zio10 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Άρα εσύ παραδίδεις την ιδέα της χορτοφαγίας στο οισοφαγικό σου σωλήνα. Πως σου ακούγεται αυτό; Πολύ λυπηρό αν με ρωτήσεις εμένα... btw, 8 μήνες που έχω κόψει κρέας κτλ, δεν λιγουρεύομαι τίποτα όταν βγαίνω σε ταβέρνες με τους φίλους μου που τρώνε σουβλάκια, γλυκά. Όλα είναι μια ιδέα... Εσύ αισθάνεσε πιο όμορφα στο βάναυσο μεταχειρισμό των ζώων; Δεν έχω το δικαίωμα να ακυρώνω την προσωπική επιλογή του άλλου αλλά νομίζω έχω το δικαίωμα να κρίνω και να λέω την άποψη μου. Ακριβώς αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, και σε ευχαριστώ που το παραδέχεσαι. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να παρατήσει το κρέας επειδή είναι εθισμένος σε αυτό. Δεν είναι κρυφό ότι για πολλούς ανθρώπους η μεγαλύτερη ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι αυτή του μεσημεριανού, κάτι που με στεναχωρεί ιδιαίτερα... Pardon, το 'είσαι' δεν πήγαινε αποκλειστικά για σένα, μη φέρεσε εγωιστικά. Ε ναι ρε φίλε, είναι δίκαιος χαρακτηρισμός γιατί όταν καταλαβαίνεις τις συνέπειες των πράξεων σου και συνεχίζεις να πράττεις το ίδιο, δεν είσαι υποκριτής; Τώρα αν όντως δεν συμφωνείς με τα επιχειρήματα πριν να σου δώσω μια έρευνα... http://ajcn.nutrition.org/content/78/3/660S/T3.expansion.html Δεν ξέρω αν βοηθάει το αγώνα μου, σίγουρα όμως λέω ότι αισθάνομαι και σκέφτομαι. Really; Ουσιαστικά μου λες ότι αν είχα άγευστα Soylent που να μου έδιναν ότι χρειαζόμουν διατροφικά αν θα παράδιδα τα λάχανικά κτλπ. Αντίθετα εσύ αν έιχες καλύτερα γευστικά από το κρέας Soylent και σου έδιναν ότι χρειάζεσαι, θα παρατούσες το κρέας; 200 000 λίτρα νερό για 1 κιλό βοδινό, σοβαρά τώρα συγκρίνεις τη ντομάτα που δεν είναι ούτε 1000λ ή το αγγούρι που αν είναι όντως περισσότερο θα είναι πχ κανα 2000λ. Δηλαδή αμελητέα διαφορά. Αν είναι όντως 200 000λ, τότε πάσο δεν ξανατρώω... Το είχα δει σε ένα βιντεάκι που έχει το λόγο ο Philip Wollen, φιλάνθρωπος, ακτιβιστής κτλπ. Γλυκά γιατί δεν τρως;! Μπράβο πάντως για τη στάση σου.
Chape Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Άρα αντιλαμβάνεται τις συνέπειες, τις δέχεται και συνεχίζει. Έστω ότι έχουμε καταλήξει ότι η κρεατοφαγία είναι κάτι από τη φύση του άσχημο (τουλάχιστον από τη δικιά μου τη πλευρά) . Αυτό δεν κάνει κάποιον σκατάνθρωπο; :S Έτσι όπως έχει φτάσει η συζήτηση εδώ δεν είναι θέμα αποδοχής, αλλά τι τελικά είναι η διαφορά από το καλό με το κακό... Το καλό με το κακό είναι μεγάλη γενικοτητα... Πες μου σε παρακαλώ τον λόγο που εσύ προσωπικά ακολουθείς αυτή την διατροφή είναι περιβαλλοντική συνείδηση - οικολογική συνείδηση ή το κανείς για να βελτιώσεις την υγεία σου;;
