margaritagr Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ σίγουρα δε θα τον δω γυμνό. Θα τον δει όμως αρκετά καλά αυτός που θα πραγματοποιήσει τη νεκροτομή, σε περίπτωση που ψιλιαστώ το οτιδήποτε για την έκβαση του ασθενούς. Αυτός φαντάζομαι θα βρει αν λείπει τίποτα που θα έπρεπε να μη λείπει. Και ποσοι ειναι αυτοι που ψυλλιαζονται οτι κατι εγινε και ζητανε νεκροτομες..? Επισησ ο ιατροδικαστης θα μπορουσε να ναι στο κολπο (η να μπει)
idomeneas7 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Εδώ έχουμε έπος συνωμοσιας και δεν θα είναι ο ιατροδικαστής στο κολπο? Έχει βέβαια και άλλα κενά ή ιστορία. Τα όργανα δεν είναι μπριζολες να τα κοβεις και να τα τυλίγεις ούτε είναι συμβατά με όλους. Άρα θα έπρεπε να είναι πολύ οργανωμένο το διεθνές δίκτυο μαυραγοριτων ώστε να πηγαίνεις σε ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο, να αξιολογούν τα όργανα σου και μετά να τα διοχετεύουν στους πλούσιους αρρώστους του πλανήτη. Το βασικό όμως είναι πως αυτά, αν μπορούσαν να τα κάνουν, θα τα έκαναν ανεξαρτήτως από το αν είναι κάποιος δωρητής.
παπι Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Logαρα facebook και τι να δω πρώτο πρώτο , την συγκεκριμένη είδηση και απο κάτω τα comments και δεν πίστευα στα μάτια μου . γελάνε , λυπούνται , βρίζουν , γράφουν άσχετα απλά για να βρίσουν και πέρα απο το ποιος το λέει που δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να σταθούμε εκεί , είναι κάτι που θα έπρεπε να έχουμε ως αυτονόητο! η απόλυτη σκατοψυχιά ξέρω γω τέτοιες αντιδράσεις , οτι θα πεθάνουν κ προτιμούν να γίνουν τροφή για σκουλήκια απ το να σωθεί κάποιος συνάνθρωπος τους! μπορεί αυτός ο κάποιος να είναι κ ένα μικρό παιδί αλλα το χειρότερο είναι το τι ακριβώς λένε , δώστε βάση θα ήθελα τη γνώμη σας και παρακαλώ να κρατήσουμε ένα επίπεδο μακριά απο κομματικά κτλ γιατι είναι offtopic. thanks Στο φουμπου εχουμε να κανουμε και με την ψυχολογια των μαζων. Πολλοι απο αυτους κραξανε μονο και μονο επειδη ειδαν τους αλλους να κραζουν. Ενα κομεντ τυπου "ειστε σκατοψυχοι" φτανει. Το να παιρνεις σα referwnce αυτους, και να λες πως ολοι οι ελληνες ειναι σκατοψυχιι, ειναι λαθος. Εχουμε δει στα μμε αρκετες περτιπτωσεις ππυ η μανα να χανει το 18χροξο γιοκα της και να δινει τα οργανα του. Αυτη η μανα ειναι το παραδειγμα, αυτη εφτασε σρη χειροτερη θεση και αυτη πηρε την τεραστια αποφαση. Οχι η καριολα που ποσταρει "να παρουν τα αρχιδια μου". 4
Haldol Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Και ποσοι ειναι αυτοι που ψυλλιαζονται οτι κατι εγινε και ζητανε νεκροτομες..? Επισησ ο ιατροδικαστης θα μπορουσε να ναι στο κολπο (η να μπει) Well, άμα σου πουν για ανεπάρκεια πολλών οργάνων ταυτόχρονα, δε θα ψιλιαστείς τίποτα; Άσε που άμα απλά βγάλουν όργανα από μέσα δε το βλέπω για "απλή" ανεπάρκεια οργάνων αλλά κάτι πιο κουλό, που σίγουρα θα κινήσει υποψίες. Το βασικό όμως είναι πως αυτά, αν μπορούσαν να τα κάνουν, θα τα έκαναν ανεξαρτήτως από το αν είναι κάποιος δωρητής. Με αυτό το σκεπτικό μπορούν να το κάνουν και τώρα. Απλά λέμε ότι αν είναι όλοι υποχρεωτικά δωρητές οργάνων, θα υπάρχει ένα παραπάνω κίνητρο να το κάνουν, ενώ θα είναι και πιο εύκολα τα πράγματα. Πέραν τούτου, ακόμα κι αν αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, παραμένει αυτό που έγραψα στο #27.
idomeneas7 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Οι περισσότερες θρησκείες είναι υπέρ. Δες https://www.organdonation.nhs.uk/about-donation/what-does-my-religion-say/ (σορι είμαι από ταμπλέτ, δεν ξερω πως να το βάλω σωστα). Επίσης δεν θα έγραφαν αιτία θανάτου την ανεπάρκεια οργάνων. Θα έβαζαν ένα απλό εγκεφαλικό ή έμφραγμα και τέλος. Αν μπορούσε να γίνει αυτό, θα γινοταν ήδη σε οποιονδήποτε δωρητή η μη. Για νόμιμη διαδικασία συλλογής οργάνων καταλαβαίνεις πως δεν υπάρχει κίνητρο να σκοτώσουν εσένα για να σώσουν εναν άγνωστο σε μία άλλη ήπειρο.
Garnele Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Το ότι οι μισοί εδώ μέσα μεγάλωσαν με ατάκες "μη σου ρίξουν κάτι στο ποτό και ξυπνήσεις σε μία μπανιέρα με πάγο και σου λείπει το ένα νεφρό" είναι προφανές, λογική λοιπόν μέχρι ένα σημείο η δυσπιστία στο ζήτημα, κάποια κουσούρια μένουν. Παρόλα αυτά, το ότι κάποιοι φοβουνται μην κάνουν εγχείρηση και τους κλέψουν τα όργανα... απλά σουρεάλ. Εγώ αν ήμουν γιατρός και πετύχαινα τέτοιο ασθενή θα του έδινα να το φάει το νεφρό του πάντως. Μετά. 2
Alphaleader Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Φοβερος ο TS αλλα και οι υπολοιποι... που εχετε βγάλει τα συμπεράσματα σας απο αυτό το πράγμα! Επι της ουσίας της πρότασης ομως, ειμαι οριζόντια και κάθετα αντίθετος. Το σώμα μου μετα θάνατον το ορίζουν οι δικοί μου και μόνο. Αν αποφασίσουν να το δωρίσουν έχει καλως... αν οχι... ηταν αποφασή τους και deal with it. Το κράτος το μονο που εχει να κάνει, ειναι να καλλιεργει αυτη την ιδέα στους πολιτες του, οποτε αν ερθει η στιγμή να λάβουν μια αποφαση που θα εχει ενα θετικο αντικτυπο και τιποτε αλλο. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2016 από paredwse 1
aristos12 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 οτι ειμαστε σάν λαός σκατόψυχος κ αλλα χειρότερα ουτε συζήτηση ....αλλά δέν γουστάρω νά μέ υποχρεώνεις κ μέ νόμο μάλιστα γιά δωρεά οργάνων χωρίς νά εχω υπογράψει κ χωρίς νά συμφωνώ μέ τήν διαδικασία αυτή , τό πιό πιθανό μέ ποσοστό 99.9% αυτοί πού εχουν φράγκα πάντα κατά τυχαίο... τρόπο θά ειναι ψηλά στίς λίστες αναμονής γιά κάποιο οργανο...αμ τό αλλο ,θά παρακαλά ο αλλος νά τρακάρεις νά ψοφήσεις εσύ γιά νά ζήσει αυτός η γυναίκα του η τό παιδί του ? 1
doctorkostis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Το τι γράφεται εδώ σε σχέση με τη δωρεά οργάνων με αφήνει άφωνο πραγματικά. Να πω απλά ότι ο εγκεφαλικος θάνατος είναι κάτι πολύ σαφώς καθορισμένο από το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή. Πολύ περιληπτικά σημαίνει ότι ο ασθενής Δεν έχει αναπνοή εκτός αναπνευστηρα, δεν κάνει αναπνευστικη προσπάθεια. Τον εγκεφαλικό θάνατο βεβαιώνουν τουλάχιστον δύο διαφορετικοί γιατροί. Στις μονάδες εντατικής δεν κρατούνται τα λιγοστά κρεβάτια για εγκεφαλικά νεκρούς ασθενείς. Όταν διαπιστωθεί ο εγκεφαλικος θάνατος ενημερώνεται Η οικογένεια Και αν δεν υπάρχει περίπτωση δωρεάς οργάνων για οποιοδήποτε λόγο, ο ασθενής λαμβάνει την βασική υποστήριξη. Συνήθως καταλήγει εντός κάποιων ωρών. Ούτε κλοπες, ούτε να βγάλουμε νεφρά και συκώτια στα μουλωχτά ούτε τίποτα. 2016 έχουμε, σε ευρωπαϊκή χώρα. Τι να πω... 26
Βασίλης_29 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 ξεχασες το ζηλιαριδες και φθονεροι. θυμαμαι πριν πολλα χρονια μια φιλη μου εκανε την πρωτη της σχεση και ηταν χαρουμενη και μου λεει ξεκοψα με ολες τις αλλες φιλες μου γιατι ολες ζηλευαν και λεγαν προσπαθουσαν να μας χωρισουν. βγαλε τωρα συμπερασμα. καλά αυτό με την γυναικεία ζήλια και τις σχέσεις, old time clasic. Γενικά πάντως, τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις ιστοσελίδες ειδήσεων δεν παλεύονται, έχω πάψει να ασχολούμαι πλέον και δεν τα κοιτάω γιατί σίγουρα θα συγχιστώ, σκατοψυχιά, ψυχοπαθείς, τρολάκια και όλοι μαζί μαζεμένοι να αλληλοτσακώνονται. Επίσης επειδή δεν υπάρχει έλεγχος και moderation, ακόμα και άτομα που λένε κάτι λογικό χωρίς να βρίσουν το γράφουν με ακραίο και απόλυτο τρόπο για να προκαλέσει άλλους να ανταπαντήσουν. Τώρα το θέμα με την δωρεά οργάνων έχει ξανασυζητηθεί, κατά την γνώμη μου πιστεύω οτι οι περισσότεροι θα ήθελαν να δώσουν κάποιο όργανο, το πρόβλημα είναι άλλο όμως, οτι όταν βρισκόμαστε άρρωστοι και σε άσχημη κατάσταση λίγο πριν αποβιώσουμε δεν σκεφτόμαστε τι θα αποφασίσουμε μελλοντικά σχετικά με τα όργανά μας αν και όταν πεθάνουμε, επίσης όταν χάνεται ένα δικό σου πρόσωπο μέσα σε καταστάσεις πένθους και θλίψης και άλλων μελλοντικών συνεπειών που ακολουθούν τον θάνατο είτε οικονομικές είτε ψυχολογίες είτε οτιδήποτε άλλο, το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει τους περισσότερους ανθρώπους είναι να θα δωριστεί ένα όργανο του θανόντα σε κάποιον άλλον, και το κακό είναι οτι αυτό πρέπει να συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα πριν γίνει η ταφή του ατόμου. Εδώ έχουμε έπος συνωμοσιας και δεν θα είναι ο ιατροδικαστής στο κολπο? Έχει βέβαια και άλλα κενά ή ιστορία. Τα όργανα δεν είναι μπριζολες να τα κοβεις και να τα τυλίγεις ούτε είναι συμβατά με όλους. Άρα θα έπρεπε να είναι πολύ οργανωμένο το διεθνές δίκτυο μαυραγοριτων ώστε να πηγαίνεις σε ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο, να αξιολογούν τα όργανα σου και μετά να τα διοχετεύουν στους πλούσιους αρρώστους του πλανήτη. Το βασικό όμως είναι πως αυτά, αν μπορούσαν να τα κάνουν, θα τα έκαναν ανεξαρτήτως από το αν είναι κάποιος δωρητής. Πλούσιους του πλανήτη? Δεν ισχύει αυτό. Τα περισσότερα θύματα κυκλωμάτων εμπορίας οργάνων είναι φτωχοί που έχουνε ανάγκη είτε να πουλήσουν το νεφρό τους στην μαύρη αγορά είτε άλλοι που το έχουν ανάγκη.
cthulhucarbide Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Υπάρχει κάποια εκτίμηση κατά πόσο θα αυξηθούν τα διαθέσιμα μοσχεύματα σε σχέση με πριν που πέρνανε μόνο από δηλωμένους δωρητές, και αν η (νέα) διαθεσιμότητα θα φτάνει να καλύπτει την εκάστοτε ζήτηση? Εγώ είμαι πολύ υπέρ να είναι ο οποιοσδήποτε δωρητής από default και δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει όσοι βλέπετε παντού συνομωσίες, αλλά περιπτώσεις απαγωγής παιδιών ή άλλες "κλοπές" οργάνων -που σίγουρα γίνονται σε κάποιον βαθμό- θα τείνουν να εκλείψουν ακριβώς επειδή δεν θα υπάρχει ζήτηση?
Vapir Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Στο φουμπου εχουμε να κανουμε και με την ψυχολογια των μαζων. Πολλοι απο αυτους κραξανε μονο και μονο επειδη ειδαν τους αλλους να κραζουν. Ενα κομεντ τυπου "ειστε σκατοψυχοι" φτανει. Το να παιρνεις σα referwnce αυτους, και να λες πως ολοι οι ελληνες ειναι σκατοψυχιι, ειναι λαθος. Εχουμε δει στα μμε αρκετες περτιπτωσεις ππυ η μανα να χανει το 18χροξο γιοκα της και να δινει τα οργανα του. Αυτη η μανα ειναι το παραδειγμα, αυτη εφτασε σρη χειροτερη θεση και αυτη πηρε την τεραστια αποφαση. Οχι η καριολα που ποσταρει "να παρουν τα αρχιδια μου". Αρχικά να πω πως δεν ήταν δήλωση , αλλα απορία , είμαστε όντως έτσι? για την πλειοψηφία μιλάω βέβαια , όχι οτι πιστεύω πως είμαστε όλοι έτσι. θυμάμαι αντίστοιχα τις ειδήσεις που ξεβράζονταν μωρά παιδιά νεκρά στις ακτές μας κατα το προσφυγικό και μεγάλες σε ηλικία γυναίκες να γράφουν πχ "ας μην ερχόντουσαν" ,να κοιτάζεις το profile της και να βλέπεις φωτογραφία profile αγκαλιά με τα μικρά σε ηλικία εγγόνια της , δούλευε μάλιστα και σαν βρεφονηπιοκομος .
Lanike71 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Ούτε κλοπες, ούτε να βγάλουμε νεφρά και συκώτια στα μουλωχτά ούτε τίποτα. 2016 έχουμε, σε ευρωπαϊκή χώρα. Τι να πω... Συμφωνώ, είμαστε στην αρχή της κρίσης ακόμα (και ελπίζω και να λήξει σύντομα).
Muchacho Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν γινεται να αποκλειστουν οι μη δωρητες οργανων απο δωρεα σε περιπτωση αναγκης? 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Αν θέλετε να παραμείνει ανοιχτό, αφήστε έξω από την κουβέντα κάθε πολιτική συζήτηση και σχόλιο (άσχετα με το ποιος έκανε τη δήλωση). Πάντως εύχομαι να μη χρειαστεί κάποιος που αγαπάτε ή ακόμη κι εσείς να κάνει κάποια μεταμόσχευση για να σωθεί η ζωή του/σας, γιατί μόνο τότε θα καταλάβετε την αξία της δωρεάς οργάνων. Και πάλι ομως τότε αν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη θα τα βαζετε με το σύστημα υγειας, τους γιατρούς, τα συμφέροντα κλπ κλπ. Με λίγα λόγια θα φταίνε όλοι εκτός από εσάς που προτιμάτε να χαρισετε τα όργανα σας στα σκουλικια αντί σε κάποιον που θα του δώσουν ζωή (εντάξει και στα σκουλικια ζωή δίνουμε αλλά είναι κάπως διαφορετικό)... 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα