Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πηγα σημερα στο διδασκαλειο του ΕΚΠΑ και μου εκανε καλη εντυπωση και σκεφτομαι να γραφτω. Μιλαω ηδη αγγλικα, γαλλικα οποτε λεω να μαθω μια γλωσσα πιο πολυ για την πλακα μου.. ειμαι μεταξυ ιταλικών, ισπανικών, ολλανδικών και σουηδικών (τα ολλανδικα και τα σουηδικα πιο πολυ για να μαθω και μια μη λατινογενη γλωσσα). Εχετε καποια συμβουλη να μου δωσετε;

Δημοσ.

Ισπανικά θα ξεκινήσω και εγώ τέλος σεπτεμβρη.

Πολύ ωραία γλώσσα.

Αναλόγως τι δουλειά κάνεις να επιλέξεις και την ανάλογη γλώσσα να μάθεις.

Μην το έχεις για πλάκα

Είναι πολύ χρήσιμο να ξέρεις ξένες γλώσσες.

Δημοσ.

Προσωπικά θα το κοιτουσα από επαγγελματικη σκοπια.

θα πήγαινα για σουηδικά για να πιάσω σε ένα 80℅ όλη τη σκανδιναβια (σουηδια-νορβηγια-δανια-μερος της φινλανδιας), αν σκεφτόμουν να την κάνω προς τα κει.

Αν σκεφτόμουν κ μπορούσα για αμερικη, σίγουρα ισπανικά..

καταλαβες το σκεπτικό.

Τώρα αν το κάνεις για την πλάκα σου, τι συμβουλή να δώσει κανείς; πήγαινε μάθε ο.τι σε ελκύει περισσότερο!

tip. βάλε ακούσε ιντερνετικο ραδιόφωνο για να σε βοηθήσει στην επιλογή!

Δημοσ.

Γερμανικα. Αν μαθεις σε ενα καλο επιπεδο και πανω σου ανοιγει πολλες ευκαιριες και μιας που τα Ολλανδικα αλλα και οι Σκανδιναβικες ειναι γερμανικες γλωσσες, εαν θες να μεταπηδησεις σε μια απο αυτες θα σου ειναι πολυ πιο ευκολο.

Γνωριζοντας Αγγλικα, Γερμανικα και Γαλλικα δουλευεις οπου θες στην Ευρωπη...

• Like 2
Δημοσ.

Για την πλάκα σου πιστεύω τα Ισπανικά είναι η καλύτερη επιλογή. Έχω ακούσει (δεν έχω προσωπική άποψη) ότι είναι από τις πιο εύκολες γλώσσες του κόσμου ειδικά αν ξέρεις Αγγλικά.

Επίσης μια καλή επιλογή θεωρώ είναι τα Ιταλικά.

Όσο για τα Ολλανδικά και τα Σουηδικά θα σου έλεγα σίγουρα Σουηδικά. Δεν βλέπω κανένα σοβαρό λόγο να μάθεις Ολλανδικά.

Επίσης επειδή έχω προσωπική εμπειρία από Σουηδικά (έκανα 1 χρόνο περίπου μαθήματα) σου λέω ότι είναι γελοία εύκολη γλώσσα. Είναι Copy paste των Αγγλικών και αυτό το κάνει πολύ εύκολο ειδικά αν ξέρεις Αγγλικά.

Καλή τύχη. Ότι γλώσσα και να μάθεις σίγουρα δεν θα πάει ποτέ χαμένη.

Δημοσ.

Προσωπικά θα το κοιτουσα από επαγγελματικη σκοπια.

θα πήγαινα για σουηδικά για να πιάσω σε ένα 80℅ όλη τη σκανδιναβια (σουηδια-νορβηγια-δανια-μερος της φινλανδιας), αν σκεφτόμουν να την κάνω προς τα κει.

Αν σκεφτόμουν κ μπορούσα για αμερικη, σίγουρα ισπανικά..

καταλαβες το σκεπτικό.

Τώρα αν το κάνεις για την πλάκα σου, τι συμβουλή να δώσει κανείς; πήγαινε μάθε ο.τι σε ελκύει περισσότερο!

tip. βάλε ακούσε ιντερνετικο ραδιόφωνο για να σε βοηθήσει στην επιλογή!

Παροτι Σουηδικα-Δανεζικα-Νορβηγικα ειναι συγγενικες γλωσσες, για εναν καινουριο στη γλωσσα δεν νομιζω να ειναι τοοοσο ευκολο να κανει τη μεταβαση απο τη μια στην αλλη αφου ουτε και οι γηγενεις δεν το πετυχαινουν ευκολα. Ωστοσο σιγουρα τα σουηδικα ειναι μια χρησιμη γλωσσα. 

Δημοσ.

Αν είναι για την πλάκα σου, όποια σου κάθεται καλύτερα στο αυτί

Εγώ θα διάλεγα ιαπωνικά γιαπωνέζικα ή κορεάτικα αλλά εσύ βλέπω κοιτάς προς Ευρώπη μεριά

Αραβικά ίσως? :P

• Like 1
Δημοσ.

Για την πλάκα σου πιστεύω τα Ισπανικά είναι η καλύτερη επιλογή. Έχω ακούσει (δεν έχω προσωπική άποψη) ότι είναι από τις πιο εύκολες γλώσσες του κόσμου ειδικά αν ξέρεις Αγγλικά.

Επίσης μια καλή επιλογή θεωρώ είναι τα Ιταλικά.

Όσο για τα Ολλανδικά και τα Σουηδικά θα σου έλεγα σίγουρα Σουηδικά. Δεν βλέπω κανένα σοβαρό λόγο να μάθεις Ολλανδικά.

Επίσης επειδή έχω προσωπική εμπειρία από Σουηδικά (έκανα 1 χρόνο περίπου μαθήματα) σου λέω ότι είναι γελοία εύκολη γλώσσα. Είναι Copy paste των Αγγλικών και αυτό το κάνει πολύ εύκολο ειδικά αν ξέρεις Αγγλικά.

Καλή τύχη. Ότι γλώσσα και να μάθεις σίγουρα δεν θα πάει ποτέ χαμένη.

Σουηδια 9εκ 

Ολλανδια 16εκ.

Φλανδρα 6εκ 

Δημοσ.

Γερμανικα. Αν μαθεις σε ενα καλο επιπεδο και πανω σου ανοιγει πολλες ευκαιριες και μιας που τα Ολλανδικα αλλα και οι Σκανδιναβικες ειναι γερμανικες γλωσσες, εαν θες να μεταπηδησεις σε μια απο αυτες θα σου ειναι πολυ πιο ευκολο.

Γνωριζοντας Αγγλικα, Γερμανικα και Γαλλικα δουλευεις οπου θες στην Ευρωπη...

Δικιο εχεις, αλλα τα Γερμανικα τα σιχαινομαι. Και δεν εχω σκοπο να παω στη Γερμανια never ever ever

Δημοσ.

Δικιο εχεις, αλλα τα Γερμανικα τα σιχαινομαι. Και δεν εχω σκοπο να παω στη Γερμανια never ever ever

Εχεις παει και δεν σου αρεσε; :P

Να ξερεις παντως τα Ολλανδικα ειναι πολυ συγγενικα με τα Γερμανικα. Κι ακουγονται χειροτερα. 

Δημοσ.

Εχεις παει και δεν σου αρεσε; :P

Να ξερεις παντως τα Ολλανδικα ειναι πολυ συγγενικα με τα Γερμανικα. Κι ακουγονται χειροτερα. 

Εχω πολυ κακη γνωμη για τους Γερμανους οποτε δε θα θελα να παω στη Γερμανια. Και ναι, εχω παει και στη Γερμανια και ξερω και Γερμανους. Ολλανδια μου αρεσε πολυ. Πλεον εχω τριλημμα ομως ιταλικα-ισπανικα-σουηδικα

Δημοσ.

Εχω πολυ κακη γνωμη για τους Γερμανους οποτε δε θα θελα να παω στη Γερμανια. Και ναι, εχω παει και στη Γερμανια και ξερω και Γερμανους. Ολλανδια μου αρεσε πολυ. Πλεον εχω τριλημμα ομως ιταλικα-ισπανικα-σουηδικα

Whatever. Οπως νομιζεις.  B)

Ισως εγω ειμαι πολυ γερμανοτσολιας τελικα  :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...