Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Του 90 εννοείς -συμπεραίνω και από το υπόλοιπο κείμενό σου

Νομίζω το μεγάλο μπαμ έγινε το 80 με τον Ανδρέα.... εκεί ξεκίνησε και έφτασε στο αποκορύφωμα η καλοπέραση... Μετά συνεχίστηκε αλλά σε πιο λάιτ ρυθμούς με κάποιες απόπειρες να ψιλό-κοπεί το πάρτι...

Δημοσ.

Νομίζω το μεγάλο μπαμ έγινε το 80 με τον Ανδρέα.... εκεί ξεκίνησε και έφτασε στο αποκορύφωμα η καλοπέραση... Μετά συνεχίστηκε αλλά σε πιο λάιτ ρυθμούς με κάποιες απόπειρες να ψιλό-κοπεί το πάρτι...

Μπα...εδώ κόντεψε να βγει η πρώτη δεκαετία του 2000 για να αρχίσει να κόβεται το πάρτι....:)

• Like 2
Δημοσ.

Α ίσως, αλλά αυτά με τα καταναλωτικά δάνεια, κάθε οικογένεια 3 αυτοκίνητα κλπ, το 90 έγιναν.

Συν ότι τις κωλοδουλειές άρχισαν να τις κάνουν οι αλβανοί, και πολλοι έλληνες απλά "άραξαν"

• Like 1
Δημοσ.

Συν ότι τις κωλοδουλειές άρχισαν να τις κάνουν οι αλβανοί, και πολλοι έλληνες απλά "άραξαν"

Ξέρεις κανέναν γηγενή που τις δεκαετίες 70'/80' πήγε να δουλέψει στην οδοκάθαρση ή την αποκομιδή σκουπιδιών;

Τα παιδιά τους σήμερα κάνουν ουρές για να μπουν στα 5μηνα/8μηνα μέσω ΕΣΠΑ, για να μαζεύουν σκουπίδια και να παίρνουν εντολές απο τους παλινοστούντες που τότε επάνδρωναν ευχαρίστως τέτοιου είδους υπηρεσίες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα αγοράσει την κονσολα sega Mega system 2 στα 50.000 χιλιαρικα δραχμές και το nokia 3210 έχω το κουτί του που πάνω έχει τιμή 72.000 δραχμες

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ.

Αγγγχχχχ, ωγαίες εποχές....

Τότενες που όλοι κονούσαν σημαιούλες για την ΠΑΣΟΚΑΡΑ-ΝΔ(Τ).Θυμάμαι χαρακτηριστικά που εάν δεν πήγαινες σε συγκεντρώσεις ήσουν ένας παρίας.

Που εάν δεν ήσουν λαμόγιο,δεν ήσουν τίποτα και φυσικά εποχή του άκρατου καραμπαμπισμού και νεοπλουτισμού με δανεικά.Στην επαρχία που το έζησα και το θυμάμαι, πραγματικά,δίχως υπερβολή, εμετικές καταστάσεις καραμπαμπισμού.

Όνειρο (σχεδόν)κάθε μαθητή ήταν το Δημόσιο και εάν τρούπωνες όνειρο ήταν να είσαι είτε φάντασμα είτε συνδικα-ληστής.

Ως φοιτητάς, χρέος σου ήταν να είσαι αφισοκολλητής και να δουλέψεις σκληρά(την γλώσσα) για κομματόσκυλο. Επόμενος στόχος ήταν να αντιγράψεις και να βρεις σημειώσεις ώστε να περάσεις.

Βέβαια από την άλλη έβρισκες δουλειά, ακόμη και δίχως μέσο και ζούσες άνετα με τον κανονικό μισθό.

Το κυριότερο που αναπολώ είναι ότι άτομα που δούλεψαν σκληρά,πραγματικά σκληρά,όχι στα χαρτιά όπως πολλοί, ζούσαν με συντάξεις και μισθούς αξιοπρεπώς δίχως να "ζητιανεύουν" και να "επαιτούν" για ένα ξεροκόμματο.

Επίσης τα νοσοκομεία, μπουρδέλο-ξεμπουρδέλο, είχαν αναλώσιμα και δεν ζητούσαν από τους ασθενείς να φέρουν τις γάζες από το σπίτι(πραγματικό περιστατικό που έτυχε σε θειά μου σε τοπικό νοσοκομείο το 2013)...

Ω ναι! ακριβώς όπως τα λέει ο συμφουριμίτης. Απίστετυτη διαφθορά, περιπτώσεις που σε έκαναν να τραβάς τα μαλλιά σου, λεφτά-φούσκα απο δανεικά, και το μεγαλύτερο όνειρο του μέσου Ελληνα ήταν το δημόσιο. Αλλά δουλειά όποτε ήθελες, αν δουλευες εβγαζες λεφτά και ζούσες άνετα (με όλες αυτές τις μικροπολυτέλειες που ξεχωρίζουν την επιβίωση από το ευ ζην), αν δουλευες σκληρά έβγαζες ακόμα πιο πολλά, κι εννοείται ακόμα υπήρχαν εργασιακά δικαιώματα. Υπήρχε αισιοδοξία και ξεγνοιασιά. 

Δημοσ.

Θυμάμαι τότε με τις δραχμές μου έδινε ο πατέρας τότε 100 δραχμές και αγόραζα ενα πράγμα από το κάθε ράφι άνετα και είχα και ρέστα

Δημοσ.

Πρόλαβα εποχές που μια κονσόλα έκανε 300.000 δρχ και ένα παιχνίδι 70.000 δρχ...

Εγω θυμάμαι οτι τα παιχνίδια του Ν64 κόστιζαν 20.000 δρχ. 19900 για την ακρίβεια :P

Και η κονσόλα δώρο με κινητό ΝΟΚΙΑ και 12μηνο συμβόλαιο :)

Δημοσ.

Εγω θυμάμαι οτι τα παιχνίδια του Ν64 κόστιζαν 20.000 δρχ. 19900 για την ακρίβεια :P

Και η κονσόλα δώρο με κινητό ΝΟΚΙΑ και 12μηνο συμβόλαιο :)

Εσύ μιλάς για late 90s, καμία σχέση με τα «πέτρινα» early 90s. :) Εποχές «σκληρής» δραχμής (ω ναι) και καλπάζουσας «ανάπτυξης»...

Δημοσ.

Είχα αγοράσει ένα παιχνίδι για το sega Mega system 2 που είχα στα 50.000 χιλιαρικα δραχμές και το nokia 3210 έχω το κουτί του που πάνω έχει τιμή 72.000 δραχμες

Παιχνίδι ή την κονσόλα; Γιατί παιχνίδι master system με 50 χιλιάδες απ'όσο θυμάμαι δεν υπήρχε. Γύρω στις 15 χιλιάδες +- έκαναν τα παιχνίδια του.

Δημοσ.

Όντως ή κονσόλα είχε τοσο

Ένα παιχνίδι με το coyote και τον μπιπ μπιπ το παιδικό είχε 14000

Το διόρθωσε.

Πέρασαν τα χρόνια και αρχίζω και ξεχναω χαχα :P

• Like 1
Δημοσ.

Ξέρεις κανέναν γηγενή που τις δεκαετίες 70'/80' πήγε να δουλέψει στην οδοκάθαρση ή την αποκομιδή σκουπιδιών;

Τα παιδιά τους σήμερα κάνουν ουρές για να μπουν στα 5μηνα/8μηνα μέσω ΕΣΠΑ, για να μαζεύουν σκουπίδια και να παίρνουν εντολές απο τους παλινοστούντες που τότε επάνδρωναν ευχαρίστως τέτοιου είδους υπηρεσίες.

Ναι ξέρω έναν που ο πατέρας του ήταν σκουπιδιάρης και είχε εγκαταλείψει και τη μάνα του, έμεναν κάπου στα δυτικά, λιόσια ή κάπου εκεί θα σε γελάσω, πάμφτωχοι Ελληνες. Δουλειά στο δήμο ήταν, και τοτε μάλιστα μόνιμη, ποιοι θα την έκαναν; Ευτυχώς σήμερα το παιδί έχέι φύγει έξω, έχει κάνει οικογένεια και ζει καλά.

Εγώ εννοώ για πραγματικές σκατοδουλιές όπως μαύρη εργασία, μεροκάματα στο λιμάνι στα χωράφια και στην οικοδομή, λάντζα σε τουριστικά.... Αυτά τα 90ς σε μεγάλο ποσοστό αλβανοί τα έκαναν, όταν ο έλληνας μυρίστηκε ότι μπορεί να ανοίξει τη δική του επιχειρησούλα, να εισπράττει, να παίζει χρηματιστήριο, να πάει διακοπές ταϊλάνδη και τα συναφή.

Στα 80ς πιστεύω ήταν ακόμα low profile οι καταστάσεις. Οικογενειακός πλούτος θεωρούνταν το βίντεο και η βιντεοκάμερα.

Δημοσ.

Ο μέσος Αλβανός έχει πάψει να κάνει χαμαλοδουλειές εδώ και πολλά χρόνια. Πολλοί είναι αφεντικά πλέον (κυρίως σε σουβλατζίδικα και παλαιότερα εργολάβοι σε οικοδομές, πριν το χτύπημα της κρίσης).

Ακόμα και στις απόψεις τους το βλέπεις αυτό... πλέον σκέφτονται σαν Έλληνες (ή Ελληναράδες αν θες), δεν βλέπουν με καλό μάτι όσους μετανάστες ήρθαν μετά από αυτούς (Πακιστανούς, Αφρικανούς κλπ.)

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...