Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας πούμε ότι πρώτα παρήγγειλα και μετά είδα τον τιμοκατάλογο στο βάθος. Λίγη σημασία έχει.

Προσωπικά δε μου λείπουν τα 15 ευρώ που έδωσα, ούτε τα άλλα 400 τόσα που κόστιζαν τα εισιτήρια αλλά το ότι εγώ μπορεί να έχω μια οικονομική άνεση την οποία δεν έχει ο διπλανός μου δε μου αφαιρεί το δικαίωμα να κρίνω και να κατακρίνω λάθος πρακτικές ή τιμές που θεωρώ ότι αγγίζουν ή ξεπερνούν την αισχροκέρδεια.

Φυσικά και έχεις το δικαίωμα να το κρίνεις είτε το γνώριζες είτε το έμαθες τώρα για πρώτη φορά  αλλά από τη στιγμή που έχεις συνειδητοποιήσει το πρόβλημα και έμμεσα συμβάλεις στην συνέχιση του κρίνεσαι και εσύ για τη στάση σου.

Γιατί ο ουσιαστικός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος από την πλευρά σου είναι να μη συμμετέχεις, όχι συμβάλλουμε και μετά γκρινιάζουμε γιατί συμβαίνει..

προσφορά και ζήτηση είναι.. 

Ναι οκ.. το κακό κράτος που οφείλει να προστατέψει τον πολίτη κτλ...μπλα μπλα..

Δεκτό. κάνε και εσύ αυτό που μπορείς όμως.

• Like 4
  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πίστεψε με, προσπαθώ να μη συμμετέχω σε τέτοια πράγματα. Απλά κάποιες φορές είναι αδύνατον ή τυχαίνει να μην το καταφέρνεις. Σε όλους μας κάπου, κάποια στιγμή μας έχουν πιάσει τα οπίσθια. Ο σχολιασμός αυτού του πράγματος είχε σκοπό το συγκεκριμένο θέμα, αλλά νομίζω ότι εκτροχιάστηκε λιγάκι. 

Δημοσ.

Πίστεψε με, προσπαθώ να μη συμμετέχω σε τέτοια πράγματα. Απλά κάποιες φορές είναι αδύνατον ή τυχαίνει να μην το καταφέρνεις. Σε όλους μας κάπου, κάποια στιγμή μας έχουν πιάσει τα οπίσθια. Ο σχολιασμός αυτού του πράγματος είχε σκοπό το συγκεκριμένο θέμα, αλλά νομίζω ότι εκτροχιάστηκε λιγάκι. 

Φυσικά και θα τύχει κάποια στιγμή να πάρεις κάτι όσο αντίθετος και να σαι.. δε θα πεθάνεις από πείνα/δίψα για να μη συμβάλεις και εσύ..

Το σχόλιο μου δεν ήταν προσωπικό..αλλά γενικότερο για τη νοοτροπία που κουβαλάει πάρα πολύς κόσμος ακόμα..

100 φορές να ταξιδέψει..100 φορές θα πάρει κάτι...και 100 φορές θα γκρινιάζει την επόμενη γιατί συμβαίνει..

και οχι απλά θα κάνει μια αναφορά...αλλά θα ναι εξοργισμένος με αυτό.

Δημοσ.

Γκρινια χωρις λογο..

Περασαν ποσα χρονια ο ελληνας δεν θελει να μαθει τα δικαιωματα του π.χ. της αγορανομικης διαταξης για συγκεκριμενους χωρους ή ποτε διεκδικει και τι σε καθυστερησεις αεροπλνων πλοιων,αλλαγες τιμων στην τηλ.και παει λεγοντας..

Οποιος θελει να κραξει καταγγειλει ας το κανει με τους τροπους που γραφε μια φωτο πιο πανω...π.χ. μεσω γγκ(πιο εμπιστο)

Εφοσον δεν υπαρχουν καταγγελιες δεν κινειτε ευκολα το συστημα...

Η αληθεια ειναι οτι τα φλοκαφε θα ναι καλυμμένα για δηθεν specialty premium καφε που σερβιρει και ας μην ειναι :P

Τεσπα το πιο πιθανο ειναι οτι εχουν ενοικια κανα 50αρι+ το χρονο και αν δεν κανουν αυτα δεν εχει νοημα να δουλευουν...

τα flocafe και τα bluestar ανήκουν στην ίδια μαμά εταιρεία...

Δημοσ.

Α ρε τι μου θυμισες...Πριν 6-7 χρονια στο Πειραιας-Σαμος οι τιμες που ειχε το καραβι ηταν απο αλλη εποχη..Ειχα ενα μικρο βαλιτσακι,με 8 ευρω το γεμιζα απο καψιμι και τρωγαμε 3 φανταροι στην καμπινα.

Παντως στο Πειραιας-Ηρακλειο με την Ανεκ νομιζω ειχα δει νορμαλ τιμες και πληρες μενου με 7-8 ευρω.Βεβαια,δεν πλησιαζω ουτε να ρωτησω

Δημοσ.

Φιλε τιμοκατάλογο δε βλέπεις οταν παραγγελνεις; Τουλάχιστον σ αυτα το γραφουν.

Αν δε σου αρεσει η τιμή, δεν παιρνεις.

Ακριβως αυτο, οσο υπαρχουν ατομα που τα σκανε και τους συντηρουν, τοσο θα εχουν τετοιες τιμες.

Οποτε μη κλαιγεστε.

Δημοσ.

Φυσικά και έχεις το δικαίωμα να το κρίνεις είτε το γνώριζες είτε το έμαθες τώρα για πρώτη φορά  αλλά από τη στιγμή που έχεις συνειδητοποιήσει το πρόβλημα και έμμεσα συμβάλεις στην συνέχιση του κρίνεσαι και εσύ για τη στάση σου.

Γιατί ο ουσιαστικός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος από την πλευρά σου είναι να μη συμμετέχεις, όχι συμβάλλουμε και μετά γκρινιάζουμε γιατί συμβαίνει..

προσφορά και ζήτηση είναι.. 

Ναι οκ.. το κακό κράτος που οφείλει να προστατέψει τον πολίτη κτλ...μπλα μπλα..

Δεκτό. κάνε και εσύ αυτό που μπορείς όμως.

Στην κάλπη ψηφίζει να είναι μόνο μεγάλο το κράτος όμως.

Δεν ψηφίζει να είναι καλό απέναντί του.

Γιατί τότε θα ήταν πολύ μικρότερο (μηχανογράφηση κτλ).

Δημοσ.

Στο ταξίδι προς χιο φέτος με τη hellenic έκανα το λάθος να θέλω καφέ όντας πρωί ε λέω εντάξει πόσο να έχει παω παίρνω 2 φρεντρο με ενα νερό 8.50 εύρω εγκεφαλικο και μιλάμε για καφέ που είναι μεταξύ χώματος για αγρότες και χώμα για γάτες!

Στην επιστροφή νεράκι και τοστ και είμασταν άρχοντες!

Δημοσ.

Στο ταξίδι προς χιο φέτος με τη hellenic έκανα το λάθος να θέλω καφέ όντας πρωί ε λέω εντάξει πόσο να έχει παω παίρνω 2 φρεντρο με ενα νερό 8.50 εύρω εγκεφαλικο και μιλάμε για καφέ που είναι μεταξύ χώματος για αγρότες και χώμα για γάτες!

Στην επιστροφή νεράκι και τοστ και είμασταν άρχοντες!

E, όχι και εγκεφαλικό. 4 ευρώ τον φρέντο καπουτσίνο βρίσκεις και σε καφετέριες...αυτός που άνοιξε το θέμα τον πλήρωσε ένα τάλιρο. Αν βεβαια και η ποιότητα ήταν βαπορίσια, εκτός από την τιμή, εκεί να καταλάβω τα παράπονα.

Τα προϊόντα που είναι σε διατίμηση είναι πολύ συγκεκριμένα και οι σχετικές ρυθμίσεις έχουν θεσπιστεί εδώ και πολλά χρόνια, αλλά πολλοί καταναλωτές πέφτουν ακόμη στην παγίδα.

Δημοσ.

Το ότι υπάρχει κατάλογος που μπορείς να δεις τις τιμές δεν σημαίνει ότι δεν απαγορεύεται να γκρινιάξεις για αυτές. Το έχουν ξεφτιλίσει το θέμα. 

Να πω και εγώ μια εμπειρία μου στο αεροδρόμιο Χανίων πριν 10 χρόνια:

Πάω να πάρω ένα νερό από το κυλικείο που είναι στην πύλη αναχώρησης και πετυχαίνω τσαρτερ με ξένους να συνωστίζεται και να αγοράζει τα πάντα-κυρίως μπύρες.

Δίπλα στο ταμείο κάθεται αστυνομικός με την στολή και κοιτάει.

Πάω να πάρω το νερό και μου ζητάνε 4 ευρώ!

"Ρε πάτε καλά τους λέω"

"Ωχ ρε φίλε σε πέρασα για ξένο. Πες ότι είσαι έλληνας. Δώσε 1 ευρώ"

Έκατσα να δω πόσο χρέωναν τους ξένους και έπαθα σοκ. 10 ευρώ την μπύρα, 8 ευρώ το σαντουιτς.

Το όργανο της τάξης απλά παρακολουθούσε....

Δημοσ.

Ποτέ δεν πρέπει να μπαίνεις σε καράβι, χωρίς να έχεις εφοδιαστεί με όσα φαγώσιμα ή πόσιμα μπορεί να σου χρειαστούν, γιατί τότε θα πρέπει να κάνεις αυτό που έκανες, να ξηλωθείς....

συμφωνω αλλα κινδυνευεις να σου βγει το ονομα του τσιφουτη - τσιγκουνη - κακομοιρη

Δημοσ.

συμφωνω αλλα κινδυνευεις να σου βγει το ονομα του τσιφουτη - τσιγκουνη - κακομοιρη

Lol, ποιος θα το πει αυτό;

Τέτοια έχω να δω από εποχές ΠΑΣΑΚΑΡΑΣ-ΝΤΔΤ(παράφραση λόγω περιορισμών πολιτικών σχολίων) που όλοι ήταν βλαχό-λαρτζ με δανεικά και κλεμμένα, στυλ οι κσένοι κουτόφραγκοι παίρνουν το καρπούζι σε φέτες...

Δημοσ.

Το χειρότερο είναι ότι παρά την ύπαρξη προϊόντων που είναι σε τιμή διατίμησης κάνουν μεγάλη προσπάθεια και μεγάλες τσατσιές ώστε να μην τα πάρεις ποτέ αυτά. 

Καταρχάς τα αποκρύπτουν όσο μπορούν.Τα έχουν κάπου γραμμένα με μικρά γραμματα. Όταν πχ ζητήσεις νεράκι αυτόματα σου δίνουν των 750 μλ που το χρεώνουν όσο θέλουν και όχι των 500 που έχει φιξ τιμή ή μπορεί μέσα στο καλοκαίρι και τη ζέστη να σου πουν ότι των 500 έχουν μόνο ζεστά εκτός ψυγείου.

Για τους καφέδες επίσης παίζουν με τα μεγέθη. Υπάρχουν και καφέδες σε νορμάλ τιμές λόγω διατίμησης αλλά πρέπει να τα ζητήσεις συγκεκριμένα και ενδεχομένως να τα δείξεις στο κατάλογο αλλιώς αν ζητήσεις απλά ένα φραπέ θα σου βάλουν από μόνοι τους τον "μεγάλο" που κάνει 4 + αντί για τον "κανονικό" που μπορεί να κάνει κάτω από 2. Τα ίδια και με κάτι τοστ όπου πρέπει να κάθεσαι να ξεκαθαρίζεις το ακριβές μέγεθος και περιεχόμενα αφού και εκεί η διαφορά από το διατίμησης με το μη διατίμησης κρίνεται σε λεπτομέρειες και φυσικά αρκετά μεγαλύτερη τιμή

Γενικά κάνουν φουστιές και προσπαθούν να σε κάνουν να νοιώσεις εσύ άσχημα που ζητάς τα προϊόντα που είναι σε διατίμηση (ότι είσαι ο μίζερος τσιγκούνης και καλά) 

Γι αυτό εγώ πάω προετοιμασμένος... Παίρνω από πριν διάφορα φαγώσιμα και σνακ και καφέδες νερά κλπ και δεν τους αφήνω ούτε ευρώ.

Το ίδιο ισχύει όμως και σε άλλα μέρη... Στις αεροπορικές low cost τύπου EasyJet και Ryanair πχ δεν είναι να πάρεις κάτι, σε έγδαραν κανονικά... Γι αυτό πάντα προετοιμασμένος από πριν... και καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερη ποσότητα και φυσικά πολύ μικρότερο κόστος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...