Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω κάνει φορματ σε windows 10. Οι επιλογές μου ήταν γλώσσα των windows και πληκτρολόγιο Αγγλικά και ρυθμίσεις (ώρα, φορματ ημερομηνίας, νόμισμα) Ελλάδα.

Αποτέλεσμα είναι να έχω δύο επιλογές κάτω δεξιά 

1) ΕΛ US (Greek US Keyboard)

2) ENG (English (US) US keyboard)

Προσθέτω στο πληκτρολόγιο την ελληνική γλώσσα και έχω πλέον τρεις επιλογές

1) ΕΛ US (Greek US Keyboard)

2) ΕΛ (Greek Keyboard) 

3) ENG (English (US) US keyboard)

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ!

Όταν ανοίξω τον υπολογιστή, κάθε φορά που κάνω αριστερό alt + shift με αλλάζει μεταξύ 1 και 3 και ΔΕΝ μπορώ να γράψω ελληνικά.

Αν πατήσω με το ποντίκι μια φορά τα ελληνικά από κάτω δεξιά και επιλέξω το 2 τότε στην συνέχεια όποτε κάνω αριστερό alt + shift η εναλλαγή γίνεται κανονικά μεταξύ 2 και 3

Αν πάω στις ρυθμίσεις οι γλώσσες που έχει είναι αγγλικά και ελληνικά.

Στην ουσία το πρόβλημα είναι η επιλογή 1 που θέλω να διαγράψω αλλά ΔΕΝ μπορώ!

Δημοσ.
Στην ουσία το πρόβλημα είναι η επιλογή 1 που θέλω να διαγράψω αλλά ΔΕΝ μπορώ!

Δεν μπορείς να το διαγράψεις γιατί είναι η προεπιλεγμένη γλώσσα, εάν ορίσεις κάποιο από τα υπόλοιπα δύο ως προεπιλεγμένο τότε θα μπορέσεις να διαγράψεις την επιλογή 1.

Εναλλακτικά, μπορείς να σβήσεις το 2 και το 3 και να κρατήσεις την πρώτη επιλογή που έχει και τα 2 πληκτρολόγια. Μετά πρέπει να πας στον Πίνακα ελέγχου -> Αλλαγή μεθόδων εισαγωγής -> Ρυθμίσεις για προχωρημένους -> Αλλαγή πλήκτρων συντόμευσης γραμμής γλώσσας -> Αλλαγή ακολουθίας πλήκτρων και στο "Εναλλαγή διάταξης πληκτρολογίου" επιλέγεις "Αριστερό Alt + Shift". Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να κάνεις εναλλαγή μεταξύ των πληκτρολογίων με το Alt + Shift

Δημοσ.

ΛΥΘΗΚΕ!

Το πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός ότι τα windows 10 σου επιτρέπουν να έχεις πολλά πληκτρολόγια για κάθε μία γλώσσα. Επομένως, αν πας στις ρυθμίσεις -> γλώσσες και επιλέξεις ελληνικά εκεί έχει δύο πληκτρολόγια ελληνικό και αγγλικό. Κάνεις remove αγγλικό και τελείωσες.

Ευχαριστώ!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...