Dakonblackblade Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Πες τα ντε. Επίσης θα έπρεπε να μην μπορεί ο πτυχιούχος να φύγει εξωτερικό για εργασία για κάποιο χρονικό διάστημα. Η δωρεάν δημόσια εκπαίδευση κοστίζει χιλιάδες ευρώ στο κράτος ανά άτομο, ιδίως σε κάτι σχολές όπως ιατρική, και όταν έρχεται η ώρα να τα δώσει ο πτυχιούχος πίσω (με τη δουλειά-φορολογία) φεύγει εξωτερικό και ωφελείται το ξένο κράτος με επιστημονικό εργατικό δυναμικό τζάμπα. Οι ΦΟΒΕΡΕΣ διαστρεβλώσεις λόγω της μή ύπαρξης ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Από τα κομματόσκυλα μέχρι την οικονομία του Κοτομπέικον (κάθε κωλοχώρι και σχολή) και από την ανοησία ΤΕΙ-ΑΕΙ μέχρι την παραπαιδεία και ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ στρες στην 3η Λυκείου, την πιο απαξιωτική για το δημόσιο σχολείο χρονιά. 2
jennyV Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) ε, καλά και στα ιδιωτικά χειρότερα χάλια είναι.Δύο γνωστοί μου έχουν σπουδάσει σε ιδιωτικά κολέγια, ένας στο συγκεκριμένο παραλληλα με το ΑΕΙ που πέρασε και ειλικρινά είναι πληρωμένα πτυχία. Από τα 10 άτομα αυτός κι άλλοι δύο μελετούσαν και παρακολουθούσαν κανονικά, οι υπόλοιποι δεν πατούσαν καν στα μαθήματα κι ήταν εμφανώς άσχετοι με το αντικείμενο, στο τέλος όμως όλοι πήραν πτυχίο, μεταξύ τους κι άτομο με εμφανώς διανοητικά προβλήματα. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2016 από jennyV
livefreeordie Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 ε, καλά και στα ιδιωτικά χειρότερα χάλια είναι.Δύο γνωστοί μου έχουν σπουδάσει σε ιδιωτικά κολέγια, ένας στο συγκεκριμένο παραλληλα με το ΑΕΙ που πέρασε και ειλικρινά είναι πληρωμένα πτυχία. Από τα 10 άτομα αυτός κι άλλοι δύο μελετούσαν και παρακολουθούσαν κανονικά, οι υπόλοιποι δεν πατούσαν καν στα μαθήματα κι ήταν εμφανώς άσχετοι με το αντικείμενο, στο τέλος όμως όλοι πήραν πτυχίο, μεταξύ τους κι άτομο με εμφανώς διανοητικά προβλήματα. Μη τα λες αυτα. Διαψευδεις τα λεγομενα μερικων που εφτυσαν αιμα για να παρουν το πτυχιο κολλεγιου.
dimitrisOP Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 και εδώ στο UK να δεις τι στουρνoι περνούν πτυχία επειδη πλήρωσαν τα fees, με βάση βέβαια (40αρι)
zianna Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 ε, καλά και στα ιδιωτικά χειρότερα χάλια είναι.Δύο γνωστοί μου έχουν σπουδάσει σε ιδιωτικά κολέγια, ένας στο συγκεκριμένο παραλληλα με το ΑΕΙ που πέρασε και ειλικρινά είναι πληρωμένα πτυχία. Από τα 10 άτομα αυτός κι άλλοι δύο μελετούσαν και παρακολουθούσαν κανονικά, οι υπόλοιποι δεν πατούσαν καν στα μαθήματα κι ήταν εμφανώς άσχετοι με το αντικείμενο, στο τέλος όμως όλοι πήραν πτυχίο, μεταξύ τους κι άτομο με εμφανώς διανοητικά προβλήματα. Μίλησα εγώ για ιδιωτικά ελληνικά κολλέγια; Ούτε προσωπική εμπειρία έχω, ούτε συγγενή μου. Το ποστάρισμά μου που έκανες quote πήγαινε στο ποστάρισμα που έλεγε ότι τα αγγλικά/αμερικάνικα πανεπιστήμια είναι γτπ εκτός από 5-10
jennyV Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Μίλησα εγώ για ιδιωτικά ελληνικά κολλέγια; Ούτε προσωπική εμπειρία έχω, ούτε συγγενή μου. Το ποστάρισμά μου που έκανες quote πήγαινε στο ποστάρισμα που έλεγε ότι τα αγγλικά/αμερικάνικα πανεπιστήμια είναι γτπ εκτός από 5-10 Καλώς, το διόρθωσα! πάντως και για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, χωράει δυστυχώς μεγάλη σύζητηση
Postmort3m Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 ε, καλά και στα ιδιωτικά χειρότερα χάλια είναι.Δύο γνωστοί μου έχουν σπουδάσει σε ιδιωτικά κολέγια, ένας στο συγκεκριμένο παραλληλα με το ΑΕΙ που πέρασε και ειλικρινά είναι πληρωμένα πτυχία. Από τα 10 άτομα αυτός κι άλλοι δύο μελετούσαν και παρακολουθούσαν κανονικά, οι υπόλοιποι δεν πατούσαν καν στα μαθήματα κι ήταν εμφανώς άσχετοι με το αντικείμενο, στο τέλος όμως όλοι πήραν πτυχίο, μεταξύ τους κι άτομο με εμφανώς διανοητικά προβλήματα. Αυτά γίνονται και στα ελληνικά δημόσια, εγώ να δεις πόσα στουρνάρια είδα να παίρνουν πτυχίο επειδή ήταν χωμένοι σε κόμματα. Πτυχίο παίρνουν αλλά είναι με την βάση. Χειρότερα χάλια είναι να δίνουν εξετάσεις σε ένα μάθημα 300 άτομα και να περνάνε τα 2, να κάνεις εργαστήριο και ο καθηγητής να πηγαίνει για καφέ, να ζητάς επεξήγηση στο οτιδήποτε και να σου λέει πήγαινε βρες την απάντηση μόνος σου, να να να..
livefreeordie Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ δεν πέρασα; Πρώτη δεκάδα επιτυχόντων στην σχολή μου ήμουν το '92, όταν οι εξετάσεις ήταν και δυσκολότερες, και δεν περνούσες ΑΕΙ αν δεν είχες μέσο όρο 18 (τρίτη δέσμη, βάσεις Θεσσαλονίκης-Αθήνας), στα ΤΕΙ μέσο όρο 15 (πανελλαδικά τρίτη δέσμη, για υπόλοιπες δέσμες στα ύψη η 2η, η 1η δέσμη λίγο μεγαλύτερος μέσος όρος από 3η, η 4η ίδια επίπεδα με την 3η. Το 2010 πέρασε άλλος ανιψιός μου με μέσο όρο 7μιση σε ΤΕΙ στην Καβάλα, γελάν και οι κότες σήμερα και η κουτσή Μαρία στην τριτοβάθμια). Ο ανιψιός μου πληροφορική τελείωσε. Δεν ασχολήθηκε καθόλου, ήδη από την πρώτη χρονιά που πήγε φοιτητής μπήκε στην νεολαία, τον έβαλαν στην εστία, του βρήκαν δουλειά σε τουριστικό γραφείο και την επόμενη χρονιά άνοιξε δικό του με συνέταιρο έναν συμφοιτητή του. Αν νομίζεις ότι κάποιος που λείπει από την πόλη που σπουδάζει το 1/3 του μήνα σε εκδρομές και δουλεύει τις υπόλοιπες μέρες 8ωρο στο γραφείο/οργάνωση εκδρομών/μάρκετινγκ κτλ έχει τον χρόνο και να παρακολουθεί μαθήματα και να διαβάζει, πες μου κι εμένα να πάω να πάρω ακόμη ένα πτυχίο να γεμίσω έναν άδειο τοίχο που έχω. Εξάλλου μου το είπε και ο ίδιος δεκάδες φορές, έπαιρνε τις απαντήσεις από την νεολαία και έδινε εξετάσεις. Το σχολιο ηταν γενικο για ολους οσους το εχουν κανει καραμελα αυτο με τα πανεπιστημια εδω. Ειναι φανερο πως οι περισσοτεροι τα λενε απο κομπλεξ κυριως αυτα. Τωρα τι να σου πω,μου κανει εντυπωση αυτο που μου λες μεγαλη γιατι εχω κ εγω φιλους που τελειωσαν πληροφορικη,τα μαθηματα ηταν δυσκολα κι ειχαν ξεσκιστει στο διαβασμα για να περασουν (ειδικα ο ενας το ειχε παρατησει πολυ στην αρχη και μετα ετρεχε να προλαβει και του ειχε τυχει ενας πολυ αυστηρος καθηγητης που εκοβε για πλακα,επρεπε να εισαι πραγματικα διαβασμενος για να γραψεις εστω και 5) Οσο απο την δικια μου εμπειρια,μονο ευκολη δεν ηταν η σχολη μου κι ουτε με κομματικες παραταξεις ασχοληθηκα ουτε τιποτα. (ΑΠΘ) Επιλογη σου ειναι τι θα κανεις κι αν θα ανακατευτεις με αυτα. Δε με ευνοησε κανενας καθηγητης παντως,ουτε πληρωσα για το πτυχιο μου. Και φυσικα ουτε το πηρα ρουφωντας φραπεδες (αλλος αστικος μυθος) Παντα υπαρχουν τα κονε και παντου,δεν αποτελουν ομως τον κανονα αλλα την εξαιρεση. Επειδη το εκανε ενας πχ και περασε στο ντουκου εξαιτιας γνωριμιων,δε σημαινει πως το ιδιο κανουν ολοι (κι οτι μπορουν γενικα και να το κανουν)
zianna Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Το σχολιο ηταν γενικο για ολους οσους το εχουν κανει καραμελα αυτο με τα πανεπιστημια εδω. Ειναι φανερο πως οι περισσοτεροι τα λενε απο κομπλεξ κυριως αυτα. Τωρα τι να σου πω,μου κανει εντυπωση αυτο που μου λες μεγαλη γιατι εχω κ εγω φιλους που τελειωσαν πληροφορικη,τα μαθηματα ηταν δυσκολα κι ειχαν ξεσκιστει στο διαβασμα για να περασουν (ειδικα ο ενας το ειχε παρατησει πολυ στην αρχη και μετα ετρεχε να προλαβει και του ειχε τυχει ενας πολυ αυστηρος καθηγητης που εκοβε για πλακα,επρεπε να εισαι πραγματικα διαβασμενος για να γραψεις εστω και 5) Οσο απο την δικια μου εμπειρια,μονο ευκολη δεν ηταν η σχολη μου κι ουτε με κομματικες παραταξεις ασχοληθηκα ουτε τιποτα. (ΑΠΘ) Επιλογη σου ειναι τι θα κανεις κι αν θα ανακατευτεις με αυτα. Δε με ευνοησε κανενας καθηγητης παντως,ουτε πληρωσα για το πτυχιο μου. Και φυσικα ουτε το πηρα ρουφωντας φραπεδες (αλλος αστικος μυθος) Παντα υπαρχουν τα κονε και παντου,δεν αποτελουν ομως τον κανονα αλλα την εξαιρεση. Επειδη το εκανε ενας πχ και περασε στο ντουκου εξαιτιας γνωριμιων,δε σημαινει πως το ιδιο κανουν ολοι (κι οτι μπορουν γενικα και να το κανουν) Ξεσκιστεί στο διάβασμα ο Κωνσταντίνος; αχαχαχαχχαχαχα, να'σαι καλά, γέλασα! Εξεταστική χειμώνα πήγαινε κάθε βδομάδα τριήμερα στα χιονοδρομικά ως συνοδός, εξεταστική ιουνίου δεν πατούσε το πόδι γιατί μετά τον Απρίλη φόρτωνε η δουλειά και συνόδευε στα νησιά όλο τον καλοκαίρι. Και όλο το καλοκαίρι το περνούσε ως συνοδός πηγαινοέρχοντας τα γκρουπ, ενώ στα νησιά απασχολημένος σε marketing, να βρει συμφωνίες με μαγαζιά, ξενοδοχεία κτλ. Ερχόταν ο Σεπτέμβρης η εξεταστική και περνούσε. Και κάθε φορά που τον ρωτούσα πως τα κατάφερνε, η απάντηση η ίδια. Παραπονέθηκε κανά 2-3 φορές για λάθος απαντήσεις ότι του δώσαν και δεν πέρασε το μάθημα, αλλά τον βόλευε γιατί δεν ήθελε να τελειώσει με την μία αφού έμενε τζάμπα στην εστία, και μόνος μάλιστα μια που ο συγκάτοικός του σπάνια την χρησιμοποιούσε. Έξι ή εφτά χρόνια έμεινε στην εστία, με το που ξεκίνησε πρακτική την άφησε. Και μάλιστα έκανε πρακτική στον εαυτό του, στο τουριστικό γραφείο που ήδη είχε ανοίξει, ο ίδιος έβαλε υπογραφή σαν φοιτητής και εργοδότης!
livefreeordie Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Ξεσκιστεί στο διάβασμα ο Κωνσταντίνος; αχαχαχαχχαχαχα, να'σαι καλά, γέλασα! Εξεταστική χειμώνα πήγαινε κάθε βδομάδα τριήμερα στα χιονοδρομικά ως συνοδός, εξεταστική ιουνίου δεν πατούσε το πόδι γιατί μετά τον Απρίλη φόρτωνε η δουλειά και συνόδευε στα νησιά όλο τον καλοκαίρι. Και όλο το καλοκαίρι το περνούσε ως συνοδός πηγαινοέρχοντας τα γκρουπ, ενώ στα νησιά απασχολημένος σε marketing, να βρει συμφωνίες με μαγαζιά, ξενοδοχεία κτλ. Ερχόταν ο Σεπτέμβρης η εξεταστική και περνούσε. Και κάθε φορά που τον ρωτούσα πως τα κατάφερνε, η απάντηση η ίδια. Παραπονέθηκε κανά 2-3 φορές για λάθος απαντήσεις ότι του δώσαν και δεν πέρασε το μάθημα, αλλά τον βόλευε γιατί δεν ήθελε να τελειώσει με την μία αφού έμενε τζάμπα στην εστία, και μόνος μάλιστα μια που ο συγκάτοικός του σπάνια την χρησιμοποιούσε. Έξι ή εφτά χρόνια έμεινε στην εστία, με το που ξεκίνησε πρακτική την άφησε. Και μάλιστα έκανε πρακτική στον εαυτό του, στο τουριστικό γραφείο που ήδη είχε ανοίξει, ο ίδιος έβαλε υπογραφή σαν φοιτητής και εργοδότης! Μια χαρα ο ανιψιος σου,προφανως ειχε διασυνδεσεις Αυτο δεν ισχυει για ολους ομως. Για την ακριβεια για τους περισσοτερους δεν ισχυει...
zianna Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Μια χαρα ο ανιψιος σου,προφανως ειχε διασυνδεσεις Αυτο δεν ισχυει για ολους ομως. Για την ακριβεια για τους περισσοτερους δεν ισχυει... Ναι, από αυτό μια χαρά, άλλοι διάβαζαν αυτός διακοπές σε όλη την Ελλάδα και Ευρώπη τζάμπα. Μάλλον συνδυασμός δουλειάς/διασκέδασης. Από το πανεπιστήμιο ξεκίνησε πελατεία και διασυνδέσεις, γι'αυτό και δεν έφευγε από την εστία. Και το έκανε και επάγγελμα τελικά.
xgol Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ δεν πέρασα; Πρώτη δεκάδα επιτυχόντων στην σχολή μου ήμουν το '92, όταν οι εξετάσεις ήταν και δυσκολότερες, και δεν περνούσες ΑΕΙ αν δεν είχες μέσο όρο 18 (τρίτη δέσμη, βάσεις Θεσσαλονίκης-Αθήνας), στα ΤΕΙ μέσο όρο 15 (πανελλαδικά τρίτη δέσμη, για υπόλοιπες δέσμες στα ύψη η 2η, η 1η δέσμη λίγο μεγαλύτερος μέσος όρος από 3η, η 4η ίδια επίπεδα με την 3η. Το 2010 πέρασε άλλος ανιψιός μου με μέσο όρο 7μιση σε ΤΕΙ στην Καβάλα, γελάν και οι κότες σήμερα και η κουτσή Μαρία στην τριτοβάθμια). Ο ανιψιός μου πληροφορική τελείωσε. Δεν ασχολήθηκε καθόλου, ήδη από την πρώτη χρονιά που πήγε φοιτητής μπήκε στην νεολαία, τον έβαλαν στην εστία, του βρήκαν δουλειά σε τουριστικό γραφείο και την επόμενη χρονιά άνοιξε δικό του με συνέταιρο έναν συμφοιτητή του. Αν νομίζεις ότι κάποιος που λείπει από την πόλη που σπουδάζει το 1/3 του μήνα σε εκδρομές και δουλεύει τις υπόλοιπες μέρες 8ωρο στο γραφείο/οργάνωση εκδρομών/μάρκετινγκ κτλ έχει τον χρόνο και να παρακολουθεί μαθήματα και να διαβάζει, πες μου κι εμένα να πάω να πάρω ακόμη ένα πτυχίο να γεμίσω έναν άδειο τοίχο που έχω. Εξάλλου μου το είπε και ο ίδιος δεκάδες φορές, έπαιρνε τις απαντήσεις από την νεολαία και έδινε εξετάσεις. Πες τα ντε. Επίσης θα έπρεπε να μην μπορεί ο πτυχιούχος να φύγει εξωτερικό για εργασία για κάποιο χρονικό διάστημα. Η δωρεάν δημόσια εκπαίδευση κοστίζει χιλιάδες ευρώ στο κράτος ανά άτομο, ιδίως σε κάτι σχολές όπως ιατρική, και όταν έρχεται η ώρα να τα δώσει ο πτυχιούχος πίσω (με τη δουλειά-φορολογία) φεύγει εξωτερικό και ωφελείται το ξένο κράτος με επιστημονικό εργατικό δυναμικό τζάμπα. Συμφωνοι, θα επρεπε απλα να τους πληρωναν τουλάχιστον τα διπλασια, ωστε να έμεναν.
LongTom Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Το σχολιο ηταν γενικο για ολους οσους το εχουν κανει καραμελα αυτο με τα πανεπιστημια εδω. Ειναι φανερο πως οι περισσοτεροι τα λενε απο κομπλεξ κυριως αυτα. Τωρα τι να σου πω,μου κανει εντυπωση αυτο που μου λες μεγαλη γιατι εχω κ εγω φιλους που τελειωσαν πληροφορικη,τα μαθηματα ηταν δυσκολα κι ειχαν ξεσκιστει στο διαβασμα για να περασουν (ειδικα ο ενας το ειχε παρατησει πολυ στην αρχη και μετα ετρεχε να προλαβει και του ειχε τυχει ενας πολυ αυστηρος καθηγητης που εκοβε για πλακα,επρεπε να εισαι πραγματικα διαβασμενος για να γραψεις εστω και 5) Οσο απο την δικια μου εμπειρια,μονο ευκολη δεν ηταν η σχολη μου κι ουτε με κομματικες παραταξεις ασχοληθηκα ουτε τιποτα. (ΑΠΘ) Επιλογη σου ειναι τι θα κανεις κι αν θα ανακατευτεις με αυτα. Δε με ευνοησε κανενας καθηγητης παντως,ουτε πληρωσα για το πτυχιο μου. Και φυσικα ουτε το πηρα ρουφωντας φραπεδες (αλλος αστικος μυθος) Παντα υπαρχουν τα κονε και παντου,δεν αποτελουν ομως τον κανονα αλλα την εξαιρεση. Επειδη το εκανε ενας πχ και περασε στο ντουκου εξαιτιας γνωριμιων,δε σημαινει πως το ιδιο κανουν ολοι (κι οτι μπορουν γενικα και να το κανουν) Δεν είναι καραμέλα,αλήθεια είναι. Τα εμετικά κομματόσκυλα, οι πρυτάνεις- πολλοί καθηγητάδες και σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι στα Ελ πανεπιστήμια κάνουν κουμάντο. Χιλιάδες άτομα έχουν φτυχία(διότι είναι για φτύσιμο) μόνο και μόνο επειδή ήταν αφισοκολλητές και τσιράκια,ακόμη περισσότεροι επειδή έριξαν την ψήφο και την αντιγραφή. Υπήρχαν και στην Ελ σχολή που ήμουν "δύσκολοι" καθηγητάδες, που χρωστούσαν τα μαθήματα τους εκατοντάδες άτομα. Όλως περιέργως τα μεγάλα κομματόσκυλα ποτέ δεν είχαν προβλήματα, ποτέ.Τα τσιράκια έμεναν αβέρτα,αλλά αυτοί που είχαν το χρίσμα από το κόμμα πάντα ήταν "τυχεροί" και περνούσαν... Φυσικά και μπορείς να κάμεις σωστή δουλειά στα Ελ πανεπιστήμια,δεν είναι τελείως διαλυμένα(ακόμη τουλάχιστον) και υπάρχουν αρκετοί καθηγητάδες που πονάνε την δουλειά τους και βοηθάνε πολύ όταν βλέπουν ότι έχεις όρεξη, αλλά ακριβώς πονάνε την δουλειά τους ξέρουν ότι πρέπει να συνεργαστούν με τα καθίκια ειδάλλως την επομένη θα πάρουν πόδι. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Μπορεί εσύ να μην είσαι έτσι, αλλά πρέπει να είσαι/ήσουν τυφλός να μην έβλεπες τι μπουρδέλο ήταν ιδίως το ΑΠΘ και το κάθε μεγάλο Ελ πανεπιστήμιο στον τομέα τούτο.Τα μικρότερα είναι κατά τι καλύτερα διότι δεν έχουν πολλά άτομα == λιγότεροι ψήφοι και λιγότερα κονδύλια για να μασήσουν τα κομματόσκυλα και έτσι δεν ασχολούνται πολύ.
Aggeluska Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 συμφωνα με τον καθηγητη που μιλουσαμε ναι, και δεν εχω λογο να τον αμφισβητησω, εχει γυρισει πολλα... αυτες ειναι κλασσικες παθογενειες των ελληνικων αει... παντως απο αυτα που αναφερεις στο πανεπιστημιο που ημουν εγω μονο τις καταληψεις ειχαμε, αλλα θεωρητικα ημουν σε "καλο" ελληνικο πανεπιστημιο... παντως μεταξυ μας- και χωρις να εχω προδιαθεση να προσβαλλω κανεναν- εγω βλεπω λιγο τα ιδιωτικα τει/κολλεγια σαν μια ενασχοληση του τυπου "απετυχα στις πανελληνιες οποτε ας παω εκει για να μην καταληξω ανεργος απο τωρα"... εχει κανεις την ιδια ιδεα...? ξαναλεω δεν προσβαλλω κανεναν, αλλωστε τελειωσα ενα ναι μεν δυσκολο τμημα αλλα απο θεμα εργασιας ειμαι λιγο ζορικο οπως ολοι Ιδιωτικα ΤΕΙ! Χαχα
livefreeordie Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν είναι καραμέλα,αλήθεια είναι. Τα εμετικά κομματόσκυλα, οι πρυτάνεις- πολλοί καθηγητάδες και σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι στα Ελ πανεπιστήμια κάνουν κουμάντο. Χιλιάδες άτομα έχουν φτυχία(διότι είναι για φτύσιμο) μόνο και μόνο επειδή ήταν αφισοκολλητές και τσιράκια,ακόμη περισσότεροι επειδή έριξαν την ψήφο και την αντιγραφή. Υπήρχαν και στην Ελ σχολή που ήμουν "δύσκολοι" καθηγητάδες, που χρωστούσαν τα μαθήματα τους εκατοντάδες άτομα. Όλως περιέργως τα μεγάλα κομματόσκυλα ποτέ δεν είχαν προβλήματα, ποτέ.Τα τσιράκια έμεναν αβέρτα,αλλά αυτοί που είχαν το χρίσμα από το κόμμα πάντα ήταν "τυχεροί" και περνούσαν... Φυσικά και μπορείς να κάμεις σωστή δουλειά στα Ελ πανεπιστήμια,δεν είναι τελείως διαλυμένα(ακόμη τουλάχιστον) και υπάρχουν αρκετοί καθηγητάδες που πονάνε την δουλειά τους και βοηθάνε πολύ όταν βλέπουν ότι έχεις όρεξη, αλλά ακριβώς πονάνε την δουλειά τους ξέρουν ότι πρέπει να συνεργαστούν με τα καθίκια ειδάλλως την επομένη θα πάρουν πόδι. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Μπορεί εσύ να μην είσαι έτσι, αλλά πρέπει να είσαι/ήσουν τυφλός να μην έβλεπες τι μπουρδέλο ήταν ιδίως το ΑΠΘ και το κάθε μεγάλο Ελ πανεπιστήμιο στον τομέα τούτο.Τα μικρότερα είναι κατά τι καλύτερα διότι δεν έχουν πολλά άτομα == λιγότεροι ψήφοι και λιγότερα κονδύλια για να μασήσουν τα κομματόσκυλα και έτσι δεν ασχολούνται πολύ. Η αληθεια ειναι οτι κοιτουσα την δουλεια μου και δεν ασχοληθηκα ποτε με τετοια. Ειναι γνωστο τι γινεται στο ΑΠΘ με τις παραταξεις,το ειδα και θα το ηξερα ακομη κι αν δεν ειχα παει,αλλα ειναι στο χερι σου κι επιλογη σου αν θα ασχοληθεις ή οχι. δε σου βαζει κανεις το μαχαιρι στο λαιμο! Κανεις δε θα σε κοψει επειδη δε θα ασχοληθεις με τις παραταξεις ! Αυτα τα πραγματα υπαρχουν παντου ,ακομη και στο εξωτερικο εχουν τα δικα τους και τις δικες τους κοινοτητες κτλ. Ο καθενας κανει οτι καταλαβαινει. Επισης μη ξεχναμε πως το ΑΠΘ οπως και καποια ακομη ελληνικα πανεπιστημια ειναι στα top 150 στα rankings παγκοσμιως. Μπορεις να πεις το ιδιο και για τα ελληνικα κολλεγια; Οταν το ΑΠΘ πχ ειναι μεσα στα 100 και το ταδε κολλεγιο ειναι στη θεση 9000 ,ποιο πτυχιο λες να εχει μεγαλυτερη ισχυ ; Μιλαμε για το επιπεδο μορφωσης που σου προσφερει λοιπον,τους καθηγητες,τα προγραμματα σπουδων κτλ. Τωρα ολα τα αλλα... Οποιος μπλεκει με τα πιτουρα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις