Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας!
Γινεται απο επαλ να παω σε πανεπιστημιο;
Θελω να περασω εδω http://www.di.uoa.gr/

Επισης τωρα τελειωνω τον οαεδ ως ηλεκτρολογος αυτοκινητων,εχω κανει μονο την πρωτη λυκειου σε γενικο και μετα πηγα οαεδ και τωρα θα ξαναπαω λυκειο αλλα σε επαλ......θα πρεπει να ξανακανω την πρωτη λυκειου του επαλ;
Ρωταω γιατι στην πρωτη λυκειου του επαλ κανεις ολες τις ειδικοτητες και μετα στην δευτερα λυκειου διαλεγεις σε ποιον κλαδο θα πας.

Δημοσ.

Εννοειται οτι γινετε απο επαλ ειμαι και εγω και το 2011 μπηκα στη σχολή που ήθελα από τη στιγμή που τελειώσεις και πιάσεις τα μόρια που πρέπει μπαινεις και ιατρική αμα θες εγώ πχ μπηκα ιατρικά εργαστήρια από επάλ 

Δημοσ.

Εννοειται οτι γινετε απο επαλ ειμαι και εγω και το 2011 μπηκα στη σχολή που ήθελα από τη στιγμή που τελειώσεις και πιάσεις τα μόρια που πρέπει μπαινεις και ιατρική αμα θες εγώ πχ μπηκα ιατρικά εργαστήρια από επάλ 

σε ευχαριστω φιλε μου,να σε καλα :) 

Δημοσ.

Δεν γίνεται να μπείς πανεπιστήμιο μόνο ΤΕΙ μόνο αν δώσεις απο ΕΠΑΛ β ομάδα που είναι ίδια ύλη με Γενικό Λύκειο

οταν εννοεις ιδια υλη με το γενικο εννοεις ιδια στο τελος που ειναι να διαβασεις για τις πανελληνιες;

ή γενικα τα μαθηματα του λυκειου πχ ιστορια,αρχαια κτλ. ολο το χρονο?

Δημοσ.

Άλλο ιατρική άλλο ιατρικά εργαστήρια. Όχι, δεν μπορείς να μπεις σε ΑΕΙΙ

Η ύλη ίδια είναι, απλά νομίζω ότι τα θέματα είναι γενικά πιο εύκολα και υπολογίζονται αλλιώς τα μόρια. Τουλάχιστον έτσι νομίζω όταν βλέπω αδύναμος μαθητές να πιάνουν 15+ με ευκολία, και όσοι είναι από γενικό δυνατοί να δυσκολεύονται

• Like 1
Δημοσ.

Άλλο ιατρική άλλο ιατρικά εργαστήρια. Όχι, δεν μπορείς να μπεις σε ΑΕΙΙ

Η ύλη ίδια είναι, απλά νομίζω ότι τα θέματα είναι γενικά πιο εύκολα και υπολογίζονται αλλιώς τα μόρια. Τουλάχιστον έτσι νομίζω όταν βλέπω αδύναμος μαθητές να πιάνουν 15+ με ευκολία, και όσοι είναι από γενικό δυνατοί να δυσκολεύονται

Τα μόρι υπολογίζονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο δεν υπαρχει καποια διαφορα.Στο επαλ που λες για αδυναμους οτι πιανουν 15+ το πιανουν φιατι υπαρχουν τα μαθηματα ιδικοτητας που απλα αυτα ειναι το αντικειμενο που αγαπας και εκει γραφεις τελεια και σου ανεβαζει το αποτελεσμα.Αμα δεις αποτελεσματα επαλ θα διαπιστωσεις οτι στα μαθηματα ιδικοτητας γραφουν τελεια και στα αλλα οχι.Και απο επαλ μπαινεις οπου μα οπου θες απο επαλ εδωσα πανελληνιες και δεν υπηρχε περιορισμος διαλεγα οτι ηθελα και εμπενα.

Δημοσ.

οταν εννοεις ιδια υλη με το γενικο εννοεις ιδια στο τελος που ειναι να διαβασεις για τις πανελληνιες;ή γενικα τα μαθηματα του λυκειου πχ ιστορια,αρχαια κτλ. ολο το χρονο?

Κανονικότατα ίδια θέματα πανελληνίων με των ΓΕΛ,ίδια εξεταστική ύλη κτλ και ανταγωνίζεσαι τους υποψήφιους ΓΕΛ οχι των ΕΠΑΛ.Οπως επίσης και ο υπολογισμός όταν δίνεις με βάση ύλη των ΕΠΑΛ συντελεστή έχουν 3,5 τα μαθήματα ειδικότητας και 1 τα μαθήματα γενικής παιδέίας ενω στο ΓΕΛ έχουν συντελεστή μόνο τα δυο μαθήματα κατεύθυνσης 1,3 και 0,7 αντίστοιχα π.χ θετική κατεύθυνση εχουν τα μαθηματικά 1,3 και η φυσική 0,7.Τα ιατρικά εργαστήρια που λες εσύ είναι ΤΕΙ η Ιατρική είναι ΑΕΙ δεν γίνεται να μπεις

Δημοσ.

Τα μόρι υπολογίζονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο δεν υπαρχει καποια διαφορα.Στο επαλ που λες για αδυναμους οτι πιανουν 15+ το πιανουν φιατι υπαρχουν τα μαθηματα ιδικοτητας που απλα αυτα ειναι το αντικειμενο που αγαπας και εκει γραφεις τελεια και σου ανεβαζει το αποτελεσμα.Αμα δεις αποτελεσματα επαλ θα διαπιστωσεις οτι στα μαθηματα ιδικοτητας γραφουν τελεια και στα αλλα οχι.Και απο επαλ μπαινεις οπου μα οπου θες απο επαλ εδωσα πανελληνιες και δεν υπηρχε περιορισμος διαλεγα οτι ηθελα και εμπενα.

Δεν μπαινεις οπου θες, μην λες μαλακιες και κανουν λαθος επιλογη. Σε ανωτατες σχολες ΔΕΝ μπαινεις.

Δημοσ.

Απο ΕΠΑΛ μπαίνεις μόνο ΤΕΙ/Σχολές υπαξιωματικών (στρατού),σχολές αστυφυλάκων,σχολές πυροσβεστικής,ΑΕΝ πουθενά άλλου αν θες Πανεπιστήμιο μόνο απο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ Β ομάδα

Δημοσ.

Φέτος έχουν αναφέρει ότι ένα μικρό ποσοστό θα μπορεί να μπει και ΑΕΙ. Πήγαινε σε ένα ΕΠΑΛ να ρωτήσεις. Αν ισχύσει ότι Και πέρυσι, όχι.

Δημοσ.

Η εικόνα του ελληνικού εκαπαιδευτικού συστήματος σε 14 posts ....  :-)  :-D  :-)  :mad:  :cry:

Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα αποτελεί μια πίτα 900.000.000-1.000.000.000 ευρώ απο την οποία όλοι θέλουν ενα κομμάτι λογικό είναι λοιπόν να έχει καταντήσει έτσι όπως έχει καταντήσει.Οσον αφορά το ΕΠΑΛ αν και η ύλη είναι μακράν λιγότερη και τα θέματα πιο εύκολα το να αποκτησουν υποψήφιοι ΕΠΑΛ πρόσβαση σε πανεπιστήμια εκτός απο ΤΕΙ καθιστά άνιση μεταχείριση των μαθητών του ΓΕΛ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...