Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς. Εγώ είχα επικοινωνήσει με πανεπιστήμιο της Σουηδίας και μου είπαν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το πτυχίο του ΕΠΑΛ από την στιγμή που και αυτό είναι Απολυτήριο Λυκείου. (Όποιος θέλει του στέλνω και το όνομα του Πανεπιστημίου σε PM να ρωτήσει και ο ίδιος.)

Συγκεκριμένα λέει : Have successfully completed their upper school (High school)

Τώρα εσείς μάλλον έχετε δει Πανεπιστήμια να γράφουν

- Have successfully completed their upper school (High school) education but only GEL high school diploma is acceptable.

Γιατί φαίνεται ότι δεν έχει κανείς σας προσωπική εμπειρία.

Εκτός αν κάποιος από εσάς είναι απόφοιτος ΕΠΑΛ και έφαγε πόρτα στην προσπάθεια του να μπει σε κάποιο πανεπιστήμιο,

Αλλά πολύ αμφιβάλω.

Θες να σου στείλω τα email από τα βρετανικά πανεπιστήμια που μου ζηταγαν Apolytirion of Genikon Lykeio??????

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς. Εγώ είχα επικοινωνήσει με πανεπιστήμιο της Σουηδίας και μου είπαν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το πτυχίο του ΕΠΑΛ από την στιγμή που και αυτό είναι Απολυτήριο Λυκείου. (Όποιος θέλει του στέλνω και το όνομα του Πανεπιστημίου σε PM να ρωτήσει και ο ίδιος.)

Συγκεκριμένα λέει : Have successfully completed their upper school (High school) 

- Have successfully completed their upper school (High school) education but only GEL high school diploma is acceptable.

Εκτός αν κάποιος από εσάς είναι απόφοιτος ΕΠΑΛ και έφαγε πόρτα στην προσπάθεια του να μπει σε κάποιο πανεπιστήμιο,

Αλλά πολύ αμφιβάλω.

Για την Ελληνική αγορά εργασίας μίλησα βασικά. Πρακτικά ο εργοδότης μπορεί να απορρίψει το απολυτήριο του ΕΠΑΛ βρίσκοντας κάποια δικαιολογία.

Δημοσ.

Αλλά πολύ αμφιβάλω.

Επειδη ΕΝΑ πανεπιστημιο σε δεχτηκε σημαινει πως το ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ;; Με αυτη τη λογικη απλα δε μπορω να συζητησω. Βλεπεις πως ολοι το λενε πως σε αρκετες περιπτωσεις τα πτυχια ΕΠΑΛ απορριπτονται αλλα δεν εννοεις να το δεχτεις με τιποτα. Ο  αποφοιτος ΕΠΑΛ νομιζω φαινεται ξεκαθαρα ποιος ειναι ! Καλα που εχουμε εσενα που εχεις προσωπικη εμπειρια στα παντα και μας ανοιγει τα ματια. Τι θα καναμε αλλιως...

Για την Ελληνική αγορά εργασίας μίλησα βασικά. Πρακτικά ο εργοδότης μπορεί να απορρίψει το απολυτήριο του ΕΠΑΛ βρίσκοντας κάποια δικαιολογία.

Κι αυτο ισχυει ,οντως! Το εχω δει και σε αγγελιες που ζητανε ξεκαθαρα απολυτηριο ΓΕΛ.

Θες να σου στείλω τα email από τα βρετανικά πανεπιστήμια που μου ζηταγαν Apolytirion of Genikon Lykeio??????

Στειλτου τα μπας και σταματησει επιτελους να μιλαει! 

Δημοσ.

Ειναι γενικα λαθος να λετε ΕΠΑΛ καταρχας . Μονο απο αυτο φαινεται ποσο ασχετοι με το θεμα ειστε . ΕΠΑΛ Α ειναι αυτο που εννοειτε. με ΕΠΑΛ Β εχεις ιδιες επιλογες με το ΓΕΛ. 

Δημοσ.

Ειναι γενικα λαθος να λετε ΕΠΑΛ καταρχας . Μονο απο αυτο φαινεται ποσο ασχετοι με το θεμα ειστε . ΕΠΑΛ Α ειναι αυτο που εννοειτε. με ΕΠΑΛ Β εχεις ιδιες επιλογες με το ΓΕΛ.

Αυτός είναι απλώς γραφειοκρατικός διαχωρισμός περί πανελληνίων...

Το σχολείο ένα είναι, ΕΠΑΛ.

Δημοσ.

είναι απλώς διαχωρισμός επιλογών. το χαρτί όμως είναι και πάλι απολυτήριο ΕΠΑΛ. δε το βλέπουν σαν απολυτήριο ΓΕΛ.
Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να μου τα στείλεις.

Αλλά για τα 4-5 Πανεπιστήμια που θα μου στείλεις εσύ εγώ θα σου στείλω ολόκληρη λίστα από ολόκληρη την Ευρώπη. Δεκτό; 

Επειδη ΕΝΑ πανεπιστημιο σε δεχτηκε σημαινει πως το ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ;; Με αυτη τη λογικη απλα δε μπορω να συζητησω. Βλεπεις πως ολοι το λενε πως σε αρκετες περιπτωσεις τα πτυχια ΕΠΑΛ απορριπτονται αλλα δεν εννοεις να το δεχτεις με τιποτα. Ο  αποφοιτος ΕΠΑΛ νομιζω φαινεται ξεκαθαρα ποιος ειναι ! Καλα που εχουμε εσενα που εχεις προσωπικη εμπειρια στα παντα και μας ανοιγει τα ματια. Τι θα καναμε αλλιως...

Κι αυτο ισχυει ,οντως! Το εχω δει και σε αγγελιες που ζητανε ξεκαθαρα απολυτηριο ΓΕΛ.

Στειλτου τα μπας και σταματησει επιτελους να μιλαει! 

Σου ξαναλέω. 

Είσαι απόφοιτος ΕΠΑΛ που έφαγε πόρτα; 

Αν όχι (που αυτό καταλαβαίνω) είσαι άσχετη με το θέμα και αναπαράγεις πράγματα που έχεις ακούσει.

Όσο για την αξία του απολυτηρίου δεν γνωρίζω τι παίζει με την Ελληνική αγορά γιατί δεν με νοιάζει.

Αυτό που ξέρω είναι ότι ένας φίλος που αποφοίτησε πρόσφατα 1-2 μήνες μετά το τέλος την Δευτεροβάθμιας έπιασε δουλειά στον ΟΤΕ σαν τεχνικός και ένας άλλος φίλος έπιασε δουλειά σαν μηχανικός.

Για να μην αρχίσει τον μονόλογο η livefreeordie δεν εννοώ ότι το απολυτήριο ΕΠΑΛ εξασφαλίζει δουλειά. Ούτε ότι είναι απαραίτητα καλύτερο από ΓΕΛ.

Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι κατώτερο.

Αλλά αν σας κάνει να νιώθετε καλύτερα, τότε συνεχίστε το παραλήρημα.

Δημοσ.

Αλλά για τα 4-5 Πανεπιστήμια που θα μου στείλεις εσύ εγώ θα σου στείλω ολόκληρη λίστα από ολόκληρη την Ευρώπη. Δεκτό;

Σου ξαναλέω.

Αν όχι (που αυτό καταλαβαίνω) είσαι άσχετη με το θέμα και αναπαράγεις πράγματα που έχεις ακούσει.

Όσο για την αξία του απολυτηρίου δεν γνωρίζω τι παίζει με την Ελληνική αγορά γιατί δεν με νοιάζει.

Αυτό που ξέρω είναι ότι ένας φίλος που αποφοίτησε πρόσφατα 1-2 μήνες μετά το τέλος την Δευτεροβάθμιας έπιασε δουλειά στον ΟΤΕ σαν τεχνικός και ένας άλλος φίλος έπιασε δουλειά σαν μηχανικός.

Για να μην αρχίσει τον μονόλογο η livefreeordie δεν εννοώ ότι το απολυτήριο ΕΠΑΛ εξασφαλίζει δουλειά. Ούτε ότι είναι απαραίτητα καλύτερο από ΓΕΛ.

Είναι καλύτερο όταν τα elite πανεπιστήμια της Αγγλίας π.χ δεν δέχονται του ΕΠΑΛ.

Επίσης και στην Αμερική δεν το δέχονται :S

Δημοσ.

Σου ξαναλέω. 

Ρε συ σταματα να εισαι επιτελους τοσο κομπλεξικος και δεξου καποια γεγονοτα οσο κι αν ζοριζεσαι. Με το απολυτηριο ΓΕΛ μπορεις να κανεις αιτηση ΣΕ ΟΛΑ τα πανεπιστημια. Ενω με το απολυτηριο ΕΠΑΛ οχι! Και δεν ειναι ουτε 3 ουτε 4 που δε το δεχονται,αλλα πολυ περισσοτερα. Τα πιο καλα πανεπιστημια της Αγγλιας και Αμερικης ζητανε ΓΕΛ. Κι οχι μονο αυτα. Δε με νοιαζει καθολου αν δε μπορεις να το αποδεχτεις. Το εχω δει με τα ματια μου σε αιτησεις για μεταπτυχιακα. Και δε ξερω αν σε νοιαζει ή οχι για Ελλαδα αλλα εσυ ειπες πως τα αντιμετωπιζουν σαν ισαξια,κατι που δεν ισχυει. Εχω καταλαβει τι παιζει με σενα απο τοτε που ελεγες για τις πανελληνιες και τα ελληνικα πανεπιστημια και ποσο αχρηστα ειναι κι οτι τα ελληνικα κολλεγια ειναι πολυ ανωτερα. Οποτε πολυ εχω ασχοληθει. Οσο πιο πολυ ζοριζεσαι παντως τοσο χειροτερο για σενα.

Δημοσ.

Δεν ζορίζομαι. Το αντίθετο θα έλεγα.

Εσύ ζορίζεσαι μου φαίνεται για να αποδείξεις πράγματα στα οποία δεν ξέρεις τι σου γίνεται.

Καλή συνέχεια και καλό βράδυ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...