Lucifer Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Άρα αντιλαμβάνεται τις συνέπειες, τις δέχεται και συνεχίζει. Έστω ότι έχουμε καταλήξει ότι η κρεατοφαγία είναι κάτι από τη φύση του άσχημο (τουλάχιστον από τη δικιά μου τη πλευρά) . Αυτό δεν κάνει κάποιον σκατάνθρωπο; :S Αν το δεις ηθικά (που μόνο έτσι μπορείς να το δεις, γιατί αισθητική και φύση δεν έχουν συνάφεια), άσχημο είναι μόνο για το θήραμα, όχι για τον θηρευτή. Αν το δεις καθαρά πρακτικά, πριν από 250 χρόνια ήταν η κρεατοφαγία κάτι "άσχημο" ή όχι; Το να έχουμε ειδική παροχή πόσιμου νερού για να χέζουμε μέσα σε αυτό όταν πεδακιαστιναφρική, είναι άσχημο ή όχι;
8anos8888 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Αν το δεις ηθικά (που μόνο έτσι μπορείς να το δεις, γιατί αισθητική και φύση δεν έχουν συνάφεια), άσχημο είναι μόνο για το θήραμα, όχι για τον θηρευτή. Αν το δεις καθαρά πρακτικά, πριν από 250 χρόνια ήταν η κρεατοφαγία κάτι "άσχημο" ή όχι; Το να έχουμε ειδική παροχή πόσιμου νερού για να χέζουμε μέσα σε αυτό όταν πεδακιαστιναφρική, είναι άσχημο ή όχι; Προφανώς είναι άσχημη η φύση και είμαστε απλά τυχεροί που δεν γεννηθήκαμε στη αφρική. Το θέμα είναι το τί κάνεις, έγω και εσύ γι'αυτό. Δεν λέω με τη χορτοφαγία θα λυθούν όλα τα προβλήματα. Είναι μια αρχή, και κάτι εύκολο με λίγες υποχωρίσεις από μέρος μας να επιτευχθεί. Γλυκά γιατί δεν τρως;! Τρώω πάρα πολύ σπάνια oreos και κανα σιροπιαστό αν τύχει. Πες μου σε παρακαλώ τον λόγο που εσύ προσωπικά ακολουθείς αυτή την διατροφή είναι περιβαλλοντική συνείδηση - οικολογική συνείδηση ή το κανείς για να βελτιώσεις την υγεία σου;; Αναζητώ μια χρυσή τομή ανάμεσα σε αυτά, ότι είναι καλύτερο και εφικτό από μέρος μου. Η χορτοφαγική ιδεολογία πιστεύω με καλύπτει. 1
Irene.j Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Αν ειχες γεννηθει ποντικι θα σου αρεσε να σε σκοτωσουν; Αυτο ειναι το προβλημα με τους ανθρωπους,σκεφτονται τον εαυτουλη τους και κανεναν αλλον.Οσα φαμε οσα πιουμε και οσα αρπαξει ο κωλος μας. Οχι φυσικα! Και αν εχω την ικανοτητα να σκεφτω ως τρωκτικο τοτε εκεινο δεν εχει ουτε τη δυνατοτητα ουτε την ικανοτητα να το κανει. Θα ενεργησει ασυνειδητα κατα το ενστικτο του. Απαραβατος κανονας της φυσης. Καλος ο ρομαντισμος αλλα καλυτερος ο ρεαλισμος. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Super Moderators Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 btw, 8 μήνες που έχω κόψει κρέας κτλ, δεν λιγουρεύομαι τίποτα όταν βγαίνω σε ταβέρνες με τους φίλους μου που τρώνε σουβλάκια, γλυκά. Όλα είναι μια ιδέα... Τα λέμε σε 8 χρόνια (που λέει ο λόγος). Θυμάμαι τον Benign σε ίδια φάση, αν όχι με ακόμα περισσότερο παθιασμένα/πορωμένα posts, να λέει τα ίδια. Πλέον (εδώ και καιρό δλδ) δεν... 1
Chape Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Προφανώς είναι άσχημη η φύση και είμαστε απλά τυχεροί που δεν γεννηθήκαμε στη αφρική. Το θέμα είναι το τί κάνεις, έγω και εσύ γι'αυτό. Δεν λέω με τη χορτοφαγία θα λυθούν όλα τα προβλήματα. Είναι μια αρχή, και κάτι εύκολο με λίγες υποχωρίσεις από μέρος μας να επιτευχθεί. Τρώω πάρα πολύ σπάνια oreos και κανα σιροπιαστό αν τύχει. Αναζητώ μια χρυσή τομή ανάμεσα σε αυτά, ότι είναι καλύτερο και εφικτό από μέρος μου. Η χορτοφαγική ιδεολογία πιστεύω με καλύπτει. Δηλαδή κατά την άποψη σου εγώ που τρώω κρέας είμαι σκατανθρωπος γιατί γνωρίζω τις ζημιές που προκαλεί στο περιβάλλον... Αλλά εσύ όχι... Με την ίδια λογική και εγώ μπορώ να χαρακτηρίσω δισεκατομμύρια ανθρώπους σκατανθρωπους γιατί χρησιμοποιούν αυτοκίνητα,μηχανάκια ή ακόμα και αν προσπεράσω την ρύπανση που προκαλούν οι μηχανές τους μπορώ επίσης να χαρακτηρίσω το ίδιο εύκολα με τον ίδια λέξη αυτούς που τα πλένουν μια φορά την εβδομάδα(υπόψην κάποιοι τα πλένουν και κάθε 3 μέρες) και ξοδεύουν τεράστιες ποσότητες νερού απλά και μόνο για να φαίνεται όμορφο το αμάξι τους ενώ (ακολουθεί κλισέ αλλά δεν παύει να είναι πραγματικότητα) τα παιδιά στην Αφρική πεινάνε... Εδιτ! Μπορώ να σκεφτώ άπειρα τέτοια ή παρόμοια παραδείγματα απλά ήταν το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό... Και είναι κάτι που το κάνουμε ΟΛΟΙ ... 1
Nightshady Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Κάποτε είχα σφάξει έναν τυρανόσαυρο ρεξ για να φάω όταν ήμουν 10 χρονών κι είχα καταλήξει ναυαγός σ' ένα μυστηριώδες νησί. Εκεί βρήκα κι ένα αγοράκι που είχε ουρά μαϊμου και πέταγε μ' ένα σύννεφο.
bluesattack Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Άρα εσύ παραδίδεις την ιδέα της χορτοφαγίας στο οισοφαγικό σου σωλήνα. Πως σου ακούγεται αυτό; Πολύ λυπηρό αν με ρωτήσεις εμένα... btw, 8 μήνες που έχω κόψει κρέας κτλ, δεν λιγουρεύομαι τίποτα όταν βγαίνω σε ταβέρνες με τους φίλους μου που τρώνε σουβλάκια, γλυκά. Όλα είναι μια ιδέα... Τωρα αυτο εινα θεμα.Να εχει απλωσει ο αλλος τα λαχταριστα παιδακια , το ξυγκακι θα μοσχοβολαει ,σε καθε μπουκια να σχολιαζει ,να φερνει και ενα παγωτο στο καπακι για επιδορπιο και ο αλλος να πρεπει να κρατησει χαρακτηρα με τα....σπαραγγια 2
deesnider Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Ποτε θα ερθει αυτη η μερα που θα απογερευτει η κρεατοφαγεια παγκοσμιος; Δεν έχετε καταφέρει να πείσετε με το συνεχές αρχιδοζάλισμα και ονειρεύεστε απαγορεύσεις... Το να σταματησει ο ανθρωπος να τρωει κρεας και να αφησει τα ζωα στην ησυχια τους μονο σαν εξελιξη το βλεπω. Βλέπε το σαν ό,τι σού κάνει κέφι. Η διαφορά μας είναι το γεγονός ότι, εγώ που το βλέπω αλλιώς, δεν έρχομαι να σού τα κάνω τσουρέκια. Παρεμπιπτόντως, ο άνθρωπος τρώει και κρέας, από τότε που εμφανίστηκε στον πλανήτη (ο άνθρωπος, όχι το κρέας...) , οπότε «η εξέλιξη που βλέπεις» και δεν ήρθε εδώ και κάτι χιλιάδες χρόνια, μάλλον αργεί ακόμα, άρα ...υπομονή! Δηλαδη ο ανθρωπος ειναι ζωο σαν ολα τα αλλα η καποιο ανωτερο ειδος? Αποφασιστε επιτελους κι οχι οτι μας συμφερει.Και μια χαρα ζεις χωρις κρεας,μη σου πω και καλυτερα. Δεν είναι από τη μία «ο άνθρωπος» κι από την άλλη «όλα τ' άλλα ζώα». Όπως δεν είναι από τη μία «ο κροκόδειλος» κι από την άλλη «όλα τ' άλλα ζώα». Κάθε είδος είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα και ο άνθρωπος δεν είναι παρά «άλλο ένα είδος». Ούτε «ανώτερο», ούτε «κατώτερο», απλώς έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τις δικές του δυνάμεις και ικανότητες (εγγενείς ή επίκτητες) , τις δικές του συνήθειες, προτιμήσεις και ανάγκες και έχει εξελιχθεί στην πορεία των ετών, προκειμένου να τις καλύπτει/ικανοποιεί πιο άνετα. Όσο για το τονισμένο, άσε το δεύτερο πρόσωπο κατά μέρος και επίτρεψέ μας να ορίσουμε ο καθένας για τον εαυτό του το νόημα τού «μια χαρά». Ή, μη μας το επιτρέπεις, αλλά μετά μην απορείς για το δούλεμα. Χωρις αλατι και λοιπα μπαχαρικα το κρεας δεν ειναι νοστιμο Your mind and a pound and the painter's ...kopanos! Αν καποιος εσφαζε ενα σκυλο η μια γατα για να το φαει θα σας πειραζε; Αν δεν ήταν ο δικός μου σκύλος, ή η δική μου γάτα (ή γενικώς το κατοικίδιο κάποιου) , καθόλου. Όπως δε με πειράζει καθόλου και το γεγονός ότι πολλοί λαοί, αντιμετωπίζουν και καταναλώνουν ως φαγώσιμα, είδη ζώων τα οποία εμείς τα έχουμε αποκλειστικά για «γιούτσου-γούτσου»... Η κορυφή της τροφίκης αλυσίδας που φοβάται τις κατσαρίδες και τα ποντίκια. Τις κατσαρίδες και τα ποντίκια, δεν τα σκοτώνω επειδή τα φοβάμαι με την άμεση ερμηνεία τού ρήματος (όπως θα φοβόμουν π.χ. το τετ α τετ με μία τίγρη...) Τα σκοτώνω επειδή πριν μπουν στο σπίτι μου και αρχίσουν να βολτάρουν όπου βρουν, έχουν κάνει μια καλή περασάδα απ' τον υπόνομο και τον κάδο απορριμάτων και προτιμώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο, παρά να ρισκάρω να διαπιστώσω αν γίνεται να πεθάνω από πανούκλα το 2016. Ακριβώς δε επειδή δεν ισχύει το τονισμένο στην περίπτωση, δε σκοτώνω τον αρουραίο τού αγρού ή τα σκαθάρια. καποια μερα θα ερθει η στιγμη που δεν θα σκεφτεται την κοιλια του και θα ζει αρμονικα με τα ζωα... ...η στιγμή που θα κοιμόμαστε νύχτα στις ερημιές και δε θα μας τρώνε οι λύκοι και οι αρκούδες, αφού θα έχουν κυριευθεί από την πολλή αρμονία... Γι αυτό τρώμε τις εκτρεφόμενες κότες και τα γουρούνια για να ξέρουμε τί τρώνε. Τρώμε και ελευθέρας βοσκής κότες, όπως και γουρούνια «απ' το χωριό». Αμφότερα, ξέρεις, είναι παμφάγα. Τα λέει ο Παπανικόλας αλλά κανείς δεν τον ακούει Αυτόν τον ξεψυχισμένο, δεν τον ακούει ούτε ο χάρος, ρε, που είναι και δίπλα του! Επίσης τα ζώα τρώνε από ανάγκη κρέας, οι άνθρωποι από απληστία (γεύση,ευκολία). Τόσο τα άλλα ζώα, όσο και ο άνθρωπος, τρώνε όλα τα είδη τροφής που ο οργανισμός τους μπορεί να αντλήσει θρεπτικά συστατικά απ' αυτά. Αν ο ανθρώπινος οργανισμός δε μπορούσε να «επεξεργαστεί» το κρέας, ο άνθρωπος δε θα το επιθυμούσε καν. Τρώμε λοιπόν και κρέας, διότι πολύ απλά, είναι ένα από τα πολλά είδη τροφής που συμβαίνει να μπορούμε να φάμε και σε κάποιους από εμάς αρέσει γευστικά. Λεοπάρδαλη να βόσκει στο γρασίδι έχεις δει; Μαλάκας είναι που ξεπατώνεται στο τρέξιμο για να πιάσει την αντιλόπη, αντί να φάει χορταράκι; Πάντως, να κάνω και λίγο το δικηγόρο μου, όσο σπασαρχίδηδες είναι οι βήγκανζ που θα κοντράρουν όλη τη βιολογία με επιχειρήματα "den ehis kinododes", άλλο τόσο για τον παργαλάτσο είναι και οι μάτσο αντρίλες κρεατοφάγοι (99% ΓΑΤΑΚΙΑ του σπορ) που θα μπουν να γράψουν "efaga mia stavlisia tora allo prama haha". Είναι ακριβώς η ίδια φάση με χριστιανοταλιμπάν vs πρηξοάθεους. Το να υπαγορεύει η ηθική ενός ανθρώπου να μην θέλει να τρώει ζώα, δε θεωρώ ότι είναι ούτε κατακριτέο, ούτε γενικά κάτι που αποτελεί δουλειά κανενός να το αλλάξει. Παίρνει συμπληρώματα, δεν παίρνει συμπληρώματα, γουστάρει βυζιά ή γουστάρει κώλο, είναι προσωπική επιλογή καθενός, όπως είναι πχ η επιλογή του να είναι ένθεος ή/και θρήσκος. Να σκάει ο κάθε κακομοίρης και να αντιπαραθέτει "μα δεν υπάρχει θεός, είσαι βλάκας" και "μα είμαστε φτιαγμένοι να τρώμε κρέας, είσαι βλάκας" για εμένα είναι αγνός, ανόθευτος κομπλεξισμός. Είναι η ηθική πορεία που έχει επιλέξει αυτός ο άνθρωπος, deal with it και φάε ό,τι θες. Φυσικά αυτός ο "σεβασμός" δεν περιλαμβάνει καθυστερημένες απόψεις του "είμαστε καρποφάγα", "δεν μπορείς να χωνέψεις ωμό κρέας", "γιατί δεν έχεις νύχια όπως οι τίγρεις;" που εμπίπτουν, λόγω αντικειμενικότητας της επιστήμης, σε ασπρόμαυρα πλαίσια. Όπως αντίστοιχα υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο "εγώ πιστεύω στον Χ θεό" και στο "ο Χ θεός υπάρχει". Αλλά γενικά, χαλαρώστε λίγο (προτείνω) με τη φάση "τρώω κρέας=έχω μεγάλο πουλί". Πάντως, στην πραγματική ζωή, δεν έχω συναντήσει ούτε μία φορά - κυριολεκτώ: ούτε μία - κρεατοφάγο, να πηγαίνει να τα κάνει τσουρέκια σε χορτοφάγο για τις διατροφικές του επιλογές. Το αντίθετο, από την άλλη, έχει αποδειχθεί κανόνας. Τελικώς, αν και με την ουσία τού post σου συμφωνώ, η προτροπή για χαλάρωση - ή, κατά περίπτωση και αναλόγως μεγέθους τού κάλου στο μυαλό, το τηλεφώνημα στο δρομοκαΐτειο - στη συντριπτική πλειοψηφία πρέπει να απευθύνεται στους χορτοφάγους. Διότι υπάρχει και όριο στο τι νούμερο μποξεράκια μπορεί να βρει κανείς, χωρίς να καταφύγει στα επί παραγγελία... Εγω παραδεχομαι τους βιγκαν γιατι εχουν κακαλα για να βαλουν στην ακρη την προσωπιηκη ευχαριστηση για τα δικαιωματα των ζωων. Κι εγώ τους παραδέχομαι γι' αυτό, εφόσον το πιστεύουν. Για το ότι πρήζουν των άλλων τα κάκαλα από την άλλη... Αν ειχες γεννηθει ποντικι θα σου αρεσε να σε σκοτωσουν; Μάλλον όχι, αν και δεν είμαι σίγουρος για το αν μπορώ να σκεφτώ ως ποντίκι. Λογικά πάντως, δε θα μού έκανε και μεγάλη διαφορά το να με σβερκώσει φάκα, απ' το να με σβερκώσει γάτα. 6
Getta Robo Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δεν έχετε καταφέρει να πείσετε με το συνεχές αρχιδοζάλισμα και ονειρεύεστε απαγορεύσεις... Στην ιστορια της ανθρωποτητας, ειχαμε οικονομικους πολεμους, ερωτικους πολεμους, επεκτατικους πολεμους, φυλετικους πολεμους και ιδεολογικους πολεμους. Καποιοι φαντασιωνονται τους διατροφικους πολεμους. Γιατι αν υπαρξουν τιποτα βλαμμενοι που θα προσπαθησουν να μου κοψουν την φετα και το μελι, πολεμο θα εχουν.
bedazzled Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Θέλω απάντηση στο γιατί να μετράει περισσότερο η ζωή του ανθρώπου και όχι του ζώου. Θες μια κυνική απάντηση; Επειδή ο άνθρωπος είναι το κυρίαρχο είδος σε αυτό τον έρμο πλανήτη. Αν υποθετικά μιλώντας αύριο γινόταν μια εισβολή εξωγήινων με ανώτερη τεχνολογία/νοημοσύνη από το είδος μας, τότε κάλλιστα ο άνθρωπος θα μπορούσε να αναλάβει τον ρόλο pet ή/και ζώου εκτροφής (αν τους αρέσει το κρέας μας). Οπότε μέχρι νεωτέρας ισχύει αυτό που είπα: ο άνθρωπος είναι το κυρίαρχο είδος. 1
Moderators Malthador Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Moderators Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Πάντως, στην πραγματική ζωή, δεν έχω συναντήσει ούτε μία φορά - κυριολεκτώ: ούτε μία - κρεατοφάγο, να πηγαίνει να τα κάνει τσουρέκια σε χορτοφάγο για τις διατροφικές του επιλογές. Το αντίθετο, από την άλλη, έχει αποδειχθεί κανόνας. Υπάρχει ένας πολύ συγκεκριμένος λόγος που το κάνουν αυτό οι βήγκανς και το λένε και μόνοι τους: Η vegan ιδεολογία δουλεύει καλά για μένα... δηλαδή έχουν μετατρέψει το φαγητό (μια φυσική ανάγκη) σε ιδεολογία (το βρίσκω εντελώς γελοίο και μόνο που το γράφω). Αυτό που για μας είναι ρουτίνα του τύπου «πίτσα ή σουβλάκι» αυτοί το έχουν εξυψώσει στο μυαλό τους σαν ιερό τζιχάντ ενάντια στα παϊδάκια. 3
deesnider Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Υπάρχει ένας πολύ συγκεκριμένος λόγος που το κάνουν αυτό οι βήγκανς και το λένε και μόνοι τους: δηλαδή έχουν μετατρέψει το φαγητό (μια φυσική ανάγκη) σε ιδεολογία (το βρίσκω εντελώς γελοίο και μόνο που το γράφω). Αυτό που για μας είναι ρουτίνα του τύπου «πίτσα ή σουβλάκι» αυτοί το έχουν εξυψώσει στο μυαλό τους σαν ιερό τζιχάντ ενάντια στα παϊδάκια. Προσωπικά πάντως, ούτε όταν πρόκειται για πραγματική ιδεολογία που υποστηρίζω και με εκφράζει μέχρι ...αίματος, δεν πάω να τα ζαλίσω στον άσχετο. Πόσο μάλλον για το ότι τρώει ή δεν τρώει κρέας, ρίζες, πέτρες, στρουμφάκια, ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Προφανώς και θα την υπερασπιστώ εν μέσω συζητήσεως, αλλά... ...βλαμμένος είμαι να σε πιάσω στα καλά καθούμενα και να σε πρήζω, επειδή διαπιστώνω ότι εσύ είσαι αντίθετος μ' αυτή; «Δουλειά δεν είχε ο διάολος», που λέμε; 3
firewalker Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Σε μπουφέ, σε έναν γάμο και σε μια ημερίδα, δύο φορές άγνωστοι που σερβίρονταν δίπλα μου, μου έπιασαν την κουβέντα: Τρως κρέας ε; Εγώ είμαι χορτοφάγος. Απάντηση: Και εγώ! (Μετά τσίμπησα 3-4 πανσέτες χοιρινές). Χάλια ο μπουφές... Εμάς τους χορτοφάγους δεν μας σκέφτονται. Απάντηση: Έχει γκαζόν έξω. (Αυτή νομίζω πως προσβλήθηκε λίγο). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις