anastasia95 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Παιδια αν γνωριζει καποιος ας μπει πλιζ στο κοπο να μου απαντησει. Επειδη με εχουν μπερδεψει,τελικα στα ποσα χρονια διαγραφεται ενας φοιτητης?? Μπηκα στη σχολη μου το 2013 Ευχαριστω
dexterios Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Με τον ισχύοντα νόμο δεν υπάρχουν αυτόματες διαγραφές, ανάγεται στον κανονισμό σπουδών και οργανισμό του κάθε ιδρύματος. Συγκεκριμένα μετά τα v+2 έτη για πλήρη φοίτηση (και 2*v για μερική) για αυτούς που μπήκαν μετά το 2011 ,η συνέχιση των σπουδών εναπόκειται στις προϋποθέσεις του κανονισμού σπουδών του ιδρύματος του. Οι νέοι αυτοί οργανισμοί και κανονισμοί που περιέχουν τέτοιες προβλέψεις δεν έχουν επικυρωθεί από το κράτος ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη. Το όλο θέμα για τις διαγραφές ανακινήθηκε πρόσφατα γιατί προβλέπονταν αυτόματες διαγραφές με χρονικό όριο για τους φοιτητές που μπήκαν πριν το 2011. Το άρθρο του νόμου που το προέβλεπε αυτό καταργήθηκε και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. Τα υπόλοιπα άρθρα δεν έχουν αλλάξει ακόμη και αυτόματες διαγραφές δεν προβλέπονται.
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Γιατί δε το κάνετε όπως UK?Όποιος κόβεται δεύτερη φορά στο ίδιο μάθημα τον πίνει εκτός αν συντρέχουν πολύ πειστικοί λόγοι.Καλό κ γρήγορο ξεσκαρτάρισμα. 2
Zein Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Επειδη αλλοι ειναι οι καθηγητες στο UK και αλλοι οι καθηγητες στο τουριστικο θερετρο του UΚ που βλεπει μεσογειο.. Εμενα τουλαχιστον με εχουν κοψει απο μαθηματα που πηγαινα τρελα προετοιμασμενος και διαβασμενος και εχω περασει μαθηματα που πηγα απλα για την φουκαριαρα τη μανα μου, για να δηλωσω παρουσια. Αλλα τι να περιμενεις απο τεμπελα καθηγητρια που ειχε το ιδιο επωνυμο με τον συγγραφεα απο τα συγγραματα που μας μοιραζε? 3
christakos07 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 @anastasia95 νομίζω ότι η διακοπή σπουδών μπορεί να γίνει για χρονικό διάστημα ίσο με την κανονική διάρκεια φοίτησης. @Τοξοβόλε τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η απόδοση ενός φοιτητή σε ένα ή δύο τυχαία μαθήματα καθορίζει όλη του την πορεία μέσα στη σχολή; Ξέρεις όταν πχ σε μια πολυτεχνική υπάρχουν (λέμε τώρα) 65 μαθήματα, μπορεί οποιοσδήποτε σε κάποιο από αυτά είτε λόγω βίτσιου είτε λόγω απέχθειας προς το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο να στραβοπατήσει μια,δυο,τρεις φορές.Λος πούλος τότε;
dexterios Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Γιατί δε το κάνετε όπως UK?Όποιος κόβεται δεύτερη φορά στο ίδιο μάθημα τον πίνει εκτός αν συντρέχουν πολύ πειστικοί λόγοι.Καλό κ γρήγορο ξεσκαρτάρισμα. Στο UK επίσης μπορείς να αποφοιτήσεις με third class honours δηλαδή συνολικό βαθμό 40-49% Γιατί δεν βάζουμε και εδώ την βάση στο 4 να δεις ξεσκαρτάρισμα Και στο UK μιλάμε για μαθήματα όπου οι εργασίες πιάνουν τουλάχιστον 45% , όχι μία τελική εξέταση και πάνε κουρέψου. Πχ εάν σε μάθημα στο UK έχεις βαθμό εργασιών 60% (απολύτως εφικτό και καθόλου υψηλο σκόρ για την εκεί βαθμολογία,βασικά χάλια σκορ) και οι εργασίες μετράνε 45% χρειάζεσαι μόνο 30% στην γραπτή εξέταση για να πιάσεις την βαση. Με 45% τουλάχιστον εργασίες και 4 βάση ναι γιατί όχι ας το κάνουμε UK 2
dimitrisOP Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Αυτός που τελείωσε με third class είναι σαν να μην πήρε ποτε πτυχίο, εντελώς άχρηστο του είναι
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Γιατί δε το κάνετε όπως UK?Όποιος κόβεται δεύτερη φορά στο ίδιο μάθημα τον πίνει εκτός αν συντρέχουν πολύ πειστικοί λόγοι.Καλό κ γρήγορο ξεσκαρτάρισμα. Έλα μου ντε... (Πάντως σοβαρά αν γίνει ποτέ αυτό εμφύλιος βλέπω να γίνεται :S)
Constant1ne Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Αν ξέρεις ότι έχεις μόνο 2 ευκαιρίες θα προσπαθήσεις όσο χρειάζεται και θα περάσεις το μάθημα. Θα ήταν ένα κίνητρο για να μη βαλτώνεις όπως βάλτωσα κι εγώ κάποτε μαζί με αμέτρητους ακόμα φοιτητές. Αν υπάρχουν καθηγητές που κόβουν χωρίς λόγο (εγώ δεν είχα τέτοια εμπειρία) θα προσαρμόζονταν κι αυτοί αναγκαστικά και θα έπρεπε να αξιολογούνται για αυτό. Αν κόβονται όλοι στο μάθημα σου κάτι δεν κάνεις καλά.
christakos07 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Ρε παιδιά για να γίνει αυτό πρέπει σε κάθε σχολή να υπάρχουν εκτός από τα μαθήματα του βασικού κορμού και πάμπολλα επιλογής ώστε ο καθένας να επιλέγει με βάση τα γούστα του. Τότε να το συζητήσουμε. Όταν σου πετάνε ένα πρόγραμμα σπουδών με ελάχιστους βαθμούς ελευθερίας, σόρρυ κιόλας αλλά θα υπάρχουν μαθήματα που θα τα σιχαίνεσαι. Αυτά τα μαθήματα θα τα περάσεις είτε από τύχη είτε από ανάγκη. Όχι σίγουρα λόγω γούστου και κινήτρου.
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Στο UK επίσης μπορείς να αποφοιτήσεις με third class honours δηλαδή συνολικό βαθμό 40-49% Γιατί δεν βάζουμε και εδώ την βάση στο 4 να δεις ξεσκαρτάρισμα Και στο UK μιλάμε για μαθήματα όπου οι εργασίες πιάνουν τουλάχιστον 45% , όχι μία τελική εξέταση και πάνε κουρέψου. Με 45% τουλάχιστον εργασίες και 4 βάση ναι γιατί όχι ας το κάνουμε UK Μπάτσελορ με 40% γενικό βαθμό,δεν το ήξερα ομολογώ.Ήμουν σε Top tier Uni δεν νομίζω να είχαμε τέτοια κουλά ή τουλάχιστον εγώ δε τα είχα αντιληφθεί. Πάντως πχ για το επάγγελμα μου όποιος τελειώσει μπάτσελορ με third τον πίνει.Δεν μπορεί καν να εγγραφεί στον Βρετανικό Ψυχολογικό Σύλλογο.Για ψυχολόγος δεν παίζει, για άλλα πράγματα με third στο μπάτσελορ ψυχολογίας ίσως μπορεί να ασχοληθεί με την ψυχολογία όμως με την καμία.
dexterios Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Αυτός που τελείωσε με third class είναι σαν να μην πήρε ποτε πτυχίο, εντελώς άχρηστο του είναι Το ΔΟΑΤΑΠ τα αντιστοιχίζει κανονικά με τα Ελληνικά ,γιατί δεν έχει αξία; Μπορεί να κάνει κάθε ρυθμιζόμενο επάγγελμα μετά την αντιστοίχιση.
zio10 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Έλα μου ντε... (Πάντως σοβαρά αν γίνει ποτέ αυτό εμφύλιος βλέπω να γίνεται :S) Μπα, απλά κατάληψη!
Zein Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Αν υπάρχουν καθηγητές που κόβουν χωρίς λόγο (εγώ δεν είχα τέτοια εμπειρία) θα προσαρμόζονταν κι αυτοί αναγκαστικά και θα έπρεπε να αξιολογούνται για αυτό. Αν κόβονται όλοι στο μάθημα σου κάτι δεν κάνεις καλά. Οπως επισης και αν κοβονται ολο στο μαθημα σου δε πρεπει να σε απασχολει επειδη εισαι μονιμος και δε θα χασεις ποτε τη θεση και τον μισθο σου. Οποτε μα οποτε πηγαινε να γινει αξιολογηση σε εμας , εμπαινε η Πανσπουδαστικη και λοιπες παραταξεις και με τσαμπουκα απειλες και φασαριες σκιζανε τα χαρτια της αξιολογησης που μας μοιραζε η γραμματεια και που ηταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να μας μοιρασει με νομο του κρατους. 1
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Το ΔΟΑΤΑΠ τα αντιστοιχίζει κανονικά με τα Ελληνικά ,γιατί δεν έχει αξία; Μπορεί να κάνει κάθε ρυθμιζόμενο επάγγελμα μετά την αντιστοίχιση. Για μπάτσελορ ψυχολογίας το third δεν αναγνωρίζεται από τον ΔΟΑΤΑΠ διότι δεν το αναγνωρίζει ούτε ο Βρετανικός Ψυχολογικός Σύλλογος.Για άλλες σχολές ιδέα δεν έχω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα