαι "μάρτυρας" της "εκτέλεσης" και έπειτα το δω στο πιάτο μου , δεν μπορώ να το φάω (είμαι βεβαία γενικα ιδιότροπος στο φαγητό)
Προτεινόμενες αναρτήσεις