chillath Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Γνωρίζει κανείς αν επιτρέπεται να μεταφέρεις ελαιόλαδο στην αποσκευή που αφήνεις για έλεγχο στο αεροδρόμιο?
nomikarios Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Τρόφιμα που βρίσκονται σε ημιστερεή ή υγρή κατάσταση, και ειδικά το λάδι θα πρέπει να είναι κατάλληλα συσκευασμένα σε ξύλινα κιβώτια με απορροφητικό υλικό για να αποφεύγεται διαρροή που ενδεχομένως, θα προκαλέσει ζημιά σε τρίτους. Η μεταφορά λαδιού συγκεκριμένα επιτρέπεται μόνο ως εμπόρευμα. Επίσης θα πρέπει να λάβετε υπόψη τους περιορισμούς στην εισαγωγή τροφίμων που τυχόν ισχύουν σε διάφορα κράτη.
zianna Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Γνωρίζει κανείς αν επιτρέπεται να μεταφέρεις ελαιόλαδο στην αποσκευή που αφήνεις για έλεγχο στο αεροδρόμιο? Απαγορεύεται.Πρέπει να το δηλώσεις και να είναι σε ειδική συσκευασία, κασόνι νομίζω.
idomeneas7 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Στείλτο με μια μεταφορική...για ένα τενεκέ παίρνουν 5 ευρώ.
Θεkλα Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Το εχω κανει απειρες φορές. Απλα πρέπει να το χιλιοσυσκευασεις για να εισαι σιγουρος. Στείλτο με μια μεταφορική...για ένα τενεκέ παίρνουν 5 ευρώ. Εισαι σίγουρη; 5 ευρω ειναι τραγικα λιγα. Ειχα την εντυπωση 10-15ευρω+.
idomeneas7 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Πρόσφατα πήρα ένα μπιτόνι κρασί 20λιτρο από Κρήτη με 6 ευρώ και μεταφορά σε ψυγείο. Το πήρα από εκεί όμως, δεν μου το έφεραν σπίτι.
zio10 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Το εχω κανει απειρες φορές. Απλα πρέπει να το χιλιοσυσκευασεις για να εισαι σιγουρος. Εισαι σίγουρη; 5 ευρω ειναι τραγικα λιγα. Ειχα την εντυπωση 10-15ευρω+. Όχι, είναι φτηνές οι μεταφορικές.
paylidis Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Ναι ρε παιδιά. Με 8€ μου φέρανε μια τετράδα λάστιχα θεσσαλονικη αθηνα πριν ενα χρονο. Καλυτερα μεταφορική. Στο αεροπλάνο ετσι οπως χτυπάνε τις βαλίτσες (αλομα δηλαδη και αν το συσκευάζεις και το βάλεις σε βαλίτσα) ειναι σχεδον δεδομένο οτι θα σπάσει
j0hnn1e Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Γνωρίζει κανείς αν επιτρέπεται να μεταφέρεις ελαιόλαδο στην αποσκευή που αφήνεις για έλεγχο στο αεροδρόμιο? Μετέφερα 2 λίτρα λάδι και 1 ούζο μέσα στην βαλίτσα, τυλιγμένο σε φούσκα (πριν απο ούτε 1 μήνα) προς εξωτερικό. Έξυπνο δεν είναι γιατί άμα σπάσει κλαίς τα πάντα μέσα στη βαλίτσα, αλλά οτι γίνεται, ναι γίνεται.
*nenya* Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Κι εγω ειχα μεταφερει μπουκαλι ουίσκι σε πτήση Εδιμβουργο-Αθηνα και ολα καλα. Απλα εκανα το τυλιγμα με εξτρα 3-4 σακουλες και φροντισα να ειναι στο κεντρο της βαλιτσας με ρουχα τριγυρω για εξτρα προστασια. Ολα καλα! Και αλλη φορα εχω μεταφερει μπουκαλι λαδι, παλι τυλιγμα στο ιδιο στυλ και εφτασε μια χαρα.
sotirisl Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 έχω μεταφέρει πάρα πολλές φορές λάδι, αφού ζω μόνιμα εξωτερικό. Το πρωτο καιρό ήμουν εξαιρετικά προσεχτικός στην συσκευασία, στην συνέχεια λιγότερο προσεχτικός απλά φροντίζω να το βάλω πάντα ανάμεσα από ρουχα και ποτέ δεν συνέβη κάτι... περισσότερο πιθανό είναι να υπάρξει διαρροή από το στόμιο του μπουκαλιού.Επίσης, εκεί που θα παραδώσεις τις βαλίτσες, σχεδόν πάντα με ρωτάνε αν έχω λάδι, μέλι κτλ μέσα στην βαλίτσα. Αν απαντήσεις ναι, θα σου πουν ότι απαγορεύεται και θα αρνηθούν να παραλάβουν την βαλίτσα. Τώρα τελευταία δεν πολυαξίζει γιατί α) ανακάλυψα και εγώ ότι οι μεταφορικές είναι σχετικά φθηνές β) συνέπεια της μεγάλης φυγής των Ελληνων στο εξωτερικό είναι ότι έχουν ξεφυτρώσει σε αρκετους προορισμούς της Ευρωπης (Λονδίνο, κτλ) μαγαζία που πουλάνε ακριβώς ότι θα βρεις σε ένα ελληνικό σουπερ μαρκετ σε πολύ καλές τιμές.
zianna Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Το λάδι μέσα στη βαλίτσα απαγορεύεται από τις αεροπορικές γιατί είναι εύφλεκτο υλικό. Τώρα, για ένα λίτρο λάδι και ακόμη ένα παραδίπλα μπορεί να κάνουν τα στραβά μάτια, ιδίως αν είναι καλά τυλιγμένα. Αν πέσεις σε τυπικό υπάλληλο, δεν θα στο δεχτεί. Γνωρίζω άτομο που δουλεύει στο αεροδρόμιο και δεν το επιτρέπει όταν το πετυχαίνει. Συνήθως οι περισσότεροι θα κάνουν τα στραβά μάτια. Δεν μιλάμε για να βάλεις πεντόλιτρο στη βαλίτσα, εκεί θα στο βγάλουν με την μία, όσο περιτύλιγμα και να το κάνεις, πέντε λίτρα αν χυθούν δεν απορροφούνται. Ακόμη και να μην υπάρξει φωτιά, σίγουρα θα λερώσουν τις διπλανές βαλίτσες άλλων επιβατών.
zio10 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 έχω μεταφέρει πάρα πολλές φορές λάδι, αφού ζω μόνιμα εξωτερικό. Το πρωτο καιρό ήμουν εξαιρετικά προσεχτικός στην συσκευασία, στην συνέχεια λιγότερο προσεχτικός απλά φροντίζω να το βάλω πάντα ανάμεσα από ρουχα και ποτέ δεν συνέβη κάτι... περισσότερο πιθανό είναι να υπάρξει διαρροή από το στόμιο του μπουκαλιού. Επίσης, εκεί που θα παραδώσεις τις βαλίτσες, σχεδόν πάντα με ρωτάνε αν έχω λάδι, μέλι κτλ μέσα στην βαλίτσα. Αν απαντήσεις ναι, θα σου πουν ότι απαγορεύεται και θα αρνηθούν να παραλάβουν την βαλίτσα. Τώρα τελευταία δεν πολυαξίζει γιατί α) ανακάλυψα και εγώ ότι οι μεταφορικές είναι σχετικά φθηνές β) συνέπεια της μεγάλης φυγής των Ελληνων στο εξωτερικό είναι ότι έχουν ξεφυτρώσει σε αρκετους προορισμούς της Ευρωπης (Λονδίνο, κτλ) μαγαζία που πουλάνε ακριβώς ότι θα βρεις σε ένα ελληνικό σουπερ μαρκετ σε πολύ καλές τιμές. Αν πεις όχι δεν θα το δουν από το μηχάνημα και θα σου ανοίξουν τη βαλίτσα μετά;
Θεkλα Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δεν το έχουν δει ποτέ απο μηχανημα. Εκτος - εννοείται - αν το έχεις στην αποσκευή καμπίνας. 1
zio10 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δεν το έχουν δει ποτέ απο μηχανημα. Εκτος - εννοείται - αν το έχεις στην αποσκευή καμπίνας. Οι άλλες βαλίτσες δεν περνάνε από το μηχάνημα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα