Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και 4 χρόνια που έχω iMac δεν γνωρίζω την τύφλα μου περί pc hardware, οπότε παρακαλώ για τη βοήθειά σας.

i) Το ποσό που διαθέτουμε:

Γύρω στα €1700

ii) Tη χρήση του υπολογιστή

Αποκλειστικά και μόνο Prepar3D με κάποια add-ons.

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν:

Όχι

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη?

Όχι, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση να μπορώ να συνδέσω τουλάχιστον 3 οθόνες 24" για εξωτερικό view.

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Όχι

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση)

Δεν είναι απαραίτητο.

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Θα προτιμούσα να στηθεί από το κατάστημα.

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο?

Όχι

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού

Θα προτιμούσα να μην χρειαστεί να κάνω σοβαρές αναβαθμίσεις για τα επόμενα 2 χρόνια.

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας   

Όχι

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού

Όχι

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:

Όχι

Δημοσ.

Καμιά πρόταση;

δεν γνωριζω πως τρεχει το προγραμμα και τι προδιαγραφες εχει, Λιγο που κοιταξα στο internet ειδα ι7 και αναγκες για αρκετη Vram στην καρτα γραφικων. Θα σου προτεινω το παρακατω, με καρτα απο skroutzoμαγαζο. και γενικα αν μπορουσες να το παρεις κομματια θα σου μεινει κανενα 100-200 στην τσεπη, απο το να το παρεις απο e-shop. Λεω για την καρτα απο αλλου, γιατι οι τιμες  t eshop ειναι γελοιες

post-381096-0-90504100-1472683249_thumb.png

καρτα προτεινω αυτη, υπαρχουν και φτηνοτερα μοντελα

https://www.skroutz.gr/s/9374547/Palit-GeForce-GTX1070-8GB-JetStream-NE51070015P2J.html

• Like 1
Δημοσ.

Τι κερδίζω περισσότερο από τον i7 5820K (2011-3/3.30 GHz/15 MB) έναντι του i7v 6700K (1151/4.00 GHz/8 MB);

2 περισσοτερους πυρινες-6 παραπανω threads(ειναι σαν δωδεκαπυρινος),καλυτερο overclockability.Γενικοτερα ο 5820k απευθύνεται σε hard core gamers και το συγκεκριμενο παιχνιδι ειναι αρκετα εως πολυ βαρυ.

Δημοσ.

Τι κερδίζω περισσότερο από τον i7 5820K (2011-3/3.30 GHz/15 MB) έναντι του i7v 6700K (1151/4.00 GHz/8 MB);

2 cores 4 threads παραπανω (6-12 εναντι 4-8), και απο οτι βλεπω το game ειναι optimized και μπορει να τα εκμεταλευτει. ο 6700Κ εχει μεγαλυτερα ρολογια.

Δημοσ.

Αν μπορεις να πας για τον 5820k πας αν οχι και ο 6700k θα την κανει την δουλεια του και με το παραπανω.Εχω δει να παιζουν παρομιο game(flight simulator X) με 3570k.

Δημοσ.

2 cores 4 threads παραπανω (6-12 εναντι 4-8), και απο οτι βλεπω το game ειναι optimized και μπορει να τα εκμεταλευτει. ο 6700Κ εχει μεγαλυτερα ρολογια.

εγώ θα προτιμούσα τα μεγαλυτερα ρολόγια

το  game εκμεταλλεύεται πλήρως  τους πρώτους δυο πυρήνες ,,, τους υπόλοιπους  τους υπό εκμεταλλεύεται  . και πιστεύω ότι η διαφορα της τιμής δεν αξίζει 

• Like 2
Δημοσ.

εγώ θα προτιμούσα τα μεγαλυτερα ρολόγια

το  game εκμεταλλεύεται πλήρως  τους πρώτους δυο πυρήνες ,,, 

Και αυτό μόνο στο φόρτωμα των πιστών μέσα στο παιχνίδι ένας και λέων.

Δημοσ.

Δεν κερδίζεις κάτι. Προτίμησε τα ψηλότερα ρολόγια. Το budget υπερ-αρκεί για το P3D. 

Θέλεις έναν 6700Κ όσο πιό ψηλά κλοκαρισμένο γίνεται (με μια καλή ψύκτρα το 4.6 είναι σχεδόν δεδομένο), 16gb το πολύ μνήμη (δεν τα χρειάζεσαι όλα, αλλά είναι φθηνή η μνήμη), και από κάρτα γραφικών δεν θα έδινα παραπάνω από 300-350€ προσωπικά. Μπορείς να βρείς μια καλή μεταχειρισμένη 980 με ένα 300άρι και να είσαι μια χαρά. 

Εφόσον θέλεις το pc μόνο για αυτή την χρήση πάρε μόνο έναν καλό 500άρι ssd για το OS, το P3D και τα add-ons που είναι μπόλικα και μπορεί να ξεπεράσουν άνετα τα 100gb. 

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Το καλή ψύκτρα σημαίνει υδρόψυξη? Απ' ότι έψαξα, πλέον η υδρόψυξη μπαίνει τσακ μπαμ και δεν είναι όπως ήταν παλιά που ψαχνόμασταν με αντλίες κλπ.

Για κάρτα γραφικών δεν αξίζει να τα σκάσω και να πάρω μια 1070?

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Το καλή ψύκτρα σημαίνει υδρόψυξη? Απ' ότι έψαξα, πλέον η υδρόψυξη μπαίνει τσακ μπαμ και δεν είναι όπως ήταν παλιά που ψαχνόμασταν με αντλίες κλπ.

Για κάρτα γραφικών δεν αξίζει να τα σκάσω και να πάρω μια 1070?

Στο budget που κινείσαι εννοείται πως πας για ΑΙΟ υδρόψυξη. Άποψή μου. Οι περισσότερες μπαίνουν πανεύκολα. 

Για κάρτα δεν θα έδινα παραπάνω, χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία με p3d. Το είχα δοκιμάσει για λίγο καιρό όταν είχε πρωτοβγεί η έκδοση 2.0. Η κάρτα σηκώνει τα καιρικά φαινόμενα και τα εφέ, όπως και στο fsx (του οποίου είναι συνέχεια). Τα fps έρχονται καθαρά από την cpu, οπότε συγκεντρώσου περισσότερο στο oc του 6700Κ με μια καλή μητρική και καλή ΑΙΟ ψύξη. 

Επίσης, δες το θέμα της οθόνης. Με αναλύσεις μεγαλύτερες από 1080p θα έχεις σχετική πτώση στα fps. Δεν ξέρω τί σκέφτεσαι για οθόνη.

Δημοσ.

Στο εξωτερικό παίζει πολύ η 1070 στα μηχανάκια που παίζουν P3D.

Για οθόνη, θέλω να βγάλω 3 των 24" μόνο για το εξωτερικό view και τίποτα άλλο.

Δημοσ.

Απλά πρέπει να το ψάξεις αν σκέφτεσαι να βάλεις όλα τα hdtextures κτλ το τι μνήμη θα χρειάζεσαι και τι φόρτο θα πρέπει να αντέχει ο δίσκος σου,λογικά τα 16gb και ένας καλός ssd θα είναι αρκετά αλλά έχω ακούσει αρκετούς να βάζουν raid κτλ οπότε ίσως κάτι να παίζει.

Επίσης αν σε παίρνει περίμενε τους kabylake και της νέες μητρικές που θα σηκώνουν 3dxpoint. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...