Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ειχα μεινει με μια οιικογενεια μουσουλμανων Αφγανων για μερικους μηνες. θυμαμαι οταν πηγαινα να κανω τσιγαρο στο μπαλκονι , αν τυχαινε και ηταν τριγυρω η μητερα της οικογενειας φορουσε απο μονη της την μαντιλα. οταν ρωτησα μου ειπε οτι το κανουν οταν βρισκονται τριγυρω αντρες. Προσωπικα θεωρω οτι τους ειναι τοσο ενσωματομενο στον τροπο ζωη τους που δεν τους ενοχλει . Εγω τουλαχιστον αυτο συμπερανα απο την διαμονη μου εκει

• Απαντ. 199
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

ειχα μεινει με μια οιικογενεια μουσουλμανων Αφγανων για μερικους μηνες. θυμαμαι οταν πηγαινα να κανω τσιγαρο στο μπαλκονι , αν τυχαινε και ηταν τριγυρω η μητερα της οικογενειας φορουσε απο μονη της την μαντιλα. οταν ρωτησα μου ειπε οτι το κανουν οταν βρισκονται τριγυρω αντρες. Προσωπικα θεωρω οτι τους ειναι τοσο ενσωματομενο στον τροπο ζωη τους που δεν τους ενοχλει . Εγω τουλαχιστον αυτο συμπερανα απο την διαμονη μου εκει

ούτε το σαμάρι ενοχλεί τα γαιδούρια

ούτε το λουρί τα σκυλιά

• Like 12
Δημοσ.

Επιβολη μαντιλας,απαγορευση μαντιλας..ενα και το αυτο. Παραλογισμος.

Σημασια εχει να γινεται με ελευθερη βουληση. Αυτο το γνωριζει ο Αλλαχ και η ψυχη τους.

• Like 2
Δημοσ.

ούτε το σαμάρι ενοχλεί τα γαιδούρια

ούτε το λουρί τα σκυλιά

ναι ΟΚ αλλα η συγκεκριμενη δν ηταν υποχρεωμενη να το κανει. και το λεω αυτο γιατι οι κορες τους δεν το φορουσαν καθολου. Ηταν καθαρα επιλογη της . επισης μην συγκρινουμε ακυρα πραγματα

• Like 2
Δημοσ.

ναι ΟΚ αλλα η συγκεκριμενη δν ηταν υποχρεωμενη να το κανει. και το λεω αυτο γιατι οι κορες τους δεν το φορουσαν καθολου. Ηταν καθαρα επιλογη της . επισης μην συγκρινουμε ακυρα πραγματα

δεν είναι τώρα υποχεωμένη ίσως θες να πεις, αν έχει μεγαλώση 20-30 χρόνια με μια "συνήθεια"/νοοτροπία δε θα αλλάξει τώρα.

και στην Ελλάδα οι γριές ποτέ δεν ήταν "υποχρεομένες" να φορούν μαντήλι ούτε οι χήρες μαύρα

και στο Pakistan, τουλάχιστον στο Καράτσι που ήμουν, καμία γυναίκα δεν ήταν υποχρεοένη να φορά μαντίλα αλλά αρκετές ήταν "strongly encouraged" μου λένε και οι άγγλοι.

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω πως έγινα ήδη σαφής. Εαν δεν έγινα, λυπαμαι..

Μην ανησυχείς, τα double standard σου έχουν γίνει κατανοητά και είναι σαφέστατα

:)

Δημοσ.

Μην ανησυχείς, τα double standard σου έχουν γίνει κατανοητά και είναι σαφέστατα

:)

Κοπέλα μου, δεν ξέρω εαν μπόρεις να το αντιληφθείς, αλλά υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε μια γυναίκα που επέλεξε να γίνει καλόγρια, και μία άλλη στην οποία επιβάλλεται, είτε μέσω νόμων (βλ. Σαουδική Αραβία, Ιράν κτλ) είτε μέσω άγραφων νόμων να φοράει μαντήλα, μπούρκα η οτιδήποτε άλλο. Στην πρώτη περίπτωση η μαντήλα της καλόγριας εχει αποκλειστικά σχέση με την ίδια και τη σχέση της με Θεό, στην περίπτωση των μουσουλμάνων η μαντήλα έχει άμεση σχέση με τη σεξουαλικότητα τους, ή μάλλον την απόκρυψη και την καταπίεσή της. 

• Like 1
Δημοσ.

Ισχύει.

attachicon.gifimagesthen-and-now4.jpg

Σώπα, και ποιος φταίει γι'αυτό;

Κανά βιβλίο ιστορίας έχεις ανοίξει ποτέ σου;

Η Αφγανική τότε κυβέρνηση κάλεσε την τότε ΕΣΣΔ να επέμβει για βοήθεια ενάντια στον αμερικανοβρεταννικογαλλικό ιμπεριαλισμό, και οι σοβιετικοί τα κάναν χειρότερα με αποτέλεσμα οι αμερικάνοι μετά να χρηματοδοτούν τους Ταλιμπάν και να τους ονμάζουν "αφγανική αντίσταση ενάντια στους κουμμουνιστές" μέχρι που βγήκε ο Μπιν Λάντεν και αποφάσισαν να τους ονομάσουν τρομοκράτες. Δες James Bond, "The living daylights" να δεις πόσο φιλική είναι η ταινία προς τους Ταλιμπάν, μπας και καταλάβεις.

Τα ίδια έγιναν και στο Ιράν/Ιράκ, με τον πρόεδρο Κάρτερ να κάνει την μια πατάτα πίσω από την άλλη προσπαθώντας να ρίξει τον Shah και να ανεβάσει στην εξουσία τον εξόριστο Χομεϊνί νομίζοντας ότι ο δεύτερος θα εξυπηρετήσει τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή καλύτερα ο οποίος όμως γύρισε το κράτος πίσω και έγραψε στα τέτοια του τους αμερικάνους.

http://nypost.com/2016/06/04/how-ayatollah-khomeini-suckered-jimmy-carter/

Αποτέλεσμα μετά που κατάλαβαν την παπάρα τους να υποστηρίξουν χρηματικά τον Σαντάμ Χουσείν του Ιράκ προκαλώντας εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στις δυο χώρες. Ξέρεις τον Σαντάμ το φιλαράκι τους, εκείνον που σε λιγότερο από μια δεκαετία μετά ονόμαζαν τρομοκράτη και τύραννο και επιτέθηκαν στον πρώτο πόλεμο του κόλπου, τελειώνοντας το ισοπέδωμά τους αργότερα στον 2ο πόλεμο του κόλπου.

Τι μπορεί να μας διδάξει η ιστορία; Μια χαρά μπορούν και τα μουσουλμανικά κράτη να εξιγχρονιστούν, αν τους αφήσουμε στην ησυχία τους και δεν τους προκαλούμε πολέμους και εμφυλίους.

Κοπέλα μου, δεν ξέρω εαν μπόρεις να το αντιληφθείς, αλλά υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε μια γυναίκα που επέλεξε να γίνει καλόγρια, και μία άλλη στην οποία επιβάλλεται, είτε μέσω νόμων (βλ. Σαουδική Αραβία, Ιράν κτλ) είτε μέσω άγραφων νόμων να φοράει μαντήλα, μπούρκα η οτιδήποτε άλλο. Στην πρώτη περίπτωση η μαντήλα της καλόγριας εχει αποκλειστικά σχέση με την ίδια και τη σχέση της με Θεό, στην περίπτωση των μουσουλμάνων η μαντήλα έχει άμεση σχέση με τη σεξουαλικότητα τους, ή μάλλον την απόκρυψη και την καταπίεσή της.

Το ότι της "επιβάλλεται" είναι απλά και μόνο δική σου ερμηνεία.

Και επειδή έχω μιλήσει και με καλόγριες καθολικού σχολείου και με μουσουλμάνες που φορούν μαντήλες, και στις δυο περιπτώσεις όλες ισχυρίζονται ότι είναι επιλογή τους και αυτές θέλουν να το κάνουν.

Η μαντήλα της μουσουλμάνας έχει σχέση με την παράδοση και με το ότι ο Θεός τους θέλει να είναι modest και να μην προκαλούν. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τις καλόγριες.

Αλλά είπαμε, double standards....

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Ισχύει.

attachicon.gifimagesthen-and-now4.jpg

Αυτό βασικά είναι κάτι που ποτέ μου δεν το κατάλαβα. Στη Γαλλία ένα μπουρκίνι πάνε να απαγορεύσουν και γίνεται το έλα να δεις. Εκεί πως οι προοδευτικές κοινωνίες που βλέπουμε στις αριστερές φωτογραφίες δέχτηκαν να μετατραπούν στα εκτρώματα που βλέπουμε στις δεξιές φωτογραφίες; Ξέρω 'γω, τους επιβλήθηκε από τους μπάτσους με βία, αλλά ο κόσμος δεν αντέδρασε; Το δέχτηκαν έτσι απλά; Ή διχάστηκε ο πληθυσμός και απλά έχασαν αυτοί που διαμαρτύρονταν;

• Like 1
Δημοσ.

Το ότι της "επιβάλλεται" είναι απλά και μόνο δική σου ερμηνεία.

ξερεις την ποινη αν δεν φορας μπουργκα? θανατος...  αυτο πως λεγεται..  ελευθερια να διαλεξεις αυτο που σου λεω?

"youtube it"

Δημοσ.

Προσωπικά δεν βλέπω τον λόγο της απαγόρευσης του μπουρκίνι.

Μια μουσουλμάνα γυναίκα που ζει στην Γαλλία, έχει την επιλογή να χωρίσει τον άντρα της και να ζήσει ελεύθερη (αν το θέλει).

Πραγματικά όμως είναι σουρεαλισμός και υποκρισία... να βλέπεις φεμινιστικές οργανώσεις να στηρίζουν το δικαίωμα της γυναίκας να φοράει μπούρκα!!!

Δημοσ.

Ποιός θα ήταν ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να γίνει ένα reset στην ανθρωπότητα χωρίς το καρκίνωμα των θρησκειών;

Από τα 16 μου ενώ το αρχίζω στο μυαλό μου σοβαρά,με στρατηγικές,επιμόρφωση , ακτιβισμό της αθείας κοκ πάντα καταλήγω σε κάτι βόμβες κ πυρηνικές καταστροφές.Με ανώτατο αρχηγό της εναπομείνουσας ανθρωπότητας εμένα στο τέλος.

• Like 1
Δημοσ.

Φυσικά και είμαι up to something. Και είμαι she.

Για παρόμοιο λόγο καθιερώθηκε και η πολυγαμία στους μουσουλμάνους.

Παντρεύτηκε ο προφήτης 3-4 δεν ξέρω πόσες, αλλά ο λόγος ήταν επειδή πεινούσαν και δεν είχαν κάποιον να τις προστατεύσει, και το έκανε για την προστασία τους. Αν ήθελε να πηδάει γκόμενες πρόβλημα δεν θα είχε.

Το είδαν τα βόδια, α, αυτό έκανε ο Μωάμεθ, ο άντρας πρέπει να έχει πολλές γυναίκες! Ακόμα και σήμερα πολλοί το τηρούν, ακόμα και σε ευρωπαϊκές χώρες κρυφά. Ο προφήτης τους όμως δεν το έκανε για να έχει χαρέμι όπως θέλουν αυτοί σήμερα, για να προστατεύσει γυναίκες το έκανε. Τουρκάλα μου τα έχει εξηγήσει, δεν τα βγάζω από το νου μου, διαφορές στις διάφορες σχολές του Ισλάμ που υπάρχουν με την τούρκικη την πιο προοδευτική, την σχολή της Σαουδικής Αραβίας την πιο συντηρητική. Τέσσερις είναι, δεν θυμάμαι ονομασίες.

Μεγάλο το καρντιά του Προφήτη, να φανταστείς περίμενε να γίνει 9 η Αϊσα πριν την βατέψει...

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι η απαγόρευση έγινε με πρόσχημα να μην στοχοποιούνται οι ίδιες οι γυναίκες που το φοράνε. Σίγουρα έχει να κάνει με τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα ώς (λάθος) μέσο πρόληψης και έχει να κάνει με την έξαρση της ξενοφοβίας τον τελευταίο καιρό εις βάρος των μουσουλμάνων. Να βρίσκεσαι στην παραλία και δίπλα σου να βρίσκεται γυναίκα με μπουρκομαγιώ σίγουρα κάτι μέσα σου θα σημάνει κόκκινο.  Μια υποψία έστω από "τικ τικ τικ".

Θεωρώ ότι είναι προσωρινό μέτρο μέχρι να ηρεμίσουν τα πνεύματα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...