Geosim79 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 ξεκινώ με την δική μου λυπητερή... 586 ευρώ ήτοι 117/μήνα...
*nenya* Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Τί χαρά να ζούμε σε μια χώρα που μας τιμωρεί άμα έχουμε ακίνητη περιουσία! Ακόμα και ένα σπιτάκι το οποίο οι γονείς μας έφτυσαν αίμα για να το φτιάξουν σε διάστημα πολλών ετών. Στα μάτια του κράτους είμαστε πλούσιοι άμα έχουμε ένα δικό μας κεραμμύδι πάνω απ'το κεφάλι μας. Και πρέπει να το πληρώνουμε για πάντα λες και το φτιάξαμε μαζί με το κράτος. Δηλαδή να φτάσω να νοιώθω τυχερή που μένω στο ενοίκιο! Θα τον φάω τον ΕΝΦΙΑ αργότερα όταν μου γράψουν το σπιτάκι.. 10
Silverage Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 250€ εγώ, 250€ ο αδερφός μου και 1300€ η μάνα μου.
logistoulis Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Σε πολλούς πάντως ήρθε μειωμένο και αισθητά σε κάποιες περιπτώσεις Σε αρκετούς βέβαια ανέβηκε από λίγο έως πολύ Σε μας οικογενειακά μειώθηκε πάντως
stelios18120 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Tο θέμα δεν είναι άμα μειώθηκε ή σε μερικους καταργήθηκε. Το θέμα είναι ότι όλοι οι συμπολίτες μας σχεδόν τιμωρούνται και υποφέρουν εξαιτίας ενός παράνομου και άδικου νόμου. Που ακούστηκε να πληρώνουμε νταβατζιλικη χρήματα για το ήδη φορολογημενα σπίτι μας. Απατεώνια 1000% αλλά το κακό είναι ότι παίρνουν που παίρνουν τους κωλοφορους δεν πάει και τίποτα καλά σε αυτό τον τόπο.καμια πρόοδος. Να πεις έστω ότι κάτι έγινε. 4
pontez2 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 (επεξεργασμένο) To προβλημα δεν ειναι ο ΕΝΦΙΑ η γενικά ο φόρος ακινητης περιουσίας. Σε αλλα ευρωπαικά κράτη υπάρχει χρόνια χωρίς κανεις να διαμαρτύρεται. Το προβλημα ειναι πως ο συγκεκριμένος φόρος δεν υπήρχε απ΄την αρχή όπως και το γεγονός οτι αναγκάζεις να πληρώσει κάποιος που το σπιτι δεν ειναι ακομα δικό του, εφόσον το χρωστάει στη τράπεζα. Γενικά ειναι bad timing. Αυτοι ειναι φόροι για μια κοινωνία που έχει εργασία και καλούς μισθους όχι με 26% ανεργια. Εγω πληρώνω 100 ευρώ για κάτι που ειναι δια 3, δε μπορώ να το εκμεταλλευτώ, δε μπορώ να το πουλήσω διοτι δε το θέλει κανεις, δε μπορω να το χαρισω διοτι πρέπει να πληρωσω την αντικειμενικη του αξία. Γιατί; Γιατί έτσι! Ας προσεχα όταν ημουν ανηλικος να μη δεχτώ ψιλή κυριότητα Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2016 από pontez2 5
logistoulis Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Ναι δε διαφωνω γενικά, από τη στιγμή όμως που πρέπει να υπάρχει ο οποιος φόρος καλό είναι να μοιράζεται όσο πιο δίκαια γίνεται (αν και ο χαρακτηρισμός δίκαιος φόρος είναι κάπως αδόκιμος) 1
Anagramatistis Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 388 σε 5 δόσεις των 77.. από μικρό παιδί ήμουν στα νοίκια και αγωνιζόμασταν στην οικογένεια μου να φτιάξουμε ένα κομμάτι σπίτι να μπούμε μέσα και τώρα που το φτιάξαμε δίνουμε ενοίκιο στο Κράτος... και η πλάκα είναι ότι η οικογένεια μου έχει φύγει στην επαρχία γιατί δέν αντέχει πλέον την καταθλιπτική Αθήνα.. έναν ύπνο κάνω και γώ άντε να φάω και κάτι στα γρήγορα και όλη μέρα τρέχω για το μεροκάματο.. Έτσι μας καταντήσανε οι σωτήρες X-Men
pontez2 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Koίτα μέχρι μια εποχη, ο φορος ακίνητων πληρωνόταν μονο από τον ιδιοκτήτη, δηλαδή αυτόν που έχει την επικαρπία. Βλέποντας το κράτος πως οι περισσότεροι αδυνατούσαν να πληρώσουν, το μοίρασαν. Έτσι βρέθηκαν 18χρονοι άνεργοι με χρέη.
Anagramatistis Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Ο φόρος ακινήτου στην Ελλάδα αναλογικά με άλλες ευρωπαικές χώρες θα έπρεπε να είναι 3 Ευρώ και όχι 300 που παίρνουν αυτοί.. Είναι αντισυνταγματικός φόρος και πρόκειται για ξεκάθαρη ληστεία.. Μιλάμε για κρατική βία ενάντια στους πολίτες συγκρίσιμη με αυτή από τα χρόνια της Χούντας!! Ανάθεμα και άμα ξέρουν τί τους γίνεται δηλαδή.. Αρπα κόλα μαζεύουν λεφτά από όπου μπορούν χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα.. Αφού σου λέει μπορούμε να τα πάρουμε από τα ακίνητα και τους φουκαράδες γιατί όχι? Η δουλειά μας να γίνεται.. έρχεται και η ανάπτυξη.. στο δρόμο είναι και αυτή.. Πληρώνουμε υπηρεσίες σύγχρονου ευρωπαικού κράτους και απολαμβάνουμε υπηρεσίες τριτοκοσμικού αφρικανικού κράτους! 4
DDevil Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Εμενα μου ηρθε ο ενφια για το σπιτι που εχω αθηνα κοντα 300 ευρω παντως περυσι πληρωσα 170 ευρω παραπάνω τωρα θα πληρώσω 59 για 5 μηνες. Εντάξει δεν με χάλασε πολυ και δεν ψηφισα και ποτε ΣΥΡΙΖΑ :cry:
Fotis13 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Η αναλογικοτητα του φορου τον κανει το πιο δικαιο φορολογικο εργαλειο που εφαρμοστηκε ποτε στην Ελλαδα απο συστασεως κρατους.Για πρωτη φορα πληρωνουμε αναλογικα και αρα δικαια συμφωνα με την αξια της περιοχης και του ακινητου . Το πολυ μεγαλο ποσοστο της εισπραξιμοτητας του ιδιου του φορου τον καθιστα και αναντικαταστατο για τους φοροεισπρακτικους μηχανισμους . Αλλωστε οπως πολυ σωστα αναφερθηκε απο τον pontez2 ειναι φορος που υπαρχει στις περισσοτερες ευρωπαικες χωρες εδω και πολλα χρονια, αυτο σε συνδυασμο με την δικη μας δημοσιονομικη κατασταση ως χωρα τον κανει και επιβεβλημενο . Φυσικα δημιουργουνται και "αδικιες" κυριως στα σπιτια που ειναι με δανειο με την σημαντικη υποσημειωση πως πως το δανειο πρεπει να εξυπηρετειται κανονικα . Ολα τα υπολοιπα ειναι γραφικοτητες και κλαψες ανευ ουσιας ,διοτι πρεπει να καταλαβεται πως η χωρα πτωχευσε και φυσικα τον λογαριασμο σε τετοιες περιπτωσεις τον πληρωνουμε εμεις δλδ οι πολιτες ειτε μας αρεσει ειτε οχι . Ας καναμε καλυτερες επιλογες ως ψηφοφοροι και πολιτες να μην ειχαμε αυτα τα αποτελεσματα και φυσικα και οσοι δεν εχουν ψηφισει ποτε εχουν ακριβως το ιδιο μεριδιο ευθυνης . 12
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Super Moderators Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Υπενθυμίζεται στα μέλη η απαγόρευση πολιτικών μηνυμάτων και συζητήσεων. Εάν θέλετε να κρατηθεί ανοικτό το παρόν θέμα... 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις