Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς αν επιτρέπεται να μεταφέρεις ελαιόλαδο στην αποσκευή που αφήνεις για έλεγχο στο αεροδρόμιο? 

Δημοσ.

Τρόφιμα που βρίσκονται σε ημιστερεή ή υγρή κατάσταση, και ειδικά το λάδι θα πρέπει να είναι κατάλληλα συσκευασμένα σε ξύλινα κιβώτια με απορροφητικό υλικό για να αποφεύγεται διαρροή που ενδεχομένως, θα προκαλέσει ζημιά σε τρίτους. Η μεταφορά λαδιού συγκεκριμένα επιτρέπεται μόνο ως εμπόρευμα. Επίσης θα πρέπει να λάβετε υπόψη τους περιορισμούς στην εισαγωγή τροφίμων που τυχόν ισχύουν σε διάφορα κράτη.

Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς αν επιτρέπεται να μεταφέρεις ελαιόλαδο στην αποσκευή που αφήνεις για έλεγχο στο αεροδρόμιο?

Απαγορεύεται.

Πρέπει να το δηλώσεις και να είναι σε ειδική συσκευασία, κασόνι νομίζω.

Δημοσ.

Το εχω κανει απειρες φορές. Απλα πρέπει να το χιλιοσυσκευασεις για να εισαι σιγουρος.

Στείλτο με μια μεταφορική...για ένα τενεκέ παίρνουν 5 ευρώ.

Εισαι σίγουρη; 5 ευρω ειναι τραγικα λιγα. Ειχα την εντυπωση 10-15ευρω+.

Δημοσ.

Πρόσφατα πήρα ένα μπιτόνι κρασί 20λιτρο από Κρήτη με 6 ευρώ και μεταφορά σε ψυγείο.

Το πήρα από εκεί όμως, δεν μου το έφεραν σπίτι.

Δημοσ.

Το εχω κανει απειρες φορές. Απλα πρέπει να το χιλιοσυσκευασεις για να εισαι σιγουρος.

Εισαι σίγουρη; 5 ευρω ειναι τραγικα λιγα. Ειχα την εντυπωση 10-15ευρω+.

Όχι, είναι φτηνές οι μεταφορικές.

Δημοσ.

Ναι ρε παιδιά. Με 8€ μου φέρανε μια τετράδα λάστιχα θεσσαλονικη αθηνα πριν ενα χρονο.

Καλυτερα μεταφορική. Στο αεροπλάνο ετσι οπως χτυπάνε τις βαλίτσες (αλομα δηλαδη και αν το συσκευάζεις και το βάλεις σε βαλίτσα) ειναι σχεδον δεδομένο οτι θα σπάσει

Δημοσ.

Μετέφερα 2 λίτρα λάδι και 1 ούζο μέσα στην βαλίτσα, τυλιγμένο σε φούσκα (πριν απο ούτε 1 μήνα) προς εξωτερικό.

Έξυπνο δεν είναι γιατί άμα σπάσει κλαίς τα πάντα μέσα στη βαλίτσα, αλλά οτι γίνεται, ναι γίνεται.

Δημοσ.

Κι εγω ειχα μεταφερει μπουκαλι ουίσκι σε πτήση Εδιμβουργο-Αθηνα και ολα καλα. Απλα εκανα το τυλιγμα με εξτρα 3-4 σακουλες και φροντισα να ειναι στο κεντρο της βαλιτσας με ρουχα τριγυρω για εξτρα προστασια. Ολα καλα! Και αλλη φορα εχω μεταφερει μπουκαλι λαδι, παλι τυλιγμα στο ιδιο στυλ και εφτασε μια χαρα.

Δημοσ.

έχω μεταφέρει πάρα πολλές φορές λάδι, αφού ζω μόνιμα εξωτερικό. Το πρωτο καιρό ήμουν εξαιρετικά προσεχτικός στην συσκευασία, στην συνέχεια λιγότερο προσεχτικός :)  απλά φροντίζω να το βάλω πάντα ανάμεσα από ρουχα και ποτέ δεν συνέβη κάτι... περισσότερο πιθανό είναι να υπάρξει διαρροή από το στόμιο του μπουκαλιού.

Επίσης, εκεί που θα παραδώσεις τις βαλίτσες, σχεδόν πάντα με ρωτάνε αν έχω λάδι, μέλι κτλ μέσα στην βαλίτσα. Αν απαντήσεις ναι, θα σου πουν ότι απαγορεύεται και θα αρνηθούν να παραλάβουν την βαλίτσα. 

Τώρα τελευταία δεν πολυαξίζει γιατί α) ανακάλυψα και εγώ ότι οι μεταφορικές είναι σχετικά φθηνές β) συνέπεια της μεγάλης φυγής των Ελληνων στο εξωτερικό είναι ότι έχουν ξεφυτρώσει σε αρκετους προορισμούς της Ευρωπης (Λονδίνο, κτλ) μαγαζία που πουλάνε ακριβώς ότι θα βρεις σε ένα ελληνικό σουπερ μαρκετ σε πολύ καλές τιμές. 

Δημοσ.

Το λάδι μέσα στη βαλίτσα απαγορεύεται από τις αεροπορικές γιατί είναι εύφλεκτο υλικό.

Τώρα, για ένα λίτρο λάδι και ακόμη ένα παραδίπλα μπορεί να κάνουν τα στραβά μάτια, ιδίως αν είναι καλά τυλιγμένα.

Αν πέσεις σε τυπικό υπάλληλο, δεν θα στο δεχτεί. Γνωρίζω άτομο που δουλεύει στο αεροδρόμιο και δεν το επιτρέπει όταν το πετυχαίνει. Συνήθως οι περισσότεροι θα κάνουν τα στραβά μάτια.

Δεν μιλάμε για να βάλεις πεντόλιτρο στη βαλίτσα, εκεί θα στο βγάλουν με την μία, όσο περιτύλιγμα και να το κάνεις, πέντε λίτρα αν χυθούν δεν απορροφούνται. Ακόμη και να μην υπάρξει φωτιά, σίγουρα θα λερώσουν τις διπλανές βαλίτσες άλλων επιβατών.

Δημοσ.

έχω μεταφέρει πάρα πολλές φορές λάδι, αφού ζω μόνιμα εξωτερικό. Το πρωτο καιρό ήμουν εξαιρετικά προσεχτικός στην συσκευασία, στην συνέχεια λιγότερο προσεχτικός :)  απλά φροντίζω να το βάλω πάντα ανάμεσα από ρουχα και ποτέ δεν συνέβη κάτι... περισσότερο πιθανό είναι να υπάρξει διαρροή από το στόμιο του μπουκαλιού.

Επίσης, εκεί που θα παραδώσεις τις βαλίτσες, σχεδόν πάντα με ρωτάνε αν έχω λάδι, μέλι κτλ μέσα στην βαλίτσα. Αν απαντήσεις ναι, θα σου πουν ότι απαγορεύεται και θα αρνηθούν να παραλάβουν την βαλίτσα. 

Τώρα τελευταία δεν πολυαξίζει γιατί α) ανακάλυψα και εγώ ότι οι μεταφορικές είναι σχετικά φθηνές β) συνέπεια της μεγάλης φυγής των Ελληνων στο εξωτερικό είναι ότι έχουν ξεφυτρώσει σε αρκετους προορισμούς της Ευρωπης (Λονδίνο, κτλ) μαγαζία που πουλάνε ακριβώς ότι θα βρεις σε ένα ελληνικό σουπερ μαρκετ σε πολύ καλές τιμές. 

Αν πεις όχι δεν θα το δουν από το μηχάνημα και θα σου ανοίξουν τη βαλίτσα μετά;

Δημοσ.

Δεν το έχουν δει ποτέ απο μηχανημα. Εκτος - εννοείται - αν το έχεις στην αποσκευή καμπίνας.

Οι άλλες βαλίτσες δεν περνάνε από το μηχάνημα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...