defacer Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Mια χαρα πιστευω οτι γινεται,απλα ο ανθρωπος τα θελει ολα ετοιμα στο πιατο του ενω σκαλιζει το iphone του. Είναι δικαίωμά σου να πιστεύεις ότι θέλεις χωρίς να ξέρεις ούτε τα βασικά, και δικαίωμα των άλλων να δίνουν αντίστοιχο βάρος στην άποψή σου. 3
parlapipas25 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Είναι δικαίωμά σου να πιστεύεις ότι θέλεις χωρίς να ξέρεις ούτε τα βασικά, και δικαίωμα των άλλων να δίνουν αντίστοιχο βάρος στην άποψή σου. Οκ για σενα αφου δεν υπαρχει λυση στον βασανισμο των ζωων τι να κανουμε,ετσι ειναι η ζωη ε?
fylatos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Πάντως το να έχεις κοτόπουλα αν έχεις χώρο έχει μηδενικό κόστος. Έχεις τα αυγά κιόλας οπότε κάνεις offset.
defacer Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Οκ για σενα αφου δεν υπαρχει λυση στον βασανισμο των ζωων τι να κανουμε,ετσι ειναι η ζωη ε? Δεν πρόκειται να χάσω το βράδυ μου προσπαθώντας να κάνω σοβαρή κουβέντα με κάποιον που δε μπορεί και δεν ενδιαφέρεται να μπορέσει να ακολουθήσει. Τα λόγια σου κράτα τα για σένα, δεν είναι δικά μου. Πάντως το να έχεις κοτόπουλα αν έχεις χώρο έχει μηδενικό κόστος. Έχεις τα αυγά κιόλας οπότε κάνεις offset. Κοτόπουλα αρκετά για να ταΐσεις τους φίλους σου ή κάνα δυο δισεκατομμύρια νοματαίους; Έχει μια μικρή διαφορά. 2
parlapipas25 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δεν πρόκειται να χάσω το βράδυ μου προσπαθώντας να κάνω σοβαρή κουβέντα με κάποιον που δε μπορεί και δεν ενδιαφέρεται να μπορέσει να ακολουθήσει. Τα λόγια σου κράτα τα για σένα, δεν είναι δικά μου. Οκ,οτι πειτε κυριε "κτηνοτροφε"
fylatos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δεν πρόκειται να χάσω το βράδυ μου προσπαθώντας να κάνω σοβαρή κουβέντα με κάποιον που δε μπορεί και δεν ενδιαφέρεται να μπορέσει να ακολουθήσει. Τα λόγια σου κράτα τα για σένα, δεν είναι δικά μου. Κοτόπουλα αρκετά για να ταΐσεις τους φίλους σου ή κάνα δυο δισεκατομμύρια νοματαίους; Έχει μια μικρή διαφορά. Κοτόπουλα αρκετά για μία 4μελη οικογένεια και αυγά για 15-20 άτομα.Το ότι στον δυτικό σύγχρονο κόσμο τα τελευταία 40 χρόνια τρώμε κρέας 2 φορές τη μέρα δε σημαίνει κάτι.
defacer Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Κοτόπουλα αρκετά για μία 4μελη οικογένεια και αυγά για 15-20 άτομα. Το ότι στον δυτικό σύγχρονο κόσμο τα τελευταία 40 χρόνια τρώμε κρέας 2 φορές τη μέρα δε σημαίνει κάτι. Το ότι δε μπορεί να υποστηριχθεί διατροφικά ο πληθυσμός του πλανήτη με οικογενειακές φάρμες, πόσο μάλλον στα επίπεδα διατροφής, και άρα εκτός των άλλων ανάπτυξης και προσδόκιμου ζωής των παιδιών που γεννιούνται, και άρα της δυνατότητας των οικονομικά ασθενέστερων του κόσμου να δώσουν στα παιδιά τους αυτό που εμείς θεωρούμε δεδομένο για τα δικά μας, σημαίνει κάτι; Δεν προσπαθώ να επιχειρηματολογήσω υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς. Απλά μου φαίνεται αστείο να αγνοεί κανείς τα μεγαλύτερα ζητήματα που αναπόφευκτα εμπλέκονται σε μία τέτοια συζήτηση επειδή μέσα στην καλή του τύχη δεν ξέρει τι θα πει μπαμπά πεινάω. Δικαίωμα του καθενός να έχει οποία άποψη θέλει, και το θέμα αυτό προφανώς είναι πέρα από τις δυνατότητες του ινσομνια για συζήτηση, αλλά το διάβασμα δεν έκανε κακό σε κανέναν. 5
fylatos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Το ότι δε μπορεί να υποστηριχθεί διατροφικά ο πληθυσμός του πλανήτη με οικογενειακές φάρμες, πόσο μάλλον στα επίπεδα διατροφής, και άρα εκτός των άλλων ανάπτυξης και προσδόκιμου ζωής των παιδιών που γεννιούνται, και άρα της δυνατότητας των οικονομικά ασθενέστερων του κόσμου να δώσουν στα παιδιά τους αυτό που εμείς θεωρούμε δεδομένο για τα δικά μας, σημαίνει κάτι; Δεν προσπαθώ να επιχειρηματολογήσω υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς. Απλά μου φαίνεται αστείο να αγνοεί κανείς τα μεγαλύτερα ζητήματα που αναπόφευκτα εμπλέκονται σε μία τέτοια συζήτηση επειδή μέσα στην καλή του τύχη δεν ξέρει τι θα πει μπαμπά πεινάω. Δικαίωμα του καθενός να έχει οποία άποψη θέλει, και το θέμα αυτό προφανώς είναι πέρα από τις δυνατότητες του ινσομνια για συζήτηση, αλλά το διάβασμα δεν έκανε κακό σε κανέναν. Εγώ δε μπλέχτηκα σε αυτή τη συζήτηση ούτε υποστήριξα αυτό που λες. Παρόλα αυτά υπάρχει βιομηχανική φάρμα ελευθέρας βοσκής Χαλκιδική (παιρναμε τα πουλάκια από εκεί και το ξέρω) που έχει καλές τιμές. Εγώ λέω ότι στην Ελλάδα αν ζεις επαρχία το να έχεις κοτόπουλα είναι τίποτα. Δε λέω να αλλάξουμε το μοντέλο διατροφής. Άλλωστε το βασικό μοντέλο παγκοσμίως είναι κυρίως βασισμένο σε σιτηρά και όσπρια. Αλλά και πάλι να πω ότι ξεκάθαρα δεν υποστήριξα ότι είναι μοντέλο για να ταΐσεις το 90% του πληθυσμού πουθενά και μάλλον μπέρδεψες αυτά που έγραψα. 1
Θεkλα Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Να διορθωσω την προηγουμενη απαντηση μου σε οχι δεν το εχω κανει, αλλα το εκανα ανετα αν χρειαζοταν να ψαξω μονος μου για τροφη. Παντως η ερωτηση του τιτλου, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθει ανετα στα κριτηρια για να βγαλει κανεις βιζα για Αιτωλοακαρνανία. Παμε αλλη μια το αγαπημενο site: Διαβάστε επίσης: Παναιτώλιο: Αντί να φροντίσει το σοβαρά χτυπημένο άλογο το αναζητούσε για να το εκτελέσει! Κατέθεσαν καταγγελία σε βάρος του συλλέκτη που κακοποιεί τα έγκλειστα ζώα στο Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας: Σκοτώνει πουλιά και τα κρεμάει στην περίφραξη του κτήματος του! Νεκρός ο γάιδαρος που δηλητηρίασαν με χημικές ουσίες στο Στράνωμα Ναυπακτίας Ματαράγκα Αιτωλοακαρνανίας: Σκότωσε τον σκύλο και τον πέταξε στον γκρεμό Σοβαρή η κατάσταση του σκελετωμένου σκύλου που περιφερόταν στον Άγιο Θωμά Αιτωλοακαρνανίας Έκκληση για την σωτηρία του σκύλου που πυροβολήθηκε με μονόβολο στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας: Σκοτώνει πουλιά και τα κρεμάει στην περίφραξη του κτήματος του! Συνελήφθη ο άνδρας στο χωράφι του οποίου βρέθηκαν 3 γάτες κρεμασμένες σε δέντρο στη Λυσιμαχία Αιτωλοκαρνανίας Τριανταίικα Νεάπολης Αγρινίου: Πόσο μπορεί να ζήσει ένας σκύλος αν έχει για φαγητό λεμόνια; Αγρίνιο: Έκαψαν σκυλί στην στάση του Κ.