ultraxmode Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Καλησπέρα σε όλους,προχθές αγόρασα έναν Asus DSL-AC68U modem/router Και μόλις τώρα προσπάθησα να τον σετάρω. Ακολουθώ τα απλά βήματα του Quick Wizard λέγοντάς του πως βρίσκομαι Ελλάδα και επιλέγοντας το Forthnet VDSL κανονικά αυτόματα θα έπρεπε να συνδέεται. Ενώ όμως βλέπω την σύνδεση οκ (εννοώ τεχνικά, την γραμμή) στα 49.9Mbps (είναι έξω από το σπίτι η καμπίνα).....Internet γιόκ. Δεν κάνει Connect.Θα έπρεπε να κάνω κάτι άλλο? Firmware update δεν έχω κάνει.. θα έπρεπε?Πρέπει να προσέξω κάτι? Να κάνω κάτι με την Mac Address? (έτσι μου είπαν από Forthnet.. γενικά αερολογίες μου έλεγε ο τεχνικός ότι "η Forthnet δεν αφήνει άλλους routers να δουλέψουν με την VDSL μας"). Username και password έχω βάλει το σωστό (ρώτησα κ την Forthnet)Έχω ξενερώσει εντελώς.. μια βοήθεια ρε παιδιά..
jimakos234 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 εχεις βαλει κανονικά τα στοιχεια σουυ? εμενα πιο παλια σε forthnet(πλεον εχω wind) το ac56u κανονικα τα βρηκε μονο του χωρις καμια ρυθμιση, και μετα που χρειαστηκε να κανω reset ηθελε να περασω χειροκινητα username/pass απο forthnet πχ babisSougias.ath.forthnet.gr 123456 1
jkoukos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δες το VLAN ID. Αν παίρνεις από καμπίνα (άρα μέσω ΟΤΕ) θέλει τιμή 835, διαφορετικά για την Forthnet είναι 1102. 1 1
ultraxmode Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 @jimakos : ναι εχω βαλει σωστα τα στοιχεια μου (username και password) @jkoukos : εχει παρει μονο του το 1102.. οποτε..forthnet εχω..σωστο δεν ειναι;
jimakos234 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 @jimakos : ναι εχω βαλει σωστα τα στοιχεια μου (username και password) @jkoukos : εχει παρει μονο του το 1102.. οποτε..forthnet εχω..σωστο δεν ειναι; Στο administration -> dsl settings τι σου λεει στο dsl modulation και στο ANNEX Mode?
jkoukos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 @jkoukos : εχει παρει μονο του το 1102.. οποτε..forthnet εχω..σωστο δεν ειναι; Ο wizzard καλά βάζει 1102, αφού αυτή είναι η τιμή της Forthnet αλλά παραπάνω αναφέρεις ότι παίρνεις από καμπίνα. Στην περίπτωση αυτή παίρνεις σύνδεση μέσω χοντρικής του ΟΤΕ, άρα οπωσδήποτε θέλει τιμή 835.
ultraxmode Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Παιδιά αυτό ήταν. Το VLAN ID. Σας ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ! Παιδιά.. αυτός ο router απλά πετάει. Έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό. Και πριν έπιανα 49.9Mbps, όμως η φόρτωση των σελίδων ΤΩΡΑ, είναι κάτι το απίστευτο! Τις ξεπετάει! Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τη βοήθεια. να είστε καλά! 1
poulinos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 επισης σωστη καλωδιωση vdsl https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf ps ολοι οι παροχοι ειτε ειναι στον οτε ειτε απο δικο τους dslam εχουν vlan id 835 με εξαιρεση την forthnet που στο ιδιοκτητο και μονο εκει εχει 1102.απειρα ατομα την εχουν πατησει με το ιδιο θεμα.διαλεγουν Forthnet που εχει το 1102 ο wizard ενω στην πραξη πρεπει να βαλουν οτε αφου το Kv ειναι του οτε. να κοιτας και για Firmware update συχνα πυκνα για το ρουτερακι.
george10111 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα παιδιά, εχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, αλλά το vlanid δεν με βοηθησε. To άλλαξα σε 835 γιατί και εγώ απο καμπίνα του οτε πρέπει να παίρνω αλλά ακόμα δεν έχω πάρει ip ωστε να έχω σύνδεση. Ενώ το dsl συγχρονιζει δεν παίρνω ip. Υπάρχει κάποια άλλη ρύθμιση που μπορώ να φταίει; Το μοντέλο μου είναι το dsl-ac52u
poulinos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα παιδιά, εχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, αλλά το vlanid δεν με βοηθησε. To άλλαξα σε 835 γιατί και εγώ απο καμπίνα του οτε πρέπει να παίρνω αλλά ακόμα δεν έχω πάρει ip ωστε να έχω σύνδεση. Ενώ το dsl συγχρονιζει δεν παίρνω ip. Υπάρχει κάποια άλλη ρύθμιση που μπορώ να φταίει; Το μοντέλο μου είναι το dsl-ac52ufirmwαre update?β.μηπως το password εχει κανα παραξενο συμβολο μεσα και δεν το δεχεται το asus;σου βγαζει καποιο μυνημα λαθους ειτε απευθειας ειτε στο log file?με αλλο ρουτερ παιζεις?hard reset δοκιμασες;
george10111 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Ευχαριστώ για την απάντηση, εντάξει το έλυσα το πρόβλημα. Ήταν σωστές οι ρυθμίσεις αλλά δεν είχα το σωστό password και μετά απο κάποια ώρα έπαιρνε 'reset ip' μου είπαν. Πήρα τον σωστό κωδικό και ολα καλά. Βέβαια μου κάνει εντύπωση γιατι μέχρι πριν απο 3-4 ημέρες απο οταν μου ενεργοποίησαν το vdsl έμπαινα στο adsl με τον κωδικο που ηταν τελικα λάθος. Είναι πιθανό να άλλαξε μαζί με τον τύπο της σύνδεσης και να μην ενημερώθηκα;
poulinos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 οxι ο κωδικος δεν αλλαζει στις μετατροπες υπηρεσιας.αν βαλεις λαθος password σε καποιο σημειο θα παρεις ip της μορφης 10.χ.χ.χ που απλα αν πας να ανοιξεις σελιδα θα σου πει για τα στοιχεια .ειναι για να μην κανεις flood με wrong passwords.αφηνεις το ρουτερ μερικα λεπτα εκτος και μετα κανεις κανονικα login On 12/12/2017 at 10:29 AM, george10111 said: Ευχαριστώ για την απάντηση, εντάξει το έλυσα το πρόβλημα. Ήταν σωστές οι ρυθμίσεις αλλά δεν είχα το σωστό password και μετά απο κάποια ώρα έπαιρνε 'reset ip' μου είπαν. Πήρα τον σωστό κωδικό και ολα καλά. Βέβαια μου κάνει εντύπωση γιατι μέχρι πριν απο 3-4 ημέρες απο οταν μου ενεργοποίησαν το vdsl έμπαινα στο adsl με τον κωδικο που ηταν τελικα λάθος. Είναι πιθανό να άλλαξε μαζί με τον τύπο της σύνδεσης και να μην ενημερώθηκα;
gdimis Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Παιδιά μόλις αγόρασα το Asus DSL-AC68U , Πείτε μου σας παρακαλώ στην μπλε θύρα ethernet τι σύνδεση κάνω και με τι ? Το παλιό splitter δεχόταν καλώδιο RJ11 που δεν κάνει πλέον!!!
poulinos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 On 19/08/2018 at 23:28, gdimis said: Παιδιά μόλις αγόρασα το Asus DSL-AC68U , Πείτε μου σας παρακαλώ στην μπλε θύρα ethernet τι σύνδεση κάνω και με τι ? Το παλιό splitter δεχόταν καλώδιο RJ11 που δεν κάνει πλέον!!! αν πηρες το dsl ac68u και οχι καποιο αλλο στην μπλε βαζεις το rj11.γραφει απο πανω dsl σωστα?οτι μπορει να παιρνει rj45 καλωδιο δεν σε πειραζει εκτος αν η υποδοχη γραφει Internet/wan οποτε εκει εχεις αλλο μοντελο που ειναι router οποτε δεν μπαινει τηλεφωνικο εκει και δεν σου κανει για αυτο που το θες.τα δυο μεσαια pins παιζουν ετσι και αλλιως οταν μιλαμε για dsl.αν θες να μην "κολυμπαει" το καλωδιο παρε ανταπτορα ωστε να κανεις το rj11 σε rj45 ή φτιαξε εσυ καλωδιο αν εχεις rj crimping tool.
gdimis Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 On 20/08/2018 at 00:09, poulinos said: αν πηρες το dsl ac68u και οχι καποιο αλλο στην μπλε βαζεις το rj11.γραφει απο πανω dsl σωστα?οτι μπορει να παιρνει rj45 καλωδιο δεν σε πειραζει εκτος αν η υποδοχη γραφει Internet/wan οποτε εκει εχεις αλλο μοντελο που ειναι router οποτε δεν μπαινει τηλεφωνικο εκει και δεν σου κανει για αυτο που το θες.τα δυο μεσαια pins παιζουν ετσι και αλλιως οταν μιλαμε για dsl.αν θες να μην "κολυμπαει" το καλωδιο παρε ανταπτορα ωστε να κανεις το rj11 σε rj45 ή φτιαξε εσυ καλωδιο αν εχεις rj crimping tool. Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά πήρα τηλ. την Asus και μου είπαν αυτό που δεν είχα προσέξει κατά την αγορά. ΟΤΙ ΑΓΟΡΑΣΑ ROUTER ΚΑΙ ΟΧΙ MODEM/ROUTER!!! Κατόπιν τούτου μάζεψα τα ...κομμάτια μου και το επέστρεψα στον Κωτσόβολο αγοράζοντας άλλο MODEM/ROUTER. Αυτό που συστήνεις, με τοποθέτηση του καλωδίου RJ11 στη θύρα ethernet το είχα κάνει αλλά δεν δούλεψε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα