Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν λιγο βρηκα ενα παρα πολυ μικρο γατακι στο δρομο. Η μανα του δε φαινοταν πουθενα κι ουτε αλλα μικρα. Ηταν στη μεση του δρομου δε μπορουσα με τιποτα να το αφησω εκει. Το πηρα σπιτι λοιπον αλλα ειναι παρα πολυ μικρο. Πρεπει να ειναι 2-3 βδομαδων,μολις εχει ανοιξει τα ματια του μαλλον. Τι το ταιζω; Του θρυματισα μερικες κροκετες απο την τροφη της γατας μου κι εφαγε λιγακι. Νερο δεν πινει. Κλαιει αρκετα. Ειναι πολυ αδυναμο γενικα. Φοβαμαι μηπως δεν επιβιωσει! Εχει βρεθει κανεις σε παρομοια κατασταση και τι ειχε κανει; Εχω διαβασει παλαιοτερα κατι παρομοια θρεντς.

Δημοσ.

Αγοράζεις μπιμπερό.

Ανακατευεις γάλα με γιαούρτι και κροκο αυγού.

Το ταΐζεις.

Εναλλακτικά υπάρχουν και έτοιμες τροφές.

• Like 5
Δημοσ.

Πάντως αν ήμασταν αγγλόφωνο forum, το thread θα είχε πάρει εντελώς διαφορετική τροπή:

Small pussy, what can I do?

• Like 11
Δημοσ.

Αγοράζεις μπιμπερό.

Το ταΐζεις.

σωστός , κ εγώ έχει τύχει να αναστήσω 6-7 μωρά απο μιας εβδομάδας , μου είχε χτυπήσει αμάξι τη μάνα τους ... αλλα ήμουν πιτσιρίκι με απεριόριστο χρόνο (καλοκαιρινές διακοπές) . Απλά είπε οτι είναι αδύναμο και δεν ξέρω... ίσως καλό θα ήταν να το δει κ ένας κτηνίατρος ...  

• Like 1
Δημοσ.

παιδια είναι παρά πολύ μικρο. ακόμη κι η δικιά μου ήταν 1 μηνός όταν την βρήκα. κάνουν όλα τα γαλατα; κτηνίατρο θα το πάω αλλά το θέμα είναι σήμερα τι γίνεται. επίσης που πρέπει να τα κάνει ; μπορεί στην άμμο ή είναι πολύ μικρο;

Δημοσ.

παιδια είναι παρά πολύ μικρο. ακόμη κι η δικιά μου ήταν 1 μηνός όταν την βρήκα. κάνουν όλα τα γαλατα; κτηνίατρο θα το πάω αλλά το θέμα είναι σήμερα τι γίνεται. επίσης που πρέπει να τα κάνει ; μπορεί στην άμμο ή είναι πολύ μικρο;

για σήμερα ότι είπε ο NickTG είναι η καλύτερη λύση 

Δημοσ.

Αγοράζεις μπιμπερό.

Το ταΐζεις.

φουλ διατροφή με πρωτεϊνη φιλε θα γινει τουμπανο το γατάκι :-D

• Like 3
Δημοσ.

Πέρσι τέτοιο καιρό βρήκα γατάκι ημερών και με πολύ υπομονή το μεγάλωσα. Τώρα καθεται έξω στην αυλή και μεγαλώνει το δικό της γατάκι το οποίο γέννησε πριν 3 βδομάδες.

Επι της ουσίας τώρα.

1.Πας σε κτηνίατρο να το ρίξει μια ματιά.

2. Αγοράζεις σκόνη και μπιμπερό απ τον κτηνίατρο αν έχει

3.Ετοιμάζεις το μείγμα όπως λέει η συσκευασία και το βάζεις στο μπιμπερό. Μετά ρίχνεις το μπιμπερό σ ένα μπρίκι με ζεστό νερο για να πάρει θερμοκρασία σώματος. Καυτό δε θα το πιει, κρύο θα το κάνει διάροια.

4. Κάθε δυο ώρες σχεδόν θέλει τάισμα.

5. βαμβάκι υγρό και τρίβεις τα γεννητικά οργανα, θα το δεις να κατουράει και όταν έχει να δώσει θα δίνει και κόπρανα.

Σε λίγο καιρό θα παίζει μαζί σου

• Like 7
Δημοσ.

σωστός , κ εγώ έχει τύχει να αναστήσω 6-7 μωρά απο μιας εβδομάδας , μου είχε χτυπήσει αμάξι τη μάνα τους ... αλλα ήμουν πιτσιρίκι με απεριόριστο χρόνο (καλοκαιρινές διακοπές) . Απλά είπε οτι είναι αδύναμο και δεν ξέρω... ίσως καλό θα ήταν να το δει κ ένας κτηνίατρος ...

Εννοειται αυτό.

Όμως μέχρι να το πάει κάτι πρέπει να φάει!

επίσης που πρέπει να τα κάνει ; μπορεί στην άμμο ή είναι πολύ μικρο;

Για να τα κάνει πρέπει με μια μπατονετα να του πειράξεις το επίμαχο σημείο! :P

• Like 1
Δημοσ.

Εννοειται αυτό.

Όμως μέχρι να το πάει κάτι πρέπει να φάει!

Για να τα κάνει πρέπει με μια μπατονετα να του πειράξεις το επίμαχο σημείο! :P

ναι το διάβασα ή να του τρίψω την κοιλιά.
  • Like 1
Δημοσ.

Κάνω copy-paste αυτά που είχα γράψει σε παλιότερο παρόμοιο θέμα. Άμεσα κτηνίατρο το συντομότερο δυνατόν, αλλιώς δεν θα επιβιώσει. Σημαντικότατο: ΟΧΙ γάλα αγελαδινό/αυτά που είναι για μας. Πρώτα απ' όλα πρέπει να δεις τι ηλικία έχει πάνω κάτω. Αν άνοιξε τώρα τα μάτια του και είναι πολύ μικρό, ΔΕΝ είναι 2-3 εβδομάδων αλλά 10 ημερών το πολύ. Όχι κροκέτες, όχι στερεά τροφή, μόνο ειδικό γάλα σε σκόνη που είναι για γατάκια. Από την στιγμή που προφανώς σήμερα δεν μπορείς να πας να αγοράσεις μιας και κλείσανε τα μαγαζιά, ψάξε στο Ίντερνετ σε ειδικά φόρουμ/σελίδες τι πατέντες μπορείς να κάνεις. ΜΗΝ ακούς τον κάθε άσχετο που λέει για κροκέτες/αγελαδινό γάλα/δικές του πατέντες. Τόσο μικρά είναι τρομερά ευαίσθητα, θα πεθάνει 100% από διάρροια! Τάισμα κάθε 2 ώρες το πολύ, καλύτερα κάθε 1.5. Σε τέτοια ηλικία θέλει σύριγγα και τάισμα στο στόμα. Ακολουθεί το κείμενο που είχα γράψει, εκείνο το γατάκι ήταν μεγαλύτερο και όχι νεογέννητο, έχε το υπόψιν σου. Επίσης η μαμά του ζούσε. Το δικό σου αν είναι ορφανό, πρέπει να τα κάνεις εσύ όλα. Μετά από κάθε τάισμα χαλαρό χάιδεμα την κοιλιά/τα γεννητικά όργανα για να κατουρήσει/κάνει κακά!

--------------------------------------------------------------

Μεγάλωσα πρόσφατα 5 νεογέννητα γατιά και διάβασα/είδα ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει στο Ίντερνετ.

Κατάφερα και τα κράτησα και τα 5 στην ζωή με πολύ αγώνα, οπότε δεν θα σου πω πράγματα από το μυαλό μου.

Πρώτα απ' όλα, καλό θα ήταν να ξέραμε ακριβώς την ηλικία του γατιού. 3 εβδομάδων που λες, είναι πολύ μικρό ακόμα για να σταματήσει να το ταίζει η μαμά του. Συνήθως στις 7-8 βδομάδες αρχίζει και το διώχνει όταν πάει να θηλάσει. Το 3 βδομάδες βέβαια παίζει να το είπες επειδή το είδες πολύ μικρούλικο, ακόμα και στις 6 είναι σαν μικρά χαμστεράκια που λες.

Σημαντικό είναι να διαβάσεις και να ρωτήσεις πριν κάνεις ο,τιδήποτε. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ γατάκια πεθαίνουν επειδή κάποιος προσπαθεί να τα βοηθήσει αλλά δεν έχει γνώσεις και τελικά κάνει κακό παρά καλό.

1. Αν υπάρχει παρούσα η μαμά και το γατάκι δεν είναι ορφανό, δεν το πειράζουμε καθόλου. Δεν ταίζουμε ποτέ το ίδιο, ούτε το χαιδεύουμε γιατί δεν θέλουμε να πάρει την ανθρώπινη μυρωδιά. Η μαμά του μπορεί να το απορρίψει μετά.

2. Η γατομαμά ξέρει καλύτερα απ' όλους τι πρέπει να κάνει. Θα το φροντίσει μια χαρά μόνη της. Αν είναι παρούσα και εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε, αφήνουμε νερό και φαγητό στην μαμά, ΔΕΝ ασχολούμαστε με το μωρό.

3. Σε αυτήν την ηλικία, το μωρό πίνει μόνο γάλα και όταν λέμε γάλα εννοούμε αυτό της μαμάς του. Άπειρα μωράκια πεθαίνουν επειδή φιλόζωοι πάνε και τους δίνουν αγελαδινό γάλα από αυτό που πίνουμε εμείς. Το γατί θα πάθει διάρροια και θα πεθάνει, ΔΕΝ δίνουμε ποτέ τέτοιο γάλα στα μωράκια. Αν είναι ορφανό ή αν για οποιοδήποτε λόγο η μαμά δεν είναι παρούσα, θέλει ειδική σκόνη που την ανακατεύουμε με χλιαρό νερό και το δίνουμε στο γατάκι με μπιμπερό. Αυτό το βρίσκουμε στα pet shops.

4. Από μια ηλικία και μετά, σίγουρα όχι στις 3-4 βδομάδες, αλλά αρκετά αργότερα, η μαμά αρχίζει και διώχνει το μικρό όταν έρχεται να θηλάσει. Ουσιαστικά του λέει ότι μεγάλωσε για να θηλάζει και πρέπει να βρει κάτι να φάει μόνο του, συνήθως κάτι στερεό. Αυτή είναι η απογαλακτοποίηση και αν το γατάκι είναι ορφανό και πρέπει να την κάνουμε εμείς, είναι λίγο παίδεμα.

Αυτό που βλέπεις τώρα εσύ δηλαδή, είναι φυσιολογικό αν το γατάκι είναι 6-7 βδομάδων.

Από 'κει και πέρα: Αν είναι όντως 3 εβδομάδων και η μαμά του το διώχνει, είναι επειδή για τον Α, Β λόγο το απέρριψε. Πιθανώς επειδή το παίρνεις αγκαλιά και το χαιδεύεις, κτλ. Η μαμά αναγνωρίζει τα μικρά της με την μυρωδιά, όχι με την όραση. Αν αλλάξει η μυρωδιά, τέλος, το θεωρεί ξένο. Αν συνεχίζει να μην το ταίζει και βλέπεις ότι αυτό πεινάει, αναγκαστικά υποκάταστατο γάλακτος για γάτες από το petshop και μπιμπερό. Επειδή είναι απίστευτη ταλαιπωρία, αυτά δεν θέλουν το μπιμπερό, θέλουν τάισμα συνέχεια τόσο μικρά και όχι 2-3 φορές την μέρα που το κάνουν πολλοί και τελικά τα ξελιγώνουν στην πείνα και ψοφάνε μετά από 6-7 μέρες, ΜΗΝ βιαστείς να το κάνεις μόνος/η σου. Βεβαιώσου ότι το γατί ΣΙΓΟΥΡΑ δεν τρώει καθόλου από την μαμά του.

Νερό ΔΕΝ θέλει. Μην του δώσεις. Όσο νερό χρειάζονται, το παίρνουν από το γάλα, δεν πίνουν σκέτο ακόμα. 

Το ότι κοιμάται όλη μέρα, επίσης φυσιολογικό. Τίποτα άλλο δεν κάνουν τόσο μικρά, κοιμούνται και τρώνε, δεν κάνουν βόλτες.

Αν θες να βοηθήσεις, μην το ακουμπάς αυτό, μην το χαιδεύεις και απλά βοήθα την μαμά με τροφή και νερό. Μπορείς να βάλεις ένα χαρτόκουτο με καμιά πετσετούλα μέσα για να έχει έναν ασφαλή και καθαρό χώρο να κοιμάται το μωράκι. Και μην ενοχλείς συνέχεια την μαμά, δεν καταλαβαίνει αν θες να την βοηθήσεις ή όχι αυτή και αν νιώσει ότι κάποιος άνθρωπος είναι συνέχεια πάνω από το μωρό της θα το πάρει και θα το αλλάξει θέση.

Μπορείς να δεις αν έχεις ψύλλους ή όχι, αν έχει θέλει κτηνίατρο, δεν θα ζήσει αν γεμίσει ψύλλους.

Αφού έζησε τόσο αυτό, πιθανότατα θα επιβιώσει αν κάτι δεν πάει πολύ στραβά. Μόνο του σίγουρα δεν ήταν, 5-8 γεννιούνται κάθε φορά, αλλά ελάχιστα επιβιώνουν στον δρόμο.

Έχει ΠΑΡΑ πολύ υλικό στο Ίντερνετ για το τι να κάνεις σε κάθε ηλικία και τι να περιμένεις. Διάβασε, αναγνώρισε την ηλικία του σε εβδομάδες και πράξε ανάλογα. Ελληνικά φόρουμς, γατοομάδες, κτλ.

Είσαι τυχερός/ή που δεν είναι νεογέννητο. Εκεί θέλει να είσαι από πάνω 24/7, τάισμα κάθε 2 ώρες, χάιδεμα να κάνει κακά/να κατουρήσει, κτλ. Αφού είναι η μαμά εκεί και είναι και τα 2 σε ασφαλή χώρο, όλα καλά θα πάνε.

http://www.thessalon...omicronmuo.html

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...