Haldol Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Το ερώτημα είναι τι εργασίες μπορούν να γίνουν νόμιμα σε πυλωτή ή λοιπούς κοινόχρηστους χώρους; Μπορώ να πλύνω το αυτοκίνητο, ή να κάνω κάποια άλλη εργασία πάνω του; Μπορώ να κόψω ξύλα με σέγα; Μπορώ να τινάξω / πλύνω ένα χαλί; Μπορώ να παίξω μπάλα, ή να μάθω την κοπέλα μου να οδηγεί το ποδήλατό μου; Μπορώ να... οτιδήποτε, ή επισήμως ο χώρος αυτός είναι μόνο για να μπαίνεις βγαίνεις απ' την πολυκατοικία; Θέλω να συνδέσω νέους αισθητήρες παρκαρίσματος στο αυτοκίνητο (καλωδιοδουλειά χωρίς θόρυβο ή λέρωμα δηλαδή), ενώ έχω υπερβολικά περίεργο (μαλ***) γείτονα που ψάχνει μόνιμα αφορμές για... μηνύσεις. Μη μου 'ρθει κάνα χαρτί την επόμενη 'βδομάδα. Αλλά γενικά θα ήθελα να ξέρω, τι είναι νόμιμο να κάνω και τι όχι. Γκουγκάροντας βρίσκω αναφορές μόνο για το πάρκιν. Και μιας και ανέφερα το πάρκιν... (φλασιά): Ποιος μπορεί να παρκάρει εκεί μέσα; Εγώ έχω θέση δικιά μου (όπως και αυτός) αλλά ο τύπος κάνει φασαρία κάθε φορά που έρχεται κάποιος τρίτος και παρκάρει στον χώρο της πολυκατοικίας. Και όταν λέω παρκάρει, εννοώ ότι ούτε παίρνει τη θέση κάποιου, ούτε εμποδίζει την είσοδο-έξοδο, ούτε χρησιμοποιεί χώρο που να εξυπηρετεί τον οποιονδήποτε για οτιδήποτε άλλο, αλλά "νεκρά" σημεία που δεν χρησιμοποιούνται ποτέ, ούτε καν για μανουβράρισμα. Ο τύπος φυσικά, γκαρίζει, αφήνει σημειώματα και απειλεί ότι "θα προστατεύσει την περιουσία του με κάθε νόμιμο μέσο". Οπότε τι παίζει; Είναι νόμιμη τέτοια χρήση; Αν δεν είναι, τι είναι το χειρότερο που μπορεί να κάνει; Μπορεί να υπάρξει ποινή για κάτι τέτοιο, αν καταθέσει αγωγή; Το ίδιο ρωτάω και για μένα φυσικά, αν δεν είναι νόμιμο να γίνεται οποιαδήποτε εργασία στην πυλωτή, τι είναι το χειρότερο που μπορεί να γίνει αν το τραβήξει; Οπότε να ξέρω αν είναι να πάω σε κάνα σπίτι φίλου να κάνω τη δουλειά μου, ή να του πω σάλτα και ... αγνοώντας τον.
NikosKallithea Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν νομιζω να υπαρχει νομοθεσία για κατι τετοιο, πρεπει να τα βρεις με τους αλλους και να μην ενοχλείς, εγω στο παρκιν της πυλωτής τα κανω ολα, δεν εχει πει ποτε κανεις τίποτε.
zio10 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί μπορεί να είναι παράνομο να περάσεις κάποια καλώδια στο αμάξι σου ενώ το έχεις παρκαρισμένο στον χώρο σου!
Haldol Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Κοίτα, φυσιολογικός άνθρωπος δε θα πει κάτι εάν σε δει με ένα κολλητήρι στο χέρι να περνάς καλώδια στο αμάξι σου. Το πολύ - πολύ να ρωτήσει αν θες βοήθεια Αλλά εδώ μιλάμε για ψυχάκια, που περιμένει να πάει 23:01 ώστε να βάλει τις φωνές στα παιδιά που τσιρίζουν απέναντι... Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί μπορεί να είναι παράνομο να περάσεις κάποια καλώδια στο αμάξι σου ενώ το έχεις παρκαρισμένο στον χώρο σου! Όχι, δε θα 'ναι στο χώρο μου. Θα πρέπει να το μετακινήσω κάτω από το μπαλκόνι μου (ώστε να μπορώ να κατεβάσω καλώδιο απ' το σπίτι, μιας και θέλω κολλητήρι + δράπανο για μία τρύπα). Φυσικά, πάλι θα 'ναι σε χώρο που δε θα ενοχλώ απολύτως κανέναν, αλλά είπαμε... ο άλλος είναι σάικο. 1
NikosKallithea Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Μπαλαντέζα δεν εχεις? Αν δεν εχεις παρε μια 200 μετρα να εχεις και περίσσευμα.
kfyros Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Οι κοινόχρηστοι χώροι είναι ιδιωτικοί χώροι των ιδιοκτητών του κτιρίου.Οποιοσδήποτε τρίτος ή επισκέπτης παραβιάζει ιδιωτικό χώρο. Εκτός από αγωγή μπορεί να γίνει και μήνυση.Οι θέσεις πάρκινγκ σε πυλωτές καθορίζονται στα συμβόλαια. Στο χώρο που έχεις εσύ (θέση πάρκινγκ) μπορείς να κάνεις ότι θέλεις χωρίς να ενοχλείς (δηλαδή να κάνεις θόρυβο σε ώρες κοινής ησυχίας, να λερώσεις το χώρο ή να προκαλέσεις φθορές κλπ.).Στους υπόλοιπους κοινοχρήστους χώρους -πυλωτές δεν μπορείς να κάνεις τίποτα χωρίς τη συγκατάθεση της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών (ΝΟΜΙΖΩ, μπορεί να χρειάζεται και 2/3).Φυσικά μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις που αναφέρονται σε κανονισμό κτιρίου ή στα συμβόλαια ιδιοκτησίας.Γενικά ας πούμε ότι το να μάθεις ποδήλατο στην πυλωτή δεν είναι παράνομο αρκεί να μην κάνεις φθορά ή να μην θέσεις σε κίνδυνο τους ενοίκους.Είναι ιδιωτικός κοινόχρηστος χώρος για τους ιδιοκτήτες και τους ενοίκους, όχι για όλο τον πλανήτη. Κοίτα, φυσιολογικός άνθρωπος δε θα πει κάτι εάν σε δει με ένα κολλητήρι στο χέρι να περνάς καλώδια στο αμάξι σου. Το πολύ - πολύ να ρωτήσει αν θες βοήθεια Αλλά εδώ μιλάμε για ψυχάκια, που περιμένει να πάει 23:01 ώστε να βάλει τις φωνές στα παιδιά που τσιρίζουν απέναντι... Αν είχα φασαρία μπροστά στο μπαλκόνι μου στις έντεκα το βράδυ θα είχα βγάλει καραμπίνα, όχι τις φωνές.. 1
afentiko Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Γραφτον στα @@ σου κανονικά. Άμα σου πει τίποτα προφορικά μην τον κοιτάξεις καν και πες του απλά ένα "ντάξει". Με τα σημειώματα γελάω, απλά πέτα τα χωρίς να τα διαβάσεις καν. Άμα είναι όπως τα περιγράφεις και να φωνάξει αστυνομία για να καταγράψει το περιστατικό για να κάνει μήνυση κλπ θα γελάσουν κ οι αστυνομικοί και θα σηκωθούν να φύγουν
zio10 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Κοίτα, φυσιολογικός άνθρωπος δε θα πει κάτι εάν σε δει με ένα κολλητήρι στο χέρι να περνάς καλώδια στο αμάξι σου. Το πολύ - πολύ να ρωτήσει αν θες βοήθεια Αλλά εδώ μιλάμε για ψυχάκια, που περιμένει να πάει 23:01 ώστε να βάλει τις φωνές στα παιδιά που τσιρίζουν απέναντι... Όχι, δε θα 'ναι στο χώρο μου. Θα πρέπει να το μετακινήσω κάτω από το μπαλκόνι μου (ώστε να μπορώ να κατεβάσω καλώδιο απ' το σπίτι, μιας και θέλω κολλητήρι + δράπανο για μία τρύπα). Φυσικά, πάλι θα 'ναι σε χώρο που δε θα ενοχλώ απολύτως κανέναν, αλλά είπαμε... ο άλλος είναι σάικο. Που τον πέτυχες τον βλαμμένο!
NikosKallithea Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Που τον πέτυχες τον βλαμμένο! βλαμμένος επιδη μετα τις 11 το βράδυ θελει την ησυχία του, δηλαδη ποτε πρέπει να αρχίσει τις φωνες κατα τις 3 τα ξημερώματα? 1
zio10 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 βλαμμένος επιδη μετα τις 11 το βράδυ θελει την ησυχία του, δηλαδη ποτε πρέπει να αρχίσει τις φωνες κατα τις 3 τα ξημερώματα? Από όλα αυτά που έγραψε ο haldol, έβγαλα το συμπέρασμα ότι κάτι δεν πάει καλά με τον συγκεκριμένο...μπορεί να κάνω λάθος αλλά δεν θα τον ήθελα γείτονα!
41ex Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Μπορείς να κάνεις ότι θα έκανες και στο σπίτι σου αρκεί να μη προκαλείται όχληση στους άλλους ιδιοκτήτες. Άδεια χρειάζεται αν πχ θες να κάνεις πάρτι και να κλείσεις την πιλοτή. Τότε πρέπει να συμφωνούνε κι οι άλλοι. Φυσικά μπορείς να πλύνεις και να επισκευάσεις το αμάξι σου. Φυσικά μπορείς να κάθεσαι στη πιλοτή να πίνεις το καφέ σου και με μη ένοικους καλεσμένους σου. Αν κάνετε φασαρία ή βρωμίζετε ή κάτι άλλο που δεν επιτρέπεται τότε αλλάζει το πράγμα. Αν στον κανονισμό πολυκατοικίας γράφει ότι κάτι απαγορεύεται τότε πάλι αλλάζει το πράγμα. Όσον αφορά το πάρκινγκ το θέμα είναι σύνθετο.
the_doge_whisperer Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Βάζε κάθε μέρα motorhead μέχρι τις 22:59
Haldol Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Λοιπόν, παιδιά, ουσιαστικά ψάχνω την νομοθεσία γι αυτό το ζήτημα. Καταλαβαίνω ότι το αυτονόητο είναι να κάνεις τη δουλειά σου και να τον γράψεις εκεί που δε πιάνει μελάνι, αφού αντικειμενικά δεν ενοχλείς. Και αυτό φυσικά θα έκανα, εάν ο άλλος ήταν "απλά περίεργος" και δε το τράβαγε. Άμα μόνο γκρίνιαζε / φώναζε / έβριζε, δε θα άνοιγα καν το θέμα. Αυτός όμως όπως σας είπα ψάχνει αφορμές για μηνύσεις. Ε, μη βρεθούμε να πληρώνουμε και παραστάσεις σε δικαστήριο απ' το πουθενά. Οπότε θέλω να ξέρω τυπικά τι ισχύει (βάση νόμου) ώστε να ξέρω αν λέγοντας του τύπου "κάνε ό,τι θες και παράτα με" απλά θα σκάσει απ' το κακό του επειδή τον έγραψα, ή αν θα πάει στο τμήμα να καταθέσει μήνυση. Που τον πέτυχες τον βλαμμένο! Κάθε γειτονιά έχει "τον τρελό της". Απλά τώρα τον πέτυχα στην δικιά μου πολυκατοικία . Οι κοινόχρηστοι χώροι είναι ιδιωτικοί χώροι των ιδιοκτητών του κτιρίου.Οποιοσδήποτε τρίτος ή επισκέπτης παραβιάζει ιδιωτικό χώρο. Εκτός από αγωγή μπορεί να γίνει και μήνυση. Μήπως τα παραλές; Αυτό που καταλαβαίνω, όπως το γράφεις, είναι ότι ο ταχυδρόμος ή ο επισκέπτης διαπράττει ποινικό αδίκημα όταν πατάει στους κοινόχρηστους χώρους, είτε για να αφήσει τα γράμματα, ή για να φτάσει στο σπίτι ενός φίλου του. Στο policenet, από την άλλη, διαβάζω ότι τέτοια συμβάντα (ακόμα και το να παρκάρει τρίτος στην θέση κάποιου ενοίκου) είναι αστικής φύσεως θέματα. Μπαλαντέζα δεν εχεις? Αν δεν εχεις παρε μια 200 μετρα να εχεις και περίσσευμα. βλαμμένος επιδη μετα τις 11 το βράδυ θελει την ησυχία του, δηλαδη ποτε πρέπει να αρχίσει τις φωνες κατα τις 3 τα ξημερώματα? Έχω καρούλι 25 μέτρα. Αλλά το πάρκιν μου είναι στην πίσω μεριά του κτηρίου, ενώ το μπαλκόνι μου από τη μπροστά. Παίζει να μην φτάνει δηλαδή για να πάρω ρεύμα ακόμα και αυτή, μιας και πρέπει να φέρω γύρω όλη την πολυκατοικία. Βλαμμένος είναι επειδή κάθεται και περιμένει το πότε θα έχει δικαίωμα να την πει στους γύρω του, όχι ότι έχει κάποιο πρόβλημα με τη φασαρία. Μπορεί να κάθεται να βλέπει μπάλα στην τηλεόραση και να περιμένει να πάει 23:01 ώστε να βάλει τις φωνές στον απέναντι... που βλέπει τον ίδιο αγώνα. Φυσικά, οι γκαρίδες του ίδιου δε καταλαβαίνουν από ωράρια. Και 4 το πρωί να είναι (έχει συμβεί) ή και 3:30 το μεσημέρι, θα αρχίσει να ουρλιάζει και να κοπανάει πόρτες άμα κάτι τον ενοχλήσει. Βλαμμένος λοιπόν είναι επειδή ψάχνει αφορμές να τσακωθεί, όχι επειδή πραγματικά "θέλει την ησυχία του" ή ενοχλείται. Μπορεί να μην ενοχλείται, αλλά να κάνει καβγά επειδή... θέλει να κάνει καβγά. Σκέψου μόνο ότι έκανε καβγά σε έναν παλιότερα για "κατάληψη κοινόχρηστου χώρου" επειδή το αμάξι του, που το πάρκαρε στην δική του θέση κανονικά, έβγαινε για ~20 εκατοστά από τις οριοθετημένες γραμμές προς τα πίσω. Άμα θες ακόμα πιο κουλό παράδειγμα, σου 'χω, just ask for it. 1
sphinxgr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ πάντως θα τον ήθελα γείτονα μου. Κάτι τέτοιοι διαφυλάσσουν την ησυχία των υπολοίπων. Εμείς που κοιμόμαστε μετά τη 01.00 ξέρω γω για να έχει ησυχία απο τα ζώα που υπάρχουν γύρω γύρω, είμαστε καλύτερα? Γιατί φυσικά κανείς δεν ενδιαφέρεται αν είσαι άρρωστος, αν δουλευεις ξημερώματα ή ότι άλλο. Πρέπει να ακολουθείς το δικό τους πρόγραμμα. Για τα υπόλοιπα με κάλυψε ο Kryfos στο #6
Haldol Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Ούτε καν. Μακάρι να 'ταν έτσι. Ίσα - ίσα που αυτός είναι ο πιο ενοχλητικός της πολυκατοικίας. Άλλος θόρυβος σπάνια θα ακουστεί, η συνηθισμένη ενόχληση για όλους είναι οι γκαρίδες αυτουνού... που όπως έγραψα και στο προηγούμενο post, δε πειράζει αν είναι 4 το χάραμα, αν βρει κάτι για να πιαστεί, θα αρχίσει να ουρλιάζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα