spysif Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Καλημέρα σε όλους Έχω βάλει προς πώληση στη Χρυσή Ευκαιρία ένα κινητό. Μου ήρθε ένα e-mail από κάποιον, ο οποίος ενδιαφέρεται για το κινητό και θέλει να του δώσω έναν τραπεζικό λογαριασμό για να μου καταθέσει το ποσό + τα μεταφορικά με το ταχυδρομείο για να του το στείλω. Το θέμα είναι ότι ο τύπος είναι στο εξωτερικό και ψιλομυρίζει (αν όχι χοντρομυρίζει...) scam το όλο πράγμα. Αν εγώ του δώσω ένα λογαριασμό τράπεζας, στον οποίο δεν υπάρχουν χρήματα και ούτε πρόκειται να μπουν ποτέ (έχει ξεμείνει εκεί ανοιχτός από παλιά) τι μπορεί να συμβεί; Να χρησιμοποιηθεί ο λογαριασμός για άλλο σκοπό και να τρέχω εγώ μετά;
kleo1 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 δε μυρίζει scam.ΕΙΝΑΙ. είναι τόσο γνωστό που μέχρι και η γιαγιά μου το ξέρει. δεν ασχολείσαι απλά. όσο για την ερώτηση σου, δε μπορεί να κάνει τίποτα με το λογαριασμό σου. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Και ποιος του δινει εγγυηση αυτου οτι εσυ δε θα παρεις τα χρηματα και θα του στειλεις το "χρυσο αυγο" Αμφιδρομο ειναι αυτο εφοσον δεν υπαρχουν διαμεσολαβιτες για εγγυηση ή χερι-με-χερι.. ΕΛΤΑ νομιζω ταχυδρομικη επιταγη εχει δεσμευση για αυτα.
Sheogorath Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Απλά δεν ασχολείσαι. Ή αν βαριέσαι γνωρίζοντας ότι είναι 99% απάτη παίζεις το παιχνίδι. 1
makfil Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Καλημέρα σε όλους Έχω βάλει προς πώληση στη Χρυσή Ευκαιρία ένα κινητό. Μου ήρθε ένα e-mail από κάποιον, ο οποίος ενδιαφέρεται για το κινητό και θέλει να του δώσω έναν τραπεζικό λογαριασμό για να μου καταθέσει το ποσό + τα μεταφορικά με το ταχυδρομείο για να του το στείλω. Το θέμα είναι ότι ο τύπος είναι στο εξωτερικό και ψιλομυρίζει (αν όχι χοντρομυρίζει...) scam το όλο πράγμα. Αν εγώ του δώσω ένα λογαριασμό τράπεζας, στον οποίο δεν υπάρχουν χρήματα και ούτε πρόκειται να μπουν ποτέ (έχει ξεμείνει εκεί ανοιχτός από παλιά) τι μπορεί να συμβεί; Να χρησιμοποιηθεί ο λογαριασμός για άλλο σκοπό και να τρέχω εγώ μετά; Μακρυά κι αλάργα ... Διάβασε περισσότερα στο σχετικό νήμα της υπογραφής μου.
spysif Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Ή αν βαριέσαι γνωρίζοντας ότι είναι 99% απάτη παίζεις το παιχνίδι. Σκέφτομαι μήπως του δώσω τον αριθμό του ανενεργού λογαριασμού... έτσι για να επιβεβαιωθεί η απάτη και να δω, αν μου ζητήσει να του στείλω μέσω Western Union (ή κάτι άλλο συναφές) κάποιο ποσό (όπως μας αναφέρει και ο makfil στον οδηγό του), τι θα γίνει.... Και, εννοείται, ότι δεν του στέλνω τίποτα. Κι αν μου ζητήσει απόδειξη αποστολής του αντικειμένου, κάτι θα του "φτιάξω"...
kleo1 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 απορώ γιατί να καθήσεις να ασχοληθείς. έχεις τόσο ελεύθερο χρόνο και δε ξέρεις τι να κάνεις; λεφτά δε πρόκειται να πάρεις. μου θυμιζεις κάτι μαιμου προσφορές που έχουν αναρτηθει ανα διαστήματα... με τιμές χώμα που κάνει μπαμ ότι είναι απάτη και παρόλο αυτά υπάρχουν αρκετοί που λένε ε, μωρέ τι έχω να χάσω θα με καλύψει το paypal αν είναι απάτη. δηλαδή μέσα τους πιστεύουν ότι μπορούν πχ με 20€ να αποκτήσουν κινητό που αλλού πουλιέται 100€
SnakeMJK Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Πέρα από το scam (που είναι), με τον αριθμό του λογαριασμού δε μπορεί να κάνει κάποιος οτιδήποτε "κακό".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα