Επισκέπτης Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Well αν εμένα ο ξάδερφος μου έκανε το ίδιο (να κοιτάξει τα προσωπικά δεδομένα μου), μάλλον δεν θα του ξαναμιλούσα ποτέ :S
pontez2 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Well αν εμένα ο ξάδερφος μου έκανε το ίδιο (να κοιτάξει τα προσωπικά δεδομένα μου), μάλλον δεν θα του ξαναμιλούσα ποτέ :S H μπορει κάποια στιγμη να τον ευχαριστούσες που το έκανε. Εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλα. 2
Super Moderators Snoob Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Super Moderators Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Αυτό είπα εξαρχής. Και αμέσως μετά έγραψε ο ts ότι χρησιμοποιούν προφυλακτικό. Οπότε δεν καταλαβαίνω κι εγώ τι τον έχει πειράξει τόσο πολύ και φέρεται σαν παππούς. Θα διαφωνήσω με τον "απαράδεκτο τρόπο". Όποιος/όποια θεωρεί ότι το κινητό του είναι ιερός χώρος, να το προσέχει σαν τα μάτια του και να βάζει κωδικούς. Και οι 15χρονοι τα παίζουν αυτά στα δάχτυλα. Άλλο θέμα να παραβιάζεται το facebook ή το email και άλλο να αφήνει τη συσκευή όπου νά' ναι. Για μένα, καλά έκανε σε αυτό το σημείο ο ts. Θα μπορούσε π.χ. να έγραφε ότι δεν παίρνουν προφυλάξεις και μετά να του έλεγε ψέματα ότι όλα είναι εντάξει. Αν αποκάλυπτε συνομιλίες με βαποράκι, π.χ., τα ίδια θα λέγατε, ότι το ανακάλυψε με απαράδεκτο τρόπο; Το ότι κάποιος θα πρέπει να πει στη συγκεκριμένη κοπέλα και 2-3 πράγματα σχετικά με το πώς προστατεύουμε την προσωπική μας αλληλογραφία, είναι βέβαιο. Όμως, εδώ -αν κατάλαβα σωστά- του εμπιστεύτηκε κάποιες συσκευές για format, ήρθε μήνυμα και ο ts το άνοιξε. Απαράδεκτο, πέρα για πέρα. Ήταν προσωπικό μήνυμα και δεν είχε κανένα λόγο να το ανοίξει, πέρα από το ότι υπέκυψε στην αδιακρισία του. Ειδικά αν δεχτούμε ότι, μέχρι πρότινος, δεν είχε κανένα λόγο να υποψιάζεται το οτιδήποτε (πέραν του μεταφυσικού "κάτι μου έλεγε να το ανοίξω").
Vapir Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Well αν εμένα ο ξάδερφος μου έκανε το ίδιο (να κοιτάξει τα προσωπικά δεδομένα μου), μάλλον δεν θα του ξαναμιλούσα ποτέ :S για εμένα είναι και λίγο ... weird .. το να κοιτάζεις τα pm της αδερφής/ξαδερφής σου να πω της γκόμενας .. οκ κατινιά δε λέω αλλα πες ζηλεύει αλλα σε αυτή την περίπτωση ... δεν υπονοώ τίποτα για τον TS , just saying 1
petran91 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Το 'όλες' κι εμένα με χάλασε. Δεν είμαστε όλες ίδιες, δεν είχαμε όλες κ@ύλες στα 15 μας, ούτε σχέση, ούτε καν φλερτ. Κάποιες έκαναν σεξ στα 15 τους, άλλες στα 20, άλλες στα 25. ΟΜΩΣ δεν έχει καμία σημασία το τί έχουμε εμείς στο μυαλό μας σαν 'σωστή' ηλικία για σεξ. Κάθε κοπέλα είναι διαφορετική και αυτό ουσιαστικά πρέπει να σεβαστεί ο TS. Επειδή κι εγώ ήμουν μέσα σε αυτούς που είπαν "όλες", προφανώς και δεν το εννοούσα κυριολεκτικά. Ήθελα να τονίσω ότι είναι φυσιολογικό, και οι περισσότερες ξεκινάνε τότε για πολλούς λόγους, που δεν περιλαμβάνουν απαραίτητα το "θέλω" τους. Γνωρίζω πάρα πολλές κοπέλες που άργησαν πολύ παραπάνω από τα 15 (της γενιάς μου βέβαια -1990- αλλά υποθέτω δεν απέχουμε τόσο πολύ από τα σημερινά πιτσιρίκια, αντιθέτως πιστεύω είναι πιο ώριμα και ενημερωμένα από ότι ήμασταν εμείς στην ηλικία τους στην σεξουαλικότητα, ναρκωτικά κτλ κτλ κτλ), και προσωπικά με γοητεύει πιο πολύ όταν γνωρίζω ότι μια κοπέλα έχει πάει με μετρημένους ή/και περίμενε την κατάλληλη στιγμή. Ένιγουει, αυτό για το "όλες" που ανέφερα, δεν το είπα απαξιωτικά, ούτε σας βάζω στο ίδιο τσουβάλι. Το ότι γίνεται πολύ συχνά ήθελα να τονίσω. 1
NikosKallithea Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Να μην διαβάζετε ξένα κινητά, απαγορεύεται και από τον νόμο. 1
poulinos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Αυτό είπα εξαρχής. Και αμέσως μετά έγραψε ο ts ότι χρησιμοποιούν προφυλακτικό. Οπότε δεν καταλαβαίνω κι εγώ τι τον έχει πειράξει τόσο πολύ και φέρεται σαν παππούς. Θα διαφωνήσω με τον "απαράδεκτο τρόπο". Όποιος/όποια θεωρεί ότι το κινητό του είναι ιερός χώρος, να το προσέχει σαν τα μάτια του και να βάζει κωδικούς. Και οι 15χρονοι τα παίζουν αυτά στα δάχτυλα. Άλλο θέμα να παραβιάζεται το facebook ή το email και άλλο να αφήνει τη συσκευή όπου νά' ναι. Για μένα, καλά έκανε σε αυτό το σημείο ο ts. Θα μπορούσε π.χ. να έγραφε ότι δεν παίρνουν προφυλάξεις και μετά να του έλεγε ψέματα ότι όλα είναι εντάξει. Αν αποκάλυπτε συνομιλίες με βαποράκι, π.χ., τα ίδια θα λέγατε, ότι το ανακάλυψε με απαράδεκτο τρόπο; εσυ θα ηθελες δηλαδη να βλεπουν το κινητο σου ή να σου βαλουν κανα προγραμμα στο Pc να βλεπουν τι κανεις και να σου πουν.ε δεν ηξερες απο Pc σου βαλαμε κατι.αμα ειναι να την ακολουθουν και απο πισω να βαλουν και κανα keylogger στο pc για να ειναι προστατευμενο το κορτισι.μην λεμε οτι θελουμε.αν οι γονεις ειναι αχρηστοι στο να μιλησουν σε ενα παιδι μετα μην ψαχνουν τροπους για να δουν τι γινεται.οπως λενε καλυτερη η προληψη απο την θεραπεια. Well αν εμένα ο ξάδερφος μου έκανε το ίδιο (να κοιτάξει τα προσωπικά δεδομένα μου), μάλλον δεν θα του ξαναμιλούσα ποτέ :S +1 1
petran91 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Θα διαφωνήσω με τον "απαράδεκτο τρόπο". Όποιος/όποια θεωρεί ότι το κινητό του είναι ιερός χώρος, να το προσέχει σαν τα μάτια του και να βάζει κωδικούς. Και οι 15χρονοι τα παίζουν αυτά στα δάχτυλα. Άλλο θέμα να παραβιάζεται το facebook ή το email και άλλο να αφήνει τη συσκευή όπου νά' ναι. Για μένα, καλά έκανε σε αυτό το σημείο ο ts. Θα μπορούσε π.χ. να έγραφε ότι δεν παίρνουν προφυλάξεις και μετά να του έλεγε ψέματα ότι όλα είναι εντάξει. Αν αποκάλυπτε συνομιλίες με βαποράκι, π.χ., τα ίδια θα λέγατε, ότι το ανακάλυψε με απαράδεκτο τρόπο; Τι δουλειά έχει ο ξάδερφος σου να ψάξει τα μηνύματα σου? Τον εμπιστεύτηκες να στο κάνει φορμάτ. Θα κάτσεις να αποσυνδεθείς από τα FB, θα διαγράψεις μηνύματα viber, sms απλά για να μην τα ανοίξει και δει τις προσωπικές σου συζητήσεις? Όχι, γιατί θα σκεφτείς ότι δεν του πέφτει λόγος πρώτον, και δεύτερον του το έδωσες να σου κάνει φορματ. Δεν είναι δουλειά του ξαδέρφου σου να ψάξει με ποιους μιλάς. Είναι πολύ απλό.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 H μπορει κάποια στιγμη να τον ευχαριστούσες που το έκανε. Εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλα. Δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Την παραβίαση της ιδιωτικής μου ζωής δεν την δέχομαι από κανέναν.
nomikarios Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Το ότι κάποιος θα πρέπει να πει στη συγκεκριμένη κοπέλα και 2-3 πράγματα σχετικά με το πώς προστατεύουμε την προσωπική μας αλληλογραφία, είναι βέβαιο. Όμως, εδώ -αν κατάλαβα σωστά- του εμπιστεύτηκε κάποιες συσκευές για format, ήρθε μήνυμα και ο ts το άνοιξε. Απαράδεκτο, πέρα για πέρα. Ήταν προσωπικό μήνυμα και δεν είχε κανένα λόγο να το ανοίξει, πέρα από το ότι υπέκυψε στην αδιακρισία του. Ειδικά αν δεχτούμε ότι, μέχρι πρότινος, δεν είχε κανένα λόγο να υποψιάζεται το οτιδήποτε (πέραν του μεταφυσικού "κάτι μου έλεγε να το ανοίξω"). Όποιος δεν έχει πρόβλημα ή απλώς αδιαφορεί για την αποκάλυψη των προσωπικών του συνομιλιών του, βρίσκεται συνεχώς πάνω από το κινητό του. Αλλιώς τεκμαίρεται ότι δεν τον ενοχλεί ότι θα αποκαλυφθεί, και μάλιστα εφόσον είναι ανήλικος. Και φυσικά, οι περισσότερες εφαρμογές εμφανίζουν το νέο μήνυμα και το περιεχόμενό του στην αρχική οθόνη του κινητού, οπότε το πιο πιθανό είναι να μην χρειάζεται καν να ανοίξεις τον φάκελο των εισερχομένων.
poulinos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Το ότι κάποιος θα πρέπει να πει στη συγκεκριμένη κοπέλα και 2-3 πράγματα σχετικά με το πώς προστατεύουμε την προσωπική μας αλληλογραφία, είναι βέβαιο. Όμως, εδώ -αν κατάλαβα σωστά- του εμπιστεύτηκε κάποιες συσκευές για format, ήρθε μήνυμα και ο ts το άνοιξε. Απαράδεκτο, πέρα για πέρα. Ήταν προσωπικό μήνυμα και δεν είχε κανένα λόγο να το ανοίξει, πέρα από το ότι υπέκυψε στην αδιακρισία του. Ειδικά αν δεχτούμε ότι, μέχρι πρότινος, δεν είχε κανένα λόγο να υποψιάζεται το οτιδήποτε (πέραν του μεταφυσικού "κάτι μου έλεγε να το ανοίξω"). Μπορει να ηθελε να το διαβασει και για αλλους λογους που ας μην τους αναφερουμε εδω καλυτερα.καποιοι διαβαζουν απο περιεργεια αλλοι διαβαζουν γιατι ψαχνουν πραγματα...
Θεkλα Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 @ *nenya* Ισως δικο μου λάθος αν δε διατυπωθηκε σωστα. Εχω την αισθηση ότι ειναι καπως σαν κανονικη κατανομη/καμπυλη με την κορυφη της να βρίσκεται στα 15-16 χρονια. Μην ξεχνας οτι ανηκεις σε μια αλλη γενια (8-10 χρόνια+) οπως και εγω. Μαλλον στην εποχη μας ηταν ολα λιγο μετατοπισμενα προς το αργοτερο.
poulinos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Όποιος δεν έχει πρόβλημα ή απλώς αδιαφορεί για την αποκάλυψη των προσωπικών του συνομιλιών του, βρίσκεται συνεχώς πάνω από το κινητό του. Αλλιώς τεκμαίρεται ότι δεν τον ενοχλεί ότι θα αποκαλυφθεί, και μάλιστα εφόσον είναι ανήλικος. Και φυσικά, οι περισσότερες εφαρμογές εμφανίζουν το νέο μήνυμα και το περιεχόμενό του στην αρχική οθόνη του κινητού, οπότε το πιο πιθανό είναι να μην χρειάζεται καν να ανοίξεις τον φάκελο των εισερχομένων. πες οτι εβλεπες το εισερχομενο μυνημα.δεν θα εμπαινες μεσα να διαβασεις τον υπολοιπο διαλογο οπως εκανε ο ts. επισης δεν θα εμφανιστει ολο το μυνημα στην οθονη. 1
petran91 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Όποιος δεν έχει πρόβλημα ή απλώς αδιαφορεί για την αποκάλυψη των προσωπικών του συνομιλιών του, βρίσκεται συνεχώς πάνω από το κινητό του. Αλλιώς τεκμαίρεται ότι δεν τον ενοχλεί ότι θα αποκαλυφθεί, και μάλιστα εφόσον είναι ανήλικος. Και φυσικά, οι περισσότερες εφαρμογές εμφανίζουν το νέο μήνυμα και το περιεχόμενό του στην αρχική οθόνη του κινητού, οπότε το πιο πιθανό είναι να μην χρειάζεται καν να ανοίξεις τον φάκελο των εισερχομένων. Και ας πούμε ότι δεν αδιαφορούσε για την αποκάλυψη τον προσωπικών του δεδομένων το 15χρονο. Αυτό σου δίνει το δικαίωμα να εισβάλεις στην ιδιωτικότητα του άλλου, ανεξάρτητα αν τον νοιάζει ή όχι? Δηλαδή εσύ δεν ψάχνεις τα συρτάρια των άλλων όταν πας σπίτι τους επειδή θεωρείς ότι τους νοιάζει η αποκάλυψη των προσωπικών τους αντικειμένων, αν όμως σου πουν, "κοίτα, εγώ δεν έχω να κρύψω κάτι και δεν αδιαφορώ για την αποκάλυψη τους" θα αρχίσεις να ανοίγεις και να τρυπώνεις από δω και από κει? Η ιδιοτικότητα του άλλου είναι κάτι που πρέπει να παρέχεται και να ξεκινάει από εμάς τους ίδιους, ιδανικά, δεν πρέπει να επιβάλεται στους άλλους από εμάς να μας παρέχουν ιδιοτικότητα.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Super Moderators Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Σταματήστε να ασχολείστε με τις ζωές των άλλων και να το παίζετε μερικοί ...μικροί θεούληδες. Ειδικά σε τέτοια θέματα. Η συγκεκριμένη ιστορία θα έπρεπε να τελειώσει στο σημείο που κάποιος διάβασε προσωπικά μηνύματα κάποιου άλλου χωρίς καμία συναίνεσή του. Το περιεχόμενο των μηνυμάτων ΔΕΝ αφορά κανέναν άλλο εκτός από τον ιδιοκτήτη τους. 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις