razielthan Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Καλησπερα Ειμαι φοιτητης(μπαινω 6ο ετος) στη σχολη Μηχανικων Η/Υ και μου μενουν 5 μαθηματα,+διπλωματικη Προσφατα ειχα ανεβασει ενα post οπου ρωταγα ποτε ειναι καλυτερα να κανει καποιος στρατο,πριν η μετα το μεταπτυχιακο και πολλοι μου ειπαν να μην παω καν.Στην αρχη δεν με ενδιεφερε κατι τετοιο αλλα το εφεραν ετσι τα πραγματα που μαλλον θα παω τον επομενο Σεμπτεμβρη Oλλανδια για μεταπτυχιακο και θα ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις αν καποιος γνωριζει 1.Ειχα σκοπο να παω Delft , βαθμο πτυχιου θα εχω περιπου 7.2-7.3 και ζητανε τουλαχιστον 7 οποτε ειμαι τσιμα τσιμα.Χρειαζεται 100 ευρω μονο για να κανω αιτηση τα οποια αν παω τα παιρνω πισω ομως επειδη δεν ειμαι σιγουρος για το αν με δεχτουν θα εκανα αιτηση σε 3-4.Αν κανω αιτηση σε 4 πανεπιστημια(400 ευρω) υποτιθεται οτι αν παω σε 1 τα υπολοιπα 300 ευρω απλα τα χανω? 2.Αιτηση ακομα δεν ειχα σκοπο να κανω γιατι το IELTS τωρα θα μπω στη διαδικασια να το παρω.Σκοπευω να κανω 1 μηνα προετοιμασια και μετα να το δωσω οποτε η αιτηση παει σιγουρα Νοεμβρη + .Οι αιτησεις ειναι μεχρι Απριλιο,ομως αμα αργησω να την κανω θα εχω τη δυνατοτητα να μπω σε εστια?.Χρωσταω 5 μαθηματα +διπλωματικη αλλα φανταζομαι οτι θα μπορω να κανω την αιτηση μονο με διπλωματικη και 1,2 μαθηματα,ισχυει κατι τετοιο?Γενικα με τις αιτησεις και ποτε μπορω να τις κανω αναλογα με το ILETS-πτυχιο,εστιες etc αν μπορει καποιος να ενημερωσει θα ηταν πολυ χρησιμο 3.To ξερω οτι παω μακρια αλλα η διαδικασια εξαγορας-προστιμου για το στρατο πως παει?Ξερω οτι μεχρι τα 34 θα μπορω να ερθω για 1 μηνα(που δεν το μετρανε συνηθως) ομως μετα αν το πληρωσω ειμαι οκ?Ακουσα οτι δεν θα μπορω να ερθω ποτε για 6 μηνες,ισχυει κατι τετοιο? Ευχαριστω εκ των προτερων και συγνωμη αν κουρασα. 1
Baator Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Και έτσι ξεκινάει το εβδομαδιαίο τόπικ μας "να πας να γίνεις άντρας!", "χαχαχα, κλάιν, ούτε λεπτό αδερφέ", "εμείς μαλάκες είμασταν που πήγαμε;; Υποχρέωση είναι!", "ναι, μαλάκες είσασταν, χάσιμο χρόνου είναι", "εγώ πάντως πέρασα καλά!", "στα @@ μας πως πέρασες, εγώ καθαρίστρια δεν γίνομαι", "να μπεις στο Όμηροι.gr αδερφέ, πάρε απαλλαγή Ι5!", "ήμουν και εγώ εδώ, λουκέτοοο!", κτλ. κτλ. 6
razielthan Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Και έτσι ξεκινάει το εβδομαδιαίο τόπικ μας "να πας να γίνεις άντρας!", "χαχαχα, κλάιν, ούτε λεπτό αδερφέ", "εμείς μαλάκες είμασταν που πήγαμε;; Υποχρέωση είναι!", "ναι, μαλάκες είσασταν, χάσιμο χρόνου είναι", "εγώ πάντως πέρασα καλά!", "στα @@ μας πως πέρασες, εγώ καθαρίστρια δεν γίνομαι", "να μπεις στο Όμηροι.gr αδερφέ, πάρε απαλλαγή Ι5!", "ήμουν και εγώ εδώ, λουκέτοοο!", κτλ. κτλ. Δεν ειπα οτι θα κανω κατι τετοιο σιγουρα,θελω απλα να γνωριζω τι παιζει.Οπως ειχα αναφερει και στο αλλο ποστ θελω να τη κανω κανονικα τη θητεια μου ομως δεν ξερω σε 2,3 χρονια τι θα εχει γινει.Σας παρακαλω για ονομα του θεου δεν αντεχω αλλο να γινει συζητηση για το αν πρεπει η δεν πρεπει να γινει κατι τετοιο.
Dagobert Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 1. Λογικά ναι, τα χάνεις. Αν θες, διευκρίνησέ το με το πανεπιστήμιο. 2. Συνήθως όταν εκκρεμούν μαθήματα, διπλωματική, IELTS, επισημαίνεται στο πανεπιστήμιο και αργότερα στέλνεις τα εκκρεμή δικαιολογητικά. Μιλάς με πανεπιστήμιο. Εστίες νομίζω είναι διαφορετική αίτηση. Γενικά: προσπάθησε να βγάλεις τη σχολή σύντομα. Με δεδομένο ότι τελειώνεις γύρω στον Γενάρη, στο κενό μεταξύ αποφοίτησης και μεταπτυχιακού κάνε τη θητεία σου. Μετά φεύγεις έξω απερίσπαστος για σπουδές, εργασία κλπ.
razielthan Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Γενικά: προσπάθησε να βγάλεις τη σχολή σύντομα. Με δεδομένο ότι τελειώνεις γύρω στον Γενάρη, στο κενό μεταξύ αποφοίτησης και μεταπτυχιακού κάνε τη θητεία σου. Μετά φεύγεις έξω απερίσπαστος για σπουδές, εργασία κλπ. Ευχαριστω για την απαντηση Δεν προλαβαινω μεχρι τον Σεμπτεμβρη νακανω και το στρατο .Αυτο ειχα σκοπο να κανω αλλα θα χασω και την επομενη χρονια αν μπω στρατο
giwrgos555 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δεν είναι πρόστιμο αλλά επιπρόσθετη 6μηνη θητεία ως τιμωρία η οποία εξαγοράζεται προς 1000 ευρώ το μήνα δηλαδή 6000.Εαν εσύ θες να γυρίσεις πίσω δεν θα πληρώσεις το πρόστιμο απλά θα υπηρετήσεις τους επιπλέον μήνες δηλαδή 15 μήνες σύνολο (9+6).Αλλωστε με μεταπτυχιακό και πτυχίο πληροφορική κατά 99% θα πας στο σώμα έρευνας και πληροφορικής του στρατού οπότε θα έχεις αρκετό ξύσιμο.Τώρα απο εκεί και πέρα όταν περάσεις στρατοδικείο πάρε μαζί σου τα χαρτιά οτι τελείωσες με την θητεία σου και τις υποχρεώσεις και κατά 99% βγαίνει αθωωτική απόφαση οπότε φεύγεις σαν κύριος. Υ.Γ Εαν πας πρώτα στρατό και μετά μεταπτυχιακό και καταταγέίς στο σώμα έρευνας και πληροφορικής έχε υπόψην σου οτι το στρατολογικό έγγραφο που γνωστοποιεί οτι υπηρέτησες στο σώμα αυτό μετράει στην επιλογή σου για μεταπτυχιακό
razielthan Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δεν είναι πρόστιμο αλλά επιπρόσθετη 6μηνη θητεία ως τιμωρία η οποία εξαγοράζεται προς 1000 ευρώ το μήνα δηλαδή 6000.Εαν εσύ θες να γυρίσεις πίσω δεν θα πληρώσεις το πρόστιμο απλά θα υπηρετήσεις τους επιπλέον μήνες δηλαδή 15 μήνες.Αλλωστε με μεταπτυχιακό και πτυχίο πληροφορική κατά 99% θα πας στο σώμα έρευνας και πληροφορικής του στρατού οπότε είναι ξύσιμο.Τώρα απο εκεί και πέρα πάρε στο στρατοδικείο που θα περάσεις οταν περάσεις θα δέίξεις χαρτιά οτι τελείωσες με την θητεία σου και τις υποχρεώσεις και απλά παίρνεις την αθωωτική απόφαση και φεύγεις κύριος. Υ.Γ Εαν πας πρώτα στρατό και μετά μεταπτυχιακό και καταταγέίς στο σώμα έρευνας και πληροφορικής έχε υπόψην σου οτι το στρατολογικό έγγραφο που γνωστοποιεί οτι υπηρέτησες στο σώμα αυτό μετράει στην επιλογή σου για μεταπτυχιακό Ναι ξερω οτι μεραει ως προυπηρεσια.Δεν καταλαβα τι ειπες ακριβως με τους 15 μηνες .Πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο,μπορεις να δωσεις λιγο Info akoma?Αθωωτικη αποφαση αν κανω το στρατο εννοεις?
Dagobert Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δεν προλαβαινω μεχρι τον Σεμπτεμβρη νακανω και το στρατο .Αυτο ειχα σκοπο να κανω αλλα θα χασω και την επομενη χρονια αν μπω στρατο Τελειώνεις με μαθήματα Σεπτέμβρη, μπαίνεις Νοέμβρη, παρουσιάζεις διπλωματική Γενάρη. Δεν βγαίνει;
giwrgos555 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Ρε φίλε οταν δηλωθείς απο το στρατολογικό ανυπότακτος ο στρατός θα σου επιβάλλει επιπλέον 6 μήνες θητείας.Αυτές οι επιπλέον 6 μήνες είναι εξαγοράσιμες προς 1000 ευρώ ο κάθε μήνας δηλαδή 6000 ευρώ σύνολο.Εσύ εφόσον θες να γυρίσεις μετά το μεταπτυχιακό για την θητέία στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να πληρώσεις τα 6000 ευρώ που είναι η θητεία απλά θα υπηρετήσεις τους επιπλέον μήνες θητέίας δηλαδή 9 μήνες θητεία +6 μήνες επιπλέον θητεία εξαιτίας της ανυποταξίας (συνολικά δηλαδή 15 μήνες).Απο εκεί και πέρα μαζί με την επιπλέον θητεία το στρατολογικό γραφείο θα υποβάλλει μήνυση σε βάρος σου στον αρμόδιο στρατιωτικό εισαγγελέα.Το πότε θα παρουσιαστείς δικαστήριο ποικίλει ανάλογα το πόσο απασχολημένα είναι τα στρατοδικεία μπορεί να είναι μετά απο μερικούς μήνες είτε μετά απο καμιά 10 χρόνια.Εσύ όποτε και αν παρουσιαστείς στρατοδικείο θα έχεις μαζί σου τα έγγραφα απο το στρατολογικό ότι έχεις κάνει όλη την θητέία σου και την επιπλέον θητεία οπότε οι στρατιωτικοί δικαστές λόγο ρουτίνας σε τέτοια περιστατικά ανυποταξίας σε αθωώνουν οπότε και φεύγεις σαν κύριος.
razielthan Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Τελειώνεις με μαθήματα Σεπτέμβρη, μπαίνεις Νοέμβρη, παρουσιάζεις διπλωματική Γενάρη. Δεν βγαίνει; Οχι γιατι τη διπλωματικη πρεπει να την κανω απο την αρχη διοτι τωρα τη ξεκινησα και μεσα στο στρατο δεν βγαινει.Επισης πρεπει να παρω και το IELTS και να ξεμπερδεψω και με τα 5 μαθηματα μπαμ το Σεμπτεμβρη.Δεν βγαινει αυτο(τουλαχιστον οχι με βαθμους που θελω) , το σκεφτηκα σοβαρα ομως.
dimitrisOP Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 ε άστο στρατό τελείως και τελείωνε με την σχολή
-Dimitris- Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Τα ίδια Παντελακη μου τα ίδια Παντελή μου.Αγόρι μου αφού εχεις αποφασίσει να μην πας στρατο κατασκευάζοντας ενα πλάνο σπουδών γιατι απολογείσαι;Σου λέει τόσος κόσμος να πας για να μη μπλέκεις με γραφειοκρατία και πρόστιμα. Απλό ειναι, τελείωνε το Γενάρη με τη σχολή, κανε τη θητεία σου απο Μάρτιο, απολύεσαι Νοέμβρη, κανεις με την ησυχία σου τα μαθηματα για τα αγγλικά, δίνεις και συνεντεύξεις για οτι μεταπτυχιακό εχεις στο κεφαλι σου, πας διακοπές το καλοκαίρι και μετα έφυγες. Χωρις υποχρεώσεις.Φαγωθηκες με τον ενα "χαμένο" χρονο. Το ενα παραπάνω έτος που έκανες τη σχολή δε σε πείραξε ομως, θα μπορούσες να έφευγες τώρα για μεταπτυχιακό.
doctor_667 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 1. Ναι, τα λεφτά θα τα χάσεις από τα υπόλοιπα, αλλά δεν έχουν όλα ή σε μερικά μπορεί να είναι λιγότερα. Με το βαθμό σου δεν θα αγχωνόμουν για Ντελφτ, γνωρίζω κόσμο που έχει πάει με αρκετά χαμηλότερο. Φυσικά τα τελευταία χρόνια υπάρχουν περισσότεροι Έλληνες που έρχονται και ίσως έχει γίνει πιο δύσκολο αλλά αν τα υπόλοιπα στην αίτηση σου είναι όπως πρέπει, δεν θα έχεις πρόβλημα. 2. Την αίτηση την κάνεις όσο πιο νωρίς μπορείς, μην περιμένεις τον Απρίλιο. Αν σου λείπει κάτι, θα σου κάνουν conditional offer που θα λέει τι χρειάζεται για να γίνει unconditional, είτε αυτό είναι μαθήματα + διπλωματική ή IELTS. 3. Tα 6 χιλιάρικα που σου λέγαμε είναι πρόστιμο επειδή δεν παρουσιάστηκες, δεν σημαίνει ότι απαλλάσσεσαι από το στρατό. Είναι διοικητικό πρόστιμο και πάει κατευθείαν στην εφορία, δεν αλλάζει κάτι στο στάτους σου με το να το πληρώσεις αλλά υπάρχει προσαύξηση και μπορεί να διπλασιαστεί. Από τη στιγμή που θα βγεις ανυπότακτος, μπορείς να κινήσεις δαιδικασίες να αποδείξεις ότι μένεις στο εξωτερικό όπου και σου επιτρέπεται να μένεις 30 μέρες Ελλάδα κάθε χρόνο (χωρίς φυσικά να ελέγχει κάποιος - πρακτικά αν πετάς μέσω Σένγκεν είναι αδύνατο να μετρήσουν τιε μέρες). Όταν μετά φτάσεις στα 35, μπορείς να κάνεις 20 μέρες και να εξαγοράσεις το υπόλοιπο προς 800 ευρώ περίπου το μήνα. Αν είσαι ακόμα εξωτερικό, μπορείς να παραμείνεις ανυπότακτος. Στα 45 παραγράφεται εντελώς και δεν είσαι υπόχρεος κατάταξης πια. Δεν είναι πρόστιμο αλλά επιπρόσθετη 6μηνη θητεία ως τιμωρία η οποία εξαγοράζεται προς 1000 ευρώ το μήνα δηλαδή 6000.Εαν εσύ θες να γυρίσεις πίσω δεν θα πληρώσεις το πρόστιμο απλά θα υπηρετήσεις τους επιπλέον μήνες δηλαδή 15 μήνες σύνολο (9+6).Αλλωστε με μεταπτυχιακό και πτυχίο πληροφορική κατά 99% θα πας στο σώμα έρευνας και πληροφορικής του στρατού οπότε θα έχεις αρκετό ξύσιμο.Τώρα απο εκεί και πέρα όταν περάσεις στρατοδικείο πάρε μαζί σου τα χαρτιά οτι τελείωσες με την θητεία σου και τις υποχρεώσεις και κατά 99% βγαίνει αθωωτική απόφαση οπότε φεύγεις σαν κύριος. Έχει αλλάξει αυτό εδώ και κάποια χρόνια (νόμος Βενιζέλου), πλέον το πρόστιμο πάει απευθείας εφορία χωρίς Στρατοδικείο με το που βγει κάποιος ανυπότακτος.
giwrgos555 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Όταν μετά φτάσεις στα 35, μπορείς να κάνεις 20 μέρες και να εξαγοράσεις το υπόλοιπο προς 800 ευρώ περίπου το μήνα. Αν είσαι ακόμα εξωτερικό, μπορείς να παραμείνεις ανυπότακτος. Στα 45 παραγράφεται εντελώς και δεν είσαι υπόχρεος κατάταξης πια. Έχει αλλάξει αυτό εδώ και κάποια χρόνια (νόμος Βενιζέλου), πλέον το πρόστιμο πάει απευθείας εφορία χωρίς Στρατοδικείο με το που βγει κάποιος ανυπότακτος. Δεν φτάνει στην εφορία άμεσα αλλά μετά απο 9μήνες με 1 χρόνο λόγο κωλυμάτων στην γραφειοκρατία.Οταν φτάσεις τα 35 είσαι αναγκασμένος να υπηρετήσεις 45 ημέρες και οχι 20 και στην συνέχεια να εξαγοράσεις την υπόλοιπη θητέία προς 800 ευρώ ανα μήνα.
doctor_667 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Ε αυτό εννοώ άμεσα, πάντως δεν υπάρχει σταρτοδικείο και ποινή 6 μηνών πλέον. Επίσης οι μέρες είναι 20 και όχι 45 πριν την εξαγορά (αυτό άλλαξε πολύ πρόσφατα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα