Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ντοματα ζεστη δε λεει καθολου στη σαλατα -.-

+ 1

Εγω αν γυρίσω απο τον μανάβη με ζεστές ντομάτες και πρέπει να φάω αμέσως , της βάζω έστω και 15 λεπτά στην κατάψυξη, ζέστες δεν τρώγονται με τίποτα !

 

υγ

Το κάνω άπειρα χρονιά και ζω , δεν πέθανα απο κρύα ντοματα ακόμη ..

Δημοσ.

Δεν είπε κάποιος ότι θα πεθάνεις/αρρωστήσεις.

 

Αυτό που θα πάθεις, είναι να φας κάτι άνοστο. Η ντομάτα χάνει τη γεύση της από μια θερμοκρασία και κάτω, τα υπόλοιπα λαχανικά είναι ΟΚ.

 

Υπάρχουν κι εκείνοι που ακόμα και το χειμώνα τη σοκολάτα τη βάζουν στο ψυγείο. Αναρωτιέμαι αν καταλαβαίνουν κάτι από γεύση, ή απλά την τρώνε για να τη φάνε. Βασικά δε θα έχουν δοκιμάσει πώς είναι στη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Δημοσ.

Δεν είπε κάποιος ότι θα πεθάνεις/αρρωστήσεις.

 

Αυτό που θα πάθεις, είναι να φας κάτι άνοστο. Η ντομάτα χάνει τη γεύση της από μια θερμοκρασία και κάτω, τα υπόλοιπα λαχανικά είναι ΟΚ.

 

Υπάρχουν κι εκείνοι που ακόμα και το χειμώνα τη σοκολάτα τη βάζουν στο ψυγείο. Αναρωτιέμαι αν καταλαβαίνουν κάτι από γεύση, ή απλά την τρώνε για να τη φάνε. Βασικά δε θα έχουν δοκιμάσει πώς είναι στη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Εγώ πάντως δεν το έχω προσέξει αυτό. Η νόστιμη ντομάτα παραμένει νόστιμη και στο ψυγείο και η άνοστη παραμένει άνοστη.

Δημοσ.

Έχω παραθέσει πηγές με αναφορές σε έρευνες, δεν τα βγάζω (μόνο) απ' το μυαλό μου.

 

Στην τελική, δεν ήρθα στο σπίτι σας να βγάλω τις ντομάτες απ' το ψυγείο, απλά την άποψή μου είπα, η οποία νομίζω είναι σχεδόν εμπεριστατωμένη.

  • Like 1
Δημοσ.

Δεν είπε κάποιος ότι θα πεθάνεις/αρρωστήσεις.

 

Αυτό που θα πάθεις, είναι να φας κάτι άνοστο. Η ντομάτα χάνει τη γεύση της από μια θερμοκρασία και κάτω, τα υπόλοιπα λαχανικά είναι ΟΚ.

 

Υπάρχουν κι εκείνοι που ακόμα και το χειμώνα τη σοκολάτα τη βάζουν στο ψυγείο. Αναρωτιέμαι αν καταλαβαίνουν κάτι από γεύση, ή απλά την τρώνε για να τη φάνε. Βασικά δε θα έχουν δοκιμάσει πώς είναι στη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

 

Το είπα και πιο πάνω και το ξαναλέω γιατί μάλλον έχουμε χάσει το δάσος... αντί να μας προβληματίζει που οι (γενετικά τροποποιημένες) ντομάτες έχασαν την φυσική γεύση/άρωμα τους για να γίνουν πιο όμορφες (=περισσότερες πωλήσεις), καθόμαστε και ασχολούμαστε με το αν κάποιος τις βάζει στο ψυγείο ή όχι... :)

  • Like 1
Δημοσ.

Δε διαφωνούμε. Απλά, για το πρώτο δε νομίζω πως μπορούμε να κάνουμε και πολλά, ενώ το δεύτερο είναι αποκλειστικά στο χέρι μας.

 

Προσωπικά, το καλοκαίρι τρώω ντομάτα απ' τον κήπο. Τον υπόλοιπο χρόνο την αποφεύγω όσο με παίρνει.

Δημοσ.

Έχω παραθέσει πηγές με αναφορές σε έρευνες, δεν τα βγάζω (μόνο) απ' το μυαλό μου.

 

Στην τελική, δεν ήρθα στο σπίτι σας να βγάλω τις ντομάτες απ' το ψυγείο, απλά την άποψή μου είπα, η οποία νομίζω είναι σχεδόν εμπεριστατωμένη.

Ναι ρε συ, κουβέντα κάνουμε! :)

 

Είναι και θέμα προτίμησης, κάποιος μπορεί να θυσιάζει λίγο άρωμα για λίγη δροσιά :)

Δημοσ.

Σαφώς, απλά μου φαίνεται άκυρο να βάζει κάποιος τη θερμοκρασία πάνω από τη γεύση, όταν μιλάμε για κάτι που τρώμε. Γι' αυτό ανέφερα το παράδειγμα με τη σοκολάτα, γιατί για τις ντομάτες έχει δίκιο ο bedazzled.

 

Σα να διψάς το καλοκαίρι και να έχεις δύο ποτήρια νερό μπροστά σου: ένα χλιαρό καθαρό κι ένα κρύο που να μυρίζει άσχημα. Και να μου πεις ότι προτιμάς το κρύο που μυρίζει, από το χλιαρό καθαρό. Ξέρω, κάποιοι θα προτιμήσουν το κρύο, δε μπορώ και δε θέλω να κάνω κάτι γι' αυτό, απλά λέω την άποψή μου.

Δημοσ.

Σαφώς, απλά μου φαίνεται άκυρο να βάζει κάποιος τη θερμοκρασία πάνω από τη γεύση, όταν μιλάμε για κάτι που τρώμε. Γι' αυτό ανέφερα το παράδειγμα με τη σοκολάτα, γιατί για τις ντομάτες έχει δίκιο ο bedazzled.

 

Σα να διψάς το καλοκαίρι και να έχεις δύο ποτήρια νερό μπροστά σου: ένα χλιαρό καθαρό κι ένα κρύο που να μυρίζει άσχημα. Και να μου πεις ότι προτιμάς το κρύο που μυρίζει, από το χλιαρό καθαρό. Ξέρω, κάποιοι θα προτιμήσουν το κρύο, δε μπορώ και δε θέλω να κάνω κάτι γι' αυτό, απλά λέω την άποψή μου.

Δεν είναι ακριβώς το ίδιο με τις ντομάτες! Δεν μυρίζουν άσχημα δηλαδή, απλά χάνουν λίγο από τη γεύση και το άρωμά τους ίσως.

Δημοσ.

Να στο πω αλλιώς, αν και το έχουμε αναφέρει στο νήμα με τις μπίρες, για να κλείσει εδώ το θέμα από μεριάς μου.

 

Η μπίρα (η πραγματική, όχι τα νεροπλύμματα που πίνουν οι περισσότεροι σε αυτή τη χώρα), πίνεται σε συγκεκριμένο εύρος θερμοκρασιών, ανάλογα με τη σύστασή της, για να αναδείξει τα αρώματά της και τη γεύση της. Όσοι έχουν πιει καλή μπίρα, ξέρουν.

Παγωμένη από την κατάψυξη που την πίνουν πολλοί, δεν πίνεται. Άντε το πολύ να πιεις όσο πιο κρύες γίνεται τις κλασικές Amstel/Heineken κ.λπ., που σε υψηλότερες θερμοκρασίες είναι στην καλύτερη άθλιες.

Σαν γενικός κανόνας, όσο περισσότερο αλκοόλ έχει η μπίρα, τόσο πιο ζεστή πίνεται.

 

Το ίδιο ισχύει και για το κρασί. Είναι άκυρο να πίνεις κόκκινο κρασί στους ~4°C (απευθείας απ' το ψυγείο). Δε μπορεί να αναδείξει τα αρώματά του σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες.

Βέβαια, όπως και με τις μπίρες, κάτι Μαλαματίνες δεν πίνονται πιο ζεστές, γιατί μουφάρουν άσχημα. Γι' αυτό λέει στην ετικέτα «Πίνεται παγωμένη». Είναι χαμηλής ποιότητας κρασιά.

 

Για να μην παρεξηγηθώ, δε λέω τι πρέπει να κάνει ο καθένας. Εξάλλου μια Μαλαματίνα κι εγώ θα την πιω ενίοτε.

Δεν παύει όμως από ένα σημείο και μετά να είναι θέμα γνώσης και όχι απλά προτίμησης. Ή ξέρεις να κάνεις κάτι σωστά, ή δεν ξέρεις.

Πρέπει να σταματήσουμε επιτέλους να κρυβόμαστε πίσω απ' το δάχτυλο της προτίμησης. «Έτσι μ' αρέσει και καλά κάνω».

  • Like 1
Δημοσ.

Να στο πω αλλιώς, αν και το έχουμε αναφέρει στο νήμα με τις μπίρες, για να κλείσει εδώ το θέμα από μεριάς μου.

 

Η μπίρα (η πραγματική, όχι τα νεροπλύμματα που πίνουν οι περισσότεροι σε αυτή τη χώρα), πίνεται σε συγκεκριμένο εύρος θερμοκρασιών, ανάλογα με τη σύστασή της, για να αναδείξει τα αρώματά της και τη γεύση της. Όσοι έχουν πιει καλή μπίρα, ξέρουν.

Παγωμένη από την κατάψυξη που την πίνουν πολλοί, δεν πίνεται. Άντε το πολύ να πιεις όσο πιο κρύες γίνεται τις κλασικές Amstel/Heineken κ.λπ., που σε υψηλότερες θερμοκρασίες είναι στην καλύτερη άθλιες.

Σαν γενικός κανόνας, όσο περισσότερο αλκοόλ έχει η μπίρα, τόσο πιο ζεστή πίνεται.

 

Το ίδιο ισχύει και για το κρασί. Είναι άκυρο να πίνεις κόκκινο κρασί στους ~4°C (απευθείας απ' το ψυγείο). Δε μπορεί να αναδείξει τα αρώματά του σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες.

Βέβαια, όπως και με τις μπίρες, κάτι Μαλαματίνες δεν πίνονται πιο ζεστές, γιατί μουφάρουν άσχημα. Γι' αυτό λέει στην ετικέτα «Πίνεται παγωμένη». Είναι χαμηλής ποιότητας κρασιά.

 

Για να μην παρεξηγηθώ, δε λέω τι πρέπει να κάνει ο καθένας. Εξάλλου μια Μαλαματίνα κι εγώ θα την πιω ενίοτε.

Δεν παύει όμως από ένα σημείο και μετά να είναι θέμα γνώσης και όχι απλά προτίμησης. Ή ξέρεις να κάνεις κάτι σωστά, ή δεν ξέρεις.

Πρέπει να σταματήσουμε επιτέλους να κρυβόμαστε πίσω απ' το δάχτυλο της προτίμησης. «Έτσι μ' αρέσει και καλά κάνω».

 

Διαφωνώ καθέτως. Όντως κάποια πράγματα αναδεικνύονται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες κοκ. Όμως ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Και εγώ πίνω τσάι με συγκεκριμένο τρόπο και θεωρητικά όπως πρέπει να πίνεται, αλλά δεν αναγκάζω τους άλλους να το πίνουν με τον ίδιο τρόπο.

Δημοσ.

Σεβασμός στο προϊόν ρε. Στο Johnnie βάλε κόλα (αλλιώς είναι πετρέλαιο), στο Talisker μη πλησιάσεις, πίσω και σ' έφαγα! :P

 

Αντίστοιχα και κάποια άλλα (καλές μπύρες, ή κρασί, ή σοκολάτα) είναι πιο "σωστό" να τα απολαύσεις σκέτα ή ενιγουέι με το σωστό τρόπο. Τώρα το νερόπλυμα τύπου αμστελοχάινεκεν πιες το όπως θες. Ε, τη μοναστηριακή τη 10άρα ή τη σοκολάτα του Αμέντει κρίμα δεν είναι να τα χαλάσεις ρε παιδί μου; Άμα είναι να πάρεις κάτι καλό και να το κάνεις χάλια με τον τρόπο που το καταναλώνεις, πάρε απευθείας κάτι χάλια, είναι και φτηνότερο.

 

;)

 

Και η ντομάτα απ' τον κήπο κομμένη το απόγευμα είναι απόλαυση. Έχει γεύση φίλε. Μετά άμα μπει στο ψυγείο και παγώσει δε λέει και τόσο. Βέβαια εμάς οι σπόροι είναι 1+ αιώνα, δε ξέρω τι λένε οι αγοραστοί :P

  • Like 3
Δημοσ.

Διαφωνώ καθέτως. Όντως κάποια πράγματα αναδεικνύονται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες κοκ. Όμως ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Και εγώ πίνω τσάι με συγκεκριμένο τρόπο και θεωρητικά όπως πρέπει να πίνεται, αλλά δεν αναγκάζω τους άλλους να το πίνουν με τον ίδιο τρόπο.

 

Άρα πού διαφωνείς μαζί μου;

 

Πού είδες να υποχρεώνω τους άλλους να πράττουν όπως πράττω εγώ; Ίσα-ίσα που το είπα ξεκάθαρα, ότι δε θα μπω στο σπίτι σας να βγάλω τις ντομάτες απ' το ψυγείο.

 

Άλλο όμως αυτό, και άλλο να λέω ότι από ένα σημείο και μετά είναι θέμα γνώσης, και ότι η προτίμηση πάει περίπατο.

 

Κι εγώ πίνω τη Μαλαματίνα παγωμένη, γνωρίζοντας όμως ότι είναι χαμηλό ποιοτικά κρασί, και ότι το κρασί γενικά δεν πίνεται σε τέτοια θερμοκρασία.

 

Τώρα αν σε παίρνει η μπάλα επειδή μερικά πράγματα (ενδεχομένως) δεν (γνωρίζεις να) τα κάνεις σωστά, sorry, αλλά δεν είναι δικό μου θέμα.

Σεβασμός στο προϊόν ρε. Στο Johnnie βάλε κόλα (αλλιώς είναι πετρέλαιο), στο Talisker μη πλησιάσεις, πίσω και σ' έφαγα! :P

 

Αντίστοιχα και κάποια άλλα (καλές μπύρες, ή κρασί, ή σοκολάτα) είναι πιο "σωστό" να τα απολαύσεις σκέτα ή ενιγουέι με το σωστό τρόπο. Τώρα το νερόπλυμα τύπου αμστελοχάινεκεν πιες το όπως θες. Ε, τη μοναστηριακή τη 10άρα ή τη σοκολάτα του Αμέντει κρίμα δεν είναι να τα χαλάσεις ρε παιδί μου; Άμα είναι να πάρεις κάτι καλό και να το κάνεις χάλια με τον τρόπο που το καταναλώνεις, πάρε απευθείας κάτι χάλια, είναι και φτηνότερο.

 

;)

 

Και η ντομάτα απ' τον κήπο κομμένη το απόγευμα είναι απόλαυση. Έχει γεύση φίλε. Μετά άμα μπει στο ψυγείο και παγώσει δε λέει και τόσο. Βέβαια εμάς οι σπόροι είναι 1+ αιώνα, δε ξέρω τι λένε οι αγοραστοί :P

 

Ακριβώς έτσι. Ή ξέρεις ή δεν ξέρεις.

Και τρίτη περίπτωση, ξέρεις, αλλά το κάνεις λάθος εν γνώσει σου. Έχει διαφορά.

Δημοσ.

Σεβασμός στο προϊόν ρε. Στο Johnnie βάλε κόλα (αλλιώς είναι πετρέλαιο), στο Talisker μη πλησιάσεις, πίσω και σ' έφαγα! :P

 

Αντίστοιχα και κάποια άλλα (καλές μπύρες, ή κρασί, ή σοκολάτα) είναι πιο "σωστό" να τα απολαύσεις σκέτα ή ενιγουέι με το σωστό τρόπο. Τώρα το νερόπλυμα τύπου αμστελοχάινεκεν πιες το όπως θες. Ε, τη μοναστηριακή τη 10άρα ή τη σοκολάτα του Αμέντει κρίμα δεν είναι να τα χαλάσεις ρε παιδί μου; Άμα είναι να πάρεις κάτι καλό και να το κάνεις χάλια με τον τρόπο που το καταναλώνεις, πάρε απευθείας κάτι χάλια, είναι και φτηνότερο.

 

;)

 

Και η ντομάτα απ' τον κήπο κομμένη το απόγευμα είναι απόλαυση. Έχει γεύση φίλε. Μετά άμα μπει στο ψυγείο και παγώσει δε λέει και τόσο. Βέβαια εμάς οι σπόροι είναι 1+ αιώνα, δε ξέρω τι λένε οι αγοραστοί :P

 

Αν έχετε σπόρους 100 ετών, είστε άρχοντες! Αυτές οι νεροπλυμένες ντομάτες του εμπορίου δεν λένε μια, ασχέτως εμφάνισης...

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...