Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Για να μην οφτοπικιάζουμε ας μου στείλει πμ κάποιος να μου τα εξηγήσει.Κρατήστε στο μυαλό σας οτι στο Λύκειο ήμουν σε ιδιωτικό (για 1μιση χρόνο στην Ελλάδα τα άλλα εξωτερικό) και αποφοίτησα το 1999 με IB.Οπότε επιγραμματικά κ όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται τι είναι κατευθύνσεις,ΓΕΛ,ΕΠΑΛ,καραμέλ κ δεν ξέρω τι άλλο.Μόνο τις δέσμες,τα Γενικά,Πειραματικά και Πολυκλαδικά θυμάμαι από τα δημόσια λολ.
michael92 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 ΓΕΛ = Γενικό Λύκειο ΕΠΑΛ = Επαγγελματικό Λύκειο, μια όχι και τόσο καλή προσπάθεια για δημιουργία vocational schools στην Ελλάδα Τα απολυτήρια θεωρητικά είναι ισότιμα, πρακτικά όμως το πτυχίο των ΕΠΑΛ θεωρείται κατώτερο.
kr0m Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Για εμένα έχει κάποιος ουσιαστικές απαντήσεις στα υπόλοιπα θέματα πέραν των σπουδών στη Σκωτία;;Τι θα ήταν καλύτερο να γίνει σε περίπτωση που περάσω/δεν περάσω;;
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Για εμένα έχει κάποιος ουσιαστικές απαντήσεις στα υπόλοιπα θέματα πέραν των σπουδών στη Σκωτία;; Τι θα ήταν καλύτερο να γίνει σε περίπτωση που περάσω/δεν περάσω;; Και στις 2 να πας εξωτερικό.
InfernoN Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Καλησπέρα σε όλους, και καλώς σας βρήκα, καθώς αυτή είναι η πρώτη φορά που γράφω στο insomnia. Μένω στην Αθήνα, είμαι μαθητής ΕΠΑ.Λ (ομάδα α), στον τομέα της Πληροφορικής (τι πρωτότυπο ε , συγκεκριμένα στην ειδικότητα Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ, και από φέτος θα είμαι μαθητής της τρίτης τάξης. Η χρονιά που μας πέρασε, λόγω αρκετών οικογενειακών κυρίως προβλημάτων, ήταν για εμένα μια πολύ δύσκολη χρονιά, αλλά παρ'όλα αυτά έβγαλα μέσο όρο 17 και 2. Σιγά τον βαθμό θα μου πείτε για ΕΠΑ.Λ, αλλά τέλος πάντων. Με χίλια ζόρια φέτος, θα μπορέσω να κάνω φροντιστήριο, έχοντας ως στόχο μου το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Ηρακλείου. Δεν ξέρω κατά πόσο θα τα καταφέρω, αν και είμαι αποφασισμένος να λιώσω στο διάβασμα, αλλά πραγματικά εάν αποτύχω δεν ξέρω τι θα κάνω. να φύγω για έξω κι ό,τι βγει; να ξαναδώσω και να σπουδάσω εδώ; (εάν περνάω) να σπουδάσω στο εξωτερικό; τι θα ήταν το προτιμότερο σε περίπτωση αποτυχίας στο να εισαχθώ στη σχολή της επιθυμίας μου; Συγκεντρωσου στο τωρα και ασε τι θα κανεις μετα, μετα βλεπεις. Μαθε να διαβαζεις/δουλευεις γιατι αυτος ειναι ο κυριος στοχος των πανελληνιων να σε κανουν ανθρωπο που προσπαθει και τα υπολοιπα θα ερθουν στην πορεια. Απλα προσπαθησε για το καλυτερο.
Aggeluska Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Καλησπέρα σε όλους, και καλώς σας βρήκα, καθώς αυτή είναι η πρώτη φορά που γράφω στο insomnia. Μένω στην Αθήνα, είμαι μαθητής ΕΠΑ.Λ (ομάδα α), στον τομέα της Πληροφορικής (τι πρωτότυπο ε , συγκεκριμένα στην ειδικότητα Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ, και από φέτος θα είμαι μαθητής της τρίτης τάξης. Η χρονιά που μας πέρασε, λόγω αρκετών οικογενειακών κυρίως προβλημάτων, ήταν για εμένα μια πολύ δύσκολη χρονιά, αλλά παρ'όλα αυτά έβγαλα μέσο όρο 17 και 2. Σιγά τον βαθμό θα μου πείτε για ΕΠΑ.Λ, αλλά τέλος πάντων. Με χίλια ζόρια φέτος, θα μπορέσω να κάνω φροντιστήριο, έχοντας ως στόχο μου το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Ηρακλείου. Δεν ξέρω κατά πόσο θα τα καταφέρω, αν και είμαι αποφασισμένος να λιώσω στο διάβασμα, αλλά πραγματικά εάν αποτύχω δεν ξέρω τι θα κάνω. να φύγω για έξω κι ό,τι βγει; να ξαναδώσω και να σπουδάσω εδώ; (εάν περνάω) να σπουδάσω στο εξωτερικό; τι θα ήταν το προτιμότερο σε περίπτωση αποτυχίας στο να εισαχθώ στη σχολή της επιθυμίας μου; Btw λίγο off-topic αλλά έχω μια φίλη, που μου λέει να πάω να σπουδάσω στη Σκωτία, εκ μέρους της οποίας θα ήθελα να ξέρω εάν κάποιος γνωρίσει να μου πεί αν χρειάζονται πανελλήνιες για το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, αλλά και για το και εάν έχει κανένας γνώση για το Glasgow School of Art. Καλησπερα φιλε . Συνχαρητηρια καταρχας που προσπαθεις . Εγω θα σου πω τα εξης: a) Η βαση φετος για το ΤΕΙ Ηρακλειου Μηχανικων Πληροφορικης ηταν 1,495 μορια απο ΕΠΑΛ Α Νεο Συστημα. Νομιζω ειναι αρκετα βατο να μπεις αν διαβασεις . β) Για τα φροντιστηρια το καταλαβαινω πως δεν εχεις χρηματα. Για αυτο θα σου προτεινα να κοιταξεις το κοινωνικο φορντιστηριο της γειτονιας σου οπου εκει μπορεις να κανεις ΔΩΡΕΑΝ τουλαχιστον Εκθεση και Μαθηματικα. γ) Δεν ξερω για αγγλια . αλλα γερμανια π.χ μπορεις σιγουρα να σπουδασεις απο ΕΠΑΛ . Εγω ο ιδιος σπουδασα Γερμανια και ειμαι απο ΕΠΑΛ A Πληροφορικης ακριβως οπως κ εσυ. Απλα μπορεις μονο σε Fachhochschule (σαν αντιστιχο ΤΕΙ στην Ελλαδα ας πουμε και οχι σε ΑΕΙ ( Universität ) . Επισης Γερμανια θα βρεις σιγουρα καποιο Bachelor στα αγγλικα να κανεις αν δν θες να μαθεις Γερμανικα οσο αφορα τον τομεα της πληροφορικης. Το κακο που ειαμστε απο ΕΠΑΛ ειναι πως εχουμε κατευθυνση συγκεκριμενη και δεν μπορεις π.χ να κανεις αιτηση σε σχολη για Bachelor Οικονομικων π.χ . δ) School of Arts εννοεις καλων τεχνων ; Γενικα ξερω πως σε αυτα για να μπεις συνηθως δινεις σχεδια και δεν χρειαζεται καν απολυτηριο. Στην Γερμανια που ημουν ετσι ηταν . Αν θες στειλε μου μηνυμα να σου στειλω βοηθηματα για μαθηματικα , εκθεση , δικτυα και αν εχεις ερωτησεις γενικα ρωταμε σε μηνυμα και θα σου απαντησω. Ελπιζω να βοηθησα Για εμένα έχει κάποιος ουσιαστικές απαντήσεις στα υπόλοιπα θέματα πέραν των σπουδών στη Σκωτία;; Τι θα ήταν καλύτερο να γίνει σε περίπτωση που περάσω/δεν περάσω;; Ακουσε να δεις , δεν υπαρχει περιπτωση να μην περασεις αν κατσεις και διαβαζεις συστηματικα . ακομα κ αν δν περασεις επειδη δεν διαβασες οσο επρεπε , να ξερεις πως αν πας εξω θα ειανι χειροτερα διοτι θα πρεπει να διαβασεις ακομα πιο πολυ γτ θα ειναι 2 φορες πιο δυσκολα λογο γλωσσας και θα εχεις και παρα πολλα κενα επειδη δν διαβαζες οσο επρεπε . Εγω σου προτινω να κατσεις να διαβασεις , να πς και σε φροντιστηριο κοινωνικο π σ ειπα. στην αθηνα εχει πολλα . αλαλ πρεπει να πας με το που ανοιξουν οι εγγραφες γτ δν θα βρισκεις θεση μετα . Και στις 2 να πας εξωτερικό. μην του λες οτι να ναι. σου λεει το εξης :Δεν ξέρω κατά πόσο θα τα καταφέρω, αν και είμαι αποφασισμένος να λιώσω στο διάβασμα, αλλά πραγματικά εάν αποτύχω δεν ξέρω τι θα κάνω. και εσυ του λες να παει εξωτερικο; αν δν εχει ορεξη για διαβασμα τοτε θα αποτυχει αν παει . θα χασει χρηματα και προπαντων χρονο .
livefreeordie Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Παιδιά ας λήξει επιτέλους αυτή η καραμέλα. Το χαρτί του ΕΠΑΛ έχει ακριβώς την ίδια αξία με του ΓΕΛ. Συνήθως πολλοί μαθητές ΓΕΛ προσπαθούν να υποβαθμίσουν τους αντίστοιχους των ΕΠΑΛ αλλά συνήθως δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Οπότε ότι προοπτική έχει κάποιος απόφοιτος ΓΕΛ στο εξωτερικό την ίδια έχει και ένας απόφοιτος ΕΠΑΛ. Φρόντισε στην Γ λυκειου να βγάλεις πολύ καλό απολυτήριο. Αυτό πρέπει να κοιτάξεις. Φυσικά δεν χρειάζεται να μπούμε καν στον κόπο να συγκρίνουμε τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού με αυτά τα υποτιθέμενα της Ελλάδας. Αν έχεις την δυνατότητα φύγε έξω 100%. Εισαι λαθος και σε αυτο. Αρκετα πανεπιστημια ζητανε απολυτηριο ΓΕΛ. Δεν αναγνωριζουν καν του ΕΠΑΛ. Δε ξερω καν αν ξερουν οτι υπαρχει κατι τετοιο! Δε ξερω πως τα βγαζεις ολα αυτα τα συμπερασματα,οπως οτι τα ιδιωτικα ΙΕΚ και τα ελληνικα κολλεγια ειναι τελεια και σου εξασφαλιζουν αμεσως σιγουρη αποκατασταση,ενω τα ελληνικα πανεπιστημια ειναι χαλια και θα εισαι μια ζωη ανεργος. Τωρα τα ΓΕΛ ειναι ισοτιμα με τα ΕΠΑΛ. Τι αλλο θα μας πεις;
Aggeluska Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Εισαι λαθος και σε αυτο. Αρκετα πανεπιστημια ζητανε απολυτηριο ΓΕΛ. Δεν αναγνωριζουν καν του ΕΠΑΛ. Δε ξερω καν αν ξερουν οτι υπαρχει κατι τετοιο! Δε ξερω πως τα βγαζεις ολα αυτα τα συμπερασματα,οπως οτι τα ιδιωτικα ΙΕΚ και τα ελληνικα κολλεγια ειναι τελεια και σου εξασφαλιζουν αμεσως σιγουρη αποκατασταση,ενω τα ελληνικα πανεπιστημια ειναι χαλια και θα εισαι μια ζωη ανεργος. Τωρα τα ΓΕΛ ειναι ισοτιμα με τα ΕΠΑΛ. Τι αλλο θα μας Τ Καταλαβαινω τι λες, οπως και καταλαβαινω τι λεει ο αλλος επισης. Τα πανεπιστημια δν ξερουν τι ειναι το ΕΠΑλ επειδη δν τους ενδιαφερουν να μαθουν τι ειναι . Οπως ειπα στο εξωτερικο δεν μπορεις με πτυχιο ΕΠΑλ να μπεις σε ΑΕΙ αλλα μονο σε αντιστοιχα ΤΕΙ . οπως και στην ελλαδα δηλαδη. Το παιδι λεει οτι και τα δυο ειναι στις ιδιες βαθμιδες. Σιγουρα με το ΓΕΛ ομως εχεις περισσοτερες επιλογες απο αποψη σπουδων και καλυτερο υποβαθρο. Το τελευταιο εξαρτατε κ απο το εαν ασχολεισαι ομως.
JohnTehGreek Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Εισαι λαθος και σε αυτο. Αρκετα πανεπιστημια ζητανε απολυτηριο ΓΕΛ. Δεν αναγνωριζουν καν του ΕΠΑΛ. Δε ξερω καν αν ξερουν οτι υπαρχει κατι τετοιο! Δε ξερω πως τα βγαζεις ολα αυτα τα συμπερασματα,οπως οτι τα ιδιωτικα ΙΕΚ και τα ελληνικα κολλεγια ειναι τελεια και σου εξασφαλιζουν αμεσως σιγουρη αποκατασταση,ενω τα ελληνικα πανεπιστημια ειναι χαλια και θα εισαι μια ζωη ανεργος. Τωρα τα ΓΕΛ ειναι ισοτιμα με τα ΕΠΑΛ. Τι αλλο θα μας πεις; Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, πότε ακριβώς ειπα ότι τα ΙΕΚ (θεός φυλάξει) και τα Κολλέγια εξασφαλίζουν σίγουρη δουλειά; Όσο για τα Ελληνικά πανεπιστήμια δεν χρειάζεται να πάω. Μια βόλτα από έξω να κάνεις καταλαβαίνεις πολλά. Όσο για την ισοτιμία όσο και να χτυπιέστε νομικά είναι ακριβώς τα ίδια πτυχία.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, πότε ακριβώς ειπα ότι τα ΙΕΚ (θεός φυλάξει) και τα Κολλέγια εξασφαλίζουν σίγουρη δουλειά; Όσο για τα Ελληνικά πανεπιστήμια δεν χρειάζεται να πάω. Μια βόλτα από έξω να κάνεις καταλαβαίνεις πολλά. Όσο για την ισοτιμία όσο και να χτυπιέστε νομικά είναι ακριβώς τα ίδια πτυχία. Ναι μόνο που στη προκειμένη περίπτωση η νομική πλευρά του θέματος δεν έχει σημασία καθώς τα πανεπιστήμια στη πλειοψηφία τους δεν τα δέχονται.
livefreeordie Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, πότε ακριβώς ειπα ότι τα ΙΕΚ (θεός φυλάξει) και τα Κολλέγια εξασφαλίζουν σίγουρη δουλειά; Όσο για τα Ελληνικά πανεπιστήμια δεν χρειάζεται να πάω. Μια βόλτα από έξω να κάνεις καταλαβαίνεις πολλά. Όσο για την ισοτιμία όσο και να χτυπιέστε νομικά είναι ακριβώς τα ίδια πτυχία. Μη με κανεις να κατσω να ψαξω αυτα που εχεις πει επι λεξη και να τα κανω παραθεση. Βαριεμαι. Εδω ειναι ολα τα topic στα οποια τα εχεις πει αυτα με πιο προσφατο αυτο που ειναι ηδη πανω πανω και ρωταει καποιος αν πρεπει να παει να πληρωσει 2000 ευρω σε ιεκ για μαγειρικη κι εσυ λες ναι να το κανει και να μη παει στο δημοσιο γιατι τα ιδιωτικα σου βρισκουν σιγουρη δουλεια και γιατι ειναι καλυτερα. μια απο τα ιδια ελεγες και για τα κολλεγια σε αλλο topic πιο παλιο. και δε χρειαζεται να περασω απο εξω,εχω περασει απο μεσα. Κι οχι δεν ειναι τα ιδια απολυτηρια. Ουτε χτυπιεμαι. Δεν ειναι τα ιδια καλα καλα για Ελλαδα,ποσο μαλλον για εξωτερικο. Λεγε οτι θελεις εσυ,νομιζω καταλαβαινω καλα τον λογο που επιμενεις σε ολα αυτα τα θεματα αλλα λυπαμαι. Η αληθεια καποιες φορες δεν ειναι ωραια. Καταλαβαινω τι λες, οπως και καταλαβαινω τι λεει ο αλλος επισης. Τα πανεπιστημια δν ξερουν τι ειναι το ΕΠΑλ επειδη δν τους ενδιαφερουν να μαθουν τι ειναι . Οπως ειπα στο εξωτερικο δεν μπορεις με πτυχιο ΕΠΑλ να μπεις σε ΑΕΙ αλλα μονο σε αντιστοιχα ΤΕΙ . οπως και στην ελλαδα δηλαδη. Το παιδι λεει οτι και τα δυο ειναι στις ιδιες βαθμιδες. Σιγουρα με το ΓΕΛ ομως εχεις περισσοτερες επιλογες απο αποψη σπουδων και καλυτερο υποβαθρο. Το τελευταιο εξαρτατε κ απο το εαν ασχολεισαι ομως. Με λιγα λογια δεν εχουν την ιδια αξια,καθως το απολυτηριο ΓΕΛ ειναι πιο αναγνωρισιμο και μπορεις να κανεις περισσοτερα πραγματα.
Aggeluska Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Μη με κανεις να κατσω να ψαξω αυτα που εχεις πει επι λεξη και να τα κανω παραθεση. Βαριεμαι. Εδω ειναι ολα τα topic στα οποια τα εχεις πει αυτα με πιο προσφατο αυτο που ειναι ηδη πανω πανω και ρωταει καποιος αν πρεπει να παει να πληρωσει 2000 ευρω σε ιεκ για μαγειρικη κι εσυ λες ναι να το κανει και να μη παει στο δημοσιο γιατι τα ιδιωτικα σου βρισκουν σιγουρη δουλεια και γιατι ειναι καλυτερα. μια απο τα ιδια ελεγες και για τα κολλεγια σε αλλο topic πιο παλιο. και δε χρειαζεται να περασω απο εξω,εχω περασει απο μεσα. Κι οχι δεν ειναι τα ιδια απολυτηρια. Ουτε χτυπιεμαι. Δεν ειναι τα ιδια καλα καλα για Ελλαδα,ποσο μαλλον για εξωτερικο. Λεγε οτι θελεις εσυ,νομιζω καταλαβαινω καλα τον λογο που επιμενεις σε ολα αυτα τα θεματα αλλα λυπαμαι. Η αληθεια καποιες φορες δεν ειναι ωραια. Με λιγα λογια δεν εχουν την ιδια αξια,καθως το απολυτηριο ΓΕΛ ειναι πιο αναγνωρισιμο και μπορεις να κανεις περισσοτερα πραγματα. ΓΕΛ > ΕΠΑΛ Α . Ομως ΓΕΛ = ΕΠΑΛ Β(Απο ΕΠΑΛ Β μπορεις να περασεις και σε ΑΕΙ ). Ναι μπορεις να κανεις περισσοτερα πραγματα αλλα δν σημαινει οτι μπορεις να ανταπεξελθεις κιολας σε αυτα που θα επιλεξεις να κανεις . Εξαρτατε την κατευθυνση σου κλπ. Σιγουρα καποιος του ΓΕΛ ισως ειναι καλυτερος σε φυσικομαθηματικα (αν και αυτο παιζεται διοτι στο ΕΠΑΛ Β νομιζω ακριβως ιδια φυσικομαθηματικα κανουν με ΓΕΛ) . Καποιος π εχει λιωσει ομως εργαστηρια στο ΕΠΑΛ σιγουρα ειναι καλυτερος στα εργαστηρια απο καποιον του ΓΕΛ . Φετος δωσανε αν δν κανω λαθος του ΓΕΛ 4 μαθηματα πανελληνιες . Του επαλ δωσανε επισης 4 μαθηματα. Η αποφαση του αν καποιος παει ΕΠΑΛ ή ΓΕΛ εχει να κανει ΚΑΘΑΡΑ με το τι θες να ακολουθησεις στην ζωη σου. Αν θες να γινεις Ιατρος , Δικηγορος , ναι οκ , καλυτερα να πας ΓΕΛ επειδη ειανι τελειως θεωριτικο πεδιο. ΑΝ θες να γινεις πληροφορικαριος γιατι οχι ΕΠΑΛ Β' να κανεις και κανα εργαστηριο πριν πας στην σχολη που θες ; Ειτε ΑΕΙ ειτε ΤΕΙ ειναι αυτο.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 ΓΕΛ > ΕΠΑΛ Α . Ομως ΓΕΛ = ΕΠΑΛ Β(Απο ΕΠΑΛ Β μπορεις να περασεις και σε ΑΕΙ ). Ναι μπορεις να κανεις περισσοτερα πραγματα αλλα δν σημαινει οτι μπορεις να ανταπεξελθεις κιολας σε αυτα που θα επιλεξεις να κανεις . Εξαρτατε την κατευθυνση σου κλπ. Σιγουρα καποιος του ΓΕΛ ισως ειναι καλυτερος σε φυσικομαθηματικα (αν και αυτο παιζεται διοτι στο ΕΠΑΛ Β νομιζω ακριβως ιδια φυσικομαθηματικα κανουν με ΓΕΛ) . Καποιος π εχει λιωσει ομως εργαστηρια στο ΕΠΑΛ σιγουρα ειναι καλυτερος στα εργαστηρια απο καποιον του ΓΕΛ . Φετος δωσανε αν δν κανω λαθος του ΓΕΛ 4 μαθηματα πανελληνιες . Του επαλ δωσανε επισης 4 μαθηματα. Η αποφαση του αν καποιος παει ΕΠΑΛ ή ΓΕΛ εχει να κανει ΚΑΘΑΡΑ με το τι θες να ακολουθησεις στην ζωη σου. Αν θες να γινεις Ιατρος , Δικηγορος , ναι οκ , καλυτερα να πας ΓΕΛ επειδη ειανι τελειως θεωριτικο πεδιο. ΑΝ θες να γινεις πληροφορικαριος γιατι οχι ΕΠΑΛ Β' να κανεις και κανα εργαστηριο πριν πας στην σχολη που θες ; Ειτε ΑΕΙ ειτε ΤΕΙ ειναι αυτο. Μινιμουμ 4 δώσανε. Παρά πολύ από τα ΓΕΛ είναι φοβεροί στα εργαστήρια... Είναι η Ιατρική θεωρητική επιστήμη μόνο από πότε; Δηλαδη μερικές φορές τι διαβάζω εδώ μέσα :S
livefreeordie Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 ΓΕΛ > ΕΠΑΛ Α . Ομως ΓΕΛ = ΕΠΑΛ Β(Απο ΕΠΑΛ Β μπορεις να περασεις και σε ΑΕΙ ). Ναι μπορεις να κανεις περισσοτερα πραγματα αλλα δν σημαινει οτι μπορεις να ανταπεξελθεις κιολας σε αυτα που θα επιλεξεις να κανεις . Εξαρτατε την κατευθυνση σου κλπ. Σιγουρα καποιος του ΓΕΛ ισως ειναι καλυτερος σε φυσικομαθηματικα (αν και αυτο παιζεται διοτι στο ΕΠΑΛ Β νομιζω ακριβως ιδια φυσικομαθηματικα κανουν με ΓΕΛ) . Καποιος π εχει λιωσει ομως εργαστηρια στο ΕΠΑΛ σιγουρα ειναι καλυτερος στα εργαστηρια απο καποιον του ΓΕΛ . Φετος δωσανε αν δν κανω λαθος του ΓΕΛ 4 μαθηματα πανελληνιες . Του επαλ δωσανε επισης 4 μαθηματα. Η αποφαση του αν καποιος παει ΕΠΑΛ ή ΓΕΛ εχει να κανει ΚΑΘΑΡΑ με το τι θες να ακολουθησεις στην ζωη σου. Αν θες να γινεις Ιατρος , Δικηγορος , ναι οκ , καλυτερα να πας ΓΕΛ επειδη ειανι τελειως θεωριτικο πεδιο. ΑΝ θες να γινεις πληροφορικαριος γιατι οχι ΕΠΑΛ Β' να κανεις και κανα εργαστηριο πριν πας στην σχολη που θες ; Ειτε ΑΕΙ ειτε ΤΕΙ ειναι αυτο. Βασικα αυτο που λεμε κυριως εδω περα ειναι το τι ζητανε τα πανεπιστημια στο εξωτερικο για να σε δεχτουν. και καποια ζητανε μονο ΓΕΛ. Ασε την Ελλαδα. Πολλη αναλυση για το τιποτα. ΓΕΛ>ΕΠΑΛ οπως και να'χει χωρις να υποτιμω κανεναν ,ουτε υπονοω πως αν διαλεξεις ΕΠΑΛ εισαι αχρηστος ή οτιδηποτε. Φυσικα και μπορεις να κανει πολλα και παλι,απλα οχι τοσα οσα με το ΓΕΛ. Απλα ετσι ειναι τα πραγματα.
JohnTehGreek Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν ξέρω τι λέτε εσείς. Εγώ είχα επικοινωνήσει με πανεπιστήμιο της Σουηδίας και μου είπαν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το πτυχίο του ΕΠΑΛ από την στιγμή που και αυτό είναι Απολυτήριο Λυκείου. (Όποιος θέλει του στέλνω και το όνομα του Πανεπιστημίου σε PM να ρωτήσει και ο ίδιος.) Συγκεκριμένα λέει : Have successfully completed their upper school (High school) Τώρα εσείς μάλλον έχετε δει Πανεπιστήμια να γράφουν - Have successfully completed their upper school (High school) education but only GEL high school diploma is acceptable. Γιατί φαίνεται ότι δεν έχει κανείς σας προσωπική εμπειρία. Εκτός αν κάποιος από εσάς είναι απόφοιτος ΕΠΑΛ και έφαγε πόρτα στην προσπάθεια του να μπει σε κάποιο πανεπιστήμιο, Αλλά πολύ αμφιβάλω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα