livefreeordie Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Ό,τι να'ναι. Οι σπουδαστές ιδιωτικών/δημόσιων ΙΕΚ είναι του ίδιου επιπέδου κουτσής μαρίας οι περισσότεροι. Μάλιστα πολλοί που λόγω βαθμού απολυτηρίου δεν γίνονται δεκτοί στα δημόσια ΙΕΚ, πάνε στα ιδιωτικά. Όσο για τις συνεργασίες ιδιωτικών και την επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών μετά, κουραφέξαλα να ψωνίζουν κορόιδα να δίνουν τα λεφτουδάκια τους για άχρηστα χαρτιά (σε σχέση με τα δίδακτρα που ζητούν). πες τα ντε.
ravend Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Γενικά πανω κατω τα ιδια μαθαινεις σε ολες τις σχολες,το επαγγελμα αυτο είναι καθαρα πρακτικο και στο χερι σου τι θα μαθεις,οποτε κοιτας να δωσεις τα λιγοτερα σε ΙΕΚ γιατι πραγματικα δεν αξίζει να δωσεις χιλλιαρικα και χιλλιαρικα, Καλυτερα να βρεις πρωτα μια δουλεια βοηθος αμισθί η με λιγα χρήματα να δεις αν σου κανει αυτο το επαγγελμα και μετα να προβεις σε ιεκ και εξοδα γιατι μπορει και να μη σου ταιριαζει η κουζίνα. Στη σεζον κανουν κρα για βοηθούς και ποσο μαλλον για μικρους μισθους,αξιζει τον κοπο αν προκειται για το μελλον. Πολλοι το συνειδητοποιούν αφου εχουν δωσει 5 και 6 χιλιάρικα και ειναι πραγματικα κριμα. Το να μαθεις να κόβεις λαχανικα και οτι αλλο δεν χρειαζεται να δωσεις ενα σκασμο λεφτα. Σε σπιτια με φιλους και παρεες αν δεν δουλεύεις καπου,μπορείς να κανεις παραπανω πειραματα και δοκιμες. Ιδιωτικα ιεκ και δημόσια ιεκ ενα και Το αυτο, Συνεργασιες και προοπτικες που διαφημιζουν τα ιδιωτικα απλα δεν υπαρχουν. Εργατικη εκμεταλευση στην καλυτερη των περιπτωσεων,
thleorasakias Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 το μονο που εχω να πω ολα ταα χρονια τα εφαγα τεε ξυνη και μετα ιεκ δεν αξιζει τοσο χρημα για ενα κουραφεξαλο χαρτι το μεγαλυτερο παραμυθι ειναι αυτο που σου λενε οτι μετα σου εξασφαλιζουν και καλα δουλεια..χιλιες φορεσ στο δημοσιο και μετα παλι ανεργος τουλαχιστον θα γλυτωσει τα χαρατσια 1
Ρεkλα Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Τι θα προτεινατε σε καποιον που θελει να ασχοληθει με αυτον τον τομεα (ζαχαροπλαστικη ισως κυριως)? Ισως πιο καλα θα ηταν ενα σεμιναριο? Εχει κανεις υποψιν κανενα που να αξιζει και οντως να μαθαινεις? Σοβαρα πραγματα δλδ. και εγω πιστευω βιντεακια,αναγνωση και σε ξενα κυριως site βοηθανε οπως και μπολικη πρακτικη στο σπιτι, απλα και μια βασικη βοηθεια (ειτε ιεκ ειτε οτιδήποτε αλλο) θα ηταν καλη για ξεκινημα. Και κατι αλλο,σε αυτον τον τομέα ισχυει οτι και ας μην εχεις πτυχιο, αν εχεις ξερω γω 2 3 4 κλπ χρονια εμπειρίας (και παραγεις οντως καλα αποτελέσματα) βρισκεις κανονικα δουλεια?
ravend Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Μετραει η εμπειρια αλλα κυριως η θεληση και πι γνωστοι που θα κάνεις με τα χρονια,εναν καλο κυκλο δηλαδη και ονομα, Χαρτια ιεκ κτλ ειναι σχεδον περιττα.
soutzouk1994 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Μα πώς θα αποκτήσεις εμπειρία όταν όλοι ζητάνε προϋπηρεσία; Καλυτερα να βρεις πρωτα μια δουλεια βοηθος αμισθί η με λιγα χρήματα Αν δεν είσαι σε θέση να το κάνεις αυτό λόγω έλλειψης προϋπηρεσίας, πιστεύω ένα χαρτί είναι μια αρχή ε;
filipN Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Το πτυχίο θα σε μάθει να κόβεις λαχανικά ή να προετοιμάζεις τα τρόφιμα που θα χρησιμοποιήσουν ο πρώτος και οι άλλοι μάγειροι αργότερα; Γιατί από εκεί θα ξεκινήσεις, αν δεν τα καταφέρνεις εκεί ή φεύγεις αμέσως ή ξεκινάς από λάντζα και ο Θεός βοηθός! Στη μαγειρική, σε όλο τον κόσμο, το πτυχίο παίζει ελάχιστο ή καθόλου ρόλο. Στην Ελλάδα, και σε όλο τον κόσμο, μετράει η ικανότητα σου να αποδόσεις στο συγκεκριμένο πόστο που θα σου δοθεί στο χώρο εργασίας. Στο εξωτερικό, που θα βρεις κατά 90% δουλειά μέσω γραφείου, μετράει σε ποιο εστιατόριο έχεις δουλέψει, πια θέση είχες στην κουζίνα και πόσο καιρό. Ο εξοπλισμός της «σχολής» δεν παίζει κανένα ρόλο, στο να γίνεις καλός μάγειρας! Τα «σεμινάρια» σε όλη την επαγγελματική εκπαίδευση, όχι μόνο στη μαγειρική, παίζουν ελάχιστο ρόλο στην επαγγελματική σου εξέλιξη. Μπορεί (σπάνια ή πολύ σπάνια) να σου δώσουν κάποιες ιδέες, ως εκεί, «μάστορα» δεν σε κάνουν (σε κάνει ο χρόνος, η αγάπη για το αντικείμενο και κυρίως ο χώρος που θα εργασθείς). Όποιος σας πει ότι οι ιδιωτικές σχολές, οι "Guest stars", τα σεμινάρια, του έδωσαν αμέσως θέση πρώτου μάγειρα σε γνωστό εστιατόριο ή σε ξενοδοχείο πολλών αστέρων, να είστε βέβαιοι ότι ξέχασε να σας πει πόσες εκατοντάδες ώρες δούλεψε δωρεάν δίπλα σε κάποιον κορυφαίο μάγειρα (στην καλύτερη περίπτωση)… Όπως γιατρός, μηχανικός, προγραμματιστής δεν γίνεσαι σε ένα χρόνο, για τον ίδιο λόγο δεν γίνεσαι και μάγειρας. ( ξέρετε πόσοι Έλληνες «πτυχιούχοι» μάγειρες δουλεύουν στη λάντζα εστιατορίων του εξωτερικού; ) 1
ravend Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Θα σου δωσω παραδειγμα εμενα που ξεκινησα με σχολη οτεκ το 2008,καπου μαλιστα εδω υπαρχουν και ερωτησεις που ειχα κανει τοτε, Τα καλοκαιρια του λυκειου δουλευα λαντζα παυλα βοηθος σε εστιατορια σεζον,πηγα στη σχολή και για καλη μου τυχη γνωρισα αξιολογα ατομα που μεσω αυτων αλλα και της δουλειας μου βεβαιως βρηκα αργοτερα δουλεια σε διαφορα ξενοδοχεια με καλο ονομα στην ελλαδα, Μεγαλυτερο ρολο επαιξε η λαντζα που ειχα κανει και το τι ειχα δει παρα το χαρτι της σχολης. Το 2014 βγηκα γερμανια εχοντας αρκετη εμπειρια στο χωρο πλέον, Στα δυο πρωτα εστιατορια,ενα γαλλικο και ενα γερμανικο ημουν κατι μεταξυ γ και β μαγειρα,εφυγα παρολα τα καλα ωραρια γτ δεν μου έκανε ο τροπος που δουλευαν. Εν χρονο και κατι τωρα ειμαι σε ιταλικο εστιατοριο και πριν ενα μηνα ανέλαβα τη κουζινα για πρωτη φορα. Κανεις δεν μου ζητησε χαρτι κτλ,ειπα οτι ξερω με βαλανε να το αποδειξω,απλα και ξεκαθαρα στη πραξη,ουτε ωραιο βιογραφικο ουτε μας αρεσει η μουρη σου, Δειξε τι εμπειρια εχεις και αν πιανουν τα χέρια σου ειναι η το εξωτερικο αλλα και η κουζινα γενικοτερα πανταχου. Δεν χρειάζεται να,εχεις κανα τρελο ταλεντο,αφοσιωση και επιμονη θελει το πραγμα. Να συμπληρωσω στον φιλο που λεει για ελλειψη προϋπηρεσίας,γνωριζω οτι ειναι δυσκολο εως ακατορθωτο και λογω των καιρων αλλα με λιγο ψαξιμο λιγο απο γνωστους κ με ερωτησεις απο δω και απο κει κατι μπορει να βρεθεί. Και γω με ιεκ την εκανα τοτε,τον ιδιο δρομο δηλαδη διαλεξα αλλα εν τέλει δεν αξιζει και τοσο,κυριως χρηματικα.ομολογουμένως ομως προσφερει μια αισθηση ασφαλειας και σιγουριας. 1
Aggeluska Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Παντως εγω στο δημόσιο Ιεκ ειχα πληρωσει το 2009 450€ το εξαμηνο. Ο μονος λογος π ισως αξίζει να πας σε ιδιωτικη σχολη ειναι η πρακτικη. Θα βγεις στην αγορα εργασιας κ θα εχεις δουλεψει ηδη καπου. Επίσης , αν εχεις όρεξη ,υπομονή και ενα μικρο κεφάλαιο μπορεις αν θες να κανεις Ausbildung μαγειρα στην Γερμανία . Διαρκει 3 χρονια κ πληρωνεσαι κατα την διάρκεια. Επίσης ειναι Σχετικά ευκολο να βρεις σε συγκεκριμένες πόλεις.
soutzouk1994 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Παντως εγω στο δημόσιο Ιεκ ειχα πληρωσει το 2009 450€ το εξαμηνο. Ο μονος λογος π ισως αξίζει να πας σε ιδιωτικη σχολη ειναι η πρακτικη. Θα βγεις στην αγορα εργασιας κ θα εχεις δουλεψει ηδη καπου. Επίσης , αν εχεις όρεξη ,υπομονή και ενα μικρο κεφάλαιο μπορεις αν θες να κανεις Ausbildung μαγειρα στην Γερμανία . Διαρκει 3 χρονια κ πληρωνεσαι κατα την διάρκεια. Επίσης ειναι Σχετικά ευκολο να βρεις σε συγκεκριμένες πόλεις. Στο ΚΕΑΣ Ξυνή (είναι άλλο από το ΙΕΚ) η πρακτική δεν είναι μέσα στο πρόγραμμα σπουδών. Μου είπαν ότι θα με βοηθήσουν να βρω δουλειά μετά, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει. Μετά απ' όλα αυτά που λέτε, το ΙΕΚ και το ΚΕΑΣ δεν το σκέφτομαι καθόλου.
Sheogorath Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Και γιατί δεν πάς μάγειρας στο στρατό που και πιο αναγνωρισμένο (έτσι λένε) χαρτί παίρνεις? Κάθεσαι 9 μήνες, παίρνεις το χαρτί τσάμπα, και περνάς χαλαρά την θητεία σου. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Μα πώς θα αποκτήσεις εμπειρία όταν όλοι ζητάνε προϋπηρεσία; Αν δεν είσαι σε θέση να το κάνεις αυτό λόγω έλλειψης προϋπηρεσίας, πιστεύω ένα χαρτί είναι μια αρχή ε; Welcome to the club. Και οχι δυστυχώς το χαρτί δεν υποκαταστεί την εμπειρία, οι περισσότεροι που τα καταφέρνουν στην Ελλάδα είτε κάνουν κάτι αμισθί ή βρίσκουν δουλειά από γνωστό και μέσον και αποκτουν την αρχική εμπειρία σε κάτι. Και γιατί δεν πάς μάγειρας στο στρατό που και πιο αναγνωρισμένο (έτσι λένε) χαρτί παίρνεις? Κάθεσαι 9 μήνες, παίρνεις το χαρτί τσάμπα, και περνάς χαλαρά την θητεία σου. Πολύ καλή ιδέα για τον ts.
soutzouk1994 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Θα ήταν όντως καλή ιδέα αν ήμουν γένους αρσενικού Σίγουρα αυτά για το μέσον και τον γνωστό ισχύουν αλλά σε έναν τρίτο νομίζω ότι απ' το <γεια σας, ήρθα, δεν έχω καμία απόδειξη ότι έχω πιάσει μαχαίρι στη ζωή μου> είναι καλύτερο να έχεις ένα πτυχίο.
Βασίλης_29 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Θα ήταν όντως καλή ιδέα αν ήμουν γένους αρσενικού Χαχαχαχ, ε αυτά τα λέμε από πιο πριν
Holism Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Αυτά τα 2000€ όμως σου εξασφαλίζουν συνεργασίες (οπως αυτές που ανέφερα) και ανοίγουν πολλές πόρτες. Τα Ι.ΙΕΚ έχουν παντού δίχτυα. Και αυτό είναι πολύ χρήσιμο για τον φοιτητή. Ναι ρε φίλος, τα Ξυνη θα του βρούνε δουλειά. Καληνύχτα και όνειρα γλυκά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα