McNerd Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Τελευταία επειδή κάνω διάφορα μαγειρέματα στην κουζίνα, ή στο σαλόνι ανάβω κεριά, μου περνάει από το μυαλό ότι είναι πιθανό μέσα στην αφηρημάδα μου (πχ. να κολλήσω με το ίντερνετ στο διπλανό δωμάτιο, ή να φύγω ξαφνικά από το σπίτι χωρίς να ελέγξω τι άφησα πίσω) να βάλω φωτιά στο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση, που ξυπνήσω το βράδυ και έχει πιάσει φωτιά η κουζίνα ξερω γω, κυριολεκτικά δεν έχω ιδέα τι πρέπει να κάνω. Εχω ακούσει αν πιάσει φωτιά το λάδι στο τηγάνι ΔΕΝ κάνει να ρίξεις νερό. Αν πάλι από τα κεριά αρπάξει το φυτό που έχω δίπλα και λαμπαδιάσει το σαλόνι; Πάλι δεν ξέρω ακριβώς πώς να αντιδράσω. Ανοίγεις παράθυρο; Ή με τον αέρα θα φουντώσει η φωτιά; Για να μην γκουγκλάρω τελευταία στιγμή, καλό θα ήταν να μαζευτούν όλες οι πληροφορίες σε ένα θρεντ. Έτσι ώστε κάποιος να έχει όλες τις πληροφορίες μαζεμένες. Υλικά που είναι εύφλεκτα στην καθημερινότητα, τιπς για σβήσιμο και λοιπά. Μην το κανιβαλίσετε το θέμα γιατί θεωρώ πως μπορεί να είναι χρήσιμο και για άλλον κόσμο. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Έχεις πυροσβεστήρα στο σπίτι. Δεν αφήνεις κεριά δίπλα σε πράγματα που να μπορούν να αρπάξουν. Και ας μην γινόμαστε υπερβολικοί, άμα προσέχεις λίγο δεν παίρνεις εύκολα φωτιά
McNerd Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν προβλέπεται να αποκτήσω πυροσβεστήρα στο σπίτι. Καμία πρόταση για φωτιά στην κουζίνα;
NikosKallithea Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν προβλέπεται να αποκτήσω πυροσβεστήρα στο σπίτι. Καμία πρόταση για φωτιά στην κουζίνα; Αφου δεν προβλεπετε, το πιο πιθανον σε περιπτωση φωτιας, ειναι να σε αναγνωρίσουν απο την οδοντοστοιχία σου. 19
Θεkλα Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν προβλέπεται να αποκτήσω πυροσβεστήρα στο σπίτι. Καμία πρόταση για φωτιά στην κουζίνα; Ναι αμε. Φευγεις εαν ειναι εφικτο απο το σπίτι και καλείς την πυροσβεστικη. Και κανεις το σταυρο σου. Εναλλακτική, πετας κουβερτα για να κοψεις το οξυγόνο. Αν παρεις ο ιδιος φωτια αρχιζεις και κυλιεσαι χαμου . Oh wait! Δεν ηθελες πυροσβεστήρα ε;
McNerd Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 παραθυρο κάνει να ανοίξω ή θα ναι χειροτερα με το ρεύμα αέρος? σκέφτομαι τις αναθυμιάσεις.... η κουβέρτα κάνει και για φλεγόμενο τηγάνι? νερό να μην μπω στον κοπο να γεμισω δλδ? παρακαλώ να σβηστουν τα άκυρα μηνυματα και να μείνουν μόνο τα χρησιμα.
Liverpool89 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Παρε ενα βαρελι και βαλε αμμο μεσαγια καλο και κακο
NT1G Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 παραθυρο κάνει να ανοίξω ή θα ναι χειροτερα με το ρεύμα αέρος? σκέφτομαι τις αναθυμιάσεις.... ... Φωτιά και αέρας; Δεν νομίζω να υπάρχει πιθανότητα να πάει κάτι στραβά. Αρκεί να μην έχει οξυγόνο ο αέρας αυτός... Oh wait...
opera Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Πρώτη κίνηση, καλείς το 199. Δεύτερη κίνηση κλείνεις τον γενικό του ρεύματος. Αν καίγεται μόνο το περιεχόμενο του τηγανιού-κατσαρόλα το σκεπάζεις προσεκτικά με το καπάκι ή βρεγμένη πετσέτα. Αν σε πιάσει στον ύπνο η φωτιά είναι δύσκολη περίπτωση,προσπαθείς να επιβιώσεις μέχρι να έρθει η πυροσβεστική αν δεν έχεις ασφαλή τρόπο να βγεις από το κτίριο. Αν μια πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και ανοίξουμε παράθυρο τότε το οξυγόνο του αέρα βοηθάει τη καύση. Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ο καπνός που θα σε πνίξει πριν σε πλησιάσει η πυρκαγιά. Κλείνεις τη πόρτα που βρίσκεται ανάμεσα σε εσένα και τη φωτιά και βάζεις στο κάτω μέρος μια βρεγμένη πετσέτα,μένεις χαμηλά ο καπνός γεμίζει πρώτα το επάνω τμήμα του χώρου ή βγαίνεις στη βεράντα. Καλό είναι να έχουμε πυροσβεστήρες έναν στο χώρο που μένουμε και έναν στο κλιμακοστάσιο πριν την είσοδο του σπιτιού. Οι πυροσβεστήρες είναι χρήσιμοι στα πρώτα λεπτά εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Επίσης λάστιχο στη βρύση κάθε βεράντας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατάσβεση. Μπορείς να προμηθευτείς ένα ανιχνευτή καπνού (γκουγκλάρισέ το). Το καλύτερο όμως πάντα είναι η πρόληψη. 1
andreapaog328 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν προβλέπεται να αποκτήσω πυροσβεστήρα στο σπίτι. Καμία πρόταση για φωτιά στην κουζίνα; δε προβλέπεται να πάρεις εναν πύροσβεστήρα απαυτους που βαζουμε στα αυτοκινητα? εκτός και αν δεν προβλέπεται ναχεις και στο αμάξι.
McNerd Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν υπάρχει αμάξι. Από πού αγοράζουμε πυροσβεστήρα; Η πολυκατοικία δε βλέπω να έχει πουθενά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα