Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ αρκετά συχνά το hibernation στο desktop μου (2-3 φορές την ημέρα) διότι με βολεύει πολύ. Βρίσκεις το workspace όπως το άφησες και δεν καταναλώνει ενέργεια χωρίς λόγο.

Ωστόσο, ποιά πιστεύετε είναι ότι είναι η πρακτική φθορά στο χρόνο ζωής του SSD; Έχω 32GB RAM αλλά συνήθως λιγότερα από 10 είναι κατειλημμένα και υποθέτω μόνο τόσα γράφονται κάθε φορά στο δίσκο. Ο δίσκος μου είναι ένας Kingston 240GB. Δε με ενδιαφέρει αν θα αντέξει 10 χρόνια, αλλά δε θα ήθελα να τον χαλάσω και στη διετία.

Δημοσ.

Δεν προκειται να χεις θεμα μην αγχώνεσαι. Ετσι και αλλιώς απο τα windows 8.1 και μετα εφ'όσον εχεις αφησει τις default επιλογες με ενεργοποιημενο το fast startup τα windows δημιουργουν ενα hibernation file καθε φορα που κλεινεις τον υπολογιστή για πιο γρηγορη εκκινηση. Ωστοσο δεν βρισκω τον λογο γιατι μην βαζεις τον υπολογιστη σε sleep mode αντι για hibernation ωστε να κραταει τα δεδομενα στη μνήμη αντι για το δισκο. Ετσι και αλλιως μονιμα στο ρευμα δεν ειναι?

Δημοσ.

Στο hibernation ο υπολογιστής σβήνει εντελώς, σαν να κάνεις shutdown.

το ίδιο και στο sleep, μονο ενα φωτακι αναβοσβήνει.

Αν στο sleep γυριζουν τα ανεμιστηράκια δεν εχεις τις καταλληλες ρυθμισεις στα power settings ή στο bios ή εχεις παρα πολύ παλιο υπολογιστή

Δημοσ.

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις την εικονική μνήμη αφού δεν χρειάζεσαι πάνω από το 1/3 της μνήμης ram για να μη καταπονείς τον ssd, αν δεις μείωση στις επιδόσεις του υπολογιστή σου την επαναφέρεις και πάλι, αυτό το γράψε διάβασε σβήσε είναι που καταπονεί το δίσκο και όχι oi 3 φορές τη μέρα με το hibernation αν και μπορείς κάλλιστα να το κάνεις με το sleep mode.

Στη μνήμη στο δεσμευμένη φαίνεται πόση χρησιμοποιείς συνολικά με την εικονική μαζί στο πρώτο μέγεθος και στο δεύτερο το άθροισμα πραγματικής και εικονικής μαζί (το δεύτερο μέγεθος είναι σταθερό εφόσον δεν αλλάζει ram και εικονική μνήμη). Να το εξετάσεις σε βαριά χρήση με τα περισσότερα προγράμματα ανοιχτά τότε να δεις τα μεγέθη πόσο ψηλά πηγαίνουν όταν το πρώτο δεν υπερβαίνει την πραγματική μνήμη καλό για το δίσκο να καταργήσεις εντελώς την εικονική μνήμη αυτό λέω.

Για τη ζωή του ssd μη σε προβληματίζει ο πρώτος μου είναι από το 2010 πέρασε όλα τα λειτουργικά vista.7/8/8.1 και τώρα 10 καμία ένδειξη προβλήματος μέχρι τώρα με 4giga swap file μέσα του όσο και η μνήμη ram του φορητού. 

Πάντα ένας ssd να μην είναι γεμάτος πάνω από 80% σε καμιά περίπτωση της πραγματικής χωρητικότητας του για να μπορεί να αλλάζει κελιά στα δεδομένα του αλλιώς η απόδοσή του πέφτει και η μακροζωία του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...