Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφορμή αυτού του θέματος είναι ότι πόδι βρίσκεται ακινητοποιημένο και τουμπανιασμένο σε οριζόντια θέση από ευτυχώς ελαφρύ ατύχημα με τη μοτοσυκλέτα.

Σκοπός είναι να μοιραστούμε εμπειρίες (και να μάθουμε?) από εμπειρίες άλλων καθώς το συγκεκριμένο έγινε με τον μοναδικό τρόπο που δεν περίμενα να γίνει.

Αρχίζω.

1) Κινούμαι σε λεωφόρο φουλ εξοπλισμένος με την προσοχή στο full γιατί αμάξια αλλάζουν συνεχώς λωρίδες, χωρίς φλας, εννοείται!, ή πατάνε λωρίδα επειδή βαριούνται να κρατήσουν αποστάσεις.

Anyway, στρίβω και μπαίνω σε συνοικιακό δρόμο ψιλοανηφορικό που τελειώνει σε στροφή.

Χαλαρώνω λίγο καθώς δεν υπάρχουν ούτε φανάρια, ούτε στοπ, ούτε διασταυρώσεις κι εκεί που κινούμαι με νορμάλ ταχύτητα ξαφνικά βλέπω στη μέση σχεδόν σταματημένο σκουτεράκι με αλαρμ και δύο άτομα να κουνάνε τα χέρια.

Μέχρι να συνειδητοποιήσω τι βλέπω και να φρενάρω βλέπω τεράστια κηλίδα λαδιού μπροστά μου. Μία που την είδα, μία που έφυγε η ρόδα κι άκουσα το γκαζοσπινιάρισμα πριν τη φέτα. Για πότε έφυγε η μηχανή, για πότε πήρα αγκαλιά την άσφαλτο, για πότε έσκασε στο πεζοδρόμιο, για πότε στρίγκλισε η γιαγιά από το περίπτερο, ειλικρινά το ένιωσα σαν να έγιναν όλα ταυτόχρονα.

Ευτυχώς πλην των λαδιών, ό,τι μπορούσε να πάει καλά, πήγε. Δεν ερχόταν αμάξια από το αντίθετο ρεύμα, δεν υπήρχαν πεζοί εκεί που έσκασε η μοτοσυκλέτα, δεν είχα δικάβαλο, φορούσα όλη την πανοπλία πλην των μποτών, δεν με ακολουθούσε αμάξι, δεν είχα μπροστά μου μηχανή, γενικά, όλο το Άγιο Όρος μαζί με τον Όλυμπο ήταν εκεί around.

Ευτυχώς όσοι άκουσαν το μπαμ έτρεξαν να βοηθήσουν, μου είπαν ότι έπεσα από λάδια (no shit) κι ότι έχουν ειδοποιήσει την αστυνομία να έρθει. Στην ερώτηση μου γιατί δεν βάζουν κάτι εκεί να προειδοποιεί τουλάχιστον έμειναν μουγκοί, αλλά anyway.

Προς μεγάλη μου έκπληξη, πλην γδαρσιμάτων και τουμπανιασμένου αστραγάλου δεν έπαθα τίποτα, η μηχανή την έβγαλε σχεδόν ακέραια αν και φύγαν κάτι μικροεξαρτήματα, ενώ κάτι πιτσιρικάδες με βοήθησαν να τη βγάλω στην άκρη και να σιγουρευτώ ότι όλα οκ.

Περίμενα γενικά να με χτυπήσει αμάξι από στοπ, να με χτυπήσει αμάξι από κόκκινο, να με χτυπήσει αμάξι από πίσω, να μου φύγει η μηχανή σε λακούβα, να μου φύγει η μηχανή στη βροχή, να σκάσω πάνω σε απότομο φρενάρισμα αυτοκινήτου ή απότομη αλλαγή λωρίδας, περίμενα 10.000 σενάρια, να την πάθω από μια λίμνη λαδιού στη μέση συνοικιακού δρόμου, ποτέ.

Χωρίς εξοπλισμό θα έψαχνα σίγουρα τον αγκώνα μου, χωρίς κράνος ίσως το κεφάλι μου κι αν φορούσα μπότες θα μπορούσα καπάκι να πάω για 5χ5 ξέρω γω. Προσέχουμε για να έχουμε.

2) Μια φορά κι ένα καιρό παλιότερα με άλλα μυαλά είχα πάει βόλτα προς Καλαμάτα. Μεγάλος δρόμος, φοβερά τοπία, μεγάλες ευθείες κι άνετοι δρόμοι, πήγαινα με μέτρια ταχύτητα χαζεύοντας.

Εκεί που προχωράω βλέπω από μακριά σταματημένο τον ορισμό της θα-κάνω-μαλακία μπλε σαξόραλλο. Anyway, κόβω ελαφρώς ταχύτητα και πάω πιο αριστερά μην τυχόν ξεπαρκάρει απότομα.

Λίγο πριν περάσω από δίπλα του, μαρσάρει το χρέπι, σπινιάρει ο τροχός του και κόβει όλο το τιμόνι αριστερά κόβοντας μου το δρόμο για κόντρα και καλά.

Και να πεις ρε γαμώτο ότι είχε ελπίδα. Τέλος πάντων, για να μη σκάσω στο porte-bagage του αναγκάστηκα να μπω αντίθετο ρεύμα, γκάζωσα για να τον περάσω, μπήκα μπροστά του για να του γυρίσω μουτζίδι κι αυτός αντί να το λήξει έβγαλε φλας (!) για να μπει αντίθετο ρεύμα και να πηγαίνουμε πλάι πλάι κόντρα λες και ήμασταν σε πίστα ξέρω γω.

Γκάζωσα κι εξαφανίστηκα για να μη σκοτωθεί κάποιος από τους δύο αλλά σκεφτόμουν τι σκατά θα γινόταν αν είχα πιο αργό όχημα ή αν είχα πιο αργά αντανακλαστικά ή το δικάβαλο δεν με κρατούσε σφιχτά ή αν ερχόταν κάποιος από το αντίθετο ρεύμα.

Έτσι γίνονται/γινόμαστε στατιστικά από το πουθενά.

Εσείς κανά παρόμοιο περιστατικό, είτε "από το πουθενά", είτε "I saw that coming but..." είτε με δίτροχο είτε με τετράτροχο?

Είτε φταίγατε είτε όχι, η παραδοχή μαλακίας είναι προτέρημα © & ΤΜ

@mods: Παράκληση, ξέρω ότι υπάρχει ειδικό subthread για μηχανοκίνητα, αλλά αφήστε το εδώ αν γίνεται, cheers.

Δημοσ.

Με την μοτοσυκλέτα μπορεί να πέσεις για χίλιους λόγους, βροχή, λαδια, λακκούβα, αποφυγή κάποιου απρόσμενου εμποδίου κλπ, σου εύχομαι περαστικά

Δύο κατηγορίες οδηγών μοτοσυκλέτας υπάρχουν, αυτοί που έχουν πέσει και αυτοί που θα πέσουν, οπότε μην ανησυχεις για τα πεσιματα φτάνει να μην είναι για κακο

• Like 1
Δημοσ.

Εγω νόμιζα θα είναι συλλογή από μονδελα με κοιλιακούς φέτες και αλειμμένα με λάδι να ποζάρουν με οχήματα.

Στο πολύ πεζοτερο θέμα έχω να πω ότι μία φορά πήρα όχημα νύχτα από το συνεργείο και θα του έκανα ασφάλεια την άλλη μέρα (δεν είχε online τότε, έπρεπε να είναι ανοιχτά τα γραφεια). Στο δρομο με χτύπησε με το σαραβαλο του ανασφαλιστος Αιγύπτιος, δεν έπαθα τιποτα, το αυτοκίνητο έγινε σκατα, ο Αιγύπτιος πήγε στη χώρα του και δεν το ξαναοδηγησα το τρακαρισμένο.

• Like 1
Δημοσ.

Χωρις λαδι.

αρχες Νοεμβρι του 2006 και οπως καθε Κυριακη φιλικη εντουροβολτα. εκεινη την ημερα ημασταν καμια 15αρια μηχανες, ειχαμε μαζι μας και μερικους εκκολαπτομενους πιτσιρικαδες. μενω τελεταιος -σκουπα- μηπως παθει κατι κανενας νεοσος για να τον μαζεψω. ημασταν μεσα σε μονοπατι ανηφορικο και το πηγαιναμε σχεδον traial. σε καποια στιγμη βαρεθηκα και ¨λεω¨ θα σταματησω για νερο και πιο κατω που εχει ενα ισιαδι θα τους προλαβω.

οπερ και εγενετο. ξεκιναω μετα απο κανενα πενταλεπτο, φθανω στο ισιαδι και αρχιζω να αυξανω ταχυτητα. το εδαφος στρωμενο με φυλλα -πολλα φυλλα- και μεσα σε αυτα κρυμενη μια πετρα. χτυπαω την πετρα με την μπροστινη χανω την ισοροπια και πεφτοντας απλωνω το αριστερο ποδι. για κακη μου τυχη οσο ηταν ακομη τεντομενο το ποδι κοντραρει στο χωμα η μποτα με τον αστραγαλο και μου χαριζει ενα μεγαλοπρεπες συμπιεστικο σπασιμο στον κονδυλο κνημης (γονατο) και ενα στην περονη.  

μετα απο κανενα μισαωρο εγινε αντιληπτη η απουσια μου στους υπολοιπους οι οποιοι ηρθαν και με μαζεψαν.

συνοπτικα, τρεις ωρες χειρουργειο, δυο λαμες, εξι βιδες,  υποσκληριδιος ναρκωση και να βλεπεις και να ακους τον ντοκτορ με το επαναφορτιζομενο να σου ανοιγει τρυπες στο κοκαλο και στην συνεχεια να τις βιδωνει με την καστανια.

το χειροτερο ομως ολων ηταν οι 4 μηνες πατεριτσες και οι εντατικες φυσικοθεραπειες λογο αγγιλωσης.

• Like 1
Δημοσ.

και να βλεπεις και να ακους τον ντοκτορ με το επαναφορτιζομενο να σου ανοιγει τρυπες στο κοκαλο και στην συνεχεια να τις βιδωνει με την καστανια.

Σε νοσοκομείο πήγες ή σε μηχανουργείο; :P

Σοβαρά τώρα, κοινά εργαλεία χρησιμοποιούν οι γιατροί για τέτοιες δουλειές, Bosch, Makita, κλπ; Δεν έχουν "ειδικά" δικά τους;

• Like 1
Δημοσ.

Εμ έτσι όπως τα λες!!!

Για να καταλάβεις πλέον δεν μπορώ να δω ούτε βιντεακι με μότο και ατυχήματα, μόλις ψιλιαστω ότι είναι τέτοιο το βίντεο τραβάω το pc από την πρίζα :)

Εγώ προσωπικά έχω φιλικές σχέσεις με την άσφαλτο μιας και σε όλες τις πτώσεις μου δεν έχω πάθει το παραμικρό, εκτός από στραμπουλίγματα και ένα κάψιμο από την εξάτμιση του xr σε εντουροβολτα, πριν απο χρόνια, όταν το πόδι έμεινε κολλημένο επάνω στο λεμό για κανένα 5λεπτο, άστα να πάνε, ένα μήνα έκανε να κλείσει ή πληγή και βέβαια το σημάδι είναι ακόμα εκεί.

Δημοσ.

Για να καταλάβεις πλέον δεν μπορώ να δω ούτε βιντεακι με μότο και ατυχήματα, μόλις ψιλιαστω ότι είναι τέτοιο το βίντεο τραβάω το pc από την πρίζα :)

καλα, ουτε και εγω  μπορω να βλεπω τετοια.

• Moderators
Δημοσ.

Oδηγω με το αυτοκινητο σε στενο που περναω καθε πρωι. Εχω προτεραιοτητα καθως τα αλλα στενα εχουν Στοπ. Ενα απο αυτα ειναι ψιλοκλασικο οτι θα σου πεταχτει καποιος.

Βλεπω αυτοκινητο στο Στοπ να κοβει ταχυτητα, ειμαι σιγουρος πως με εχει δει αλλα ταυτοχρονα διαισθανομαι πως θα γινει μλκια. Συνεχιζω την πορεια κανονικα (με μικρη εννοειται ταχυτητα, αφου στενο) και γραφω την διαισθηση μου γιατι "δεν παιζει με εχει δει". Ο τυπος απλα γκαζωνει, εγω κανω ελιγμο για να μη μου σκασει πανω μου και τελικα με χτυπα στην πισω πορτα.

Νομιζω ειμαι αδικαιολογητος γιατι ενω μεν δεν εφταιγα αφου ο αλλος ειχε στοπ, αγνοησα τη διαισθηση οτι θα κανει μλκια και συνεχισα ενω θα μπορουσα να ειχα κορναρει ή να ειχα κοψει ξερωγω. Απο τοτε βεβαια εχουν περασει καμποσα χρονια και νομιζω πως πλεον δε θα χειριζομουν ετσι τη φαση.

Δυο φορες εχω τρακαρει και οι δυο ειναι ηλιθιες αλλα ευτυχως οχι σοβαρες. Η αλλη ηταν οταν ειχα αναψει αλαρμ για να παρκαρω, βαζω οπισθεν και μου τη δινει μια γιαγια η οποια ερχοταν ψιλογκαζωτη. Εκει εφταιγα ξεκαθαρα, αν και θα μπορουσε να το ειχε αποφυγει κι αυτη αν ειχε καλυτερα αντανακλαστικα. Το σουρεαλ ηταν οταν καναμε φιλικη που ενω η τρακα εγινε στο μπροστα αριστερα τμημα του προφυλακτηρα της, ειχε την απαιτηση να της καλυψω και την πορτα του συνοδηγου, εντελως ακυρο δηλαδη. Αλλα απο την αλλη το διπλωμα της ειχε 2 χρονια που ειχε ληξει, οποτε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...