Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες,

ας υποθέσουμε πως έχω έναν σκύλο εκπαιδευμένο για φύλαξη του εσωτερικού χώρου της οικίας μου.

Σε περίπτωση ας πούμε που μπει κάποιος για να με βλάψει και ο σκύλος τον ακινητοποιήσει μεν αλλά του προκαλέσει βλάβη (πχ σπασμένο δάκτυλα) θα μπορούσα να είμαι καλυμμένος νομικά ώστε να έχει κυρώσεις ούτε ο σκύλος, ούτε εγώ ως ιδιοκτήτητης του;

Δημοσ.

Στο περιπου, οχι δεν εισαι καλυμμένος.

Εχεις υποχρέωση να υπαρχει πινακίδα που θα προειδοποιεί για την υπάρξει σκύλου,  για να εισαι 100% καλυμμένος ο σκύλος πρέπει να ειναι εκπαιδευμένος ετσι ώστε να καθήλωση τον κλέφτη χωρις να του προξενήσει κάποια ζημιά.

• Like 2
Δημοσ.

Να του σπάσει δάχτυλο δεν νομιζω ο σκύλος.

Να του κόψει κανένα κομμάτι πιο λογικό είνα

Πάντως οπωσδήποτε θέλει έξω από το σπίτι πινακιδα.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει κάποιου είδους έγγραφο που να πιστοποιεί την εκπαίδευση αλλά και την συμπεριφορά του σκύλου;

Θέλω να πω πως αν είναι να βρει κανείς τον μπελά και από θύμα να γίνει θύτης, είναι θεματάκι αυτό.

Δημοσ.

Ναι σιγά μην τον λυπηθούμε κιόλας τον κλέφτη.

Βάλε την κλασσική πινακίδα σε εμφανές σημείο του σπιτιού σου (πόρτα εισόδου γκαραζόπορτα κτλ) οτι υπάρχει σκύλος.

Αν ο άλλος θέλει να ρισκάρει την ζωή του για να κλέψει ας κόψει τον λαιμό του.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι σιγά μην τον λυπηθούμε κιόλας τον κλέφτη.

Βάλε την κλασσική πινακίδα σε εμφανές σημείο του σπιτιού σου (πόρτα εισόδου γκαραζόπορτα κτλ) οτι υπάρχει σκύλος.

Αν ο άλλος θέλει να ρισκάρει την ζωή του για να κλέψει ας κόψει τον λαιμό του.

Ωραια λυση, θα μου πεις, εγω θα παω στα δικαστήρια και στην φυλακή, οχι, όποτε δεν τον τρωει και ολόκληρο τον κλεφτη

Δημοσ.

Νομιζω το νομικο πλαισιο ειναι για τον π@@τσο οσον αφορα αυτη την περιπτωση.

Δηλαδη αν μπει κλεφτης, δολοφονος, serial killer ή οτι αλλο θες παρανομα στο σπιτι σου και ο σκυλος τον δαγκωσει μετα μπορει να σου κανει μηνυση για σωματικη βλαβη και θα δικαιωθει κιολας...

• Like 1
Δημοσ.

Προφανως και ο κλεφτης θα κατηγορηθει για οτι παρανομο εκανε. Οτι μπηκε παρανομα στο σπιτι σου, οτι εκλεψε κλπ.

Αλλα αν τον δαγκωσει ή του προξενησει βλαβη ο σκυλος εχεις τρεχαματα και εσυ.

Ετσι ειναι δυστυχως...

• Like 1
Δημοσ.

Προφανως και ο κλεφτης θα κατηγορηθει για οτι παρανομο εκανε. Οτι μπηκε παρανομα στο σπιτι σου, οτι εκλεψε κλπ.

Αλλα αν τον δαγκωσει ή του προξενησει βλαβη ο σκυλος εχεις τρεχαματα και εσυ.

Ετσι ειναι δυστυχως...

Μα γιατι; Ο σκυλος ηταν μεσα στο ΣΠΙΤΙ σου οπου ο κλεφτης δεν ειχε καμια δουλεια!! Με ποια λογικη στηριζεται αυτο λοιπον;

Δημοσ.

Μα γιατι; Ο σκυλος ηταν μεσα στο ΣΠΙΤΙ σου οπου ο κλεφτης δεν ειχε καμια δουλεια!! Με ποια λογικη στηριζεται αυτο λοιπον;

Με λογική ελληνικού κράτους.

• Like 3
Δημοσ.

Με την λογικη πως δεν εχεις δικαιωμα εσυ (και κατ'επεκταση ο σκυλος σου) να προξενησεις σωματικη βλαβη σε κανεναν. Ακομα και αν αυτος ειναι κλεφτης.

Αν ησουν Αμερικη και εμπαινε καποιος παρανομα σπιτι σου και να τον σκοτωσεις δεν τρεχει τιποτα. Εδω πας φυλακα...

Κατι αντιστοιχο ειναι και για τον σκυλο.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες,

ας υποθέσουμε πως έχω έναν σκύλο εκπαιδευμένο για φύλαξη του εσωτερικού χώρου της οικίας μου.

Σε περίπτωση ας πούμε που μπει κάποιος για να με βλάψει και ο σκύλος τον ακινητοποιήσει μεν αλλά του προκαλέσει βλάβη (πχ σπασμένο δάκτυλα) θα μπορούσα να είμαι καλυμμένος νομικά ώστε να έχει κυρώσεις ούτε ο σκύλος, ούτε εγώ ως ιδιοκτήτητης του;

Μην ξεχάσεις να βάλεις νάυλον στο πορτ μπαγκάζ... :devil:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...