Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εννοώ τότε που υπήρχε δουλεια. Η ζωή κυλούσε ομαλά. Αστεγοι δεν υπήρχαν τόσοι.

Νοσταλγώ παλίοτερες εποχές, χωρίς όμως να μπορώ να συγκρίνω. Πχ πως ήταν τότε τα πράγματα για κάποιον που εργαζόταν και όχι με το δεδομένο ότι ήμουν σχολείο ή πανεπιστήμιο.

Τα πρόλαβε κανείς, από τους μεγαλύτερους τοu forum;

Δημοσ.

Αααα ρε εποχές...

Έπαιρνες φέτα βαρελίσια και του λεγες βάλε κάνα δικιλο ναουμ, έβγαινε τρία και σου λεγε "να το αφήσω;" και του 'λεγες "εεελα μωρέ ένα κάτω ένα πανω, όλα καλά"

Τώρα 250γρ. και αν βγει 260 και σου πει "να το αφησω;" του λες "ναι άστο και βάλε μου 250 που σου ειπα".

• Like 11
Δημοσ.

Με χιλιάρικο επαιρνα γαριδάκια για 3 βράδια και την περναγα άρχοντας

Με ενα δεκαχιλιαρο στα γενέθλια έκανα πάρτυ και περναγα φίνα όταν ήμουν μικρος

• Like 1
Δημοσ.

Αγγγχχχχ, ωγαίες εποχές....

Τότενες που όλοι κονούσαν σημαιούλες για την ΠΑΣΟΚΑΡΑ-ΝΔ(Τ).Θυμάμαι χαρακτηριστικά που εάν δεν πήγαινες σε συγκεντρώσεις ήσουν ένας παρίας.

Που εάν δεν ήσουν λαμόγιο,δεν ήσουν τίποτα και φυσικά εποχή του άκρατου καραμπαμπισμού και νεοπλουτισμού με δανεικά.Στην επαρχία που το έζησα και το θυμάμαι, πραγματικά,δίχως υπερβολή, εμετικές καταστάσεις καραμπαμπισμού.

Όνειρο (σχεδόν)κάθε μαθητή ήταν το Δημόσιο και εάν τρούπωνες όνειρο ήταν να είσαι είτε φάντασμα είτε συνδικα-ληστής.

Ως φοιτητάς, χρέος σου ήταν να είσαι αφισοκολλητής και να δουλέψεις σκληρά(την γλώσσα) για κομματόσκυλο. Επόμενος στόχος ήταν να αντιγράψεις και να βρεις σημειώσεις ώστε να περάσεις.

Βέβαια από την άλλη έβρισκες δουλειά, ακόμη και δίχως μέσο και ζούσες άνετα με τον κανονικό μισθό.

Το κυριότερο που αναπολώ είναι ότι άτομα που δούλεψαν σκληρά,πραγματικά σκληρά,όχι στα χαρτιά όπως πολλοί, ζούσαν με συντάξεις και μισθούς αξιοπρεπώς δίχως να "ζητιανεύουν" και να "επαιτούν" για ένα ξεροκόμματο.

Επίσης τα νοσοκομεία, μπουρδέλο-ξεμπουρδέλο, είχαν αναλώσιμα και δεν ζητούσαν από τους ασθενείς να φέρουν τις γάζες από το σπίτι(πραγματικό περιστατικό που έτυχε σε θειά μου σε τοπικό νοσοκομείο το 2013)...

• Like 19
Δημοσ.

Ενα μονο νομο θα σου πω, υπήρχαν 10αδες, υπήρχε λοιπον ενας νομος που ειχε ψηφιστεί και στην εφαρμογή του λεγόταν ΑΤΑ αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή.

Τι έπαιζε; Προς το τελος του χρονου έβγαινε η στατιστική και ελεγε "έχουμε πληθωρισμό πχ 21%", στις αρχες λοιπον του επόμενου χρονου έπαιρνες αύξηση στον μισθο σου 21%.

Οπως σήμερα δηλαδή, αλλα απο την ανάποδη, καθε χρονο χάνεις και ενα 10-15%

Βράδια στην παραλιακή μετα τις 12;30-01 χαμός, ακινητοποιημένα τα πάντα

Τι να λέμε τώρα :-D

Δημοσ.

Ωραίες εποχές!

Είχαμε λεφτά (το που τα βρήκαμε είναι άλλη ιστορία) και τα ξοδέψαμε με πρόγραμμα: Αγοράσαμε τις βόμβες που βάλαμε στα θεμέλια της κοινωνίας μας!

Δημοσ.

Ετσι επειδη το υψος-βαθος δεν ειναι σχεδον πουθενα σωστος τροπος, αφου ζησαμε(τε) το υψος τωρα enjoy το βαθος χωρις πολλα λογια. Επειδη ο ισορροπημένος και μεσος τροπος σκεψης ειναι για pussies.

• Like 1
Δημοσ.

Εννοώ τότε που υπήρχε δουλεια. Η ζωή κυλούσε ομαλά. Αστεγοι δεν υπήρχαν τόσοι.

Νοσταλγώ παλίοτερες εποχές, χωρίς όμως να μπορώ να συγκρίνω. Πχ πως ήταν τότε τα πράγματα για κάποιον που εργαζόταν και όχι με το δεδομένο ότι ήμουν σχολείο ή πανεπιστήμιο.

Τα πρόλαβε κανείς, από τους μεγαλύτερους τοu forum;

Δεν θα σε πάω πίσω στις δραχμές απλά ο αδερφός μου το 2008 δουλευε και έπαιρνε 1000 ευρώ και τώρα στην ίδια εταιρεία με τις ίδιες ώρες παίρνει 600 ευρώ.

Δημοσ.

βαρεστε προσοχη νεοπες θυμαμαι την εποχη που δεν υπηρχε ακομα φ.π.α.. τι να λεμε τωρα

Παππού ο άλλος λέει με χιλιάρικο έπαιρνε γαριδάκια για 3 βράδια. Μάλλον ο ΦΠΑ φταίει αν θυμηθείς ότι παίρναμε δρακουλίνια με εικοσάρικο.

Εικοσάρικο εννοώ κέρμα ψαρούκλες :-P

• Like 3
Δημοσ.

Ε αυτα τα έχω δει και εγώ.

Αλλά άλλο να ψάχνει κανείς για δουλεια τότε και άλλο τώρα. 

Επίσης δεν ξέρω απο διασκέδαση τι έπαιζε τότε. Τώρα όλοι τη βγάζουν σε καφετέριες. Τότε ήταν τόσο έντονο;

Δημοσ.

Πρόλαβα εποχές που μια κονσόλα έκανε 300.000 δρχ και ένα παιχνίδι 70.000 δρχ...

neo geo ε; :)

Το βλέπω να γίνεται ρετροθέμα κι αυτό!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...