nikoskon Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Καλησπέρα παίδες, ας υποθέσουμε πως έχω έναν σκύλο εκπαιδευμένο για φύλαξη του εσωτερικού χώρου της οικίας μου. Σε περίπτωση ας πούμε που μπει κάποιος για να με βλάψει και ο σκύλος τον ακινητοποιήσει μεν αλλά του προκαλέσει βλάβη (πχ σπασμένο δάκτυλα) θα μπορούσα να είμαι καλυμμένος νομικά ώστε να έχει κυρώσεις ούτε ο σκύλος, ούτε εγώ ως ιδιοκτήτητης του;
NikosKallithea Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Στο περιπου, οχι δεν εισαι καλυμμένος. Εχεις υποχρέωση να υπαρχει πινακίδα που θα προειδοποιεί για την υπάρξει σκύλου, για να εισαι 100% καλυμμένος ο σκύλος πρέπει να ειναι εκπαιδευμένος ετσι ώστε να καθήλωση τον κλέφτη χωρις να του προξενήσει κάποια ζημιά. 2
stelios18120 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Να του σπάσει δάχτυλο δεν νομιζω ο σκύλος. Να του κόψει κανένα κομμάτι πιο λογικό είνα Πάντως οπωσδήποτε θέλει έξω από το σπίτι πινακιδα.
nikoskon Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δεν υπάρχει κάποιου είδους έγγραφο που να πιστοποιεί την εκπαίδευση αλλά και την συμπεριφορά του σκύλου; Θέλω να πω πως αν είναι να βρει κανείς τον μπελά και από θύμα να γίνει θύτης, είναι θεματάκι αυτό.
Βασίλης_29 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Ναι σιγά μην τον λυπηθούμε κιόλας τον κλέφτη. Βάλε την κλασσική πινακίδα σε εμφανές σημείο του σπιτιού σου (πόρτα εισόδου γκαραζόπορτα κτλ) οτι υπάρχει σκύλος. Αν ο άλλος θέλει να ρισκάρει την ζωή του για να κλέψει ας κόψει τον λαιμό του. 1
NikosKallithea Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Ναι σιγά μην τον λυπηθούμε κιόλας τον κλέφτη. Βάλε την κλασσική πινακίδα σε εμφανές σημείο του σπιτιού σου (πόρτα εισόδου γκαραζόπορτα κτλ) οτι υπάρχει σκύλος. Αν ο άλλος θέλει να ρισκάρει την ζωή του για να κλέψει ας κόψει τον λαιμό του. Ωραια λυση, θα μου πεις, εγω θα παω στα δικαστήρια και στην φυλακή, οχι, όποτε δεν τον τρωει και ολόκληρο τον κλεφτη
crom251 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Νομιζω το νομικο πλαισιο ειναι για τον π@@τσο οσον αφορα αυτη την περιπτωση. Δηλαδη αν μπει κλεφτης, δολοφονος, serial killer ή οτι αλλο θες παρανομα στο σπιτι σου και ο σκυλος τον δαγκωσει μετα μπορει να σου κανει μηνυση για σωματικη βλαβη και θα δικαιωθει κιολας... 1
livefreeordie Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Συγνωμη δηλαδη θα μπει ο αλλος μεσα στο σπιτι σου να σε κλεψει κι επειδη θα τον δαγκωσει ο σκυλος σου θα βγεις εσυ ο χαμενος;;
crom251 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Προφανως και ο κλεφτης θα κατηγορηθει για οτι παρανομο εκανε. Οτι μπηκε παρανομα στο σπιτι σου, οτι εκλεψε κλπ. Αλλα αν τον δαγκωσει ή του προξενησει βλαβη ο σκυλος εχεις τρεχαματα και εσυ. Ετσι ειναι δυστυχως... 1
logistoulis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Απλά φρόντισε να έχεις πολύ καλό σκύλο για αυτή τη δουλειά και στη συνέχεια απλά εξαφάνισε το πτώμα 1
livefreeordie Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Προφανως και ο κλεφτης θα κατηγορηθει για οτι παρανομο εκανε. Οτι μπηκε παρανομα στο σπιτι σου, οτι εκλεψε κλπ. Αλλα αν τον δαγκωσει ή του προξενησει βλαβη ο σκυλος εχεις τρεχαματα και εσυ. Ετσι ειναι δυστυχως... Μα γιατι; Ο σκυλος ηταν μεσα στο ΣΠΙΤΙ σου οπου ο κλεφτης δεν ειχε καμια δουλεια!! Με ποια λογικη στηριζεται αυτο λοιπον;
randomcat Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Μα γιατι; Ο σκυλος ηταν μεσα στο ΣΠΙΤΙ σου οπου ο κλεφτης δεν ειχε καμια δουλεια!! Με ποια λογικη στηριζεται αυτο λοιπον; Με λογική ελληνικού κράτους. 3
crom251 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Με την λογικη πως δεν εχεις δικαιωμα εσυ (και κατ'επεκταση ο σκυλος σου) να προξενησεις σωματικη βλαβη σε κανεναν. Ακομα και αν αυτος ειναι κλεφτης. Αν ησουν Αμερικη και εμπαινε καποιος παρανομα σπιτι σου και να τον σκοτωσεις δεν τρεχει τιποτα. Εδω πας φυλακα... Κατι αντιστοιχο ειναι και για τον σκυλο. 1
AntiCambeR Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Καλησπέρα παίδες, ας υποθέσουμε πως έχω έναν σκύλο εκπαιδευμένο για φύλαξη του εσωτερικού χώρου της οικίας μου. Σε περίπτωση ας πούμε που μπει κάποιος για να με βλάψει και ο σκύλος τον ακινητοποιήσει μεν αλλά του προκαλέσει βλάβη (πχ σπασμένο δάκτυλα) θα μπορούσα να είμαι καλυμμένος νομικά ώστε να έχει κυρώσεις ούτε ο σκύλος, ούτε εγώ ως ιδιοκτήτητης του; Μην ξεχάσεις να βάλεις νάυλον στο πορτ μπαγκάζ...
livefreeordie Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Τι ρωταω ε; Μιλαμε για το Ελλαντα ετσι κι αλλιως. Γιατι μου κανει εντυπωση να αποζημιωνεις τον κλεφτη;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα