Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παντως ειπες κατι πολυ σημαντικο γι'αυτους,αναμεσα τους και εγω,που βιωνουν συνειδητα ονειρα..το οτι οι φοβοι σου παιρνουν σαρκα και οστα!Πραγματικα ετσι ειναι γι'αυτο και δεν τα απολαμβανω ιδιαιτερα!

Τουλάχιστον είναι καλύτερα από το να μην ήξερες ότι είναι όνειρο...:)

• Like 1
  • Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ πάντα τα απολάμβανα και μου λείπουν πολύ. Όχι μόνο τα lucid dreams, αλλά και τα κανονικά, καθώς έχω δει μερικά πολύ έντονα κατά καιρούς. Προτιμώ ένα καλό όνειρο από μια καλή ταινία 100%. :D 

Πέρα από το ότι γενικά σε βοηθάνε στην διαχείριση συναισθημάτων και να καταλάβεις και πράγματα για τον εαυτό σου τα όνειρα. Σε κάθε άνθρωπο βέβαια είναι διαφορετικό σίγουρα.

Ίσως πρέπει να αρχίζω να καταγράφω τα λιγοστά όνειρα που σπάνια βλέπω, τουλάχιστον να τα θυμάμαι.

Δημοσ.

Εγώ πάντα τα απολάμβανα και μου λείπουν πολύ. Όχι μόνο τα lucid dreams, αλλά και τα κανονικά, καθώς έχω δει μερικά πολύ έντονα κατά καιρούς. Προτιμώ ένα καλό όνειρο από μια καλή ταινία 100%. :D

Πέρα από το ότι γενικά σε βοηθάνε στην διαχείριση συναισθημάτων και να καταλάβεις και πράγματα για τον εαυτό σου τα όνειρα. Σε κάθε άνθρωπο βέβαια είναι διαφορετικό σίγουρα.

Ίσως πρέπει να αρχίζω να καταγράφω τα λιγοστά όνειρα που σπάνια βλέπω, τουλάχιστον να τα θυμάμαι.

Εννοείται ρε συ! Ίσως γι'αυτό βλέπω 3-4 ταινίες το χρόνο κι αν! :D

Τελικά βλέπουμε πάντα όνειρα και δεν το θυμόμαστε όπως λένε ή κάποιες φορές δεν βλέπουμε; (Έχω την εντύπωση ότι κάπου το έχουμε συζητήσει πάλι αλλά δεν θυμάμαι τι ισχύει! ).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Που λέτεεε, άσχετο, τώρα θα γίνω λίγο απρεπής, αλλά στην εφηβεία και μέχρι περίπου τα 20 όπου το σεξουαλικό κομμάτι ήταν έντονο, μερικές φορές όταν συνειδητοποιούσα ότι ήμουν σε όνειρο και όλοι γύρω μου μέρος του ονείρου έβρισκα ευκαιρία για "σεξ". Επομένως γινόταν ένα από τα δύο:

1-"Τύχαινε" και έβλεπα αμέσως μια κοπέλα στο όνειρο που μου άρεσε και η οποία φυσικά ήθελε χωρίς να πω τίποτα να κάνει το ίδιο, όποτε "συνέβαινε" αν και δυστυχώς συνήθως ξυπνούσα λόγω διέγερσης πάνω στην ονείρωξη. Τις ελάχιστες φορές που δεν ξυπνούσα τι VR και μλκίες, that was the shit.  :D

2- Μου έβγαιναν οι ανασφάλειες και είτε δεν έβρισκα καμιά πουθενά ή με αγνοούσαν ή με κοίταζαν όλες απορριπτικά. 

Επεξ/σία από Gilmaru
Δημοσ.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα όνειρα και για πληροφορίες :P

Χωρίς πλάκα το έχω χρησιμοποιήσει κάποιες στιγμές και έχει πιάσει (σαφώς όχι πάντα)

• Like 1
Δημοσ.

Το έχω ακούσει, αλλά δεν το έχω κάνει.

Πάντως τώρα που το σκέφτομαι, έχω την αίσθηση ότι τα lucid dreams δεν ήταν και τα πιο έντονα όνειρά μου. Στα πιο έντονα όνειρά μου είτε δεν είχα συνείδηση, είτε είχα περιορισμένη συνείδηση σε σχέση με τα lucid.

Εξαίρεση είναι οι παιδικοί εφιάλτες, οι οποίοι ήταν έντονοι και άρχιζαν χωρίς να έχω συνείδηση του ονείρου, αλλά συνήθως κατέληγα να έχω στο τέλος.

Άσχετο, σας έχει τύχει να πεθάνετε μέσα στο όνειρο και το όνειρο να συνεχίσει; xD Εμένα μου είχε τύχει μια φορά (μη συνειδητό όνειρο). Πέθανα και μετά το όνειρο συνεχίστηκε, αλλά το έβλεπα πλέον από την θέση άλλου ατόμου.

Δημοσ.

Εγώ πάλι έχει τύχει να δω όνειρο μέσα στο όνειρο, ξυπνάω αλλά συνεχίζω να είμαι σε όνειρο.

1-2 φορές μου έχει τύχει μόνο,αφού μόλις "ξύπνησα" ήθελα να συνεχίσω να κοιμάμαι για να δω το όνειρο.

Δημοσ.

Eγω εχει τυχει να συνειδητοποιησω οτι κοιμαμαι βλεποντας την αδερφη μου πχ και να της λεω "Βασικα η φαση ειναι μαλακια επειδη κοιμαμαι τωρα το ξερεις?Αραγε να κοιμασαι και εσυ ρε αδερφη" ? Τρολλαρω και στον υπνο μου!!

Δημοσ.

Χωρίς πλάκα το έχω χρησιμοποιήσει κάποιες στιγμές και έχει πιάσει (σαφώς όχι πάντα)

Δεν το κατάλαβα αυτό.

Δημοσ.

Δεν το κατάλαβα αυτό.

Υποσυνείδητο, άρα μπορεί να έχει τις απαντήσεις για κάτι που θυμοσουν και το έχεις ξεχάσει.

Ή να τύχει (δεν ξέρω πως) να βρείς την απάντηση σε κάτι που αποκλείεται να ηξερες πρίν. Κατάλαβες; Όχι; Τέλεια :P

• Like 1
Δημοσ.

Το κακό με τα όνειρα, ακόμα και τα συνειδητά και τα πολύ ζωντανά, είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να τα θυμάσαι ολόκληρα εκτός και αν είχαν λίγες σκηνές.

Αλλιώς θα είχα γίνει πλούσιος με τις υπερπαραγωγές που έχω δει...

Δημοσ.
ετυχε να δω ενα και με λιγο τρομαξε αλλα τι να πεις

τι συνεβη.Eιδα οτι ταξιδευα στο λονδινο, ειμουν σε αεροπλανο και εβλεπα τα συννεφα και θα προσγειωνομασταν.μετα εβγαινα απ το αεροπλανο και πηγα στο χιθροου ωπου ηταν εντυπωσιακο <φυσικα οχι ετσι οπως ειναι στη πραματικοτητα>και τοτε σκεφτηκα ωχ τις βαλιτσες; και μετα ωχ που παω τωρα και τοτε συνιδοτοποισα πως ειμουν σε ονειρο.πηγα σε μια ακρη και αρχισα να κανω κινησεις με τα χερια μου ξυπνα ξυπνα.τιποτα.τοτε ενω πηγε να με πιασει πανικος σκεφτηκα κατι,

περπατησα μεσα στο αεροδρομιο που ξεδιπλονωταν,και πηγα σε ενα ντεσκ που καθοταν μια υπαλληλος.

τη πλησιασα και μου πε ναι τι μπορω να κανω;

και αρχισα να της λεω εντονα στα αγγλικα ω εισαι ομορφη και σεξυ και αυτη γελουσε,και τοτε ξΥΠΝΗΣΑ....

ΔΗΛ ηθελα να κανω μια αντιδραση για να επεστρεφα.....

απο τοτε ΜΟΝΟ ΚΑΦΕ   

Δημοσ.

Χεχε ίσως επειδή δεν τα έχεις συνηθίσει. Μου συνέβαινε όταν ήμουν πολύ μικρός να δυσκολεύομαι να ξυπνήσω στο όνειρο. Θυμάμαι έβρισκα ένα δρόμο και απλά περπατούσα μέχρι να ξυπνήσω.

Αλλά αυτό όταν ήμουν πολύ μικρός, μετά από ένα σημείο και έπειτα απλά ξυπνούσα αν ήθελα. 

Δημοσ.

Υποσυνείδητο, άρα μπορεί να έχει τις απαντήσεις για κάτι που θυμοσουν και το έχεις ξεχάσει.

Ή να τύχει (δεν ξέρω πως) να βρείς την απάντηση σε κάτι που αποκλείεται να ηξερες πρίν. Κατάλαβες; Όχι; Τέλεια :P

Ετσι ειναι. Το ονειρο μπορει να δωσει  σημαντικες πληροφοριες συνεπως και λυσεις σε προβληματα. Για να γινει αυτο χρειαζεται και βοηθεια ειδικου. Ειναι πολυ δυσκολο να το πετυχει καποιος μονος του. Στο υποσυνειδητο υπαρχουν στοιχεια ξεχασμενα αλλα αμεσα διαθεσιμα. Τα ονειρα ομως αναδυονται απο το ασυνειδητο..ενα αγνωστο κοσμο καμωμενο απο απωθησεις  του ιδιου του εαυτου.

Τελικά βλέπουμε πάντα όνειρα και δεν το θυμόμαστε όπως λένε ή κάποιες φορές δεν βλέπουμε; (Έχω την εντύπωση ότι κάπου το έχουμε συζητήσει πάλι αλλά δεν θυμάμαι τι ισχύει! ).

Βλεπουμε περιπου 4-7 ονειρα καθε βραδυ με μεσο ορο διαρκειας  1-2 ωρες! Ξεχναμε το μεγαλυτερο μερος αυτων ή τουλαχιστον θυμομαστε καλυτερα αν ξυπνησουμε κοντα σε φαση rem! Ονειρα βλεπουμε ολοι και παντα.

(Το εχουμε ξανασυζητησει οντως! Ξεχνας και εκτος ονειρων  :-D ! )

Καληνυχτα σε ολους! Παω να σκηνοθετησω το ονειρο μου ;) ! 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...