Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφωνω με Fotis13. 

Απλά καλό ειναι να μην υπάρχουν αυτές οι αδικίες. Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως ένας τέλος που υπάρχει στην Ε.Ε. δε θα μπορουσε να μην υπάρχει και εδώ, αλλά καλό θα ήταν να υπάρχουν αντισταθμιστικοί παράγοντες για τις δυστυχώς αρκετές περιπτώσεις ανθρωπων που δε μπορουν να πληρωσουν τέτοια ποσά.

Κατά τη προσωπική μου άποψη ο ΕΝΦΙΑ θα έπρεπε να υφίσταται βάση εισοδήματος-καταθέσεων και όχι βάση μιας αντικειμενικης αξίας που δεν έχει σχέση με τη πραγματική.

3350 για ένα σπίτι; Μεζονέτα 200 τετραγωνικά στην Εκάλη έχεις; Δυστηχως αυτο ειναι.

Αλλιώς είτε έχεις αρκετά σπίτια, είτε τα σπίτια σου ειναι σχετικά καινούργια και σε καλή περιοχή. Γνωστός μου με μονοκατοικία 200 τετραγωνικών στην Εκάλη, φέτος ειχε μειωμένο ΕΝΦΙΑ (Απο 2000 πέρσι στα 1800 φέτος, διότι το σπιτι ειναι του 1970)

Δημοσ.

Καλά μην την ψαχνεις

Πελάτης μου γιατρός-φιλος με πήρε εχθες και μ είπε ότι φέτος του ήρθε 12.700€ επειδή έχει 4 σπίτια και 1 εξοχικό (εντάξει ο άνθρωπος δεν έχει ανάγκη αλλά τόσα χρήματα ειναι υπερβολικα πολλα)

Οπότε μην νομίζεις ότι τα 3350€ είναι πολλα ;)

• Super Moderators
Δημοσ.

Η αναλογικοτητα του φορου  ειναι το πιο  δικαιο φορολογικο  εργαλειο που εφαρμοστηκε ποτε  στην Ελλαδα απο  συστασεως κρατους.Για πρωτη φορα πληρωνουμε αναλογικα    και αρα δικαια   συμφωνα  με την αξια της περιοχης και του ακινητου .

Το    πολυ μεγαλο ποσοστο της εισπραξιμοτητας του ιδιου του φορου το καθιστα και αναντικαταστατο  ως φοροεισπρακτικος μηχανισμος .

Αλλωστε οπως πολυ σωστα αναφερθηκε απο τον pontez2  ειναι φορος που  υπαρχει στις περισσοτερες ευρωπαικες χωρες εδω και πολλα χρονια αυτο σε συνδυασμο  με  την δικη μας δημοσιονομικη  κατασταση ως χωρα  τον κανει και επιβλεβλημενο .

Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι αντικειμενικές είναι ακόμα υψηλές για αρκετές περιοχές κι ότι ακόμα κι αν αλλάζουν κάθε χρονιά για να είναι πάνω κάτω ίδιες με τις εμπορικές, θέλουν να έχουν fixed είσπραξη κάθε χρόνο με αποτέλεσμα να πληρώνουμε πάλι πάνω κάτω τα ίδια.

Anyway, για κάποιο λόγο φέτος είναι -450 σε σχέση με πέρσυ χωρίς να αλλάξουμε κάτι στο Ε9. Από 2850κάτι πήγε περίπου 2400...

Δημοσ.

Καλά μην την ψαχνεις

Πελάτης μου γιατρός-φιλος με πήρε εχθες και μ είπε ότι φέτος του ήρθε 12.700€ επειδή έχει 4 σπίτια και 1 εξοχικό (εντάξει ο άνθρωπος δεν έχει ανάγκη αλλά τόσα χρήματα ειναι υπερβολικα πολλα)

Εγω φιλε μου μια απλη μονοκατοικια έφτιαξε (ο πατερας μου βασικα) αλλα πλεον επειδη δουλευω τσοντάρω εδω και 2-3 χρονια και θα περάσει στο ονομα μου.

4 σπιτια και ενα εξοχικο? τα άρπαξε καλα ο φιλος σου τοσα χρονια.

• Super Moderators
Δημοσ.

Καλά μην την ψαχνεις

Αν τα νοικιάζει άντε να το καταπιεί, αλλά αν κάθονται είναι μεγάλη ήττα...

Δημοσ.

Συμφωνω με Fotis13. 

Απλά καλό ειναι να μην υπάρχουν αυτές οι αδικίες. Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως ένας τέλος που υπάρχει στην Ε.Ε. δε θα μπορουσε να μην υπάρχει και εδώ, αλλά καλό θα ήταν να υπάρχουν αντισταθμιστικοί παράγοντες για τις δυστυχώς αρκετές περιπτώσεις ανθρωπων που δε μπορουν να πληρωσουν τέτοια ποσά.

Κατά τη προσωπική μου άποψη ο ΕΝΦΙΑ θα έπρεπε να υφίσταται βάση εισοδήματος-καταθέσεων και όχι βάση μιας αντικειμενικης αξίας που δεν έχει σχέση με τη πραγματική.

Φιλε δεν θα λυπηθω καθολου αυτον που τοσα χρονια δεν εκοβε αποδειξεις έκανε γερες μπάζες και του ηρθε φουσκωμενος ο ενφια καλα να πάθει. Με τις σπιτάρες και τις αμαξαρες... μέχρι και στους κανακαρηδες και τις κοράκλες έχουνε πάρει ακριβά αμαξια να πηγαινουν στο πανεπιστημιο να μην κουράζονται :cry: :cry:

Γιατρος τωρα 4 σπιτια γυρευε η επισκεψη ποσο θα πηγαινε 100 ευρω χωρις αποδειξη

• Like 2
Δημοσ.

3350 ευρω? ουτε εγω που εχω μεζονετα δεν πληρωσα τοσα :confused:

Πολλά και μικρά.

Δημοσ.
Ας καναμε καλυτερες επιλογες  ως ψηφοφοροι και πολιτες  να μην ειχαμε αυτα τα αποτελεσματα

Εάν ό,τι αποφασίζει το κράτος το εκλογικεύεις ως αποτέλεσμα ψηφοφορίας της πλειοψηφίας (που δεν είναι απαραίτητα η πλειοψηφία) και της επιλογής μας ας πούμε μια φορά κάθε τέσσερα έτη, τότε μάλλον θεωρείς το σύστημα εκλογών δεδομένο και δίκαιο.

• Like 2
Δημοσ.

Εάν ό,τι αποφασίζει το κράτος το εκλογικεύεις ως αποτέλεσμα ψηφοφορίας της πλειοψηφίας (που δεν είναι απαραίτητα η πλειοψηφία) και της επιλογής μας ας πούμε μια φορά κάθε τέσσερα έτη, τότε μάλλον θεωρείς το σύστημα εκλογών δεδομένο και δίκαιο.

Ναι εχεις δικιο ,ειναι πιο βολικο να τα ριξουμε στους Ολλανδους  το καταλαβαινω .

Δημοσ.

Φιλε δεν θα λυπηθω καθολου αυτον που τοσα χρονια δεν εκοβε αποδειξεις έκανε γερες μπάζες και του ηρθε φουσκωμενος ο ενφια καλα να πάθει. Με τις σπιτάρες και τις αμαξαρες... μέχρι και στους κανακαρηδες και τις κοράκλες έχουνε πάρει ακριβά αμαξια να πηγαινουν στο πανεπιστημιο να μην κουράζονται :cry: :cry:

Γιατρος τωρα 4 σπιτια γυρευε η επισκεψη ποσο θα πηγαινε 100 ευρω χωρις αποδειξη

Ε καλά υπάρχουν και οι άλλοι οι δόλιοι που και αποδείξεις έκοβαν και ολα νομιμα τα ειχαν, Ας μη γενικευουμε.

Ειναι άδικος ο φόρος για αρκετους, αυτο νομιζω το παραδέχονται οι περισσότεροι. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Τα φετινά εκκαθαριστικά είναι αρκετά πιο αναλυτικά από τα προηγούμενα.

Βλέπω φέτος μια στήλη που λέει "Συνολική Τιμή Εκκίνησης Οικοπέδου" και πιο δίπλα είναι η "Αξία Ακινήτου". Τι "διαφορά" έχουν και κυρίως τι είναι το 1ο? Η συνολική αξία της περιουσίας είναι το άθροισμα αυτών των 2?

Δημοσ.

Ε καλά υπάρχουν και οι άλλοι οι δόλιοι που και αποδείξεις έκοβαν και ολα νομιμα τα ειχαν, Ας μη γενικευουμε.

Ειναι άδικος ο φόρος για αρκετους, αυτο νομιζω το παραδέχονται οι περισσότεροι. 

Φιλε τα 4 σπιτια δεν φτιάχνονται ετσι :-D  επειδη η οικογενεια μου έφτιαξε σπιτι απο το 0 ξέρω τι σου λεω. Άστο και αποδειξεις να μην εκοβε ο φιλος άρμεγε για τα καλά τους πελάτες. Και ενω τοσα χρονια αρμεγε τωρα θα βγει να σου πει τα δικα του.

Ενα σπιτι για να φτιαχτει θελει τουλαχιστον μια 200 αρα χιλιαδες ευρω μαζι με το οικοπεδο.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...