Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ σε σπίτι 130τμ και μέρα παρά μέρα αναμμένος φούρνος και καθημερινά πλυντήριο

Τριμηνιαία κατανάλωση από 900-1200kwh και σχεδον ποτέ δεν τις ξεπερναω.

Κα αυτό γιατί έχω ηλιακό,παντου λάμπες οικονομίας,παντα σβηνω κάτι π δεν χρειάζομαι,σιδερο μία φορά την βδομάδα, ac στην μεγάλη ζέστη μόνο αλλιώς έχω 2 ανεμιστήρες μεταλλικούς δαπέδου και κάνω την δουλειά μου

Πάντα προσέχω με το ρεύμα την κατανάλωση που κάνω γιατί αν είσαι ανετος και αναβεις φουλ όλη μέρα διάφορα έρχεται το τρίμηνο ενα πόσο μεγαλο και μετα ψαχνεσε ή καταλήγει να δουλευεις για την ΔΕΗ

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δύο κλίμακες έχει 0-2000 και 2000+.

Κάνεις λάθος....

Αυτές είναι οι κλίμακες χρέωσης συνολικής κατανάλωσης και ναι είναι οι δυο που προανάφερες.

Υπάρχουν όμως και οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις όπου είναι οι 4 κλίμακες που ανέφερα.

Δημοσ.

Και δεν θες να μάθεις το μειωμένο τιμολόγιο εργαζομένων/συνταξιούχων ΔΕΗ :P

Το ποσο που γλιτωνουν μπαινει πλεον ως εισοδημα καθε χρονο...αν δεν το ξερεις!!!

Δημοσ.

Εχει δικιο ο Νικος βαλε κι ενα νυχτερινο και σιγουρα θα εχεις οφελος.

Εμενα τωρα που μου ηρθε λογαριασμος στα 360 ευρω εχω καταναλωσει συνολικα 1577 kWh απο τις οποιες οι 380 kWh ειναι με το νυχτερινο οπου υπολογιζονται με 0,06611€/kWh ενω οι υπολοιπες 1197 kWh υπολογιζονται με 0,10252€/kWh.

Αν υπολογισω τις 380 kWh επι 0,06611€/kWh βγαινει 25,12 ευρω οπως ειναι τωρα δηλαδη στον λογαριασμο ενω αν υπολογισω τις 380 kWh με το 0,10252€/kWh βγαινει 38,95 ευρω.

Εχω ενα οφελος δηλαδη 14 ευρω στον τελευταιο λογαριασμο.

Ολα βεβαια μεσα στο σπιτι καινε σχεδον στο φουλ που λεει ο λογος αλλα απ'οπου μπορω να κανω οικονομια το παλευω οσο το δυνατον περισσοτερο γινεται.

Δημοσ.

Κάνεις λάθος....

Αυτές είναι οι κλίμακες χρέωσης συνολικής κατανάλωσης και ναι είναι οι δυο που προανάφερες.

Υπάρχουν όμως και οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις όπου είναι οι 4 κλίμακες που ανέφερα.

Βασικά οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι πολλές, αλλά μόνο μία από αυτή έχει 4 κλίμακες χρέωσης, οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας:

1-1600 --> 0,00699€/kwh

1601-2000 --> 0,01570€/kwh

2001-3000 --> 0,03987€/kwh

3000+ --> 0,04488€/kwh

Οι υπόλοιπες ρυθμιζόμενες χρεώσεις(δίκτυο διανομής, δίκτυο μεταφοράς κτλ) έχουν flat χρέωση ανά κιλοβατώρα.

Δημοσ.

Βασικά οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι πολλές, αλλά μόνο μία από αυτή έχει 4 κλίμακες χρέωσης, οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας:

1-1600 --> 0,00699€/kwh

1601-2000 --> 0,01570€/kwh

2001-3000 --> 0,03987€/kwh

3000+ --> 0,04488€/kwh

Οι υπόλοιπες ρυθμιζόμενες χρεώσεις(δίκτυο διανομής, δίκτυο μεταφοράς κτλ) έχουν flat χρέωση ανά κιλοβατώρα.

Ναι μόνο μια είναι αυτή που έχει 4 κλίμακες αλλά δεν παύει να σου επηρεάζει κατά πολύ τον τελικό λογαριασμό ανάλογα στο ποια κλίμακα θα βρεθείς.

Ένα απλό παράδειγμα: αν κάψεις 1600kwh πληρώνεις 11,184€ ενώ αν κάψεις 1601kwh πληρώνεις 25,13€ που είναι το υπερδιπλάσιο.

Δημοσ.

Όντως μία κιλοβατώρα ανεβαίνει και δίνεις τα υπερδιπλασια.

Για αυτό καλό θα είναι να ρίχνουμε μία ματιά που και που να βλέπουμε την κατανάλωση μας.

Δημοσ.

Ποσα ατομα ειστε στο σπιτι? Μηπως οι ηλεκτρικες συσκευες ειναι παναρχαιες και καινε τον κωλο τους?

Μηπως τον θερμοσιφωνα τον αναβετε με τις ωρες? Μηπως αφηνετε τα pc ανοιχτα forever?

Ακουγονται οντως πολλα.

Δημοσ.

λοιπόν φίλοι, είμαστε 4 ενήλικες, ο φούρνος καίει συχνά.. τώρα το καλοκαίρι 3 φουρφούρια όλο το 24άωρο... είχε πάθει μια ζημιά το ψυγείο τώρα που θυμήθηκα, κι έχω την εντύπωση ότι το μοτεράκι του δέν κλείνει ποτέ. Επίσης το πλυντήριο είναι 10ετίας και παίζει να καίει κι εκείνο πολύ..  ε φυσικά υπάρχουν υπολογιστές και άλλες συσκευές που χρησιμοποιούνται συχνά. 

Μάγκες είναι αδύνατο να μιλήσω με την ΔΕΗ, πραγματικά νιώθω κορόιδο που περίμενα 45 λεπτά στο τηλέφωνο, τελικά το έκλεισα... Για να κάνω αυτό με το νυχτερινό ρεύμα, γνωρίζει κανείς λεπτομέρειες? Πόσο κοστίζει, τι χαρτιά θέλουν κ.λ.π. ...? Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις..

Δημοσ.

Στο ΔΤ(Δημοτικά Τέλη) και ΔΦ(Δημοτικοί Φόροι) τα τετραγωνικα θα πρεπει να ειναι τα ιδια?

Ρωταω γιατι εμενα ειναι διαφορετικα.

Δημοσ.

Ναι μόνο μια είναι αυτή που έχει 4 κλίμακες αλλά δεν παύει να σου επηρεάζει κατά πολύ τον τελικό λογαριασμό ανάλογα στο ποια κλίμακα θα βρεθείς.

Ένα απλό παράδειγμα: αν κάψεις 1600kwh πληρώνεις 11,184€ ενώ αν κάψεις 1601kwh πληρώνεις 25,13€ που είναι το υπερδιπλάσιο.

Η ουσία είναι πως έτσι όπως το είχες γράψει ήταν λάθος.

Και τώρα πάλι συνεχίζεις να τα γράφεις λάθος, αν τα διαβάσει κάποιος που δεν έχει ιδέα θα βγάλει λάθος συμπέρασμα. Μιλάς για τελικό λογαριασμό αλλά λαμβάνεις υπόψιν μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι των χρεώσεων(ΥΚΩ). Ο τελικός λογαριασμός στις 1600khw θα βγει στα 253,37€, ενώ στις 1601kwh θα βγει 269,35€, ο τελικός λογαριασμός ούτε κατά διάνοια δεν βγαίνει υπερδιπλάσιος.

Δημοσ.

Η ουσία είναι πως έτσι όπως το είχες γράψει ήταν λάθος.

Και τώρα πάλι συνεχίζεις να τα γράφεις λάθος, αν τα διαβάσει κάποιος που δεν έχει ιδέα θα βγάλει λάθος συμπέρασμα. Μιλάς για τελικό λογαριασμό αλλά λαμβάνεις υπόψιν μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι των χρεώσεων(ΥΚΩ). Ο τελικός λογαριασμός στις 1600khw θα βγει στα 253,37€, ενώ στις 1601kwh θα βγει 269,35€, ο τελικός λογαριασμός ούτε κατά διάνοια δεν βγαίνει υπερδιπλάσιος.

Έχεις καταλάβει οτι αναφέρομαι στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις ή μπα; Μάλον όχι...

Δημοσ.

Έχεις καταλάβει οτι αναφέρομαι στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις ή μπα; Μάλον όχι...

Εσύ μπορείς να καταλάβεις πως όταν γράφεις για τελικό λογαριασμό δεν μπορείς να αναφέρεσαι μόνο στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις ή μόνο σε μία από αυτές? Μάλλον όχι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...