stelios18120 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Όταν δεν έχεις μουσια,τατουαζ μανίκι, κάνεις αυτό το κούρεμα με την γραμμη,φορας V και φοράς εσπαντριγιες Αν έχεις αυτά είσαι 3
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 εχω μούσι (καλα τριμαρισμένο προφανώς),τατουάζ,φοράω V και πάντα φοράω εσπαντρίγιες από την εφηβεία μου φάση. Τι είμαι;
forgotten Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 εχω μούσι (καλα τριμαρισμένο προφανώς),τατουάζ,φοράω V και πάντα φοράω εσπαντρίγιες από την εφηβεία μου φάση. Τι είμαι; χαρουμενος?
livefreeordie Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Όταν δεν έχεις μουσια,τατουαζ μανίκι, κάνεις αυτό το κούρεμα με την γραμμη,φορας V και φοράς εσπαντριγιες Αν έχεις αυτά είσαι ξεχνας το iphone ποσοι το παιρνουν επειδη το θελουν και ποσοι για να το βλεπουν οι αλλοι στις καφετερειες; 2
Constant1ne Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Εμένα από την άλλη δε μου αρέσει η δαιμονοποίηση της όποιας μόδας. Κάποιοι άνθρωποι θα ντυθούν με παρόμοιο τρόπο, άλλοι θα αποκτήσουν κοινά hobby και τι έγινε; Αμέτρητες φορές στο ίντερνετ βλέπεις ανθρώπους να κατηγορούν άλλους ως πρόβατα απλά επειδή δε γουστάρουν κάτι και μετά συνεχίζουν την καρμπόν μικροαστική ζωή τους. Το θέμα είναι να μη φοβάσαι να σκεφτείς διαφορετικά από τη μάζα, να μη φοβάσαι να κάνεις μια κίνηση αντίθετα με τα συνηθισμένα και να πεις την γνώμη σου όταν αυτό χρειάζεται. Τώρα το πως ντύνεται κάποιος, τι αμάξι οδηγάει και τι μάρκα κινητό προτιμάει και τη μουσική ακούει δεν έχουν την παραμικρή σημασία και ποτέ δεν κατάλαβα αυτούς που αναλώνονται με το να ασχολούνται με αυτά. 1
livefreeordie Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Το θεμα επεκτεινεται περα απο το τι ρουχα φορας και τι κινητο αγοραζεις. Σκεψου πως αν το μεγαλυτερο ποσοστο του πληθυσμου κανει οτι οι ''πολλοι'' επειδη αυτο βρισκει νορμαλ,ποσο ευκολα μπορει καποιος να χειριστει μια μαζα ανθρωπων στο να κανουν οτιδηποτε τους κανει να πιστευουν πως ειναι το σωστο και καλο κι ωραιο ! 2
Constant1ne Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Ναι απλά είναι αρκετά λογικό και αναμενόμενο. Θες να παραθέσω μια λίστα με τα πράγματα που κάνω κι εγώ κι εσύ πιθανότατα επειδή μας έμαθαν ότι είναι σωστά; Από κει και πέρα για να μη γίνεται επικίνδυνο, π.χ. να εξοικειώνεται ο κόσμος με τη βία και να εύχεται σε όποιον δε γουστάρει να πεθάνει θα πρέπει κάθε άνθρωπος να έχει ανεπτυγμένη την κρίση του και το αίσθημα της ηθικής του. Σχολίασα με βάση τα υπόλοιπα σχόλια που επικεντρώνονταν στον καταναλωτισμό και τις μόδες. Εμένα θα με ανησυχούσε περισσότερο κάτι πιο σοβαρό όπως ένα απολυταρχικό καθεστώς που θα εκτελούσε τους πολιτικούς του αντιπάλους και ο κόσμος θα ήταν ΟΚ με αυτό επειδή αυτοί θα ήταν π.χ. διεφθαρμένοι. 1
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 ξεχνας το iphone ποσοι το παιρνουν επειδη το θελουν και ποσοι για να το βλεπουν οι αλλοι στις καφετερειες; κ προφανώς iphone ,macbook κ όλα της apple. Παίδαρος χωρίς apple είναι σαν νερό χωρίς υδρογόνο.
Deus ex machina Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Σε περίπτωση που δε το έχετε καταλάβει ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον, ζεί σε κοπάδια και σχηματίζει διάφορες ομάδες όπως παρέες, όπαδοί ομάδων, κομμάτων ,συνάδελφικές ομάδες ή ομαδες που έχουν τα ίδια πιστεύω και αξιές ( χριστιανοί, ισλαμιστές, αναρχικοι, ακροδεξιοί κλπ). Από αυτή την άποψη ναι είμαστε πρόβατα, το να το θεωρούμε κακό όμως είναι μια γενίκευση. Υπάρχουν και καλά και κακά αλλά το βασικό είναι να το αποδεχτούμε. 1
defacer Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Αυτο ειναι το πειραμα με τις μαιμουδες αλλα σε.... ανθρωπινη εκδοση. Σε ενα κλουβι με μαιμουδες κρεμανε απο πανω μπανανες. Οταν πανε οι μαιμουδες να τις πιασουν μπαινουν μεσα και τις χτυπανε. Καθε φορα το ιδιο μεχρι που μαθαν να μην πιανουν τις μπανανες. Τοτε πετανε μια νεα μαιμου στο κλουβι που δεν γνωριζει τους κανονες. Οταν παει να πιασει τις μπανανες αρχιζουν οι υπολοιποι και την χτυπανε. Σιγα σιγα αλλαζει ολος ο πληθυσμος με νεες μαιμουδες που ποτε δε φαγαν ξυλο απο τους φυλακες αλλα παντα δερνουν την νεα μαιμου που προσπαθει να πιασει την μπανανα. Αστοχω το ονομα του ψυχολογου που εκανε το πειραμα. Εχει να κανει με την ψυχολογια των μαζων. Edit: με προλαβε ο e-tik Αυτή η ουρμπανιά είναι ωραία, την πίστευα και γω κάποτε, αλλά τελικά δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι έγινε ποτέ τέτοιο πείραμα. Γενικά δε θα έλεγα πως κάποιος είναι πρόβατο επειδή κάνει ότι κάνουν κι οι άλλοι (αν και ο 19χρονος defacer δεν είχε την ίδια άποψη). Αλλά αν δεν ξέρει ακριβώς για ποιο λόγο το κάνει... 2
l337 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Το "πρόβατο" ή "μη πρόβατο" είναι θέμα επίγνωσης.Δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε "πρόβατο" ή "μη πρόβατο" τους άλλους (λόγω της επίγνωσης που ανέφερα παραπάνω).Μπορεί όμως κάποιος να χαρακτηρίσει "πρόβατο" ή "μη πρόβατο" τον ίδιο του τον εαυτό αν έχει επίγνωση.Το ίδιο μπορεί να κάνει και ο καθένας μας. Τους εαυτούς μας όμως. 1
opera Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Πώς καταλαβαίνεις ότι δεν είσαι πρόβατο; 100% μη πρόβατο είναι δύσκολο να είναι κανείς,είμαι πρόβατο γιατί πήγα σχολείο,έκανα οικογένεια είμαι υπάλληλος κλπ,κλπ. Δεν είμαι πρόβατο γιατί δε πίνω cola,δε ψηφίζω κανένα,δεν είμαι οπαδός κόμματος,ομάδας θρησκείας και ως εκ τούτου δεν έχω φίλους γιατί δεν συμφωνώ και δεν έχω τι να συζητήσω με το 99% των ανθρώπων που πιστεύουν ,ψηφίζουν ,είναι οπαδοί κλπ. Το "πρόβατο" ή "μη πρόβατο" είναι θέμα επίγνωσης. Δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε "πρόβατο" ή "μη πρόβατο" τους άλλους (λόγω της επίγνωσης που ανέφερα παραπάνω). Μπορεί όμως κάποιος να χαρακτηρίσει "πρόβατο" ή "μη πρόβατο" τον ίδιο του τον εαυτό αν έχει επίγνωση. Το ίδιο μπορεί να κάνει και ο καθένας μας. Τους εαυτούς μας όμως. και αυτό Σε περίπτωση που δε το έχετε καταλάβει ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον, ζεί σε κοπάδια και σχηματίζει διάφορες ομάδες όπως παρέες, όπαδοί ομάδων, κομμάτων ,συνάδελφικές ομάδες ή ομαδες που έχουν τα ίδια πιστεύω και αξιές ( χριστιανοί, ισλαμιστές, αναρχικοι, ακροδεξιοί κλπ). Από αυτή την άποψη ναι είμαστε πρόβατα, το να το θεωρούμε κακό όμως είναι μια γενίκευση. Υπάρχουν και καλά και κακά αλλά το βασικό είναι να το αποδεχτούμε. κοινωνικότητα υπήρξε κάποτε και χωρίς τα παραπάνω τεχνητά συστήματα ελέγχου των μαζών 1
stelios18120 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 100% δεν παίζει να μην είναι κανείς εκτός και είναι ερημίτης σε βουνο.
miike Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 100% μη πρόβατο είναι δύσκολο να είναι κανείς,είμαι πρόβατο γιατί πήγα σχολείο,έκανα οικογένεια είμαι υπάλληλος κλπ,κλπ. Δεν είμαι πρόβατο γιατί δε πίνω cola,δε ψηφίζω κανένα,δεν είμαι οπαδός κόμματος,ομάδας θρησκείας και ως εκ τούτου δεν έχω φίλους γιατί δεν συμφωνώ και δεν έχω τι να συζητήσω με το 99% των ανθρώπων που πιστεύουν ,ψηφίζουν ,είναι οπαδοί κλπ. Αυτό σημαίνει όμως αυτομάτως ότι δεν είσαι πρόβατο ή ότι ακολουθείς άλλο κοπάδι (γενικά αναφέρομαι φυσικά) ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα