Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι μαθητής Γ' λυκείου, ο οποίος θα κάνει φροντιστήριο 4 μέρες την εβδομάδα (εκτός Παρασκευής), έχοντας μαθήματα είτε μεσημεριάτικα, είτε απογευματιάτικα, είτε βραδιάτικα. Συνεπώς, τις καθημερινές μου δεν μπορώ να έχω μια fixed ώρα διαβάσματος να πω πχ θα κοιμάμαι ως τις 16:00 και μετά σηκώνομαι να διαβάσω, γιατί πιθανότατα θα μεσολαβεί φροντιστήριο.

Δυστυχώς, η γειτονιά στην οποία ζω δεν είναι και η πιο ήσυχη του πλανήτη, με αποτέλεσμα σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας που είμαι σπίτι, να ακούγονται κατά κύριο λόγω 2 παιδάκια απο το διπλανό διαμέρισμα, μαζί με τους γονείς τους που θα τους βάζουν τις φωνές, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να συγκεντρωθώ!

Μη μπορώντας να διαβάσω λοιπόν σε συγκεκριμένες ώρες και με ένα χ πρόγραμμα, και έχοντας επίσης διάφορες πηγές βαβούρας και θορύβου απο δίπλα, σκεφτόμουνα να κοιμάμαι κατά τη διάρκεια της ημέρας σε σπαστά διαστήματα, και να ξυπνάω βράδυ, διαβάζοντας σερί μέχρι το πρωί

Πχ Τρίτη έχω μάθημα 15:45 με 17:45. Σκεφτόμουν κάτι σε σε στύλ κοιμάμαι ως τις 15:30, πάω φρόντ, γυρνάω, κοιμάμαι ώς τις 00:00-01:00, και διαβάζω σερί μέχρι τις 7+, πάω σχολείο, γυρνάω, κοιμάμαι ως το βράδυ κ.ο.κ

Τι λέτε;;;;

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μαλακία, δεν παίζει να αντέξεις πάνω από 2-3 μέρες

Θα κουράζεσαι περισσότερο και το διάβασμα που θα κάνεις δεν θα είναι ποιοτικό

Πάρε ωτοασπίδες 

• Like 6
Δημοσ.

Λέμε ότι είναι απαλευών των 500 για την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου αυτό που περιγράφεις.

Προσωπικά δεν θα το έκανα ούτε με σφαίρες, μοιάζει πολύ κουραστικό και πολύ κακό για τον οργανισμό.

Από την άλλη δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις πιλοτικά για μια εβδομάδα.

Εάν την παλέψεις και η ποιότητα του διαβάσματος δεν πέσει, το επεκτείνεις επ' αόριστον.

Δημοσ.

Ουτε να το σκέφτεσαι.

Είχα κάνει κάτι αντίστοιχο αλλά πολύ πιο light και δε μου βγήκε με τίποτα.

Ωτασπίδες. Και να κοιμάσαι σίγουρα 6 ώρες.

• Like 1
Δημοσ.

Aπλά το πρόγραμμά μου είναι αρκετά χύμα και δεν με βολεύει

Να το πρόγραμμα : 

Δευτέρα : 3:30 με 5
Τρίτη 3:45 με 5:45
Τετάρτη 8:30 με 10
Πέμπτη 7 με 8:30

Δημοσ.

Σου λέω ότι σε 15 μέρες, ένα μήνα, θα έχεις μαζέψει τόση κούραση που ουτε σε 6μηνο δε θα φεύγει.

Γιατί όμως;;; Αφού ίδιες ώρες θέλω να κοιμάμαι, απλά αντί να κοιμάμαι μονοκοπανιά 12/1 έως τις 7, σκεφτόμουν να έσπαγα τον ύπνο μου σε κομμάτια χωρίς να κοιμάμαι λιγότερο

Δημοσ.

μια χαρα ειναι το προγραμμα, δευτ-τρι διαβαζεις μετα το φροντηστηριο μεχρι τις 12, τεταρτη διαβαζεις πριν το φροντηστηριο κ πεμπτη διαβαζεις σπαστα 2 μαθηματα πριν το φροντηστηριο κ 2 μετα

Δημοσ.

μια χαρα ειναι το προγραμμα, δευτ-τρι διαβαζεις μετα το φροντηστηριο μεχρι τις 12, τεταρτη διαβαζεις πριν το φροντηστηριο κ πεμπτη διαβαζεις σπαστα 2 μαθηματα πριν το φροντηστηριο κ 2 μετα

Σύμφωνοι αλλά με τον θόρυβο τι θα κάνω;; Ακόμα και μεσημέρι να είναι πάλι κάνουν φασαρία τα παιδιά της διπλανής, όπως και η ίδια και ο άντρας της. Και πες η Πέμπτη δε με ενδιαφέρει και τόσο γιατί ούτε φρόντ έχω την άλλη μέρα, οι υπόλοιπες όμως μέρες;

Λέτε να δοκιμάσω όντως ωτοασπίδες;

Δημοσ.

Γιατί ο ύπνος πρέπει να είναι ενιαίος και πρέπει να είναι το βράδυ.

Επίσης γιατι δεν μπορείς να πηγαίνεις σχολείο και φροντιστήριο κουρασμένος.

Σου τα λέει κάποιος που έμεινε εκτός με burnout 4 μήνες.

• Like 2
Δημοσ.

Ο ύπνος ο βραδινός ώρες 23:00-07:00  δεν αναπληρώνεται ...να κοιμάσαι το βράδυ και να διαβάζεις τις υπόλοιπες ώρες με ωτοασπίδες..ή πήγαινε σε καμιά βιβλιοθήκη.Αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις ξέχνα το....αλλά αν δεν πείθεσαι...δοκίμασε το και μετά θα δεις ότι θα είσαι σαν ζόμπι και θα πέσει κατακόρυφα η απόδοσή σου και η διάθεσή σου...

Δημοσ.

Ο ύπνος ο βραδινός ώρες 23:00-07:00  δεν αναπληρώνεται ...να κοιμάσαι το βράδυ και να διαβάζεις τις υπόλοιπες ώρες με ωτοασπίδες..ή πήγαινε σε καμιά βιβλιοθήκη.Αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις ξέχνα το....αλλά αν δεν πείθεσαι...δοκίμασε το και μετά θα δεις ότι θα είσαι σαν ζόμπι και θα πέσει κατακόρυφα η απόδοσή σου και η διάθεσή σου...

Ε απο τη στιγμή που τόσοι γράφουν να μην το κάνω, δε θα το κάνω...δεν έχω χρόνο να χάσω σε πειράματα.

Η βιβλιοθήκη είναι μια καλή ιδέα αλλά είναι καλα 20λεπτο με τα πόδια, άρα μένουν οι ωτοασπίδες φαντάζομαι.

Τι πρέπει να προσέξω για την αγορά ωτοασπίδων; τι τιμές παίζουν;;

Δημοσ.

Με σπαστό ύπνο δεν θα έχεις εγκέφαλο για διάβασμα. Οι επιδόσεις σου θα πέσουν στο μηδέν.

Οπότε έχεςι τις εξής επιλογές, είτε διαβάζεις στο σπίτι με ωτοασπίδες, είτε φορώντας ακουστικά με ουδέτερη μουσική ή white noise που θα καλύπτει μερικώς τα ουρλιαχτά των γειτόνων, είτε απλά μαθαίνεις τον εγκέφαλό σου να αγνοεί τον θόρυβο -το οποίο κατανοώ ότι επειδή είσαι μικρός και θα έχεις άγχος για το διάβασμα, σου είναι αδύνατον σε αυτή τη φάση.

Μια ακόμα επιλογή είναι να βρεις κάποιον χώρο (άδεια αίθουσα σχολείου ή φροντιστηρίου, ή βιβλιοθήκης, χωρίς να χρειάζεται να χάσεις ιδιαίτερο χρόνο για τη μετακίνηση) και να κάνεις κάθε μέρα το διάβασμά σου εκεί. Θα είναι και πιο δύσκολο να παρασυρθείς και να χαζέψεις, ευρισκόμενος σε χώρο που κάνεις μόνο αυτό και τίποτε άλλο -ενώ στο δωμάτιό σου οι πειρασμοί θα είναι πολλοί.

Αυτά έχω να προτείνω, γιατί αυτό που περιγράφεις είναι άτοπο κι αναποτελεσματικό και θα το διαπιστώσεις κι ο ίδιος σε λίγες μέρες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...