Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτονται οι γονεις μου να βαλουν νέα πορτα-εξωπορτα στην μονοκατοικια τους, αντικαθιστωντας την παλια ξυλινη που ειχαν μεχρι τωρα.
Ο βασικοτερος λογος ειναι η αναβαθμιση της ασφαλειας, αλλα δεν το εχουν ψαξει ουτε θα καθισουν να το πολυψαξουν…
Θεωρουν οτι και μονο που θα μπει αλουμινιου σε σχεση με την ξυλινη, ειναι αναβαθμιση, και βεβαια ως γεγονος δεν το θεωρω αδικο που το βλεπουν εν μερει ετσι….
Αλλο που εγω ως νεοτερη γενια θελω να μπει κατι που θα μεινει, γιατι πορτα δεν αλλαζεις καθε μερα, και αφου θα γινει που θα γινει, να μην μετανιωσουμε μετα απο λιγο που ξεχασαμε ή δεν προσεξαμε κατι.

Αλλα ζητησα να παραβρεθω κι εγω στη συζητηση με τον αλουμινα, να τον συζητησω κι εγω, να δουμε τι καλυτερο μπορει να γινει, να ακουσω προδιαγραφες, και οπου μπορω να παρεμβω προς το καλυτερο.
Βεβαια, τα χρηματα παιζουν κρισιμο ρολο, και σιγουρα ειναι περιορισμενα.

Αλλα ανοιξα αυτο εδω το θεμα, να με καταπισετε λιγο οσοι ξερετε, τι κοιταζουμε, τι ειναι στανταρντ και θα υπαρχει ετσι κι αλλιως και δεν εχει νοημα να το ρωτησω, τι κερδιζουμε τελικα απο την αναβαθμιση απο την ξυλινη πορτα, και κυριως τι παρεχει απο ασφαλεια, τι θα μπορουσα να ζητησω, και για τι λεφτα μιλαμε, προδιαγραφες κλπ.
Η τωρινη ξυλινη εχει μικρα τζαμια/καθρεφτες, και παντα το εβρισκα βολικο να μπορεις να βλεπεις εξω χωρις να σε βλεπουν.
Πειτε ομως σχετικα με αυτα που εθεσα, ωστε να μην παω αδιαβαστος στην συναντηση, και να ξερω τι να περιμενω και τι να συζητησω.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το αλουμίνιο κατατάσεται στα "μαλακά" μέταλα.

Προσωπικά δεν θα το θεωρούσα κατάλληλη επιλογή αν έχεις το θέμα ασφάλειας στο μυαλό σου.

Δημοσ.

Παίζεις αρχική τιμή περίπου στα 1000. Οι αλουμινίου έχουν καλύτερη μόνωση ενώ οι ασφαλείας καλύτερη ασφάλεια.

Αν δεν βρεχεται και είναι το μόνο μέρος που μπορεί να μπει κλέφτης τότε να βάλετε ασφαλείας.

Αν βρέχεται, έχετε κουφώματα με καλή μόνωση και γενικά έχετε κ άλλα σημεία που μπορεί να μπει κλέφτης, τότε αλουμινίου που έχουν και αρκετά καλύτερη σχεδίαση και μόνωση

Δημοσ.

Λοιπον...

Δεν βρεχεται.

- Οι ασφαλειας, δεν ειναι αλουμινιου;

- Σε σχεση με την ξυλινη προσφερη περισσοτερη ασφαλεια, ή το ίδιο επιπεδο;

- Οι ασφαλειας απο ποια τιμη ξεκινανε; Τις φερνουν οι αλουμιναδες ή πρεπει να παμε αν την θελησουμε, σε ειδικους;

Το λεω γιατι το παιδι που θα την φτιαξει, ειναι συγγενης, οποτε μπορει να παιξουν και ευκολιες πληρωμης, δοσεις κλπ, απο το να πας σε εναν αγνωστο. Και ξερετε, οι γονεις ειναι ...λιγο καπως με τετοια θεματα...να παμε στον γνωστο/συγγενη, κλπ. Και ναι μεν ο γνωστος/συγγενης δεν θα σε κοροιδεψει, γιατι τον βρισκεις καθε λιγο μπροστα σου, αλλα απο την αλλη το θεμα ειναι να παρουμε αυτο ακριβως που θελουμε, αν μπορει να το κανει.

Δημοσ.

Λοιπον...

Δεν βρεχεται.

- Οι ασφαλειας, δεν ειναι αλουμινιου;

- Σε σχεση με την ξυλινη προσφερη περισσοτερη ασφαλεια, ή το ίδιο επιπεδο;

- Οι ασφαλειας απο ποια τιμη ξεκινανε; Τις φερνουν οι αλουμιναδες ή πρεπει να παμε αν την θελησουμε, σε ειδικους;

Το λεω γιατι το παιδι που θα την φτιαξει, ειναι συγγενης, οποτε μπορει να παιξουν και ευκολιες πληρωμης, δοσεις κλπ, απο το να πας σε εναν αγνωστο. Και ξερετε, οι γονεις ειναι ...λιγο καπως με τετοια θεματα...να παμε στον γνωστο/συγγενη, κλπ. Και ναι μεν ο γνωστος/συγγενης δεν θα σε κοροιδεψει, γιατι τον βρισκεις καθε λιγο μπροστα σου, αλλα απο την αλλη το θεμα ειναι να παρουμε αυτο ακριβως που θελουμε, αν μπορει να το κανει.

Μπορεί ο συγκεκριμένος να μην (εσύ ξέρεις) αλλά γενικά μην το θεωρείς δεδομένο (το υπογραμμισμένο). Εκτός πια αν είστε Η οικογένεια.

Επίσης στον ξένο άνετα του ρίχνεις και κάνα γαμ....ίδι αν κάτι πάει στραβά. Στο γνωστό όμως;

Δημοσ.

Η ξύλινη δεν είναι για τίποτα. Δεν εσύ μόνωση ούτε ασφάλεια.

Απο κει κ πέρα σου έγραψα τα θετικά και τα αρνητικά. Αν το σπίτι είναι σε σημείο που δεν ακούγεται και δεν φαίνεται ο κλέφτης, ότι και να βάλεις ίδιο είναι.

Τις πόρτες αλουμινίου τις φτιάχνουν οι αλουμιναδες και τις πόρτες ασφαλείας τις φτιάχνουν οι πορταδες σε εργοστάσιο.

Τιμή σου είπα δεν υπολογίζεις κάτω από 900~1000€

τώρα ο γνωστός σου τι είναι κ τι φτιάχνει, είναι άλλη ιστορία.

Κατέβασε τον κατάλογο europa για να δείς πόρτες αλουμινίου και για πόρτες ασφαλείας δες το siamo. Έτσι θα ξέρεις τι έχει η αγορά κ τι ψάχνεις.

Διάβασε ξανά το προηγούμενο post μου για να καταλάβεις τι εννοώ

Δημοσ.

καλυτερα να μην ασχοληθεις με πορτα αλουμινιου. περισσοτερες κ ακριβοτερες φθορες κ απο ασφαλεια αν πουμε οτι μετραμε απ το 1-5, εισαι στο 1 με την ξυλινη θα πας στο 2.5 στην καλυτερη περιπτωση.

Δημοσ.

Η ξύλινη δεν είναι για τίποτα. Δεν εσύ μόνωση ούτε ασφάλεια.

Αυτό είναι πολύ μηδενιστικό. Όπως στα αλουμίνια υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες, έτσι και στα ξύλα. Δεν είναι το ίδιο εύκολο στη διάρρηξη μασίφ ξύλο με κόντρα-πλακάζ (το οποίο σπάει με μπουνιά). Μία σωστά κατασκευασμένη ξύλινη πόρτα "ανοίγεται" δυσκολότερα από μία πόρτα αλουμινίου "του κιλού".

Το ίδιο ισχύει και για τη θερμομόνωση φυσικά. Υπάρχουν ξύλινες προτάσεις με θερμομονωτικά τζάμια κενού που σφραγίζουν γύρω-γύρω, περίπου όπως στα αλουμίνια.

"Ξύλινα" δεν είναι μόνο τα σαρακοφαγωμένα που έχει το σπίτι στο χωριό που χτίστηκε το '60.

Δημοσ.

Το ξύλο έχει συντελεστή μόνωσης U 1 ενώ το αλουμίνιο >1,8 κ αυτό δείχνει ότι έχει καλύτερη μόνωση και υπό ειδικές κατασκευές και ασφάλεια αλλά πολλαπλασια τιμή

Θεωρώ αυτονόητο για να θέλει να το αλλάξει ο φίλος, ότι θα έχει κάτι σάπιο αρχαίο,αλλιώς δεν βλέπω λόγο να το ψάχνει

Δημοσ.

Δεδομενων των συνθηκων
1)γονεις 2)συγγενης 3)χρηματα 4)υφισταμενη κατασταση(ξυλινη πορτα με απλη/μονη κλειδαρια)

νομιζω εγινε μια σαφως καλυτερη επιλογη, και απο πλευρας ασφαλειας.

Επιλεχτηκε 1) αλουμινενια πορτα, 2) με εσωτερικο υλικο 'κοντρα πλακε' για περισσοτερη ακαμψια και πιο συμπαγες 3)με κλειδαρια 3 σημειων.

(αν δεν ημουν εγω στη συζητηση, οι γονεις θα επαιρναν απλα την πορτα).

Βεβαια ο αλουμινας/σιδερας εριξε και την επιλογη για σιδερενια πορτα, αλλα στη σκεψη εστω και περιστασιακου βαψιματος ή και οποιας συντηρησης/φθορας, παροτι θα ειχε και το μισο κοστος, επελεγη τελικα η αλουμινιου.

Ειδα φερνει Elvial.

Δεξια και αριστερα θα ειναι μικρα ορθογωνια σταθερα αλουμινια με στενο παραθυρο με τριπλο τζαμι, που για να σπασει πρεπει να σηκωθει η γειτονια στο ποδι οπως μας ειπε.
Η υπαρχουσα πορτα η ξυλινη ηταν δυο φυλλα, εκ των οποιων ηταν το ενα συνεχως κλειστο(ανοιγε ομως αν το ηθελες), και εμπαινες απο το ενα.

Η νεα αλουμινιου θα ειναι μια ενιαια πορτα 1,10μ, και δεξια κι αριστερα θα ειναι τα σταθερα αλουμινια οπως ειπα.

Τιμη στο περιπου αυτη την ωρα(εκκρεμει το χρωμα και αλλα ψιλα), ξεκιναμε απο 1000 και πανω. Ισως παει συνολικα κανα 1300αρι, καπου εκει πιστευω.

Ελπιζω να εχετε να μου πειτε κατι καλο, αλλα μιληστε ειλικρινα κι ελευθερα.

Δημοσ.

Η τιμή σου είναι μάλλον φυσιολογική. Σε μεγάλη ανακαίνιση που έκανα πριν 6 μήνες, και έπειτα απο ψάξιμο αρκετών μηνών, η μια πόρτα που έχω βάλει είναι περίπου η ίδια.

Δεν μας δίνεις όλα τα στοιχεία που χρειάζονται βέβαια, αλλά να σου πως χονδρικά πως το κόντρα πλακέ που έβαλες ανεβάζει την τιμή κάπου 150€ . Έτσι εγώ για περίπου ίδια χαρακτηριστικά και με την καλύτερη τιμή της αγοράς είχα δώσει 880+φπα (1091), αν υπολογίσεις και το κόντρα πλακέ βγαίνει στα 1250 περίπου. Όσα σου είπαν δηλαδή.

Απο αυτά τα χρήματα κάπου 200€ είναι η πρόσοψη που έβαλες. Τα υπόλοιπα χρήματα αφορούν την σειρά αλουμινίου στην οποία βασίζεται η πόρτα σου.. Εμένα ήταν η Europa 5500 Hyrbid με Μηχανισμο Πολλαπλών Κλειδωμάτων κλπ κλπ

Οπότε εν ολίγοις μάλλον λογικά τα χρήματα που δίνεις εφόσον είναι μαζί με ΦΠΑ.

*Όπως έγραψα και σε προηγούμενο post οι ασφαλείας και οι αλουμινίου έχουν διαφορετικά πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα. Καμία δεν είναι λάθος επιλογή. Η απόφαση επιλογής βασίζεται αποκλειστικά στις προτεραιότητες που δίνει κάποιος στην κατασκευή του

post-94199-0-74109500-1473157108_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

sphinxgr ευχαριστω για τις πολυ χρησιμες πληροφοριες.
Θετικο βημα οπως το σκεφτομουν, και συμφωνα με οσα λες.

Μας ειπε οτι η κλειδαρια 3 σημειων, αντι της απλης, θα ειναι εξτρα ενα 70αρι περιπου.
Η κλειδαρια 3 σημειων ειναι διαφορετικη απο αυτη που λες εσυ που ειναι 5 σημειων και με κυλινδρο;
Μηπως δεν το χει πολυψαξει αυτο ο αλουμινας, και αν το προτεινω ισως να μπαινει και στην δικη μας, ή ειναι αναλογα την πορτα, τον κατασκευαστη και αλλες προδιαγραφες;

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση πως πάει με το τι σειρά είναι η πόρτα και τι υποστηρίζει η κατασκευή της, δεν είμαι σίγουρος όμως.

Απλά θα σου πρότεινα να ζητήσεις να σου βάλει defender και κάποιον καλό κύλινδρο (δεν έχω βέβαια να σου προτείνω κάποιον συγκεκριμένο)

• Like 1
Δημοσ.

sphinxgr ευχαριστω για τις πολυ χρησιμες πληροφοριες.

Θετικο βημα οπως το σκεφτομουν, και συμφωνα με οσα λες.

Μας ειπε οτι η κλειδαρια 3 σημειων, αντι της απλης, θα ειναι εξτρα ενα 70αρι περιπου.

Η κλειδαρια 3 σημειων ειναι διαφορετικη απο αυτη που λες εσυ που ειναι 5 σημειων και με κυλινδρο;

Μηπως δεν το χει πολυψαξει αυτο ο αλουμινας, και αν το προτεινω ισως να μπαινει και στην δικη μας, ή ειναι αναλογα την πορτα, τον κατασκευαστη και αλλες προδιαγραφες;

50€ πουλαω απ'το κατάστημά μου τριων σημειων, domus ή cisa γραναζωτη (τελευταια μοντελα) οχι μαχαιρωτη.

μηπως τα 70 ΕΞΤΡΑ ειναι πολλα ;

επισης, 3 σημειων σε αλουμινοπορτα χωρις κυλινδρο ασφαλειας σοβαρο = απλα πεταμενα λεφτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...