Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χωριο ειναι ρε Αριστο. Και 20 προβατα δεν ειναι και τίποτα στην υπαιθρο. Δεν τα έβαλε στον ακάλυπτο χωρο της πολυκατοικίας.

Τι να κολλησεις εξαλλου απο τα προβατα.

Αν γουσταρει να τον δείχνουν σε χωριο 30 κατοικων, ας κανει οτι θέλει.

• Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το αστείο της υπόθεσης είναι πως αν τον ενοχλεί μία η μυρωδιά απο τα ζώα αλλα θα τον ενοχλούν δέκα όλες οι άλλες συμπεριφορές που θα λάβει αν πάει και κάνει μανούρες "μου βρωμάνε τα ζώα σου κόψε το λαιμό σου" , χωριό 30 κατοίκων είναι , παίζει οι μισοί να είναι συγγενείς λολ

Δημοσ.

Ανάμεσά στους δυό μας ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει αναφέρει κάποιο συγκεκριμένο νομικό επιχείρημα που να επιτρέπει/απαγορευει το να έχει κάποιος 20 πρόβατα στο οικόπεδό του (ή κάποιου άλλου).

Το επιχείρημα το δικό σου, αν καταλαβαίνω καλά, είναι ότι "εφόσον δεν προκαλείται όχληση δεν είναι κάτι που μπορεί να απαγορευτεί" + "δε μπορεί να θεωρηθεί όχληση η συνήθης χρήση κάποιου χώρου".

Μένει λοιπόν να συμπληρώσεις το επιχείρημά σου με αυτό που και εγώ είπα ότι δε ξέρω, αν "συνήθης χρήση ενός οικοπέδου σε κάποιον οικισμό ο οποίος χρακτηρίζεται "χωριό" είναι να φιλοξενεί πρόβατα" ... αν αυτό είναι συνήθης χρήση ενός οικοπέδου ΟΚ ... αλλά δεν παρουσίασες κανένα επιχείρημα γι αυτό πέρα από το "σε χωριό είσαι τι περίμενες".

"Οικόπεδο σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν 1577/85 είναι κάθε γήπεδο που βρίσκεται μέσα σε εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο."

πηγή:

http://www.nickaslan.gr/Nomiko_plaisio.pdf

1.3 Αρτιότητα Οικοπέδων και κατατμήσεις

Εχει δικι ο drlo.Δεν υπαρχει διαφορα αναμεσα σε οικοπεδο πολης και χωριου.Τα ζωα ζωριζονται σε ζωα συντροφιας και ζωα εργασιας.Τα ζωα εργασιας πρεπει να απεχουν τουλαχιστον 300 μετρα απο την πλησιεστερη οικια.Πολλες φορες με ανοχη των γειτονων υπαρχουν .Αν διαμαρτυρηθει οποιοσδηποτε εντος αυτης της αποστασης αποσυρονται.Κολλητη μου εχει απομακρυνει σε πολυ μικρο χωριο ετσι το αλογο του γειτονα και δεν χρειαστηκε παρα μονο να το πει γιατι ο ιδιοκτητης καταλαβε οτι ηξερε το νομο

Δημοσ.

φίλε εισαι φιλοξενούμενος για 10 ημέρες μαζί μέ τήν γυναικα σου κ τά παιδιά σου ,νά μήν τολμάς νά ανοίξεις πόρτες  κ παράθυρα νά μήν τολμάς νά  απλώσεις ρούχα -σεντόνια -παπλώματα γιά νά αεριστούν η νά στεγνώσουν κ νά φοβάσαι μήν κολλήσεις κάποια αρρώστια μέσω κουνουπιών -μυγών-ποντικιών  κλπ από τίς ακαθαρσίες τών προβάτων ,παιδιά αλλο η πλάκα κ αλλο κουβεντιάζουμε σοβαρά τί ζητά ο αδελφός μου ? τί ποιό απλό από το νά εφαρμοστεί ο νόμος ,ο νομοθέτης απαγορεύει ρητά κ κατηγορηματικά  τά πρόβατα - κατσίκια-αγελάδες μέσα στόν οικισμό κ δίπλα στό σπίτι τού αλλου τέρμα κ τελείωσε .σέ διπλανό χωριό κάποιος μέ 7-8 προβατα σε σχεδόν ιδια περιπτωση πούλαγε τρέλα ,κάλεσε ο θιγόμενος τό υγειονομικό πλήρωσε ο αλλος πρόστιμο κ εβαλε μυαλό....

Πολύ καλά. Κάλεσε και εσύ το υγειονομικό λοιπόν να πληρώσει ο άλλος πρόστιμο και να τελειώνουμε.

Η περαιτέρω συζήτηση είναι ανούσια και θα εστιαστεί γύρω από τις κόντρες/δήθεν διαφωνίες και άλλες ελληναράδικες νοοτροπίες του στυλ "οι προηγούμενοι είχανε δίκιο ως παλαιότεροι, οι άλλοι είναι 30 εσύ είσαι ένας" και "είσαι γκρινιάρης βγάλε τον σκασμό και απόλαυσε την φύση μακριά από το τσιμένο της Αθήνας".

Δημοσ.

μάλιστα.. τα ποντίκια πάνε στα πρόβατα, για αυτό στο πειραιά έχει κάτι ποντίκια γαϊδούρια στο μέγεθος γάτας, επειδή έχει πρόβατα

τέσπα κάλεσε το υγειονομικό να δεις τι θα σου πούνε αν ο τύπος είναι παράνομος να εφαρμοστεί ο νόμος 

Δημοσ.

Αν καταλαβαίνω καλά, μπορεί να έχει μέχρι 300 πρόβατα σε απόσταση 50 μέτρων

http://agrosimvoulos.gr/apostaseis-kthnotrofikon-egkatastaseon/

Οικισμοί και χωριά μέχρι και 500 κατ. [50 μέτρα για λιγότερο από 6 ισοδύναμα ζώα, όπου 1 ισοδύναμο ζώο ισούται με 50 αιγοπρόβατα].

Πάρε μεζούρα και μέτρα

:P

• Like 1
Δημοσ.

Σε όσους φαίνεται λογικό να βγάζει ο παππούς να βοσκήσουν τα πρόβατα σε οικόπεδο μέσα στο χωριό ...μάλλον δεν έχετε επισκεφτεί/ζήσει σε χωριό..σε όλα τα χωριά τα ποιμνιοστάσια κ τα βοσκοτόπια είναι εκτός οικισμού.είναι αστείο να θεωρείτε πως στο χωριό ο καθένας μπορεί να βγάλει τα πρόβατά του ή τις αγελάδες του οπουδήποτε να βοσκήσουν..βέβαια ξεχνάμε πως ο παππούς τα πάει κ σε ξένο οικόπεδο.αυτό είναι λογικό;η ζωή στο χωριό ,πιστέψτε με, δεν είναι μυρωδιές από τα ζώα κ βάζω να βοσκησουν τα ζώα μου όπου να ναι..η καθαριότητα των σπιτιών όπως κ ο πολιτισμός έχει φτάσει και στα χωριά πλέον..προσπάθησε να μιλήσεις ήρεμα με τον γιό του παππού.

• Like 4
Δημοσ.

Ωραια λετε μερικοι ε και τι εγινε,πως κανεις ετσι,αλλα αναρωτιεμαι αν ησασταν εσεις στη θεση του και καθε μερα μυριζατε την ευωδιαστη σκατιλα που θα αναδυεται ολη μερα μεσα στο σπιτι,θα λεγατε αραγε τα ιδια;

• Like 2
Δημοσ.

Το μεγαλύτερο θέμα δέν είναι η δυσοσμία,άλλα οι ψύλλοι που έρχονται πακέτο με τα αιγοπρόβατα.

Ναί,20 ζωντανά δεν λένε τίποτα στην έκταση της υπαίθρου,όπως σωστά (αν και με αφέλεια) υποστηρίζει ο/η Θεkλα...είναι σημαντικό πρόβλημα όμως όταν ο μπάρμπας τα παρκάρει ουσιαστικά δίπλα σε οικία και τα ξεχνάει εκεί.

• Like 1
Δημοσ.

Στο δικό μου χωριό πάντως (5000 μόνιμοι κάτοικοι 10 λεπτά απο μεγάλη πόλη) στην "περιφέρεια" του σε κάποια σημεία έχει στάνες με πρόβατα και αρκετά σπίτια γύρο από τις στάνες αυτές...

Ποτέ μου δεν σκέφτηκα ότι ειναι παράνομο να έχεις στάνη με πρόβατα σε χωριό και μάλιστα 30 κατοίκων στου διαόλου την μάνα...

Και προσωπικά αν και ειναι αισθητή κάποιες φορές (πχ το καλοκαίρι) η μυρωδιά της στάνης όταν περνάς κοντά ποτέ μου δεν την θεώρησα δυσβάσταχτη δεν ειναι πχ τύπου βόθρου κτλ... μια απαλή οσμή ειναι, δεν ειναι καν "σκατίλα" πχ σαν τα κόπρανα του σκύλου μιας και τα πρόβατα τρώνε χορταράκι. 

Πιστεύω απλά υπερβάλει ο αδερφός σου και πως ειναι περίεργος απο αυτούς που κλέβουν μέτρα στα οικόπεδα/χωράφια ή λένε στους άλλους να χαμηλώσουν την μουσική τους σε ώρα που δεν ειναι κοινής ησυχίας. 

Δημοσ.

Να τονισω οτι η λύση να ραντισει τα διπλανα χωραφια δεν ειναι και τοσο ορθό.

Αν παραδίδει το γαλα σε παραγωγο, θα μυρίζει και θα το πετάξουν. Θα του κανεις δηλαδη μεγαλη ζημια

Δημοσ.

Να τονισω οτι η λύση να ραντισει τα διπλανα χωραφια δεν ειναι και τοσο ορθό.

Αν παραδίδει το γαλα σε παραγωγο, θα μυρίζει και θα το πετάξουν. Θα του κανεις δηλαδη μεγαλη ζημια

Τι λες καλέ; τόση ώρα κραζουν το γέρο που έχει καταπατήσει το χωράφι να μη μπει μέσα κι αυτός σε ξένη περιουσία να ραντίσει;
Δημοσ.

Αν καταλαβαίνω καλά, μπορεί να έχει μέχρι 300 πρόβατα σε απόσταση 50 μέτρων

http://agrosimvoulos.gr/apostaseis-kthnotrofikon-egkatastaseon/

Οικισμοί και χωριά μέχρι και 500 κατ. [50 μέτρα για λιγότερο από 6 ισοδύναμα ζώα, όπου 1 ισοδύναμο ζώο ισούται με 50 αιγοπρόβατα].

Πάρε μεζούρα και μέτρα

:P

1 ισοδυναμο ζωο ποσα διποδα γιδια ειναι ?  Εδω υπαρχει ενα κενο .Εγω θα ελεγα οτι η σωστη αποσταση ειναι τουλαχιστον χιλια μετρα 

Δημοσ.

Μου αρέσει που αρκετοί έχετε σίγουρο πως ο παππούς έχει καταπατήσει τη γη του Αυστραλού και επιπλέον θεωρείτε φυσιολογικό να δηλητηριάσετε τα ζώα.

Είμαστε σοβαροί ;

Αν κάποιον τον ενοχλεί, πάει βάσει νόμου και όχι ότι του καπνίσει.

Γι' αυτό δεν θα πάμε μπροστά ποτέ.

Δημοσ.

1 ισοδυναμο ζωο ποσα διποδα γιδια ειναι ? Εδω υπαρχει ενα κενο .Εγω θα ελεγα οτι η σωστη αποσταση ειναι τουλαχιστον χιλια μετρα

Σύμφωνα με το λινκ 1 ισοδύναμο ζώο ισούται με 50 αιγοπρόβατα.

Οπότε, είσαι τελείως λάθος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...