Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εσύ μπορείς να καταλάβεις πως όταν γράφεις για τελικό λογαριασμό δεν μπορείς να αναφέρεσαι μόνο στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις ή μόνο σε μία από αυτές? Μάλλον όχι...

Δεν έγραψα πουθενά οτι οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι ο τελικός λογαριασμός και αυτό βρίσκεται μόνο στο φανταστικό μυαλουδάκι σου.

Όποιος διάβασε τι έγραψα κατάλαβε.Τώρα εαν εσύ τα μεταφράζεις όπως σου αρέσει , πρόβλημά σου.

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το ψυγείο να προσεξεις γιατί δουλεύει 24/7.

Όταν ήμουν φοιτητής σε σπίτι 60 μέτρα μου έρχονταν κάθε δίμηνο 150 ευρώ λογαριασμός. Πήρα ένα μετρητή και το ψυγείο που το είχα βρεί μέσα έκαιγε τα πάντα όλα. Αγοράζω ένα άλλο με 300 και μιλάνε οι λογαριασμοί απευθειας πέσανε στα 60 με 70 ευρώ. Σε δύο τετραμηνα είχα κάνει απόσβεση.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Κι η μάνα μου δεν θέλει να αλλάξει το δικό της "εργοστάσιο" που καίει τον κώλο του και κάνει βαρβάτο θόρυβο, βέβαια είναι "ντουλάπα" και η αλλαγή δεν θα είναι τόσο φτηνή...

Δημοσ.

Επειδη εδω και καμια ωρα μιλουσα με κατι παιδια.......μου ελεγαν και επεμεναν οτι οταν καποιος βαζει νυχτερινο ρευμα η τιμη της κιλοβατωρας την ημερα γινεται ακριβοτερη αλλα η ΔΕΗ δεν το λεει σε κανεναν.

Την εχει ξανακουσει κανεις αυτη τη μπουρδα ρε παλικαρια?

Δημοσ.

Επειδη εδω και καμια ωρα μιλουσα με κατι παιδια.......μου ελεγαν και επεμεναν οτι οταν καποιος βαζει νυχτερινο ρευμα η τιμη της κιλοβατωρας την ημερα γινεται ακριβοτερη αλλα η ΔΕΗ δεν το λεει σε κανεναν.

Όλο μαλακίες. Ας κοιτάξουν την ανάλυση του λογαριασμού να δούνε με πόσο την χρεώνει.

Δημοσ.

Όλο μαλακίες. Ας κοιτάξουν την ανάλυση του λογαριασμού να δούνε με πόσο την χρεώνει.

Τωρα το εψαξα και λογικα θα μιλουσαν για το επαγγελματικο Γ23 που ειναι πιο ακριβη η κιλοβατωρα την ημερα.

Ζωα δεν μπορεις να μιλησεις και να συννενοηθεις.Ακουνε κατι και η τριχα γινεται τριχια αν παει απο τον εναν στον αλλον η κουβεντα.

Δημοσ.

Οχι δεν ισχυει και ειμαι απολυτος λογω συναφου επαγγελματος ΔΕΔΔΗΕ.

Δημοσ.

Καλό το "νυχτερινό" αλλά.......

......αλλά μόνο αν έχεις καταναλώσεις που μπορείς να "μεταφέρεις" εκεί.

Και άντε με το χειμερινό ωράριο που έχει και μεσημεριανές ώρες μειωμένης κατανάλωσης να μπορείς να έχει κάποια μείωση βάζοντας πχ το μεσημέρι την κουζίνα, το φούρνο και ρίχνοντας κι ένα σίδερο (αν δεν είσαι στη δουλειά).

Με το καλοκαιρινό όμως τι γίνεται; Όταν το μειωμένο είναι το βράδυ από τις 11 και μετά, τι να "ρίξεις" εκεί;

Οκ εμείς προγραμματίζουμε το πλυντήριο. Τί άλλο όμως να εξοικονομήσεις; Να κάνεις μουσακά στις 12 το βράδυ; Να αρχίσεις το σίδερο εκείνη την ώρα; Άντε να παίζει καμιά τηλεόραση ή κάνα φως αλλά αυτά είναι πταίσματα σε σχέση με τις καταναλώσεις που αξίζει να ασχοληθείς.

Μόνο μία άλλη σημαντική κατανάλωση μου έρχεται στο μυαλό, ο θερμοσίφωνας (μπορείς να τον ανάβεις με χρονοδιακόπτη). Αν όμως υπάρχει ηλιακός, όπως πολλοί έχουν, ακόμα και τενεκές να είναι δεν μπορεί να μην αποδίδει το καλοκαίρι.

Προσωπικά το όφελος που έχω δει από το νυχτερινό (συνυπολογίζοντας και το πάγιο του νυχτερινού) είναι ελάχιστο

Δημοσ.

Πλυνηηριο ρουχων , πιατων , ψυγειο αλλα και οσοι χρησιμοποιυν κλιματιστικο την νυχτα  ειναι υπεραρκετα.

Ίσως η απουσία πλυντηρίου πιάτων και η μη χρήση a/c το βράδυ να μου χαλάν το λογαριασμό.

Πάντως με το απλό πλυντήριο και το ψυγείο (και ανεμιστήρας οροφής) το όφελος, όπως είπα, αδιάφορο

• Like 1
Δημοσ.

Πλυντήρια πιάτων και ρούχων, καταψυκτης και στο χειμερινό ωράριο μαγείρεμα εκείνες τις ώρες και η διάφορα είναι αρκετά σεβαστη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...