Τ.Ε.Λ. Αγρίνιο: Σκότωσαν τη σκυλίτσα πυροβολώντας την με αεροβόλο Αγρίνιο: Μ’ ένα παλούκι θέλησαν να μετακινήσουν το πτώμα του σκύλου Σωρηδόν εγκαταλείπουν κουτάβια παντού στο Αγρίνιο Νεκρό δεμένο από το πόδι κοντά στην ταΐστρα στην Καμαρούλα Αγρινίου Αγρίνιο: Το απάλλαξαν από τη θηλιά που το έπνιγε Στις 25/11 η δίκη του οδηγού που σκότωσε τον σκύλο στην Κ. Βασιλική και αδιαφόρησε Ναύπακτος: Βρήκαν το σκύλο πυροβολημένο εξ επαφής στο κεφάλι αλλά ζωντανό! Ναύπακτος: Σκότωσαν και κρέμασαν τον σκύλο έξω από τον χώρο φιλοξενίας αδέσποτων Ναύπακτος: Χτύπησε με το αεροβόλο τον σκύλο Ναύπακτος: Το έπνιξε μέσα στο τσουβάλι πετώντας το στη θάλασσα Ναύπακτος: Την πυροβόλησαν στο κεφάλι Ναύπακτος: Του έδεσαν τα πόδια και το πέταξαν στη θάλασσα! Πυροβόλησε δύο σκυλιά, σκότωσε το ένα και όλοι σωπαίνουν… Το βρήκε σκελετωμένο και άρρωστο στο Νεόκαστρο Ναυπακτίας Βρήκαν ακρωτηριασμένο κατσικάκι μέσα στο Κάστρο της Ναυπάκτου Ακρωτηρίασαν μια προβατίνα στη Ναύπακτο
Getta Robo Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Τι ζωή έχουν τα φυτά; Ειναι κατα πολυ περισσοτερο περιπλοκοι οργανισμοι απο οτι πιστευουμε η θελουμε να πιστευουμε, ανταποκρινονται σε ερεθισματα, καθως υπαρχουν και ενδειξεις οπου δειχνουν οτι εχουν και νοημοσυνη. http://www.pri.org/stories/2014-01-09/new-research-plant-intelligence-may-forever-change-how-you-think-about-plants Η θρησκευτικη οργανωση των βηγκανς δεν αποδεχεται ομως τιποτα απο αυτα. Εγώ δε μπλέχτηκα σε αυτή τη συζήτηση ούτε υποστήριξα αυτό που λες. Παρόλα αυτά υπάρχει βιομηχανική φάρμα ελευθέρας βοσκής Χαλκιδική (παιρναμε τα πουλάκια από εκεί και το ξέρω) που έχει καλές τιμές. Εγώ λέω ότι στην Ελλάδα αν ζεις επαρχία το να έχεις κοτόπουλα είναι τίποτα. Δε λέω να αλλάξουμε το μοντέλο διατροφής. Άλλωστε το βασικό μοντέλο παγκοσμίως είναι κυρίως βασισμένο σε σιτηρά και όσπρια. Αλλά και πάλι να πω ότι ξεκάθαρα δεν υποστήριξα ότι είναι μοντέλο για να ταΐσεις το 90% του πληθυσμού πουθενά και μάλλον μπέρδεψες αυτά που έγραψα. Υπαρχουν βιολογικες φαρμες και αγροκτηματα οπου και λειτουργουν με πολυ μεγαλη επιτυχια. Το προβλημα δεν ειναι η βιωσιμοτητα μιας τετοιας κινησης, αλλα το ποσοστο του κερδους οπου ξεζουμιζει η συντριπτικη πλειοψηφια των μεγαλοπαραγογων. Γιατι οπως και να το κανεις, το κοτοπουλο οπου μεγαλωνει μεσα σε δεκα εκατοστα κλουβι, ενω ειναι πανω απο αλλα εκατο κλουβια, παντα θα του αποδιδει μεγαλυτερο κερδος απο το κοτοπουλο οπου αναπτυσεται ελευθερο μεσα σε μια ολοκληρωμενη φαρμα / καλλιεργεια. Το βασικο προβλημα ειναι πως υφισταται ακομα αυτο το λαθος μοντελο παραγωγης κρεατος και οπωρικων, και απο την αλλη μερια οι περισσοτεροι βιολογικοι/οργανικοι παραγωγοι στοχευουν στο υψηλο κερδος της υψηλης κοινωνιας αντι στην ευρυτερη κοινωνικη προσφορα. Ολα τα παραπανω συν του οτι παραπανω απο του 50% της ανθρωπινης παραγωγης σε βρωσιμα προιοντα με τον εναν η με τον αλλον τροπο δεν καταληγει στην ευρυτερη καταναλωση.
defacer Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Αλλά και πάλι να πω ότι ξεκάθαρα δεν υποστήριξα ότι είναι μοντέλο για να ταΐσεις το 90% του πληθυσμού πουθενά και μάλλον μπέρδεψες αυτά που έγραψα. Βέβαια, και γω δεν είπα ότι αυτό λες. Όμως μου έκανες παράθεση στη φάση που μιλούσα για το λεγόμενο 90% του πληθυσμού, και ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι το σχόλιο που έκανες δεν απαντά το ερώτημα που έθεσα. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων στα πλαίσια μιας δημόσιας συζήτησης όπου δεν ξέρουμε ούτε καν ποιος μας διαβάζει.
george_gr1 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Σαν τον στρατηγο του γεεθα ειμαστε σε κατασταση πολεμου. Δεν πυροβολει κανεναν.
8anos8888 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Ενδιαφέρον. Κάτσε τώρα να γράψω και εγώ μια μη-peer reviewed δημοσίευση για να με πάρουν στα σοβαρά. Αυτή η έρευνα έρχεται σε αντιπαράθεση με αυτό που είχε πει η U.N ότι ήταν 18%. Έστω και το 18% που έχουν πει εξαρχής οι U.N ($$$), δεν είναι λίγο αν σκεφτείς ότι τα μέσα μεταφοράς είναι 13%. Οπότε σίγουρα είναι χειρότερο για το περιβάλλον από τη γεωργία.
pournaras Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Πάντως το να έχεις κοτόπουλα αν έχεις χώρο έχει μηδενικό κόστος. Έχεις τα αυγά κιόλας οπότε κάνεις offset. Δε θα το ελεγα και μηδενικο. 10-20 κοτοπουλα θελουν μια αρκετα μεγαλη εκταση για να τραφουν μονα τους χωρις να τα βοηθησεις εσυ με καλαμποκι και συναφη, καθως και αρκετα αλλα εξοδα (φαρμακα για τις πρωιμες αρρωστιες, καποιες βιταμινες για αργοτερα, για να μην αρχιζεις και χανεις κοτοπουλα σωρηδον κλπ). Γενικα το κοτοπουλο ειναι απο τα πιο ευπαθη σε αρρωστιες, χανεται πολυ ευκολα, και γενικα εχει αρκετο κοστος συντηρησης μια τετοια οικιακη κατασταση. Οπως επισης πολλες φορες συμφερει να αγορασεις ετοιμα πουλερικα των 20-30 ημερων, παρα να κατσεις μονος σου να βγαλεις απο αυγα, και λογω μεγαλης αναμονης, και λογω του οτι αυτη η αναμονη μπορει να σου καταληξει με τα μισα κοτοπουλα, τα οποια και ειναι πολυ ευαισθητα τις πρωτες μερες και θελουν πολυ προσοχη. Για αυτο το λογο και βλεπεις ενα κοτοπουλο τετοιο να πωλειται απο 10 ευρω και πανω το κιλο, ενω το βιομηχανοποιημενο το βρισκεις σε τιμες κατω των 5 ευρω. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις