Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τοποθετώ καινούρια μπαταρία στο κουτί του συναγερμού. Τη συνδέω και μετά από λίγο λέω να τη μετρήσω με πολύμετρο ( http://www.coelvi.es/electronics-sho...l-compacto.jpg ) να δω πως πάει από ρεύμα (αρχικά είχε 12,95v).
Δυστυχώς το ένα καλώδιο στο πολύμετρο είχε παραμείνει στη θέση που μετράει τα Amper από προηγούμενη χρήση και δεν το πήρα χαμπάρι. Μόλις λοιπόν πήγα να το συνδέσω στους πόλους της συνδεδεμένης στο συναγερμό μπαταρίας έγινε χαμός. Σπίθα στον πόλο και μυρωδιά καμένου καλωδίου. Δεν πρέπει να το άφησα πάνω από 1-2 δευτερόλεπτα αλλά ήταν αρκετά προφανώς...
Το πολύμετρο μυρίζει καμένο. Το δοκίμασα όμως σε DC μέτρηση και λειτουργεί κανονικά. Πάντως τώρα του έβγαλα τη μπαταρία του καλού-κακού διότι εξακολουθεί να μυρίζει (όχι μόνο τα καλώδια του που υπερθερμάνθηκαν αλλά και το ίδιο.)

Μπορεί να έπαθε ζημιά η καινούρια μπαταρία του συναγερμού;
Μπορεί να έγινε ζημιά στο κύκλωμα του συναγερμού;
Το πολύμετρο να το σουτάρω;

Τα φώτα σας!

Δημοσ.

Οι συναγερμοί έχουν αν δεν είναι κινεζια, έχουν ασφάλεια.

Ακολούθησε το κύκλωμα να δεις.

Συνήθως είμαι γυάλινη.

Το βράδυ που τον όπλισα λειτούργησε κανονικά. Επίσης του έκοψα και το ρεύμα από το γενικό και δείχνει να λειτουργεί κανονικά με τη μπαταρία. Ασφάλεια δεν βλέπω τουλάχιστον σε πρώτη ματιά...

Μπορεί ο φορτιστής της μπαταρίας που είναι στο κουτί του συναγερμού να έκαψε ασφάλεια και συνεπώς να μη τη φορτίζει; Θα το καταλάβω μετρώντας τα volt της μπαταρίας σε μερικές μέρες βλέποντας αν έχουν κατεβεί;

Η μπαταρία να τη γλύτωσε;

Το κουτί είναι κάπως έτσι http://s3.amazonaws.com/f01.justanswer.com/JACUSTOMER4mjor2s/2010-12-19_211739_photo-1.jpg  μόνο που ο μετασχηματιστής (σαν αυτόν http://venieris.com/Portals/0/ProductImages/02426100.JPG είναι) βρίσκεται μέσα στο κουτί.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Πιθανότατα έκαψες κάποιο απο τα κυκλώματα του πολυμέτρου. Το εχω καταφέρει και εγω κάποτε. Σούταρε το καλυτερα...

Ο συναγερμός δε νομιζω να έπαθε κατι

Δημοσ.

το ζορι το εφαγε το πολυμετρο.αν το ειχες στην κλιμακα των δεκα αμπερ,μαλλον εκαψες την ασφαλεια που εχει για ενταση.αν το εβαλες στην κλιμακα τασης,με ξεχασμενους τους ακροδεκτες στην κλιμακα των δεκα αμπερ,δεν τρεχει μια.ζοριστηκαν τα καλωδια.ζημια μηδεν....

Δημοσ.

το ζορι το εφαγε το πολυμετρο.αν το ειχες στην κλιμακα των δεκα αμπερ,μαλλον εκαψες την ασφαλεια που εχει για ενταση.αν το εβαλες στην κλιμακα τασης,με ξεχασμενους τους ακροδεκτες στην κλιμακα των δεκα αμπερ,δεν τρεχει μια.ζοριστηκαν τα καλωδια.ζημια μηδεν....

Το δεύτερο έκανα. Είχα ξεχάσει τους ακροδέκτες στη θέση 10ADC και COM και έβαλα το διακόπτη στη θέση DCV 20.

Τώρα μετράω τη μπαταρία που έχω πάνω στο συναγερμό να δω αν φορτίζει κανονικά. Λοιπόν όταν είναι συνδεδεμένη στο κύκλωμα και μετρήσω τάση μου δείχνει να παίζει από 12.44 - 12.94v

Όταν την αποσυνδέω η μπαταρία δείχνει 12.94v

Με αποσυνδεδεμένη τη μπαταρία τα καλώδια που πάνε σε αυτή από το συναγερμό τα μετράω και δείχνουν 12.94 επίσης.

Δεν θα έπρεπε να της ρίχνουν κανονικά παραπάνω ρεύμα;

*Η παλιά που αντικατέστησα είχε 13.10v και μετά από 24 ώρες δείχνει 13.04

(όμως όταν κόπηκε το ρεύμα δεν κράτησε ούτε 1 ώρα)

Δημοσ.

Κατά 99% έχεις πολύμετρο της "πλάκας" που δεν έχει ασφάλεια στα 10/20 Amperes. Οπότε λογικά δεν θα έπαθε κάτι, αν υποθέσουμε πως η μπαταρία είναι των 12 Ah. Επίσης ένα καλό κύκλωμα φόρτισης δεν έχει πρόβλημα από βραχυκύκλωμα (ίσως καμιά ασφάλεια καμμένη).

Δημοσ.

Μπορείτε να μου προτείνετε ένα σχετικά φτηνό και απλό ψηφιακό πολύμετρο για να αντικαταστήσω αυτό που έχω; Κυρίως για μέτρηση τάσης μπαταριών και εξόδου DC γεννήτριας για σύνδεση ελαιοραβδιστικού.

Θα προτιμούσα να μην λειτουργεί με 9v μπαταρία...

Δημοσ.

Εγώ έχω το Mastech MS8221C και για τα λεφτά του το θεωρώ αρκετά καλό καθώς έχει πληθώρα μετρήσεων (θερμοκρασία, πυκνωτες κλπ)

Ότι και να πάρεις να κοιτάξεις να είναι auto range

http://www.skroutz.gr/s/4321745/Mastech-MS8221C.html

Δημοσ.

Λεφτά;

Καλό είναι να μην περάσω τα 30 ευρώ. Δεν λέει να δώσω πολλά για ερασιτεχνική χρήση.

Διάβασα καλά λόγια για τα MASTECH  που προτείνει ο firewalker και ο veteranos123 και για το UT139C 

Δημοσ.

Και τα uni-t είναι πολύ καλά και αν μπορείς πήγαινε σ'αυτό που έγραψες.

Το μέλος fubar.gr έχει κάνει και ένα review γα το μοντέλο που λες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...